• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun süren bir ilişki... ailem... ve kararsızlığım...

burcumustafa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2012
49
2
28
Çorum
2.5 senedir görüştüğüm birisi var sevgilim. ilişkimiz başladığında ben öğrenciydim o da üniversitede çalışıyordu(taşeron işçi) . aynı zamanda yüksekokul okuyordu. ben okulu bitirdim atandım o okulu hala bitiremedi. neyse artık okul nasılsa biter işte hallolur bir şekilde dedik. 15 gün önce kıyafetimi filan hazırladım söz olacak diye gittim . Ailem baştan beri iş ve okul meselesini sorun yaptılar. İdare ettim bir şekilde. Bu sefer aileler tanışsın artık birşeyler olsun dedik. Annemler bi tanışalım gelsinler de bakalım nasıllar filan dediler.Bu arada ablası 1 hafta önce erken doğum yaptı 1-2 gün sonra da bebeğini kaybetti. hatta erteleyelim bu durumda olmaz diye teklif ettim ama onlar olsun diye ısrar ettiler. neyse Bende sevgilime annemlerin okul ve iş konusunu açacağını söyledim . O zaman kıyamet koptu "Ailen zaten beni hiç istemiyo, hep küçük görüyo filan vs." tartıştık baya o sırada ablası telefona müdahele etti. ben bu acımın arasında seni istiyorum da sen hiç düşünmüyosun yeter ya verdiğim değer bu kadarmış dedi sevgilimde " yani" dedi ve suratıma telefonu kapattı. o günden sonra beni 1 hafta hiç aramadı bende aramadım cuma günü mesaj attı akşama yakın akşam kaçta gelelim diye mesaj attı. bende 8 de dedim . Neyse tripli filan . Akşam geldiler annesi ablası suratı bir karış eniştesi konuştu biz işte şöyle düşünüyoruz filan tayin olur düğün yaparız vs vs. Babam da emri vaki yaptılar diye kızdı. Önce okul sonra iş biz beklicez siz de bekleyin dediler onlarda düşünelim dedi ve kalktı gidiyolar annesi kapıdan çıkarken bana nasibin çok olsun kızım dedi çıktı. hiçbirşey diyemedim .

Sonra sevgilim arar diye bekledim 5 gün aramadı benim iznim bitmek üzere memleketten ayrılmak üzereyim . hala ses yok . babam sordu naptınız aradı mı diye? bende aramadı dedim ver numarasını dedi. oğlum çiçeğinizi çikolatanızı nereye bırakalım dedi o da ben arkadaş yollarım amca dedi ve kapattı. Kafamdan kaynar sular döküldü. Sonra beni aradı baban böyle diyo diye. bende ne desin adam dedim. neyse bu konu böyle kapandı annemin birazcık oluru vardı artık hiç yok . ailesinden hiç hoşlanmadı. bende çok kırgınım ona. Bu sefer ben işe geldim iznim süresince aramayan adam şimdi yalvarıyo ailem de özür diielemeye gelecek nolur bitmesin diye.

Dün annemi babamı aramış onları biraz yumuşatmış annem sen ne dersen ama benim içime sinmiyo diyor. Ben de bana biraz zaman ver ben çok yıprandım yoruldum dedim .

Biliyorum çok seviyor. Ama benim duygularım çok karışık deli gibi aşık olduğum adama şimdi çok kırgınım bir karar vermem lazım ama ne karar verirsem veriyim pişman olursam diye çok korkuyorum ya onun gibi seven birisi daha çıkmazsa karşıma ?

NE olur fikirlerinize ihtiyacım var.... :(

Aramamasının sebebi muhtemelen ailesi hani seni istemiyolar niye ısrar ediyosun gibi dolduruşa getirilmiştir. Oda bu durumda kendini geri çekmiştir korkuyodur. Kafası karışıyodur. Ki ailesi dolduruşa getirmese bile kendiside bunları kuruyordur kafasında eminim. Nasıl olsa olamıycaz diye düşünüp vazgeçiyodur bi an için senden sonra başını yastığa koyunca düşünme fırsatı buluyodur. Sizinde bu durumda yıpranmanız çok normal mantıklı bi karar vermeye çalışıyorsunuz. Biraz düşünün toplayın kendinizi.
Sevgilinizle de konuşun yüz yüze seni bu şekilde 5 gün 1 hafta aramaması doğru değil. Aileler yüzünden birbirinizi suçlamayın.

Ben olsam çoktan ayrılmıştım, ailelerimizin karşılıklı istemediği bir ilişkide evlilik çok yıpratıcı olur evli arkadaşlar daha net anlatırlar aşk sevgi bir yere kadar, şimdiden böyle ailesi yüzünden sana tavır alıyorsa ve trip atabiliyorsa evlenince bu katlanır. Şu forumda birkaç gelin, kayınvalide, eş ve ailesi ile ilgili açılan konuları okursan ne demek istediğim daha net anlaşılır diye düşünüyorum.

sanki ailesi ben onu ortada bırakmışım gibi laflar ediyor. ben onu oyalamışım gibi gaza getiriyorlar. o da hemen gaza geliyor. Ben napıcamı hiç bilmiyorum vazgeçmek istemiyorum ama çok kafam karışık :(

sanki ailesi ben onu ortada bırakmışım gibi laflar ediyor. ben onu oyalamışım gibi gaza getiriyorlar. o da hemen gaza geliyor. Ben napıcamı hiç bilmiyorum vazgeçmek istemiyorum ama çok kafam karışık :(
Vazgeçmek istemiyosan tabii ki vazgeçme. Konuş sevgilinle sende uzaklaşıp ailesinin dolduruşa getirmesine mahal verme.

bana zaman ver dediğim günden beri beni aramadı. ilişkim bitti 2 ay oldu :(
ben nerde hata yaptım. çok üzüldüm çok yıprandım ne olur söyleyin hatam neydi benim ?

