Çünkü böyle bir tanıya psikolojik olarak hazır olmak kolay değil. Tanı kesinlestiğinde bunun cerrahi müdahaleye kadar giden durumları var. Hem psikolojik hem de bedeni sıkıntı yaşayacaksiniz anlayacağız. Benim için kolay bir şey değil
Ben bildiğim olayı anlatayım.Bir arkadaşın ev arkadaşından varmış bu durum.Anlatmıştı .Adet olamayınca aile kızı doktora gotryor.14-15yaslarinda normal bayanlarda olan karin içine ilerleyen giriş yok ve yapışık dışardan herşey normal ama.Ameliyat olmuş kız,giriş açılmış rahimdeki anomaliler düzeltilmiş.Yapay p.n.s alet varmış bikac tane bunlarla belli zamanlarda fizik tedavi uygulaması yapmak zorunfaymis ki bu konuyu tv de bir doktordan duymuştum ,işin vardı tam seyredemefim.
Adet görmüyor ve gormiuecekmis.Çocuk olmayacakmış ve bazen çok ağrısı oluyor çok ilaç kullanıyor hergün derdi arkadaşım.
NOT:Aklımda kalanları yazdim,yanlışliklar varsa affola ki kesin yanlışın vardır.
Deryaderya nın anlattıklarını yaşayan bir arkadaşım var. Yalnız o adet oluyor. Arkadaşın dediği gibi ilerleyen giriş yok, ameliyat olmuş. Arkadaşım, daha çocuk yaşlarda kadın hastalıklarıyla ilgili bir rahatsızlık yaşadığını, hastanede yatarken bile onca kadın arasında tek çocuk olduğunu o dönemlerde birtürlü anlayamadığını anlatmıştı. Şuanda adet olduğunda çok fazla hassas davranıyor. Bazen de adet döneminde ameliyat yerinin ağrıdığını söylüyordu. Ameliyat yerinin yapışmaması içinde ya derya arkadaşın anlattığı gibi bir yöntem ya da evlenmesi gerektiğini söylüyordu. Siz bilinçli bir insansınız neyin ne olduğunun farkındasınız. Elbette hiç kolay değil, umarım en kısa zamanda şifa bulursunuz.