Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
Slm rapunzel..ben yeni üyeyim ve sinameki kürüne yeni başladım,merak ettiğim şu cnm,ben bir ya da bir buçuk ayda bir saçını boyayan biriyim düzenli.bi yerde gözüme ilişti sinameki yaparken kur boyunca boya yapmayın,etkisini azaltır diye...kısaca 8 kur boyunca hiç saç boyası uygulamıcakmıyım?buna göre hareket edicem,,cvplarsan çok sevinirim cnm..teşekkürler

rapunzel mrhb..sana özelden mesaj atmaya çalıştım cnm ama mesaj kutun dolu olduğu için gönderemiyorum sanırım eski mesajları silmen gerekiyo biraz! ilgilenirmisin cnm :)

merhaba kızlar bende pazar günü sacıma bakım yaptım sinamekiiyide yapıyorum ara ara bu hafta yaptığımı yazayım:tatlı badem yağı ,çam terebentin, sarımsak yağı, gliserin,zeytin yağı bunların hepsinden eşit ölçüde karıştırıp biraz ısıtıp sürdüm sacıma yaklaşık 2 saat kadar beklettim sıcak havluya sardım...sonuc yumusak ve parlak saclar ki benim saçlarım röfleden dolayı cok yıprandı ve parlak değil...ama bu tür bakımların faydasını cok gördüm.

RABUNZEEL uzun zamadır sıteye gırememıştım.bu degerli tarıflerınle tanışmak yenı kısmet oldu bana.olsun hıc bır sey ıcın gec

kalmış sayılmam.durulmayan kurune bayıldım.gercekten cok ama coooooook tesekkur ederım.saolasınnnnnn.kelımeler yetmez

mutlulugumu ve mınnetımı sana.

Slm Rapunzel,

Şampuanıma saçlarımın gürleşmesi ve yumuşaklığı için Çörek otu yağı+bal katmayı düşünüyorum.
sorum şu nasıl bir şampuan kullanmalıyım..
Elsev serisinin kırmızılı olanını kullanıyorum bu şampuana katsam olur mu ?

bayanlar ben de rossmandan rossmanın kendi markası olan isana saç maskelerini aldım. doğallığını pek bilemem ama çok memnunum.

selamlar kızlar nasılsınızzz :)
bayadır saçlarımı kendi haline saldıgımdan gelememiştm buraya ama hazır evde tatildeyken boş boş oturcagıma biraz bakım yapıyım dedim :)
bana ne önerirsiniz şöle güzel bişiler söleyinde alıyım degerlendiriym bende şu tatili..
yanlız çok fazla şey almak istemyorum zaten topu topu 2 haftam var ,yurtta da yapamam pek böle şeler.. kalmasınlar boşuna..
saçlarım ince telli. normalde yaglıydıda roaccutane kullanıyorum oyüzden kuru sayılır artk. çam terebentini çok duydugumdan denemek istiyorumm aslında.. siz bana güzel bi karısım yaparsanız sevinirim öpüyorum :))
heh bide bu fısfıslı şişeyi nerden buluyosunuz yaa bende şuan hiç öle kullanabilecegm fısfıslı şişe yok , kolonya vardı oda hala agzına kadar dolu.. o şişelerle uygulamak daha kolaydır eminm.. siz nerden alıyosunuz ?:44:

canım benim verdiğin kürler için çok sağol :) yanlız bir sorum olacak saçlarım koyu kahve sinameki kürü saçımın rengini çok açar mı? Çok tereddüt ettim bu konuda şimdiden cevabın için sağol :)

saçlarına ve saç rengine bayıldım canım. sorun değilse senin için boya marka ve numarasını öğrenebilir miyim?

