Sizde yazmak icin yazmayın, dikkatlenin. Sizede kolay gelsin. İyi günler.Yazmak için yazıyorsunuz!Madem böyle bir göreviniz var kolay gelsin….
Sayfanın yöneticisimisiniz yoksa kişisel olarak benimle ilgilisiniz?Sizde yazmak icin yazmayın, dikkatlenin. Sizede kolay gelsin. İyi günler.
Teşekkür ederim yorumunuz için. Cinsellik konusunda aslında ben de bu şekilde düşünüyorum ve bunu ona konuştuğumuzda mutlaka söyleyeceğim.İlişkiniz bitmiş sadece ilan etmemişsiniz. Bittiğini bence sizde biliyorsunuz. Cinsellik mevzusuna gelince sizi derinden kırdığı için belkide yanaşmak istemiyorsunuz. Gönlünüzü eden bir erkekle pekala daha istekli bir kadın haline dönüşmeniz mümkün. Veya dönüşmeyedebilirsiniz sizi seven böyle sevecek.
İlişkiniz bitmiş sadece ilan etmemişsiniz. Bittiğini bence sizde biliyorsunuz. Cinsellik mevzusuna gelince sizi derinden kırdığı için belkide yanaşmak istemiyorsunuz. Gönlünüzü eden bir erkekle pekala daha istekli bir kadın haline dönüşmeniz mümkün. Veya dönüşmeyedebilirsiniz sizi seven böyle sevecek.
İlk konu hariç çözülmeyecek sorunlar görmedim. Yaşadığı çok ağır şeyler, ben daha da saçmalardım sanırım. Sende de hata görüyorum örneğin biri evlilik teklifimi beğenmese ayrılırdım, çok kırıcı bir şey… veya babam nelerden bahsediyor, ölüm söz konusu, sözlğm evime almam derdinde… ayrılırdım senden. Veya ne güzel cinsel isteğim çok( ki her gün istemek aşırı değil, normal), sen arttırmak yerine onun fazla olduğunu düşünüyorsun.Selamlar. Bu konuyu açıp açmamakta çok kararsız kaldım çünkü içten içe bir karara vardığımı hissedebiliyorum sadece farklı düşünceler duymak istedim. Konu çok uzun baştan uyarayım, okuyanlara şimdiden teşekkür ederim.
Ben 25 yaşındayım, yaklaşık 7 yıllık bir ilişkim var. Kendisi ilk aşkım hatta hoşlandığım ilk kişi. Yapı gereği duygusal fakat şüpheciyimdir. Onunla tanışana kadar erkekler çok çocuksu gelirdi, sevgilimin yaşıtlarına göre olgun ve mantıklı bir insan olmasından dolayı duygularım oluştu ve böylece birlikte yıllarımız geçti. Kısacası çok aşık oldum ve bağlandım, birkaç yılın ardından o aşkın heyecanı dindi ve yerini yoğun bir sevgiye bıraktı fakat birkaç gündür kendimi sorguluyorum çünkü hem sevgimin hem de tahammülümün azaldığını hatta bittiğini hissediyorum. Aslında kopuş noktası diyeceğim iki olay/süreç yaşandı.
İlki ekim ayında oldu. Sevgilimin boşanmayı kaldıramayan narsist babası intihar girişiminde bulundu daha doğrusu adeta bir tiyatro düzenledi. Bundan öncesinde tacizler, eve zorla girmeler vs. yaşansa da sevgilim babasıyla iletişimini hiç kesmedi çünkü kendisi psikolog ve içten içe babasını iyi edeceğini umuyordu. Ben adamdan bu olayların öncesinde de hoşlanmıyordum açıkçası (aşırı bencil, kibirli biri ve çok negatif) ama saygıda asla kusur etmedim. Neyse bu sözde intihar olayı sevgilimi aşırı streslendirdi ve biraz bunun da sebep olduğunu düşündüğüm bir konuşma yaptı bana. Bende olan ama onun bir partnerde istemediği şeyler olduğunu söyledi. Bunları bana ilk kez belirtmiyordu ama bu seferki hâli tavrı "ya değiş ya da bitsin" der gibiydi. Saçma olan kısım ise istediği şeylere hakkının olmaması. Örneğin en az beş kilo almamı istiyordu çünkü sürekli hastalanıyormuşum (her kış bir kere grip olmamı kastediyor). Ya da işte alanımla alakalı hırslı olmamamdan hoşlanmıyormuş (onun üzerine vazife değil). Hani bu tarz şeyler. Ben de isteklerinin mantıksızlığını belirtip tepkimi koydum. Daha sonra özür dileyip hatasını telafi etti ama ben o dönem resmen istenmediğimi ve onun için yetersiz olduğumu derinden hissettim, affetsem de içimde bir şey kaldı.