2.5 senedir görüştüğüm birisi var sevgilim. ilişkimiz başladığında ben öğrenciydim o da üniversitede çalışıyordu(taşeron işçi) . aynı zamanda yüksekokul okuyordu. ben okulu bitirdim atandım o okulu hala bitiremedi. neyse artık okul nasılsa biter işte hallolur bir şekilde dedik. 15 gün önce kıyafetimi filan hazırladım söz olacak diye gittim . Ailem baştan beri iş ve okul meselesini sorun yaptılar. İdare ettim bir şekilde. Bu sefer aileler tanışsın artık birşeyler olsun dedik. Annemler bi tanışalım gelsinler de bakalım nasıllar filan dediler.Bu arada ablası 1 hafta önce erken doğum yaptı 1-2 gün sonra da bebeğini kaybetti. hatta erteleyelim bu durumda olmaz diye teklif ettim ama onlar olsun diye ısrar ettiler. neyse Bende sevgilime annemlerin okul ve iş konusunu açacağını söyledim . O zaman kıyamet koptu "Ailen zaten beni hiç istemiyo, hep küçük görüyo filan vs." tartıştık baya o sırada ablası telefona müdahele etti. ben bu acımın arasında seni istiyorum da sen hiç düşünmüyosun yeter ya verdiğim değer bu kadarmış dedi sevgilimde " yani" dedi ve suratıma telefonu kapattı. o günden sonra beni 1 hafta hiç aramadı bende aramadım cuma günü mesaj attı akşama yakın akşam kaçta gelelim diye mesaj attı. bende 8 de dedim . Neyse tripli filan . Akşam geldiler annesi ablası suratı bir karış eniştesi konuştu biz işte şöyle düşünüyoruz filan tayin olur düğün yaparız vs vs. Babam da emri vaki yaptılar diye kızdı. Önce okul sonra iş biz beklicez siz de bekleyin dediler onlarda düşünelim dedi ve kalktı gidiyolar annesi kapıdan çıkarken bana nasibin çok olsun kızım dedi çıktı. hiçbirşey diyemedim .

Sonra sevgilim arar diye bekledim 5 gün aramadı benim iznim bitmek üzere memleketten ayrılmak üzereyim . hala ses yok . babam sordu naptınız aradı mı diye? bende aramadı dedim ver numarasını dedi. oğlum çiçeğinizi çikolatanızı nereye bırakalım dedi o da ben arkadaş yollarım amca dedi ve kapattı. Kafamdan kaynar sular döküldü. Sonra beni aradı baban böyle diyo diye. bende ne desin adam dedim. neyse bu konu böyle kapandı annemin birazcık oluru vardı artık hiç yok . ailesinden hiç hoşlanmadı. bende çok kırgınım ona. Bu sefer ben işe geldim iznim süresince aramayan adam şimdi yalvarıyo ailem de özür diielemeye gelecek nolur bitmesin diye.

Dün annemi babamı aramış onları biraz yumuşatmış annem sen ne dersen ama benim içime sinmiyo diyor. Ben de bana biraz zaman ver ben çok yıprandım yoruldum dedim .

Biliyorum çok seviyor. Ama benim duygularım çok karışık deli gibi aşık olduğum adama şimdi çok kırgınım bir karar vermem lazım ama ne karar verirsem veriyim pişman olursam diye çok korkuyorum ya onun gibi seven birisi daha çıkmazsa karşıma ?

NE olur fikirlerinize ihtiyacım var.... :KK43:
Bence onun gibi seven biri çıkmazsa diye düşünmeyin. Siz gerçekten seviyor musunuz ailesiyle geçinebilecek misiniz diye sorun kendinize. Çunku elbet bulursunuz kendinize göre birisini ama bulamam diye de geçinemeyeceğiniz bir adamla evlenmeyin. Biraz zamana yayın bakalım duşunceleriniz nasıl şekil alacak

Çok seven insan bu şekilde mi davranır ?
Kendinizi kandırmayın. Aileler arasındaki uyuşmazlık bile ortada.

Demek ki onun da ilişki hakkında tereddütleri çok ki aramıyor. Duygularla mantık bir araya gelmezse olmaz bence.
mantığınızın onaylamadığı hiç bir şey yapmayın, duygular gelip geçici maalesef :(

Bence ailelerin zaman zaman böyle kaygılar duyması normal. Senin ailende iş konusuna takılmış. Sanırım okul meselesi de ilerde aranızda sorun olur veya evlendiğinizde eşin kompleks yapar diye. Sende nazikçe söylemişsin, telefonu ablasının almasına, sevgilinin aranızdaki görüşmeye ablasını katmasına gerek yok. Bence en baştan söylemiş onlara ailenin düşüncesini ve kendi ailesini doldurmuş size karşı.

Ben anlamıyorum bu erkekleri, iş ciddiye bineceği zaman neden kız tarafını sallamamaya başlıyorlar? Sizinki de aynı durum.

Bence bu iş çok yanlış başlamış, çok yanlış devam etmiş, ve en sonunda da yanlış bir şekilde bitmiş.

Ama en doğru olan şey bitmiş olması.

Sen şimdi sadece onunla olduğun için, onun seni sevme biçimini en doğru sevme biçimi sanıyorsun. Ama değil.
Asıl sevgi böyle olmaz.
Yaşayınca anlarsın.

Yoluna bak, önüne bak. Boşver artık. Bu işin sonu kötü zaten, belli. Hayırlısı olsun senin için.

Back