kızlarr nerelerdesiniz yahuu
kimseciklerden ses çıkmayınca ben de aktardan tek tek yag almak yerine karışım aldım "biovitals bitkisel saç bakım yagı" yazıyo..
içinde ;
susam yagı
tatlı badem yagı
çam terebentin yagı
ısırgan otu yagı,
papatya yagı
lavantayagı
mersin yagı
okaliptus yagı
bugday yagı
hint yagı
biberiye yagı
hindistan cevizi yagı yani tam 12 çeşit yag varmıs.. haftada en az 3 kez kullanılacakmış hatta aktarcı hergün yapabilirsen daha iyi olur dedi.. çok olmazmı dedm ara vermek gerekmezmi dedm yok 6ay kullansan ara ver derim de bunu bu şekilde düzenli kullan dedi. üzerinde de haftada en az 3 kez kullanın dio zaten. bende hergün ugrasamamda 3-4 kez yapmaya çalışcamm bakalımm bikaç hafta sonra sölerim deişim varmı yokmu

*heh buarada üzerinde koruyucu ve paraben içermez - kepege karsı etkili- biotin destekli - pH 5.5 Provitamin B5 , A,B,E vitaminli yazıyo..
ayy çok ısındım buna vallaaa inşallah çok güzel olur saçlarım da kızlar boşa gitmez bu hevesimm... saçlarıma iyi gelsin ,saçlarım hele bi dansetsin coşsun kafamda söz ilk size haber vercemm :118:

Son düzenleme:
kılzar sizin yorumlarınızı okuyamadım size nasıl geldi tarifler bılemıyorum ama bana çok iyi geldi evde badem yagı bepanten ve bemıks ampul vardı elsev şampuanıma kattım bunları ve içinede hakıkı sızma bal koydum çalkaladım banyo yaptım ayyyy bu kadarmı iyi gelir saçım yumşacık oldu o kuruhalı gitti yerine parlayan yumşacık saçlar geldi teşekkür ederim. o sarımsaklı zeytınyaglı tarıfıde kavanoza koydum demlensin 2 gün sonra deneyecegım onuda

Son düzenleme:

sarımsaklı zeytinyagı tarifi nasıl tatlım sana zahmet yazabilcekmisin :)
ben sadece zeytinyagı sürüyorum eskiden 1-2 defa direk sarımdagı ezip zeytinyagının içine katıp öle sürüyoduk ama zor oluodu tabi saçlarımın arasnda sarımsaklar kalıodu
öle olnca yapmadm bdaha.. bunu bekletip sadece yagı mı sürücez?
bide ben yukarda yazdıgım yag karısımını aldm onu kullanıyorum 2gündr.. bunuda yapsam agır gelir mi ki?
hehhh bide çok olcak ama bukadar bakım yapmışken şampuanla kimyasala bogmayayım die beyaz hacı şakir sabun varya onla yıkıyorum önce saçlarımı yagı gitsin die,sonrada 1kez bioxcinle yıkıyorum.. hacı şakirin bi zararı olurmu ki saçlarıma? biraz sertleşio gbi saçlarım ama daha güzelleşcekse bunada razıyım diyip yapıyorumm yardımcı olursanız sevnrm kızlar şekerler

sabun saça iyi gelmez canım, yağ karışımları çok güvenilir firmalar olmadığı sürece faydadan çok zarar verebiliyor, senin yağ karışımın ne renk bir cam bardağa dök, eğer yağ şeffafa yakın bir renkse kesinlikle kafana sürme.

yok cnm yagın şişesi de şeffaf zaten ,rengi nasıl desem zeytin yagına benzer bi rengi var.. markasını yazmıstm aktara baya üsteledim sana güvenip alıorm en iisi hangisiyse onu ver die , bunu verdi ama bilmiyorum tabi...
sabun evet kurutuyo die açıkcası biraz da tereddüt ediodum.. zeytinyaglı sabun mu alsam acaba hani defne sabunu,zeytinyaglı sabun falan oluyodu ya genelde köylerde yaparlar.. öle bi sabun mu alsam yada ne önerirsin?
bioxcin de pahalı oldugu için yaglı yaglıyken ,yagını temizlemek için bioxcin kullanmayı pek istemyorum en az 1-2 şampuanda yag anca temizleniyo , bide bioxcin zaten köpürmediği için dünyanın şampuanı gider valla:44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…