Yılbaşında evlilik teklifi etti çünkü atanmıştı. Teklif asla tatmin etmedi beni, hatta bazı noktaları ona açtım haklı olduğumu telafi edeceğini söyledi. İkinci süreçten bahsedeyim yani esas olaydan. Ocak sonu babası tekrar bir barışma girişiminde bulundu, reddedilince önce eski eşini sonra çocukları ve kendini vurmakla tehdit etti. Biz de daha yeni sevgilimin atandığı 2 saatlik mesafede bir şehre taşınmıştık. Sonra kendisi silahını alıp eski çalıştığı yerin orada intihar edeceğini mesajla sevgilime söyledi. O da bunları ss alıp polise ihbar etti. Silahına el koyup babasını bir geceliğine nezarete attılar. Bundan sonra iki hafta hiç iletişimimiz olmadı.
İki haftanın sonunda hiçbir şey olmamış gibi telefon açıp havadan sudan konuştu ve hafta sonu günü birlik sevgilimin kardeşiyle, bizim yaşadığımız eve geleceğini söyledi. Sevgilim benim fikrimi bile almadı ve babasını reddetmedi. Sonrasında ona bize bu kadar büyük stres yaşatan kişiyi babası bile olsa evimde istemediğimi söyledim. Bana ailemin evine gidip hava almamı önerdi, hem babası geldiğinde evde olmazmışım (o gün evde olmamayı ondan önce ben önermek zorunda kaldım çünkü babasına tepki göstermedi ve ben o adamla asla kapalı bir alanda vakit geçirmek istemiyorum). Ben de eşyalarımı toplayıp çıktım.
Ben bu konuda taviz vermek istemiyorum. Bana sorması gerekirdi, kendimi çok değersiz hissettim. Bu iki olay haricinde bir süredir kafamı kurcalayan bir de şu vardı: Kendisi benim istediğimden daha çok cinsel birliktelik yaşamak isteyen biri ve ben bazen reddetmek zorunda kalıyorum (örneğin haftada 1-2 sefer harici aramam fakat ona kalsa her gün seks yapabiliriz). Böyle olduğunda yani seks yapmak istemediğim zamanlarda asla temasta bulunmuyor, öpme sarılma gibi ya da herhangi bir sıcaklık göstermiyor. Genel olarak bu seks olmazsa takındığı ilgisizliği, empatiden yoksun oluşu, hiç sosyalleşme ihtiyacının olmayışı vs. bana acaba yirmi yıl sonra babasına dönüşür mü korkusu yaşatıyor ve ben yıllardır hevesle evlilik düşlerken artık asla evlenmek istemiyorum. İlişkimi bitirmek istiyorum ama pişman olur muyum, özler miyim diye endişeleniyorum. Bir de bu cinsellik sorununu yakın arkadaşlarıma bahsettiğimde erkeklerin geneli böyle diyorlar; yani şu anki ilişkim bitse bile, diyelim ki tekrar aşık oldum, ben bu cinsellik sorununu yine yaşarım ki. Daha anlatacak çok şeyim var da bu hâliyle bile okumak zor kusuruma bakmayın. Yorumlarınızı bekliyorum.
