Genelde kozmetikçilerde uzaylıymışım gibi davranıyorlar
bu lafına çok güldüm rapunzelim
niye ki yani
Aradığım şey hakkında bir fikirleri olmadığı için olsa gerek. Neden ki, neye yarıyor ki, olmasa ne olur ki vb bir sürü soru yöneltip söylediklerimi ezberlemeye çalışıyorlar
Ewt bende bu kürü yapıyorum ve sarımsaklı şampuanlada yıkıyorum.
2. yapışım kürü
Saçlarım bana uzamış gibi geliyo psikolik mi ne bilemiyorum
Ama çok dolgun ve parlak duruyo buda beni mutlu ediyooo
Yalnız bi sorum olacak rapunzel'cim sarımsaklı şampuanı bekletiyor musun sen saçta.
Ben 3 dk falan bekletip yıkıyorum
İlk kullanışta bile uzama olmasa da parlaklık ve yoğunluk kendini hissettiriyor. Ve ben de aynen senin gibi 2,3 dk kadar saçımda bekletip yıkıyorum canım :)
canım banada saç boyanın numarasını markasını atar mısın? bide saçın uzun kendin mi boyuyosun? kendin boyuyosan dibinde ucunda kaç dk bekletiyosun?
Tabi ki canım. Kendim boyuyorum. Ama bir önceki mesajımda söylediğim gibi saçıma sadece dip boya yapıyorum. Tümünü yılda bir falan boyuyorum. Bekleme süresine gelince 45-60 dk arası tutuyorum saçımda. Yalnız benim saçlarım kalın telli olduğu için çok bekletmenin bir zararını görmedim. Saçların çok ince telliyse 45 dk yı geçirmemeni tavsiye ederim. Uçlarına da boya sürdüğüm zaman varolan renkleri daha açık olduğu için daha az bekletiyorum.
oy oy oy o ne muhteşem fotolar öyle
maşallah Allah nazardan saklasın
muhteşem tariflerle gelmişsin canım
sarımsaklı zeytinyağı tarifini deneyeceğim....
evet canım haklısın aslında günde iki kere saçı yıkamak zararlı...Dediğin gibi bir gün sonra yapabilirim....
Geçenlerde yapmıştım canım,ballı ve zeytinyağını ısıtmamıştım fakat yumurta akıda koymuştum(bir yerden duymuştum) ama sanırım o güzel olmadı,ısıtmadığım halde beyaz beyaz birşey oldu durularken...bir daha koymam....
mesajın için teşekkürler
Ay ay ayy çok teşekkür ederim canım benim
Yeni tarifleri beğenmene sevindim. Sarımsaklı zeytinyağı muhteşem bir şey. Tabi öldüren kokusu olmasa çok daha muhteşem olurdu
Senin yine iyi, ben ılık zeytinyağına yumurta akı koymuştum. Sarısını ayırmasam ekmek alıp yiyebilirdim
Yumurta akını daha da katmadım. Ama bir kez de soğuk denemek istemiyor değilim :)
RAPUNZEEEL bana yardım eder misin ? ben bu senin tarifini verdiğim yağ karışımını yapmak istiyorum ama nasıl yapacağım hangisinden ne kadar katacağım.saçlarım çok dökülüyor,yıpranmış,az ve ince telli hangilerini kullansam iyi gelir?? yardımlarını bekliyorum şimdiden teşekkürler
Tabi ki yardım ederim canım. Saça banyodan önce uygulamak için olan yağlı bakımı mı yoksa durulanmayan saç bakım suyunu mu soruyorsun ? Bunu söylemen yeterli.
merhabalar bana da boyanın adını özel msj atabilir misin?
Tabi ki canım. Soruları cevapladıktan sonra sırayla atıcam mesajlarınızı :)
burada çok iyi şeyler yazıyorda şu anda onları okuyabilecek vaktim yok olsa da henüz o tariflerde yazanları alabilecek imkanım ama ben yine de sorayım belki mucize vardır da benim gözümden kaçmıştır..
saçlarımın çok çabuk yağlanıyor, uzamasında bir sorunum yok çok şükür tabi bi yere kadar o bi yerden sonra zaten uçları (saçlarımı kötü gösterecek şekilde) kıvrık olan saçlarım uçlardan daha da kıvrılıyo
saçıma maşa düzleştirme gibi müdahaleler uyguladığım çok azdır, bazı düğün vb. durumlar bazı bayramlar gibi...üstelik çok dökülüyor yağlanma olayı 4-5 ay aradan sonra 2 kez peşpeşe farklı bir şampuan kullandığım zaman azalıyo ama etkisi çabuk geçiyor..çıldırıcam
şunu yap de/deyin yapayım..:44:
İlk olarak yağlanma sorununla ilgili naçizane bir kaç öneride bulunayım. Muhtemelen biliyorsundur ama eğer bilmiyorsan kremli şampuan kullanma. Saç kremini ayrı olarak kullanabilirsin, diplerine sürmemek ve iyice durulamak şartıyla. Ama kremli şampuan yağlı saçlar için önerilmiyor. Durulama suyuna saç uzunluğuna göre 1-1,5 çay bardağı kadar elma sirkesi katarsan da olumlu sonuç alabilirsin. Saç kurutma işlemini yüksek ayarda yapmayıp saçlarınla gün içerisinde oynamazsan ve soğuk suyla durularsan da faydası olur. Yağlı saçlara yönelik bir şampuan kullanıp saçına gereken nemi de verirsen yağlanma sorunun ortadan kalkar. Dökülme için de şampuanına sarımsak katıp gerekli vitaminleri alırsan ve geniş dişli taraklar kullanırsan faydasını görürsün. Saçlarında yağlanma sorunu olduğu için ısırgan otu yağını önermiyorum. Isırgan bulma ihtimalin varsa kaynatıp suyuyla saçına bakım yapabilirsin. Umarım işine yararlar.
