Sen onunla tanıştığın zaman bu kilodaydın değil mi? Yani tamam aradan yedi sene geçmiş ama insanın vücut yapısı bellidir. Peki neden gördüğü zaman ona göre davranmamış? Bir partnerde olmasını istemediği şeyler sende varsa neden şimdi değiştirmeye çalışıyor?Örneğin en az beş kilo almamı istiyordu çünkü sürekli hastalanıyormuşum (her kış bir kere grip olmamı kastediyor).
Ben o yolu yürümeye hevesliydim çünkü çok seviyorum ya da seviyordum diyeyim. Ama boşanma 2.5 yıl önce oldu ve bu artık bana ağır gelmeye başladı. Onu da anlayabiliyorum ama artık yoruldum. Yorumunuz için teşekkür ederim.Kendi şahsi fikrimi söyleyeyim kimse anne babasını seçemiyor. Ve sevgilinizi bir nebze bile olsa anlıyorum. Çünkü uzaktan aman annem babamla kavga etmesin aman biri birine bişey mi yaptı mı diye hop oturup hop kalktığım çok çok üzüldüğüm dönemlerim oldu. Babasının intihar etmesinden aşırı korkması bu olursa acaba engelleyebilir miydim hissi duymamak için sürekli verici olması babasına hayır dememesi çünkü psikolojisi bozuk olanı kırmak yerine sağlam olan sevgilisine rica edip uzaklaş istersen demesi bence çok çok normal. Size katıldığım tek nokta kimsenin sağlıksız ebeveynlerini çekmek zorunda değilsiniz. Bence de ilişkiyi noktalayın. Sizin normal bir aileye, sevgilinizin bu yolu onunla yürüyecek birine ihtiyacı var bence.
Çoğumuz ilk aşkımızla evlensek pişman olurduk inanın. Ben özgürlüğüne düşkün bir insanım. Aşırılıklarım yoktur ama eve giriş çıkış saatime babam dahi karışamaz. Ortamına göre, duruma göre kendim karar veririm. Giyimime de aynı şekilde karıştırmam. Mesleğim var çalışıp kendi paramı kazanıyorum, tek yaşıyorum. Benim de 7.5 yıllık bir ilişkim var şu an, 19’umdan beri devam eden bir ilişki. El üstünde tutulduğum tam da dediğim gibi hiçbir şeyime karışılıp kısıtlanmadığı bir ilişkim var. Ev işlerine de yardımcıdır.Sadece ilk aşkımın bu şekilde biteceğini hayal etmemiştim.
Ben onunla tanıştığımda çok daha zayıftım, sporla tam altı kilo aldım yani şu an kötü bir durumda değilim sağlık açısından çok şükür. Eleştirdiğiniz noktayı ben de eleştiriyorum çünkü çok anlamsız bir istek. Nereden tutsam elimde kalıyor.Şimdi, zaten sen bu soruları soruyorsan bir şeyler bitmiş. Eskisi gibi değil.
"Ayrıl, ayrılma" demeyeceğim. Sadece gördüğüm kadarına yorum yapacağım.
Birincisi şunu anlarım insan tabii ki sevdiği birisinin (bu sevgili olmak zorunda değil, arkadaş veya evlat da olur) daha iyi bir yere gelmesini ister ama bu konuda zorlaması saçma. Bir de,
Sen onunla tanıştığın zaman bu kilodaydın değil mi? Yani tamam aradan yedi sene geçmiş ama insanın vücut yapısı bellidir. Peki neden gördüğü zaman ona göre davranmamış? Bir partnerde olmasını istemediği şeyler sende varsa neden şimdi değiştirmeye çalışıyor?
Aslına bakarsan, bu ilişkiyi sorgulayan sadece sen değilsin. Kendisi de sorguluyor. Çünkü yedi sene diyorsun, ikinizin de görüşleri değişmiş. Genelde ilk ilişkilerde oluyor bu.
İkincisi, baba konusu çok büyük sorun. Canlı örnek, benim eski sevgilimin alkolik + kumarbaz ve maalesef sapık bir babası vardı. Eski sevgilim de aynı karakterdeydi. Düşünceleri, konuşmaları aynıydı. Diyeceğim o ki, birçok konuda ailenin etkileri gelecek nesilde çıkar. Bir zaman sonra inşallah yanılırım ama ailesine karşı da seni korumayacağını düşünüyorum sevgilinin.
