- 22 Aralık 2010
- 1.070
- 3
-
- Konu Sahibi rapunzeeel
- #1.001
canım banada yardımcı olurmusun benim saçık kuru kalın telli süpürge çalısı gibiiiii hep topluyorum bıktımm yaa
merhaba kızlar :)
benimde saçım çok çabuk uzuyo kestırdığim bi modeli az kullanabılıyorum.. ince telli ve boyalı bi saçım var. şuanda uzun zaten belimde saçlarım.
bende bakım için bitkisel karışık yağ kullanıyorum aktarda satılıyor zaten. banyo yapmadan 1 saat once sacıma buluyorum. 1 saat bekletıyorum sonra duş alıyorum. gercekten guzel sonuç alıyorum yumşacık oluyor saçım. tavsıye ederim.
banyodan önceki yağlı bakım canım.hangi yağdan ne kadar katacağım saçımda ne kadar bekleteceğim ve haftada kaç kere yapmalıyım çok sordum galiba
Rapunzeel saçların gerçekten muhteşem nazar değmesin.Saçların için kullandığın gliserin bitkisel mi?markası ne ?Açıkcası piyasadakilerin çoğu hayvansalmış .Senin kullandığın önerebileceğin bir marka varmı?Birde saçlarım Senin gibi sarı röfleliydi hİç uzamıyodu desem yeriydi.Şimdi koyu renge boyadım omuzlarımda. saçlarımın uçları çalı gibi kuru şimdi uçlarım için gliserin dışında nasıl bir bakım yapmalıyım?Yardımcı olursan minnettar kalırım
Canım bide sormayı unuttum kullandığın badem ve çam terebentin yağlarının markası ne ?piyasadakilerin çoğu dandik.(Soğuk pres yöntemiyle elde edilen özellikle) öbürleri bi işe yaramıyo çünkü pek
merhaba kızlar ve merbaha rapunzel:) saçların gerçekten çok sağlıklı görünüyor emeğine sağlık diyelim önceben siteye yeni üye oldum daha doğrusu saç bakımı konusunda bir "bilirkişi" tavsiyesine ihtiyaç duyduğum için üye olup bir danışmak istedim:) benim soracağım soruları muhtemelen daha önceki sayfalarda sormuşlardır ama hepsını okuyamadım açıkçası,epey birikmiş, ben sana kısaca sorunumu yazayım,bana da bir tavsiye verebilirsen çok memnun olurum:)
benim saçlarım kumral ve ince telli,en büyük sorunum ise tepelerde açılma olmuş olması. bunun yanısıra kuru ve cansız bir görüntüye sahip ne yazıkkikuruluğu belki çözülebilir ama saçlarımdaki seyrekliği nasıl düzeltebilirim bilmiyorum,buna da çok üzülüyorum çünkü hem ince telli hem de az olunca görüntü pek hoş olmuyo,hareket katmak için sürekli katlı kesim uyguluyorum ki şu da var ben kısa saçtan nefret ederim yıllardır saçlarım uzundur,kestir diyorlar ama bu bnm için hiiç kolay değil hem de eskiden böyle değildi çok gürdü,geçen bir kaç yıl içinde oldu ne olduysa ve ne yaptıysam saç çıkartmayı beceremedim. bu konuda bana ne önerebilirsin acaba?? saçımda hiç boya yok,daha kötü olur diye korkumdan boyatamıyorum da.. bu seyreklik sorunumu çözebilirsem kuru ve cansız görüntüsü için de yardım isteyebilirim :)
Rapunzelcim ozelden bana yazarmsin boyanin marka ve nosunu
cok begendim
Şampuanına 1 yemek kaşığı bal ve 1 kapak gliserin katarsan daha yumuşak ve nemli olacaktır. İlk sayfada yazdığım durulanmayan bakım suyu saçlarına nem verir. Sadece badem yağı, gliserin ve su katarak kullanabilirsin. Yağlı bakımlar da saçlarını yumuşatmaya yardımcı olur. Mesela jojoba yağıyla banyodan önce saçına bakım yapabilirsin. Sonrasında da saçlarını hiç toplamamaya başlarsın :)
Ben ve bir kaç arkadaşımız daha karışım halinde satılan yağları denedik. Memnun kalman da güzel :)
İlk sayfada yazdığım sarımsaklı zeytinyağı hem dökülmene iyi gelir hem de saç tellerini kalınlaştırır. Onu haftada 1 yapabilirsin. Tarifi ve bekleme süresi zaten orda yazıyor. Onun dışında sarımsak, jojoba, badem ve hint yağından eşit miktarda bir kavanoza koyup her uygulamada 2 yemek kaşığı kadarını ısıt. Diğer bakımlar gibi ılıkken fısfıslı şişeyle saç diplerine uygula. Kalanını da saçlarının diğer kısımlarına sürüp sar. Üzerine sıcak havlu da sarıp 1-2 saat beklet. Haftada 1 de bunu yap. Anlamadığın bir kısmı varsa tekrar sor canım :)
Çok teşekkür ederim canım. Gliserinimin hiç bir yerinde marka yazmıyor. Beyaz, mavi çizgili bir kutu. X gliserin yerine sadece gliserin yazıyor. Hayvansal ya da bitkisel olduğunu belirten bir şey yok. Kozmetik yönetmeliğine uygun yazıyor sadece. Ben memnunum ama önerebileceğim bir adı yok :)
Saç uçların için gliserin, hint yağı ve jojoba yağıyla durulanmayan bakım suyu yapıp gün içerisinde istediğin zaman kullanabilirsin. İlk sayfada nasıl yapılacağı yazıyor. Onun dışında yine bu yağlarla banyodan önce saçına bakım uygulabilirsin. Şampuanının içine bal ve jojoba yağı katmanın da faydasını görürsün. Miktarlarına kara vermezsen sorabilirsin. Farklı yağlar almak zorunda kalma diye aynı yağlardan oluşan tavsiyelerde bulundum. Elinde bulunan farklı yağlar varsa onlarla ilgili de öneride bulunabilirim.
