Vajinal mantar belası

Canım cok sevindim senin adına benim ki geçti şu anlık bende kullandım flora düzenleyici ama işe yaramadı. En son kullandığım hap ve fitil geçirdi şu anlık kaşıntım vs yok ama regl olacağım çıkar diye tekrar cok tedirginim. Bakalım umarım tekrarlamaz, berbat bir şey cünkü!
evet gerçekten insan yaşadıktan sonra hep olacakmış diye korkuyor ama regl döneminde vajınanın kendi düzenini aldığı söylenir genelde.Sen elinden geldiğince dikkat et olmaz Allah'ın izniyle.

Canım cok sevindim senin adına benim ki geçti şu anlık bende kullandım flora düzenleyici ama işe yaramadı. En son kullandığım hap ve fitil geçirdi şu anlık kaşıntım vs yok ama regl olacağım çıkar diye tekrar cok tedirginim. Bakalım umarım tekrarlamaz, berbat bir şey cünkü!
Ben yeni evliyken candida virüsü çıkmıştı yaklaşık 6 ay boyunca her ilişkiden sonra kanamam oluyodu sürekli doktora gidip ilaç alıyordum antibiyotik fitil vs ama kısa süre sonra tekrarlıyordu. 3 Doktor değiştirdim. 3. doktor kültür aldı ve sonunda benim bu hastalığı cinsel yolla eşime bulaştırdığım ve tek başına tedavi olduğum için tekrar eşimden bana bulaştığı anlaşıldı. Sonra eşimde ilaç kullanınca geçti. Bence eşinizde bi doktora görünsün belki ondan size bulaşıyor olabilir. Allah şifa versin.

Ben yeni evliyken candida virüsü çıkmıştı yaklaşık 6 ay boyunca her ilişkiden sonra kanamam oluyodu sürekli doktora gidip ilaç alıyordum antibiyotik fitil vs ama kısa süre sonra tekrarlıyordu. 3 Doktor değiştirdim. 3. doktor kültür aldı ve sonunda benim bu hastalığı cinsel yolla eşime bulaştırdığım ve tek başına tedavi olduğum için tekrar eşimden bana bulaştığı anlaşıldı. Sonra eşimde ilaç kullanınca geçti. Bence eşinizde bi doktora görünsün belki ondan size bulaşıyor olabilir. Allah şifa versin.
Eşim de gitti idrar tahlilleri temiz cıktı üreme olmadı dedi. Farklı bir tahlilde mi çıkıyor candida erkeklerde?

Doktor elma sirkesi önermemiş ama benimde geçmeyen mantarım vardı elma sirkesi ve sarımsakla geçirdim size yapın diyemem ama ben bu şekilde kurtuldum

Benim doktorumda birsey demedi aksine onayladı ben elma sirkesi sürüyorum kriz geldiğinde dedim.
benimki artık kaşınmaktan kanıyordu uyku falan uyumuyordum alma sirkesini sulandırıp taharetimi yapıyordum peçetenin içinede sarımsağı ince ince dilimleyip koydum peçeteyide çamaşırımın içine koydum sabaha kadar kaldı ondan sonra geçmişti

Doktorun sakin dedi.. ama verdigi hic bisey ise yaramadi..
Sakin dedigini ozzzellllikle denerdim ben..
Sistiti sirkeyle atlattim ben gecen kis. Vajinal mantar da vardi ama dogum sonrasi yok olmustu. Simdi simdi gene belirtiler cikiyor sanki uf ben de takipteyim ..belki sirke yarar ona da ..ben olsam denerdim cok da sey bisey degil..

Ben hemşireyim mantar olduğum zaman dr flucan150 mg 2 tablet önermişti ben onu kullandım geçti 2 tableti 1 hafta arayla içiyorsun bazen dışarda tuvalete girersem mantar oluyorum hemen alıp kullanıyorum geçiyor

Doktorun sakin dedi.. ama verdigi hic bisey ise yaramadi..
Sakin dedigini ozzzellllikle denerdim ben..
Sistiti sirkeyle atlattim ben gecen kis. Vajinal mantar da vardi ama dogum sonrasi yok olmustu. Simdi simdi gene belirtiler cikiyor sanki uf ben de takipteyim ..belki sirke yarar ona da ..ben olsam denerdim cok da sey bisey degil..
“Sakin dedi ama verdiği hic hir sey ise yaramadı” yok yaradı su anlık sorunum yok kurtuldum sanırım umarım tekrarlamaz kendimde sağlıkcıyım zaten

Hic kullanmadım hormon oldugu icin sağlıklı bulmuyorum prezervatifle korunuyorum

Anladim, ben uzun süre kullandim ve yeni biraktim. Bu tür sorunlari kullandigim sürede cok yasadim, su anda hic yasamiyorum.
Belki sizde de onunla alakali olabilir diye sordum. Ama bu ihtimal yok demek ki sizde.
Peki kullandiginiz prezervatifler sizde kuruluk yaratiyor olabilir mi? Veya baska reaksiyonlar?
Kuruluk, mantar ve enfeksiyonu tetikler, daha kolay bulasmasini ve yayilmasini saglar.
Bana jinekologum prezervatiflerdeki lateksin bir cok kadinda böyle sorunlar yarattigini, fakat kimsenin kolay kolay aklina gelmedigini söylemisti. Doktorunuzla bu konuyu konusabilirsiniz, belki vardir böyle bir durum?
Mantarin esinize bulasmis olma ihtimali varsa, esinizin de muayene olmasi gerekir.
Onda da varsa, sizde düzelse bile, her iliskide tekrar size bulastiriyordur.
Cok gecmis olsun.

