Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
LAVANTA KÜRÜNÜN HAZIRLANIŞI:

Kaynayan 3 bardak suyun içine bir tatlı kaşığı lavantayı atarak 5 dakika yüksek sıcaklıkta demlendirin.5 dakika demlendirdikten sonra ılınmasını bekleyip ılıkken süzün.

alıntıdır**

canım bu suyu yıkanmış temiz saçlarına yani son durulamadan sonra bununlada ıslatıp yarım saat bekliyoruz.sonra sadece duruluyoruz saçı.haftada 2 kez yapabilirisn bunu.yapanlar çok memnun.bende yaptım ve kesinlikle yararını gördüm hemde kaynarken ev mis gibi kokuyor

çok hastalandım canım ya...daha kendime yeni geldim..çok sancım ve ağrım vardı..sorma

herkese iyi akşamlar kızlar..
sizleri çok özledim...

şimdi biraz dinleneyim yine ben..
yarın görüşürüz

Canım çok geçmiş olsun bende seni çok merak ettim.ne ağrısı cnm ya

ben yurtta kalıyorum da sıcak suyun içine atsam lavantayı faydası olurmu acaba??

kızlar sinemakili karışımı yaklaşık bir aydır yapyrm saçlarım dökülmeye başladı sinemakiyi biraz fazla koymustum ondan mı oldu acaba

Canım çok geçmiş olsun bende seni çok merak ettim.ne ağrısı cnm ya

tatlım ya,bende hem mide bulantılı migren var hem de sancılı hassas bağırsak sendromu..ikisi beraber geldi ve korkunç bir sancı ve kramp yaptı.. neyseki bugün daha iyiyim..ayağa kalkabildim...

sağol tatlım beni düşündüğün için...

kızlar sinemakili karışımı yaklaşık bir aydır yapyrm saçlarım dökülmeye başladı sinemakiyi biraz fazla koymustum ondan mı oldu acaba

haftada birden fazla yapmıyosun demi ? birde sinameki tarzı şeyler önce sağlıksız saçı dökerler snra iyi saç çıkarırlarr ondanda olablirr

kızlar hiç sesiniz çıkmıyor dün ben mecitefendinin sarımsaklı şampuanını aldım kullandım memnun kaldım saçlarım daha dolgun gözüküyor bir de evigen aldım yarın yağlarla karıştrıp onu yapıcagım fakat bu sinemaki saçlarımı dökmeye başladı niye böyle oldu bilmyrm

Haklısın canım. Kuaförlerin elinin ayarı yok maalesef. Uzadıktan sonra yanında bir arkadaşınla beraber gidip kuaföre ufak çaplı bir göz dağı verdikten sonra kestirebilirsin

Mrb canım. Biraz geç dönüyorum kusura bakma. Saç uçlarındaki kırıkların kopması ve saç uzaması aynı anda olduğu için benim saçımda bir kısalma olmadı hiç. Sende oluyorsa eğer ya çok fazla uğraşıyorsundur saçınla ya da çok ince tellidir. Gliserinli bakımı önermiştim arkadaşlara. Sana da önerebilirim. Onun dışında saç uçları en çok işlem görmüş kısımlar olduğu için daha hassas ve yıpranmıştır. Şekillendiriyorsan eğer bunu dikkate alarak biraz daha az tut saç uçlarında. Kırılmaların çoğu tarama esnasında olduğu için büyük taraklardan kullan ve saçlarını uçlarından taramaya başla. Yıpranmış kısımlarını tam anlamıyla onaramazsın ama yeni hasarları önleyebilirsin bu şekilde. Bunları yaptığın halde hala çok sık kırılıyorsa saçına uyguladığın işlemler hakkında biraz daha bilgi verirsen ona göre bir çözüm bulabiliriz sana.

Papatya suyu da aklıma yatmıştı. Eğer içeriği doğalsa Tresanla beraber kullanırım, daha güzel bir sonuç alırım :)
En doğrusunu yapmışsın canım. Yani sarı saçtan vazgeç demiyorum tabi ama siyahtan sarıya geçiş saçı mahfediyor. Zamanla saçından aktıkça açarsan rengini sağlıklı bir sarışın olursun yeniden

Sabunun saçları sertleştirdiğini duyduğumdan ben pek cesaret edemiyorum tavsiye edilen sabunları kullanmaya. Çünkü ne bakımlar yapıyoruz yumuşak kalsın diye. Heba olmasın sonra :) Tabi kullanıp memnun kalan da var o ayrı :)

İnşallah canım. Bundan sonra eskisi gibi takipte olucam zaten :) Ben de saçımı boyamayalı 1 ayı geçti. Tam bir ay olduğunda ölçmüştüm ve 2 cm uzamıştı. Yani bu mümkün bir şey, inşallah seninki daha çabuk uzar :)

Canım şampuanına mutlaka sarımsak ekle ve badem yağıyla beraber çörekotu yağı da kullan, farkı görürsün. Ama yağları çok fazla tutma saçında.