Badem yağımın markası destek, çam terebentiniminse shiffa home canım. Zaten bütün bitkisel yağların %80'i pamuk yağından oluşuyor.
Merhaba canım teşekkür ederim :) Kk'ya hoşgeldin diyelim ilk olarak
Kansızlık, demir eksikliği, stres gibi bir problemin var mı ? Bunlar saç dökülmesine sebep olabiliyor. Beslenmeyle alakalı bir problem de yine aynı şekilde. İlk olarak bunu öğrenip varsa çözmen gerekiyor. İçten sorunları halletmeden dıştan bakım yapmak faydasız çünkü. Ben sonraki aşamayla ilgili önerilere geçiyorum. Şampuanına sarımsak ve bal katmakla işe başlayabilirsin. Sarımsak kokusuna çözüm ilk sayfada yazıyor. Bal saçlarını yumuşatır, sarımsak da güçlendirip dökülmesini önler. Yine ilk sayfadaki sarımsaklı zeytinyağı da hem saç tellerini kalınlaştırmaya hem de yeni saçlar çıkarmaya yardımcı olur. Ayrıntılar yine ilk sayfada var. Çörekotu yağı ve badem yağıyla banyodan önce saçına bakım yapabilirsin. Bu bakımlar saçlarına nem vereceği için kuruluğuna da iyi gelecektir. Gelmezse ona yönelik tavsiyelerde de bulunurum. Anlamadığın kısımları sorarsın :)
Çok teşekkürler tatlım. Gelen kutumda birazcık sıra var. Malum 10 dk durumu. Sırayla dönücem :)
İlk olarak yağlanma sorununla ilgili naçizane bir kaç öneride bulunayım. Muhtemelen biliyorsundur ama eğer bilmiyorsan kremli şampuan kullanma. Saç kremini ayrı olarak kullanabilirsin, diplerine sürmemek ve iyice durulamak şartıyla. Ama kremli şampuan yağlı saçlar için önerilmiyor. Durulama suyuna saç uzunluğuna göre 1-1,5 çay bardağı kadar elma sirkesi katarsan da olumlu sonuç alabilirsin. Saç kurutma işlemini yüksek ayarda yapmayıp saçlarınla gün içerisinde oynamazsan ve soğuk suyla durularsan da faydası olur. Yağlı saçlara yönelik bir şampuan kullanıp saçına gereken nemi de verirsen yağlanma sorunun ortadan kalkar. Dökülme için de şampuanına sarımsak katıp gerekli vitaminleri alırsan ve geniş dişli taraklar kullanırsan faydasını görürsün. Saçlarında yağlanma sorunu olduğu için ısırgan otu yağını önermiyorum. Isırgan bulma ihtimalin varsa kaynatıp suyuyla saçına bakım yapabilirsin. Umarım işine yararlar.
RAPUNZEEEL canım çok teşekkür ederim iyiki buldum seni iyi haberlerle döneceğim inşallah :):)
Canm cevapladığın ve yardımcı olduğun için teşekkürler.Açıkçası uçlara gliserin bakımı,Şampuan içine sarımsak artı çam terebentin.Bide badem yağlı sinemaki kürünü uygulamayı düşünüyorum.Umarım bunlar saçımı çok kurutmaz çünkü bakım yaparken uzasında istiyorum
mrh canım özelden cvbını aldım canım sonra sinemaki kürünü uyguladım ve çok şaşırdım bu kadar yumuşak ve parlak olabileceğini hiç sanmamıştım. ve saçlarım o kadar gür elektiklenme süpürge çalı vs. vs. gibi sorunlarla uğraşıyordum bide şekile sokamıyordum zaten kısaydı ve akşam giderken hemen alıp yaptım allahım sabahtn beri saçım benim mi bu deyip duruyorum yumuşacak sanki krem sürmüşüm gibi bide banyodan çıkınca nemini aldıktan sonra bebeği yağını elimde iyice yedirip saçlarıma da biraz sürdüm hem hoş koku oldu bununda faydası varmı bilmem ve canım iyi ki varsınnn
bayıldım saçlarına cnm ya sıkılmadan 1 haftadır okuyorum tüm yorumları harıkasın gerçekten :) saçını kendin boyuyormuşsun benımde sarı saçım boyanın markasını öğrenebilirmiyim acaba?