Anladim, ben uzun süre kullandim ve yeni biraktim. Bu tür sorunlari kullandigim sürede cok yasadim, su anda hic yasamiyorum.
Belki sizde de onunla alakali olabilir diye sordum. Ama bu ihtimal yok demek ki sizde.
Peki kullandiginiz prezervatifler sizde kuruluk yaratiyor olabilir mi? Veya baska reaksiyonlar?
Kuruluk, mantar ve enfeksiyonu tetikler, daha kolay bulasmasini ve yayilmasini saglar.
Bana jinekologum prezervatiflerdeki lateksin bir cok kadinda böyle sorunlar yarattigini, fakat kimsenin kolay kolay aklina gelmedigini söylemisti. Doktorunuzla bu konuyu konusabilirsiniz, belki vardir böyle bir durum?
Mantarin esinize bulasmis olma ihtimali varsa, esinizin de muayene olmasi gerekir.
Onda da varsa, sizde düzelse bile, her iliskide tekrar size bulastiriyordur.
Cok gecmis olsun.
k
Teşekkkür ederim ilginiz icin, evet bunu da düsündüm doktoruma sormustum ama lateks alerjik reaksiyon gösterirmis mantar gibi olmazmış bunu da değerlendirmiştik. Ben şu anlık iyiyim geçti gibi perşembe kontrole gideceğim bakalım hala var mı ne diyecek bu sefer. Eşime idrar kan tahlili yapıldı hic hir sey cıkmadı. Korunmadan ilişkiye zaten hic girmiyoruz, o yüzden ona bulasma ihtimali düsük bir ihtimal gibi geldi bana açıkcası. Siz nasıl kurtuldunuz? Dogum kontrol hapını kesince geçti mi?

k
Teşekkkür ederim ilginiz icin, evet bunu da düsündüm doktoruma sormustum ama lateks alerjik reaksiyon gösterirmis mantar gibi olmazmış bunu da değerlendirmiştik. Ben şu anlık iyiyim geçti gibi perşembe kontrole gideceğim bakalım hala var mı ne diyecek bu sefer. Eşime idrar kan tahlili yapıldı hic hir sey cıkmadı. Korunmadan ilişkiye zaten hic girmiyoruz, o yüzden ona bulasma ihtimali düsük bir ihtimal gibi geldi bana açıkcası. Siz nasıl kurtuldunuz? Dogum kontrol hapını kesince geçti mi?

Anladim. Benim aklima gelen tüm ihtimaller tükeniyor öyleyse o_O

Insallah sebebini bulursunuz, cünkü nerden geldigini bilmeden sürekli ilac icmek, bosa kürek cekmek gibi oluyor, biliyorum.

Ben önceden de bununla savastim. Bir ara iyi bir antibiyotik kullandim ve uzun süre tekrarlamadi (bekarken).
Ama evlendikten sonra, neredeyse her ay tekrarlamaya basladi.

Jinekologum dogum kontrol hapi kuruluk yapar dedi. Biz de zaten artik yavas yavas cocuk düsündügümüz icin hapi biraktim. Cok sükür biraktigimdan bu yana rahatim, kasinti bile olmadi. Ve kurulugum tamamen gecti.
Insallah böyle kalir.
Eger vajinal bir etken bulunamazsa, baska alerji testleri de yaptirin. Yediginiz, tükettiginiz baska seyler de yapabiliyormus bunu.

Yani o kadar zor ki anlatamam, tatlıyı çok seviyorum oda tetikliyor sanırım bu ara azalttım biraz :KK70: bir de probiyotik yoğurt tüketiyorum her gün belki onun da faydası vardır. Benim zaten antibiyotik kullanımı sonrası basladı bir daha geçmedi. Şu an iyi gibiyim tekrarlamazsa ne güzel tabi. Ay valla ne zormuş kadın olmak:bicak:

Yani o kadar zor ki anlatamam, tatlıyı çok seviyorum oda tetikliyor sanırım bu ara azalttım biraz :KK70: bir de probiyotik yoğurt tüketiyorum her gün belki onun da faydası vardır. Benim zaten antibiyotik kullanımı sonrası basladı bir daha geçmedi. Şu an iyi gibiyim tekrarlamazsa ne güzel tabi. Ay valla ne zormuş kadın olmak:bicak:

Evet, seker tüketimi tetikleyebiliyormus. Ben de tatlidan uzak duramiyorum maalesef :KK43:
Destekleyecek seyler tüketmeye özen gösterin. Antibiyotik vücuttaki yararli bakterileri de öldürüyor maalesef.
Ben de cocuklugumda bagisiklik sistemimin kurbani olarak cok antibiyotik kullandim.
Insallah bir daha olmaz.
:KK39:

Sizdeki mantar ne kadar ileri boyuttadır bilemem ama doktorlar önermese de daha önce sirkeden oldukça fayda görmüştüm.
Elma sirkesini suyla seyrelterek vajinal duş şeklinde değil de her wc ihtiyacından sonra pamuğu batırıp o bölgeyi sürekli bu suyla silerek geçirmiştim mantarı.
Tabi size de faydası olur mu bilemem ama bana çok iyi gelmişti o zamanlar.

X