- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.103
- 133
Evet sosis Nutella çocukların hoşlandığı şeyler. Böyle böyle yemek yeme alışkanlığı kazanır. Yemek yemeyi sever. Sakın olun 1 sosis 1 Nutella in yıkıcı yakıcı etkileri yok. Öncelik çocuğun yemek yeme alışkanlığı kazanması bı şeyler yemesi.Sosis, nutella derken?
Yetişkinlerin bile tüketmemesi gereken yiyecekleri 22 aylık çocuğa mı versin?
Evet tv oldukça zararlı ama bu besin görünümlü canavarların hiçbir çocuk beslenmesinde yeri yoktur.
Akıl gelişimi için tv leri kapatırken beden sağlığı, yaşam kalitesini hiçe saymaya denktir bu durum.
Size otizm ve tetikleyen unsurlarla ilgili biraz araştırma yapmanızı ve konuyla ilgili bilimsel makaleleri en azından kitap okumanızı öneririm.Bu çok saçma bence TV izlenmeyen çocuk var mi? Ayrıca TV izliyor diye hmn otistik olabilir ne demek? 3 yasında oğlum anca konuşmaya başladı. TV de izler oyun da oynar çok inattir. Bazen beni dinler bazen dinlemez. Parkada gider krese de. Mesela hala bezini inattan bırakmıyor bendezorlamiyorum vakti gelince bırakır. Bana tanı saçma geldi açıkçası. Sure i krese vererek takip edin korkmayın günümüz çocuklarında inat TV izleme TV olmadan yememe hep var duyuyoruz ama bu bence bir otistik belirtisi değil.
Yanlış tavsiye... ne sosis ne de nutella bu yaş grubunu bırakın hiç bir yaş grubundaki çocuk için uygun besinler değil. Kuzenim gıda mühendisi keşke onu dinleme fırsatınız olsaydı, bir daha marketten sosis alır mıydınız?Evet sosis Nutella çocukların hoşlandığı şeyler. Böyle böyle yemek yeme alışkanlığı kazanır. Yemek yemeyi sever. Sakın olun 1 sosis 1 Nutella in yıkıcı yakıcı etkileri yok. Öncelik çocuğun yemek yeme alışkanlığı kazanması bı şeyler yemesi.
Valla yenilen siyah zeytinde bile boyalar mi dersin, kasar peynirin icindekileri mi dersin? O mc donaldstan burger kingden ayila bayila yedikleri burgerlerin icindeki pis seylerimi dersin..bi programda dinlemistim ama hayattan soguyosun.. ne yiyecegiz acaba dedirtiyo insanaYanlış tavsiye... ne sosis ne de nutella bu yaş grubunu bırakın hiç bir yaş grubundaki çocuk için uygun besinler değil. Kuzenim gıda mühendisi keşke onu dinleme fırsatınız olsaydı, bir daha marketten sosis alır mıydınız?
Telefon tv den daha tehlikeli bence : (Hanimlar hep tvden uzak tutmaya çalıştığımız çocuklarımızla ilgili birşeyler söylüyoruz. Ben 26 yaşındayım, hiç tv olmayan bir evde büyüdüm. Babam eğitimciydi. Evet o zamanlar cok sikayetciydim bu durumdan. Ama çocukluk işte.. Aklım ermeye başladıktan sonra aileme karsi nasil bir minnettarlik icinde olduğumu anlatamam.
6 yillik evliyim, 8 aylik bir bebegim var. 6 yıldır evimizde hiç tv yok. Insallah bebeğimi de kendim gibi tvsiz bir evde büyütürüm. Ama şimdi şartlar daha zor. Tabletler, telefonlar tvden daha fazla vaktimizi alıyor. Ister istemez benim elimde telefon görüyor. Biraz daha büyüdüğünde bakmak isteyecek. Komsu, akraba, babanne vs evlerinde istisnasiz tv görecek ve isteyecek. Yani bu devirde tvsiz cocuk buyutmeye calismak, akintiya kurek cekmek gibi. Hatta daha da zor. Ama mecburuz buna. Oyunlar kurabilen, aktivite yapan, ekran olmadan yemek yiyebilen bir nesil yetistirmek boynumuzun borcu. Çünkü makas gitgide açılıyor. Bizim cocuklarimiz ekran olmadan yemek yemiyor, onların cocuklari ekran olmadan nefes alamayacak malesef
Tabi ki tek başına olmaz başka etkenlerle birleşince tetikler. Etkenler ne kadar azalırsa ihtimal o kadar düşerAnlatmak istediğim tv kapandı gelişim geriliği yok, açtım otizm oldu diye bir şey yok.
Birçok şeyle beraber etkendir, tek başına bu durum sadece tv ile olamaz, anlatmak istediğim sadece bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?