• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun süreli ilişkiden sonra evlenen var mı?

delibirselvi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2021
1.813
1.934
83
26
Merhaba hanımlar
Lafı uzatmayacağım, eşiyle sevgililik dönemi 6-7 sene sürdükten sonra evlenen hanımlar var mı? Bir ay sonra erkek arkadaşımla 3. Senemizi doldurucaz bir sıkıntımız yok çok şükür birbirimizi seviyoruz ve mutluyuz. Evlilik planları yapıyoruz fakat yeni mezun olduk, iş bulmak ve belli bir birikim derken evlilik ancak 2-3 sene sonra (belki daha uzun seneler) mümkün olacak, Allah bilir tabi. Fakat çevremde ve internette uzun süreli ilişkilerin evlilik ihtimalini azalttığını gördüm hatta erkek arkadaşımın abisiyle sevgilisinin 5 senelik ilişkisi evlilik teklifi yapılmış olmasına rağmen yeni bitti. Bu durum moralimi çok bozdu açıkçası çünkü erkek arkadaşımla hayatımı paylaşmayı çok istiyorum. Var mı aranızda eşiyle sevgililik dönemi uzun sürmüş olan? Endişelerim yersiz mi?

Merhaba hanımlar
Lafı uzatmayacağım, eşiyle sevgililik dönemi 6-7 sene sürdükten sonra evlenen hanımlar var mı? Bir ay sonra erkek arkadaşımla 3. Senemizi doldurucaz bir sıkıntımız yok çok şükür birbirimizi seviyoruz ve mutluyuz. Evlilik planları yapıyoruz fakat yeni mezun olduk, iş bulmak ve belli bir birikim derken evlilik ancak 2-3 sene sonra (belki daha uzun seneler) mümkün olacak, Allah bilir tabi. Fakat çevremde ve internette uzun süreli ilişkilerin evlilik ihtimalini azalttığını gördüm hatta erkek arkadaşımın abisiyle sevgilisinin 5 senelik ilişkisi evlilik teklifi yapılmış olmasına rağmen yeni bitti. Bu durum moralimi çok bozdu açıkçası çünkü erkek arkadaşımla hayatımı paylaşmayı çok istiyorum. Var mı aranızda eşiyle sevgililik dönemi uzun sürmüş olan? Endişelerim yersiz mi?
Eşimle 7 sene flört ettikten sonra evlendik. 23 den 30 a dek.

Bizim 3 sene kadar sürmüştü sevgililik dönemimiz sonra evlendik ama öyle kendinizi kaygılandırmayın sizin ilişkinize ciddiyetinize bağlı ilişkinizi nasıl yürüttüğünüzü bağlı.

Uzun iliski yasamadim ama en fazla 10 sene sevgili kalip evlenen yakinim oldu. Suan 2 yillik evliler sanirim mutlu gorunuyorlar.

Kimisi de uzun ilişkiden sonra evlenip evliligi yurutemediler. 5 sene sevgili olup 1 sene zor evli kaldilar diyebilirim.

Bazisi da uzun ilişkiden ayrilip bikac ayda baskasiyla evlendi.

Bu uc durum zaten olabilecek ihtimaller.

Merhaba hanımlar
Eğer ilişkinizde aşılmayacak sıkıntılar yoksa evliliğinizde büyük sıkıntılar olacağını sanmıyorum. Kardeşim 7 yılın sonunda evlendi 2,5 yıl sonra boşandı ama arkadaşım 10 yıl sevgililik sonunda evlendi ve şu an 2 çocukları var mutlular

Bu yılla degil karakterle anlaşılır. Herseyinizi anlatıp gerçek yüzünüzü gosterdiyseniz sıkıntı olmaz.ha bide sevgililikle evliligi karıştırmayın hersey zamanla monotonlasiyor tabi güzel ama sevgililik gibi olmuyo bunlarin bilinciyle evet demezseniz işler değişir.

Uzun iliski yasamadim ama en fazla 10 sene sevgili kalip evlenen yakinim oldu. Suan 2 yillik evliler sanirim mutlu gorunuyorlar.

Kimisi de uzun ilişkiden sonra evlenip evliligi yurutemediler 5 sene sevgili olup 1 sene zor evli kaldilar.

Bazisi da uzun ilişkiden cikip bikac ayda baskasiyla evlendi.

Bu uc durum zaten olabilecek ihtimaller.
O benim 😆 uzun iliskiden bir bucuk sene sonra falan evlendim tanıştım 6 ay sonra isteme 7 ay nişanlı kaldık sonra evlendik 😆😆 çok şükür mutluyum🤗 belki uzun iliskide mutlu olamazdım sıkıntılar vardı

Merhaba hanımlar
Beş sene süren ilişkim karşı tarafın evlilik baskısı sebebiyle bitti. Ondan sonraki beş sene süren ilişkim karşı tarafın evlilik baskısıyla evlilikle sonuçlandı 😂

Bunu bir tabloya oturtamayız. Her ilişki farklıdır.

Merhaba hanımlar

neden ille bir şeylerin kuralı olmalı?
evlilik zaten bir kumar.. 10 sene de birlikte olup evlensen boşanabilirsin, 1 yıl içinde de evlensen boşanabilirsin..
hayatın aktığı gibi yaşa gitsin.. işinizi bulun paranızı elinize alın belki o 2-3 sene içinde ayrılacaksınız bunun garantisi var mı?
ben de 5 yılın sonunda evlendim eşimle. 10 yıllık da evliyim, gayet mutlu ve huzurluyuz..
5 ay içinde tanışıp evlenen arkadaşım da var o da 10 yıllık evli o da çok mutlu ve huzurlu..

ben taraflar asla evlenmem, evliliğe karşıyım vs demiyorsa 2-3 sene sevgillik sonrası şartlar da uygunsa evlenilmesinden yanayım. ama okul, iş vs beklenecekse durum değişir. herkesin fikri kendine tabii ama ben çok uzatmamaktan yanayım 5+ üstü yıl gibi. tabii herkesin hazır hissetme süresi farklıdır genellemek yanlış.

neden ille bir şeylerin kuralı olmalı?
evlilik zaten bir kumar.. 10 sene de birlikte olup evlensen boşanabilirsin, 1 yıl içinde de evlensen boşanabilirsin..
hayatın aktığı gibi yaşa gitsin.. işinizi bulun paranızı elinize alın belki o 2-3 sene içinde ayrılacaksınız bunun garantisi var mı?
ben de 5 yılın sonunda evlendim eşimle. 10 yıllık da evliyim, gayet mutlu ve huzurluyuz..
5 ay içinde tanışıp evlenen arkadaşım da var o da 10 yıllık evli o da çok mutlu ve huzurlu..
Çok haklısınız tabi, hayatın ne getireceği hiç belli olmuyor her zaman hayırlısı için dua etmek lazım. Bilmiyorum ablam da 8 senelik erkek arkadaşından ayrılmıştı birkaç sene önce. Çevremde örnekler çoğalınca şüpheye düştüm ben de. Ama görüyorum ki hiçbir konuda genelleme yapmamak gerekiyormuş.

Back