Yani biz sadece buraya yazdıklarını biliyoruz. Bu siteden çıktıktan sonra neler oluyor, bilemeyiz. Sadece içine o "acaba" düştüyse, bence artık o ilişkinin sonu gelmiştir.
Cinsellik problemine kadar ben de ilişkim hakkında böyle düşünüyordum. Bu konuda konuşup açık olmaya ve onun tepkisini gözlemlemeye karar verdim. İyiye gitme göremezsem ya da gördüğüm hâlde eskisi gibi hissedemezsem ayrılma kararı aldım.İkimiz de değiştik elbette büyüdük, ama temel meselelerde hayata baktığımız pencere aynı olduğu için hiç sıkıntı yaşamadık.
7 yıllık ilişkini buraya sorupmu değerlendireceksin? Bitir ozaman…Bence bir şeyler çoktan bitmiş bile. Uzatmaları oynuyorsunuz sadece. Alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor, çünkü içten içe zorlu bir sürecin bizi beklediğini biliyoruz. Konfor alanından çıkmak zor. Ama bence çıkma vaktiniz gelmiş. Düşünmek için çok zaman tanımayın kendinize bekledikçe uygulamaya geçirmek zorlaşıyor. Direkt kurtulun zincirlerinizden. İlk başta canınız çok yanıyor ama insan öyle bir varlık ki her duruma ve duyguya zamanla alışıyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Karıştırdınız sanırım yanlış alıntıladınız7 yıllık ilişkini buraya sorupmu değerlendireceksin? Bitir ozaman…
Pardon ozamanKarıştırdınız sanırım yanlış alıntıladınız
Günümüze göre evet evlilik için erken bir yaş. İlişki erken başlayınca her şey zincirleme bu şekilde ilerledi doğal olarak. Tavsiyeniz için teşekkür ederim, çok kıymetli, dikkate alacağım.35 yaşında bir abla tavsiyesi benden size. 18-25 yaş arasını tek kişiyle geçirmek sağlıklı değil. Hele ki o kişiyle evlenmek hiç sağlıklı değil.
Yaşadığınız sorunlar da cabası. 25 yaş evlilik için artık bence çok erken.
Bunları eşimden şikayetçi olduğum için ya da çaresizce evliliğimi sürdürmek zorunda olduğum için filan söylemiyorum bu arada. Evliliğimde büyük sıkıntılarım yok. Maddi özgürlüğüm var.
Artık insanların kişiliği daha geç oturuyor. 25-30 arası insanın her konudaki fikri çok değişebiliyor.
Buraya sorup değerlendirmiyorum, buradaki insanların fikirlerini merak ediyorum ve bilmek istiyorum. Mantıklı olanları ciddiye alıyorum. Olmayanları almıyorum.7 yıllık ilişkini buraya sorupmu değerlendireceksin? Bitir ozaman…
Canı isterse degerlendirir canı istemezse degerlendirmez. Buda sizi ilgilendirmez. Yorumlarınıza dikkat edin.7 yıllık ilişkini buraya sorupmu değerlendireceksin? Bitir ozaman…
Niye hemen terslendiniz?bende yorum yaptım .hakaret yok saygısızlık yok?Canı isterse degerlendirir canı istemezse degerlendirmez. Buda sizi ilgilendirmez. Yorumlarınıza dikkat edin.
Hakaret ve saygısızlık yok diyerek konu sahibini azarlar gibi, “biz mi akıl verecez der” gibi yorum yapmanız hiç etik değil.Niye hemen terslendiniz?bende yorum yaptım .hakaret yok saygısızlık yok?
Ben kimseyi azarlamadım,yeniden okuyun isterseniz yazdıklarımı…aksine siz beni azarlamışsınız!?Hakaret ve saygısızlık yok diyerek konu sahibini azarlar gibi, “biz mi akıl verecez der” gibi yorum yapmanız hiç etik değil.
Burası kadınlar kulübü insanlar hayatının en önemli kararlarını verebilmek için bile soru sorabilir.
Siz azarladıgınız icindir.Ben kimseyi azarlamadım,yeniden okuyun isterseniz yazdıklarımı…aksine siz beni azarlamışsınız!?
Yazmak için yazıyorsunuz!Madem böyle bir göreviniz var kolay gelsin….Siz azarladıgınız icindir.