• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun Tırnak mı Yoksa Kısa mı?

tabiki kısa tırnak...en basiti uzun tırnakla nasıl yemek yaparki insan mesela nasıl hamur yogurur veya kurabiye nasıl yapar...

hijyene dikkat edildikten sonra uzun bence :1closedeyes:

bir kadın herzaman orta uzunlukta yada biraz daha uzun tırnaklı olmalı cadı tırnağı gibi demiyorum ama kısa tırnak kadında olmuyor bence.. ben tırnaklarımı keserken hiç dibinden kesmem çok uzadıkları zaman boyundan kısaltırım kıyamam hepsini kesmeyezemuszemus

Bende çok uzun tırnak sevmem bir ara çok uzattım ama kullanışlı değil ve çabuk kırılıyor. Şimdsi tercihim orta uzunlukta misal frenc yapabilecek kadar bir uzunluk bırakıyorum ayrıca daha bakımlı ve hoş gözülüyorlar.

benimkiler böyle olsa dünyalar benim olur heralde

nail-care.png

bence kesinlikle uzun olmalı tabiiki aşırı uzun olanlar kötü görünüyor ama cok kısa olması da hoşuma gitmiyor benim.. uzun, ojeli tırnaklar ve yumuşacık ellerden daha güzeli varmı:)

Kısa yada uzun olmasından dah önce bakımlı ve temiz olması önemli....
Ben kafama göre bazan uzun bazen kısa kullanırım ama hiç dipten kesmedim tırnaklarımı, yani öyle hijyen takıntım yok... takıyorum eldiveni her türlü yemeği yapıyorum gerektiğinde....
Ama uzun olup da sigaradan yada uzun süre ojeden dolayı sararmış sırf kısaltmamak için orasından burasından törpülenip kırıkları alınmış tırnakları sevmem....

ne kısa nede uzun orta uzunlukta olmalı bana göre
ama nasıl olursa olsun bakımlı olmalısositososito

Görsellik açısından tabiki uzun tırnak uzun derkende tabiki öyle cadı tırnağı gibi 2 metre olmayacak.

Valla çok zahmetli olduğu için tırnak filan uzatmıyorum ben uzatacak olursamda tırnak törpüsü ile kanka oluyoruz resmen cebimde taşıdığım bile olmuştur illaki o uzayan tırnaklar bembeyaz ve tertemiz olacak :(

Uzun ama çok uzun değil ! Kıvamında uzun olacak zemuszemus
Nedir bu kıvam , hemen açıklıyım efem :icecream: Bakınca insanda her an kırılacakmış hissi verecek kadar uzun olmayacak ; bu kadar da kısa olacağına hiç olmasın diyecek kadar kısa da olmayacak ! Yani orta uzunlukta ... Benimki gibi aynı :dance: Hele bir de frençli olursa yeme de yanında yat opuyorumnanaktan

Ortaokuldan beri uzun tırak kullanıyorum, tırnaklarımı kestiğimde parmaklarım da kesilmiş gibi hissediyorum tuhaf görünüyorlar gözüme. O yüzden uzun tırnak diyorum ama temiz tutmak kaydıyla! Sürekli sürekli el yıkamaktan egzama olmuş biri olarak hijyen konusunda sorunu yok tırnaklarımın ((=

Bakımlı , manikürlü , ojeli olduktan sonra kısa veya uzun farketmez ikiside çok hoş duruyor..
Ben genelde uzun kullanmayı seviyorum..Kısa tırnakta rahat edemiyorum..

ben kısa kullanıyorum daha temiz geliyor ama tırnaklarımın yapısı uzundur yani basık tırnak değil bu yüzden normal görünür, geçen ay uzatmıştım yaklaşık 3-4 mm oldular onda da içleri deamlı kirleniyor gibi geldi bir iş yapsam hemen içine birşeyler doluyor gibi, yaptığım yemekten iğrendim valla.... üstelik bilgisayar klavyesine de çat çat çarptılar rahatsız oldum :)

uzun tırnak beğenmiyorum hele hele kilolu bayanlar tombul tombul parmakları oluyor bir de tırnaklarını uzatıp kırmızı oje sürüyorlar kedi patisi gibi duruyor o uzun uzun tırmaklar kaydirigubbakcemile3 çok antipatik geliyor...

Son düzenleme:
kesinlikle kısa tırnak uzun tırnakların içini tuvaletten sonra kaynar su olmadıktan sonra istedigin kadar suyla yıka o miktop gitmez :sinifsinif: ıykkk cok tiksindirici :umursamaz:

babam oje sürün istediginizi yapın ama tırnaklarınızı uzun tutmayın derdi hep. içindeki mikropların haddi hesabı yok beyaz temiz görünse de derdi. en mantıklısı bu bencede cünkü en ufak bi yemek kalıntısı bile bulaşık makinasında bilmem kaç derecede yıkanınca tamamen temizleniyosa tuvalet pisliğini düşünemiyorumm iğrençççççç:sinifsinif:

peki bu soruya ilaveten ben de bir soru sorayım, koyu renk oje mi daha güzel yoksa açık renk oje mi? buna bir türlü karar veremiyorum :uhm:

Back