• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebekte 2 tur kordon dolanması

Ablanız ne yaşadı anlatabilir misiniz normal mi doğurdu
Ablam sezeryan dogum yaptı ama sizden ricam lütfen pazartesi başka bir doktora gidin yani bebek büyük 2 kordon risk iş yapmayın dinlenin bol bol ve normal doğum risk olurdu ne gelişecek bilmiyorsunuz ablamdan dolayı benim tramvam oldu kordon dolanması. Bende hamileyim ilk aylarda benim de öyleydi şükür hareketlenmesinden cıktı

Ben doğduğumda boynumdan kordon dolaliymis ve yüzüm mos mor çikmisim. Ben olsam hemen sezeryan olurum hiç riske giremem valla.
Şuan hemen olmayı gerektirecek bir durum yok kordon bebeğe sıkıntı yaratmıyor. 39. Haftada sezaryana girmeyi planlıyorum bende. Teşekkür ederim yorumunuz için 🙏🏻

Ablam sezeryan dogum yaptı ama sizden ricam lütfen pazartesi başka bir doktora gidin yani bebek büyük 2 kordon risk iş yapmayın dinlenin bol bol ve normal doğum risk olurdu ne gelişecek bilmiyorsunuz ablamdan dolayı benim tramvam oldu kordon dolanması. Bende hamileyim ilk aylarda benim de öyleydi şükür hareketlenmesinden cıktı
Başka doktora gideceğim zaten pazartesi. Sezaryan olmayı planlıyorum 10 gün sonra tabi her şey yolunda giderse. Şuanlık bir sıkıntı yok bebekte çok şükür 🙏🏻 teşekkür ederim fikriniz için

Kızlar merhaba size bir sorum var. 37+1 haftalık hamileyim. Bebeğimin boynunda 2 tur kordon dolanık. 3 bile olabilir tam göremedim dedi doktor. Ama kordonun içindeki kan akışında hiç bir problem yok. Hareketlerinde de sıkıntı yok. Bu saatten sonra da zaten kordondan kurtulamaz büyüdü sonuçta. Şimdi iki sorum var size. Birincisi anne karnında bir sorun yaşar mıyım? Allah korusun bebeğime bir şey olmasından korkuyorum. Başına gelen var mı? Doktorum şimdilik sorun olmadığını söyledi.

İkinci sorum ise vajinal doğum yapabilir miyim? Doktorum biraz vajinal doğum yancısı, bana kordon kısa değilse yapabilirsin diyor. İyide bunu nasıl anlayacağız ? Normal doğum sancılarını çekeceğim bebek gelmezse kordon kısadır sezeryana o zaman döneriz kafasında biraz. Normal doğumda bi komplikasyon gelişir mi? Direk sezeryan mı olmalıyım. Fikir verir misiniz? Normal doğumda risk olur mu kalbi durur mu çok endişeleniyorum
Merhaba, bende de şu an aynı durum mevcut doktorum kordon boyu uzunsa doğumda sıkıntı yatarmayacağını ama kordon boyunu ölçemediğini söyledi. Şu an 36+5’teyim. Siz ne yaptınız acaba gebeliğimin başından beri vajinal doğum istiyordum böyle bir durum olunca kafam çok karıştı.

Merhaba, bende de şu an aynı durum mevcut doktorum kordon boyu uzunsa doğumda sıkıntı yatarmayacağını ama kordon boyunu ölçemediğini söyledi. Şu an 36+5’teyim. Siz ne yaptınız acaba gebeliğimin başından beri vajinal doğum istiyordum böyle bir durum olunca kafam çok karıştı.
Çarşamba günü sezaryana giriyorum. Doktorum fazlasıyla normal doğum yanlısı ama ona rağmen direk sezaryan dedi. Bir de Kordon bebeğin yüzünün önüne toplanmış ve kasılma sırasında bebeğe zarar verir dedi. Böylesi hayırlıymış bence risk almayın sizde. Çünkü kordon sorunu olanlar genelde normal doğum deneyip bebek gelmeyip sıkışınca zorunlu sezaryana dönüyor. Baştan sezaryan olmak daha mantıklı

Back
X