Teşekkür ederim eleştirileriniz için, suçlamak istemediğinizi fark ettim. Dertleştiğim sayılı arkadaşım da benzer yorumlarda bulundu. Kimse ilişkimin dinamiğini yüzde yüz kavrayamadığı için beni haksız bulan insanlar da var.İlk konu hariç çözülmeyecek sorunlar görmedim. Yaşadığı çok ağır şeyler, ben daha da saçmalardım sanırım. Sende de hata görüyorum örneğin biri evlilik teklifimi beğenmese ayrılırdım, çok kırıcı bir şey… veya babam nelerden bahsediyor, ölüm söz konusu, sözlğm evime almam derdinde… ayrılırdım senden. Veya ne güzel cinsel isteğim çok( ki her gün istemek aşırı değil, normal), sen arttırmak yerine onun fazla olduğunu düşünüyorsun.
Suçlamak için söylemiyorum, sadece olaylara iki taraflı bak lütfen. Olayların iç yüzünğ bilemem belki de sen haklısındır hepsinde ancak 7 senelik ilişkiyi bitirecekken iyi düşün çünkü problemsiz bir ilişki yok. Belki bir ilişki terapisti size iyi gelebilir çünkü hepsi çözülecek peoblemler bence
Daha önce de yazmıştım.İşte bunu yapmayın.Bir süre sonra bu sizin görevinizmiş gibi algılanır.Bu konuda ödün vermeyin.Bir süre sonra yapmadığınız,yapamadığınız veya yapmak istemediğiniz yüklerin altına girmeyin.Özellikle evlenmeden ailesi ile bu kadar içli dışlı olmayın.Aynı şeyleri sevgilinizin babasıyla da yaşamışsınız.Annesiyle aramız çok iyidir; hatta sevgilim meşgulken annesiyle gezip tozduğumuz çoktur.
Bunu o yaşta yani ilişkimizin başlarında idrak edecek olgunlukta değildim. Gereksiz bir samimiyet kurduğumun farkındayım ve bu şu an geri alabileceğim bir şey değil ne yazık ki. Ama bir süredir kendimi geri çekiyorum bu konuda.Daha önce de yazmıştım.İşte bunu yapmayın.Bir süre sonra bu sizin görevinizmiş gibi algılanır.Bu konuda ödün vermeyin.Bir süre sonra yapmadığınız,yapamadığınız veya yapmak istemediğiniz yüklerin altına girmeyin.Özellikle evlenmeden ailesi ile bu kadar içli dışlı olmayın.Aynı şeyleri sevgilinizin babasıyla da yaşamışsınız.
sevgili visenya şampuan benzetmeni görünce yazmak istedim. gerçekten güzel örneklendirme.Teshis kesin mi? Silahı eline almalar, tacizler, tehditler daha cok antisosyal egilimini dogurmuyor mu?
Üstelik iliskinize gelecek olursak her sey bitmis. Fazla sakinsiniz bu sakinlik demek bitmislik demek. Ve hicbir sey sonsuza kadar kalıcı degildir, duygular gelir ve gider ask hele hic kalıcı degil hemen biter. Zaman yerini karaktere, davranıslara tahammüle ve kazanılabilirse saygıya bırakır. Ama siz asla kazanamamıssınız onu. Sevgilinizin sizin degismeniz icin söyledikleri rencide edici. Aynı evin icinde birbirinize batmaya baslamıssınız. Ask bitse bile tutku devam eder ama o bile yok.
Her sey gecer, biter. Unutmak diye bisey yok zaten onsuzluga alısmak vardır. Nasıl ki varlıgına alıstınız onsuzluga da alısırsınız. Zor olur, acının dibini görürsünüz ama sonraki ömür ve hayatınız icin bu acıya deger. Cünkü sizin sampuanınız bitmis.. biten sampuana su doldurup kullanmaya çalışıyorsunuz. Yine su doldurup kullanmaya.. ama eninde sonunda o sampuanda bitecek.
Su ekledikçe kokusuda gidiyor, köpürmeside gidiyor tadı kalmıyor artık. Zaman kaybetmeden baska bir sampuan alınmalı onu kullanmalı. Küflenmiş, yağlanmıs saçla bir şeyleri oldurmaya çalışırken kafa bitleniyor, baş ağrıyor. İlişkilerde böyle.sevgili visenya şampuan benzetmeni görünce yazmak istedim. gerçekten güzel örneklendirme.
dr.serkan karaismailoğlu nun sevdiğim bir tespitidir.