çok güzel saçların maşallah maşallah
okurken ben de her gün yurtta bakım yapardım. platin rengi röfleli saçlarım vardı, hem de çok uzun. sonra iş hayatına başlayınca ilgilenemedim. sürekli kestirdim. arada yağlardan aldım kullanmadım evde bir dolap dolusu yağ var.( günü geçenlere attım gecen gün =) ) kendi rengine boyattım ve 10 aydır da hiç boyamadım. sadece 15 cm. uzamış saçlarım.
forumda bu bölümü okuyunca yeniden hevesle başladım bakıma. evde sinamekili karışım için gerekenler vardı. hemen onu yaptım, geçen gece ama yattım onunla forumda konuyu gördüğümde saat çok geçti. yapıp yattım. saçlarım çok yumuşak oldu ve çok bakımlı göründü. saç rengimi ilk bakımda hemen açtı, çok şaşırdım. gerçi 6 saat beklediği için de olmuş olabilir.
şampuanıma sarımsak rendelemeye cesaret edemedim ama çam terebentini hemen kattım. öğrenciyken de tresan şampuana katardım. kuruluk yapıyor biraz ama çok güzel uzatıyor saçı.
evdeki avakado yağı bitmiş ondan aldım. öğrenciyken ebru şallının bir röpartajında saçına yaptığı bakımı okumuştum ve ben de yapmaya başlamıştım. tarifi vereyim isteyen arkadaşlar denesin. 1 er ölçü avakado yağı, badem yağı ve zeytinyağı içine 1 yumurta sarısı karıştırılır ve saçta bu maske 30dk ile-1 saat arası bekletilir.
etkisi hemen fark ediliyor, hatta her zaman gittiğim kuaförüm bu bakımı yaptıktan sonra fark edip sorardı; saçına ne yaptın diye. deneyenler umarım memnun kalır.
eşim saçlarımın bakımlar nedeniyle kokusundan rahatsız, özellikle bemiksin kokusundan nefret etti. ben de güzel kokulu bir yağ istiyorum ama saçıma da zarar vermesin bu yağ. leylak çok güzel ama saça nasıl olur bilemiyorum
çok teşekkür ederim tatlım:) önce ilk sorunu cevaplayayım,herhangi bir sağlık sorunum yada vitamin eksikliğim yok. stres dersen de o zaten bundan 6 yıl kadar once unıversıte giriş döneminde çok fazlaydı zaten saçlarım da o zaman bu kadar döküldü ve evet hala ama hala toparlayamadımüniversite,mezunıyet vs vs derken bugünlere geldik ama saçlarımın da bi kısmı gitti malesef ( şimdi kaybettiklerimi geri kazanmaya uğraşıyorum özledim eski halimi ya anlasın sen beni:) yalnz şunu sormak istiyorum,ben sarımsağın kendisi yerine yağını kullansam aynı etkiyi verirmi acaba?? bir de şunu sormak istiyorum,organix diye bir şampuan markası var bilirsin,piyasada yok belli eczanelerden temin ediliyor sadece,bu ürün hakkında bir bilgin varmı?
hepsini deniycem canım çok saol bilgilerin için..
bu arada ben zaten krem kullanmıyorum..
Sığır iliği kürünü duydunuz mu peki? Ben denemeyi düşünüyorum :)
tşkkürler cnm boyanın markasını için :) yarın başlıycam kısmetse kürlere inşallah :) bakalım ne olacak dilerim uzak sağlıklı bir şekilde
şu organix konusunu bir araştırayım bakalım,acaba piyasadaki hangi şampuanı kullansak daha iyi sonuç verir? dalin yada jonshons'S baby filan mı kullansak diye düşünüyorum,sanırım en az katkı onlardadır:)) tavsiyelerini deneyeceğim canım,umarım iyi bir sonuç alırım. yalnız sormak istediğim bir şey daha var, saçlarıma bakım yapıyorum tamam ama ısıyla şekillendirme işlemlerinden de tamamen vazgeçemiyoruz ne yazıkkiısıya karşı koruyucu ürünlerden bahsetmişsin,özellikle önerebileceğin bir ürün varmı bu konuda?? piyasada satılan her ürünü alıp denemek istemiyorum açıkçası.. saç kremi zaten asla kullanmıyorum,jöle,köpük vs gibi şekillendiriciler de saçımı döküyor o yüzden şekil vermek için mecburen maşa ve düzleştiricilere yönelmek zorunda kalıyorum ama o da yıpratıyor bu etkiyi nasıl en aza indirebiliriz?[/Q
şampuan olarak diyorsan sebamed al o çıakrıyormşta kökten ..
Kızlar mayalı süt ü deneyen varmı saç için?