merhaba rapunzell.verdiğin güzel bilgiler için çok teşekkürler.benden senden müsadenle birşeyler öğrenmek istiyorum...ben hemşireyim ve saçlarımla uzun süre uğraşamıyorum malesef yada çalışmamı bahane ediyorum zaten uğraşasım yok sanırım
saçlarım cansız ve çok kırılıyor.kızıl kullandığım ve sürekli aktığı için 40 günde bir tüm boya yaptırmak zorunda kalıyorum.artı büyük oranda dökülmede var.bakım yapmak istemiyorum sadece şampuana katılacak birşeylerle bu sorunları halletmek istiyorum
1 yaklaşık 400 ml bir şampuana nelerden ne kadar katmalıyım
2 saçımı karışımlı şampuandan sonra bir kerede karışımsız şampuanla mı yıkamam gerekiyor
3 ben kendim karışım yapmadan piyasadan bulabileceğim bir karışım var mı
şimdiden çok teşekkürler arkadaşım.maşallah saçların çooook güzel
Merhaba canım. Estağfurullah işe yarar şeyler söylüyorsam ne mutlu. Biz kızlar gerçekten istediğimizde öyle vakit yaratıyoruz ki
Tabi istemediğin için sana sadece şampuanına katabileceğin şeyleri önericem. Çok sık boyadığın için saçlarının yıpranması normal. Rengini değiştirmeyi de düşünmüyorsun sanırım ve aktığı için de boyama aralığını açmıyorsun. Bu konuda bir değişiklik yapmanın büyük ölçüde faydasını görürsün aslında ama tabi sana kalmış. Şampuanına kırılma için jojoba yağı, dökülme için de sarımsak katarak başlayabilirsin. 3 kapak jojoba yağı ve 4,5 tane rendelenmiş sarımsak yeterli olur. Sarımsak kokusuna çözüm önerilerini ilk sayfada bulabilirsin. Saçlarının sönük olduğunu söylemişsin. Çok fazla yağ katmaman lazım o yüzden. Zaten bakım yapmayıp sadece şampuanına katacağın için yağ karışımına gerek yok. Sarımsak kokusundan rahatsız olanlara 2. yıkamayı farklı bir şampuanla yapmalarını öneriyorum. Deneyip aldığın sonuca göre buna sen karar verebilirsin. Ayrıca rica ederim ve iltifatın için de ben teşekkür ederim
Yine ben : )
Saçıma düzenli dip boyuyorum demişsiniz, maşallah bir incelme uzamada sıkıntınız yok.. :)
Ama sanki ben boyadım boyayalı incetelli saçlarım daha da inceldi ve uzamalarında sıkıntı olmaya basladı. Çabuk kırılıyo, incelerek uzuyor falan..
O zaman pek bakım yapmıyordum tek yaptığım boyamak
Şimdi doğala döneyim diyorum ama diplerim asabımı bozuyor. Bakım yapıldıgı takdirde incetelli de olsa saç, boya uygulanabilir mi ? Ya da uclar boyanmadan mı yapılmalı ?
Eğer incelme kaçınılmazsa doğala dönme iskencesine devam
Yeniden hoşgeldin o zaman :)
Bu kadar boyama ve şekillendirmeye rağmen kafamda saç kalmasını kalın telli saçlara sahip olmaya borçluyum
Boya saçları yıprattığı için incelip kırılmalarına yol açıyor. Tahminin doğru, saçların ince telli olduğu için daha çok göstermiş etkisini. Gerçi kalın telli de olsa boyanmayan saç ile düzenli boyanan saçın alabileceği mesafe arasındaki fark tartışılmaz.
Bakımlar beklentini tümüyle karşılar mı bilmem ama saçına iyi geleceği kesin. İstersen bir kaç ay deneyelim. Düzelme olursa ne ala, olmazsa zaten aklında doğala dönmek varmış. En azından denemiş oluruz. Saç tellerin ince olduğu için ilk sayfada yazdığım sarımsaklı zeytinyağını haftada bir yaparsan saçların daha kalın telli olur. Kırılmalar için de jojoba yağıyla bakım yapıp şampuanına da biraz katabilirsin. Kullandığın farklı bakımlar varsa onlara da devam. Bir de ilk sayfada verdiğim saçla ilgili önerileri dikkate alırsan olumlu sonuç alırız gibi geliyor. Hadi bakalım inşallah :)
bende 8 yıldır saçımı belime kadar uzatmaya çalışıyorum ama devalı dip boyasından sonra uçları inceliyor ve kopuyordu bende 2 yıldır boyatmıyorum ve şuan saçım umuzlarımın aşağısında doğal saç döndüm beyazlarımla dolaşıyorum... bakalım yaza kadar bekliycem boyatmayacağım...
Yukarıda da yazdığım gibi boyamamanın etkisi tartışılmaz. İlaveten bakım yapmak isterseniz onun da faydasını görürsünüz. Azimli görünüyorsunuz, inşallah en kısa sürede istediğiniz saçlara kavuşursunuz.
boya hastalık gibi bende 8 senedir felan boyuyorum vazgeçemem galiba ..
Ben de sarı saçın hastalık olduğunu düşünüyorum ve bir türlü vazgeçemiyorum :)