şampuanın bitmeye yakın olduğunu fark edersiniz ve içine biraz su koyup çalkalayıp kullanmaya devam edersiniz ya. benzer bir mantık ilişkilerimizde de var aslında.
bazı insanların içine ısrarla en güzel hayal ve umutlarımızı koyup çalkalıyoruz. ama sonuç nafile.
çünkü bu insanların içi bomboş. ne kadar çalkalarsan çalkala.
işte tam da bu nedenle kendinize bir güzellik yapın ve o bomboş insanları tekrar tekrar çalkalamaktan vazgeçin lütfen.
İlk yazdığınız zaman böyle olacağını hissetmiştim.Ama sizin ayrılacağınızı düşünmüştüm.Sevgilinizin empati yapamaması,babası..vs vs.Bence bunlar büyük sorunlardı.Geçmiş olsun.Merhaba herkese. Geçen hafta ilişkimizi bitirdik. Ben konuyu açmadan evvel kendisi artık birbirimizi mutlu edemediğimizi ve erken yaşta ilişkiye başladığımız için partner seçiminde bazı konuları dikkate almadığından, buna bağlı ortaya çıkan sorunlardan vs. bahsetti. Kendisi farklı düşünseydi mesela karşılıklı çabalamayı önerseydi ben bir süre daha denemeyi istiyordum, bunu ona da söyledim fakat sonuç olarak ayrıldık.
İkimiz de üzüldük, özellikle vedalaşırken ben çok ağladım ama o ilk günden sonra gayet iyi hissediyorum. Birlikte geçen yıllarımız çok güzeldi galiba bu yüzden içimde ukde kalmadı. Güncelleme yapmak istedim merak eden olursa diye. Herkese iyi geceler.
En azından gayet medenice açık ve samimi olarak düşüncelerini söylemiş. Helal olsun. Gayet de güzel ayrılmışsınız. Tebrik ediyorum. 30-40 yaşına gelip bunu beceremeyip çirkefe bağlayanlar da çok. Hayırlısı olsun hepiniz içinMerhaba herkese. Geçen hafta ilişkimizi bitirdik. Ben konuyu açmadan evvel kendisi artık birbirimizi mutlu edemediğimizi ve erken yaşta ilişkiye başladığımız için partner seçiminde bazı konuları dikkate almadığından, buna bağlı ortaya çıkan sorunlardan vs. bahsetti. Kendisi farklı düşünseydi mesela karşılıklı çabalamayı önerseydi ben bir süre daha denemeyi istiyordum, bunu ona da söyledim fakat sonuç olarak ayrıldık.
İkimiz de üzüldük, özellikle vedalaşırken ben çok ağladım ama o ilk günden sonra gayet iyi hissediyorum. Birlikte geçen yıllarımız çok güzeldi galiba bu yüzden içimde ukde kalmadı. Güncelleme yapmak istedim merak eden olursa diye. Herkese iyi geceler.
Ben de biraz şaşırdım ama onun da kendince haklı noktaları olduğu için anlayışlı olmaya çalıştım. Teşekkür ederim.İlk yazdığınız zaman böyle olacağını hissetmiştim.Ama sizin ayrılacağınızı düşünmüştüm.Sevgilinizin empati yapamaması,babası..vs vs.Bence bunlar büyük sorunlardı.Geçmiş olsun.
Evet ne olursa olsun çok güzel zaman geçirdik, ondan daha azını beklemiyordum. Teşekkür ederim umarım herkes için en iyisi olur☺En azından gayet medenice açık ve samimi olarak düşüncelerini söylemiş. Helal olsun. Gayet de güzel ayrılmışsınız. Tebrik ediyorum. 30-40 yaşına gelip bunu beceremeyip çirkefe bağlayanlar da çok. Hayırlısı olsun hepiniz için
Medeni ayrılmak o kadar önemli ki. Kalp kırmadan ayrılmak, helallik olmak… O anlık sinirle hak etmediği sözler söylememek. Umarım hepimiz mutlu oluruzEvet ne olursa olsun çok güzel zaman geçirdik, ondan daha azını beklemiyordum. Teşekkür ederim umarım herkes için en iyisi olur☺