Yokluğumda beni hiç aratmamış güzel arkadaşım Bundan sonra evde olduğum sürece her gün dönücem yeniden :)

Lavanta yağı mı lavanta mı ? Eğer lavantaysa aktarlardan bulabilir miyim ? Bu sefer de ben soru yağmuruna tutayım :) Haftasonu biten yağlarımı tamamlicam da o sırada onu da alırım :)

Çok geçmiş olsun valhalacım. Şimdi nasıl oldun ? Haberdar et bizi =/

Saçında ne kadar bekletiyorsun canım ? Uzun süre tutuyorsan eğer sebebi odur. Yarım saatten çok tutmazsan saçında dökülmeye devam edeceği sanmıyorum.

Mecitefendiyi merak edenler vardı. Memnun kalman güzel :)

arkadaşlar merhaba 20 nisanda belimde olan saçlarımın uçlarından aldırmak için kuaföre gittim aslan yelesi kesip bıraktı saçlarım mahfoldu temmuzun ortasında tatile gideceğim bu saçlarla allahım berbat görünüyorum en acil uzatma formülü varmı bildiğiniz

rapunzel hoşgeldin. ben birşey düşündüm ve danışmak istiyorum, eğer seni sıkmıyorsam. :26:

Hoş buldum canım. Danış tabi ki olur mu öyle şeeey :)

Sinamekili kürü önerebiliriz. Ayrıca o tarihe kadar daha çok uzamasını istiyorsan saçına ısıtıcı müdahalesinde bulunma ki yıpranmasın.

Hoş buldum canım. Danış tabi ki olur mu öyle şeeey :)

teşekkür ederim canım
şimdi benim kendi saçım kestane rengi. 17 yaşımdan beri siyaha boyadım hep ve şuan çok sıkıldım bu beyaz olayından. bir kere açmaya niyetlendim ama ucun kıyı vazgeçtim niyetimden. beyaz tenliyim. sarı saç istemiyorum ama açık renk bir saç istiyorum (küllü sarının koyusu gibi olabilir.) beyazları bu sayede kamufile edebilirim diye düşünüyorum. ne renk yapsam öneride bulunabilir misin?

Mrb canım, yine kimseleri yanıtsız bırakmamışsın. Saçıma hiçbir şey yapmıyorum canım düğün vs. olmadıkça. Hiç kimyasal boya yok saçımda, sadece senelerdir yaptığım kına var. Söylemeyi unuttum ben tiroid tedavisi görüyorum, galiba bu yüzden saçlarım çok kırılgan, biraz daha dikkat etmek zorundayım sanırım. Gliserini yapıyordum arada,daha sık kullanabilirim, çok sağol yanıtın için

Canım yeni çıkan saçlarını koruyabildin mi peki?Benim en büyük sorunum ufak tüy gibi çıkanların büyümeden dökülmesi çoğunun sarımsaklı zeytinyağlı karışıma 2 kaşık eklediğin bal mı?orda bir şey yazmıyorda anlayamadım.

Çok sık değilse beyaz saçlar sarı saçta parıltı gibi duracaktır. Küllü açık kumral bence ideal. Ama seçenek olarak bal köpüğü, kumral dore küllü, koyu sarı, koyu sarı dore gibi doğal sarı tonlarını da önerebilirim. Bir bak renklerine istersen :)

Mrb tatlım. Yanıtlamak için geç bile kaldım :) Kına saçın nefes almasını engelliyor. Onun yerine bitkisel bazlı boya kullanırsan belki daha çok memnun kalırsın. Saçların ince telli olduğu için çok çabuk kırılıyor olabilir dediğim gibi. Bakımlarla saç tellerini güçlendirebilirsin. İşlem görmediği halde o kadar sık kırılması normal değil çünkü. Tiroid tedavisi görüyormuşsun. Acil şifalar diliyorum sana. Kullandığın ilaçlardan kaynaklı olabilir belki ama bu konuda bir bilgim olmadığı için bir şey söyleyemicem. Banyondan önce saç uçlarını biraz ıslatıp gliserinle birlikte badem yağını sür. 20 dakika falan beklet. Öyle yıka. Umarım memnun kalırsın :)

bak şu thalianın saç rengi çok hoş. burda sarılar fazla ama ben daha az sarısı olan açık renk yanar dönerli bir saç istiyorum. o şekilde beyazlarım daha az farkedilir diye düşündüm. yanındaki benim ten rengimin belli olduğu fotom diğeri de benim canım beyazlarım. (bu arada saçımın ne kadar uzadığını gör bak sinameki sağolsun ) yani böyle birleştirdim fotoları beyazlarımın fazlalığını görüp ona göre bir akıl verebilirsin belki diye düşündüm ama :26:

Bir kısmı yaklaşık 10 cm kadar oldu. Şimdi o yoğunlukta uçlara kadar uzun olması için uğraşıcam :) Sen döküldüğüne emin misin canım, Allah Allah :44:
Ben yaptığım her küre bal ekliyorum. Ayriyeten şampuanıma da. Hangisini soruyorsun bilmiyorum ama şampuanın dahil uyuladığın her küre 1 tatlı kaşığı bal ekleyebilirsin. Saçlarım yumuşacık oldu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…