Evet benimde adetim yeni bitti hafiften biseler olmaya başladı gene
ama cok hafif rahatım. Bide ev sicak.
Adet döneminde havasiz kalmasi ıslaklık kullanilan ped vs kasinti yapiyor neyseki 1 2 gun suruyor geciyor kremsiz atlatabiliyorum artık
Konuya yazayin da bu dertten muzdarip arkadaslara belki yardimim dokunur.
Ben bu illetten baya baya çektim,kizkardesim de..
Ben gece yataktan firliyordum ama nasil bir kaşıntı
En son nisanliyken 1 bucuk sene önce yasadim Aman Yarabbi inanmazsiniz vajinam şişti kocaman oldu kadin dogumcuda çalisan arkadasa sordum hemen doktoruna recete yaptırdı tam hatirlamiyorum yada ilacin ismini vermisti galiba, i ile basliyordu ilac ama suan unuttum
icinde 10 tane var hap gunde 2 kez iciyorsun ketoral sampuan al dedi ancak onu kullanmadim ve bu mevsimde olmustu elbise giyiyordum uzun altima ic camasiri giymiyorum malesef o dereceydi yani
Kizlar bu yaziyi dikkatli okuyun ,
Bu mantarin en buyuk düşmani nem..mantar nemi sever.
2 si kullanilan tanga vs gibi dantelli yani polyester naylon ic camasirlari cok tehlikeli
Dar kiyafetler
Bazen tayt vs giyince o bolge icin gercekten iyi degil
Pamuklu ic camasiri giymelisiniz,denizden ya da havuzdan çıkınca ıslak mayoyla oturmayip hemen yedek bikini altı giymelisiniz. Ben oyle yapiyorum artık.
Adet doneminde k.. ile baslayan marka tercih edin bana bu yaramıştı pamuklu diye galiba
Asla günlük ped kullanmayin hem koku yapiyor hem terletiyor,akıntı sikayetiniz varsa ya yaninizda yedek ic camasiri bulundurun cantanizda ya da pecete koyun
Bir arkadasim manyak misin sen pecete mahveder demisti pecete dedigim tuvalet kagidi ,katlayıp koyuyorum
Surekli vajinanizi yikamayin
Yillarca taharet alışkanlığım yuzunden saldur suldur yıkadım bu yanlismis en son evlenince gittigim bir doktor bana enfeksiyon demisti ki ben inanmadim ya neyse bana vajina icerisine itilen cleoksin gibi bi ismi vardi bir krem siringaya koyup itiyorsunuz,fitil,hap,ve igne verdi ben daha sonra baska doktora gittiğimde bunlarin mantar ilaci oldugunu eger bende mantar olsaydı zaten hastanenin acil bölümüne kosacagimi soyledi (ki dogru soyluyor mantarin ne oldugunu iyi bilirim)
Neyse yine de varsa biseler temizlemistir o ilaclar ..
Bana enfeksiyon diyen doktor yikama yikarsan da disardan yika vajinani demisti ben zar zorda olsa tuvaletten kalkınca kucuk abdestimi yapinca sadece kuruladim tuvalet kagidiyla yikamadim uzunca bir sure.. tabi buyuk abdest yapinca yikiyordum.
Bu aliskanligi edinince mantarin m si kalmadi cok sukur bende gunde 7 8 kere idrarimizi yapiyoruz her seferinde yikadigimizi dusunsenize bu cok zararli tabiki banyoda ister istemez abdest alirken vs yikiyoruz tabi o ayrı ya da degiyor su ve sampuan
Bol bol su icin ,
Size net bi sey daha soyleyim cok iyi bir doktora gittim,ayni zamanda
tup bebek uzmani bana akintinin spesifik bisey oldugunu bazi kadinda az bazi kadinda cok oldugunu kokunun ise durdukca olustugunu(mantikli) soylemisti vajinal muaynede ne enfeksiyon ne yara ne bisey hicbise gormedi cok şükür
Kizlar birsey daha,
Antibiyotik !
Arastirabilirsiniz bilenler biliyordur antibiyotik kullanimi sonrasi malesef kadinlarda vajinal mantar gorunuyor. 13 senedir antibiyotik kullanmiyordum yine 2 sene önce bende alerjik rinit var(grip ile karistirabiliyorum) acile gittigimde bana antibiyotik vermisti ki daha kutu bitmeden mantar oldum.
Kadinlarda bagisiklik sistemi çökünce mantar.olabiliyormus bide boyle bisey duymustum
Evliler,ya da ayni evi başkasıyla paylasanlar ic camasirlarinizi ayri yikayin. Ic.camasirlarinizi 60 derecede yıkayın. Yikadiktan sonra zor olmazsa ütü basın A bölümüne
Dar kiyafetler gitmeyin. Parfum,losyon vs asla kullanmayin vajinamiz zaten mikroplarla savasacak sekilde salgilar üretiyor
Adet donemi sonrasi oluşan kasinti yaz aylarinda oluyor daha cok zaten o sicaklarda.. trovogen krem surun gunde 3 kez
Ooff ben neler cektim kremi surer cirilciplak birakirdim altimi ustumde atlet uyurdum
Bi sey daha,bu gunluk pedler artik arkadasim olmuştu cantamda tasiyordum ki oyle cook bir akıntı sorunumda yok. Ne gereksiz bir aliskanlik.Ya bir koku surekli kokuyo ya diyorum ne bu iğrenç cok afedersiniz acik yaziyorum esimle iliski esnasinda da askim kokuomu dedigimde 1 2 kez evet kokuo demisti
sonra ben bu pecete olayina gecince yine sordum yoo koku gelmiyo vs dedi cidden koku yoktu
Hepsini cope attim banyo dolabinda duruyordu
Vajinal mantar insanin hayat kalitesini düşüren,insani bir yerde caresiz birakan birsey. Yasayan bilir. Adet olunca özellikle elden hicbisey gelmez. Krem surmek vs gibi
Ben 1 bucuk senedir cok rahatim,hayatimda ve bakimimda yaptigim değişiklikler sayesinde( yukarida anlattıklarım. )