teşekkür ederim canım beğendiğine sevindim...ama dediğim gibi işte kırıklar onu da senin sayende halledeceğim....önceden bu kadar uzatmazdım saçlarımı ilk diyebilirim...ve biraz daha uzatıp,sonra kırıklarını aldırmak istiyorum...çünkü bir kırık aldırmaya gidiyorsun çok kısaltıyorlar...ama evde bazen çok az ucundan alırdım yine alabilirim...
Haklısın canım. Kuaförlerin elinin ayarı yok maalesef. Uzadıktan sonra yanında bir arkadaşınla beraber gidip kuaföre ufak çaplı bir göz dağı verdikten sonra kestirebilirsin
Arkadaşlar bu kırık meselesini nasıl hallediyorsunuz?:2: özellikle de rapunzel ve mine. Benim şöyle bir sorunum var, sanırım birçoğumuzun ortak sorunu: Saçlarım tam uzuyor, mesela geçen belime değiyordu. Fakat uçları inceliyor ve dökülmeye başlıyor bir müddet sonra. Kestirmek zorunda hissediyorum kendimi. Ve tekrar kısalıyor. Hiç uzun saçımı koruyamıyorum. Sizler ne kadar zamanda kestiriyorsunuz? Benimkiler 4 ay sonra filan uçları tüyümsü hale dönüşüyor, siz görseniz kesmek isterdiniz böyle saç değil de bambaşka bir görüntü oluyor
Mrb canım. Biraz geç dönüyorum kusura bakma. Saç uçlarındaki kırıkların kopması ve saç uzaması aynı anda olduğu için benim saçımda bir kısalma olmadı hiç. Sende oluyorsa eğer ya çok fazla uğraşıyorsundur saçınla ya da çok ince tellidir. Gliserinli bakımı önermiştim arkadaşlara. Sana da önerebilirim. Onun dışında saç uçları en çok işlem görmüş kısımlar olduğu için daha hassas ve yıpranmıştır. Şekillendiriyorsan eğer bunu dikkate alarak biraz daha az tut saç uçlarında. Kırılmaların çoğu tarama esnasında olduğu için büyük taraklardan kullan ve saçlarını uçlarından taramaya başla. Yıpranmış kısımlarını tam anlamıyla onaramazsın ama yeni hasarları önleyebilirsin bu şekilde. Bunları yaptığın halde hala çok sık kırılıyorsa saçına uyguladığın işlemler hakkında biraz daha bilgi verirsen ona göre bir çözüm bulabiliriz sana.
Sagol canim cevabin icin.. Illa Tresan olmak zorununda degil baska markanin papatyali sampuani da olabilir. Ama ben Tresandan iyi sonuc aldim, onu bi kullan begenmezsen degistirirsin..
Simdilik vazgectim saridan.. Kumrala zor cevirdim siyahtan, sari yapmaya calisirsam mahvolur bu saclar. Dogal rengi uzayinca boyarim belki..
Bu arada benden bir öneri; arada saclarinizi dogal zeytinyagli sabunla sabunlayin, güzelce temizlensin saclar, gözenekler acilsin.. Sadece sac diplerinizi sabunlasaniz yeterli, sertlestirir cünkü sabun saclari saclar alisik olmadigi icin.. Gercekten iyi geliyor, sac dipleri hava aliyor.
Papatya suyu da aklıma yatmıştı. Eğer içeriği doğalsa Tresanla beraber kullanırım, daha güzel bir sonuç alırım :)
En doğrusunu yapmışsın canım. Yani sarı saçtan vazgeç demiyorum tabi ama siyahtan sarıya geçiş saçı mahfediyor. Zamanla saçından aktıkça açarsan rengini sağlıklı bir sarışın olursun yeniden
Sabunun saçları sertleştirdiğini duyduğumdan ben pek cesaret edemiyorum tavsiye edilen sabunları kullanmaya. Çünkü ne bakımlar yapıyoruz yumuşak kalsın diye. Heba olmasın sonra :) Tabi kullanıp memnun kalan da var o ayrı :)
merhaba arkadaşlar
vallaha nerdesin bacım bu ara unuttun bizi.
rapunzelcim canım haftada 1e düşürdüm bakımları bende.c.tesi günü bakım günüm.Bıkmadan usanmadan devam.Ayda 2 cm hedefim.1 senede 24 cm.demek bu inşşşşşşşş
İnşallah canım. Bundan sonra eskisi gibi takipte olucam zaten :) Ben de saçımı boyamayalı 1 ayı geçti. Tam bir ay olduğunda ölçmüştüm ve 2 cm uzamıştı. Yani bu mümkün bir şey, inşallah seninki daha çabuk uzar :)
mrbb benimde saçlarım dökülüyor
aslında dışardan bakınca çok belli olmuyor ama kendim farkedebildiğim için üzülüyorum. bgn bi eczaneye saç analizi için bi doktor gelicekti oraya gittim saç köklerime baktı ve hafif dökülme olduğunu söyledi PROZİNC adında bi şampuan verdi. saçlarım kıvırcık ve çok güzel dökülsün istemiyorum kızlar yardım edin uzaması için değil ama sadece dökülme için hangi karışımı kullanmalıyım?? şu an sadece badem yağı kullanıodum
Canım şampuanına mutlaka sarımsak ekle ve badem yağıyla beraber çörekotu yağı da kullan, farkı görürsün. Ama yağları çok fazla tutma saçında.
canım benim
ben yaptığım kürlerin kesinlikle çok yararını gördüm uzatmada çok değilse bile dökülme ve yeni saç çıkarma hususunda.tedavi sürecimde başka şeylerle ilgilenmekte çok iyi geldi ayrıca.
zeytinyağı özellikle bu konuda çok iyi bence.4/5 diş sarımsağı rendeleyip 1 su bardağı kadar zeytinyağında 1 hafta bekletiyorum sonra süzüyorum 2 yemek kaşığı kadar alıp karışıma katıyorum canım.
onun dışında karışımlarıma.bal-hint yağı-susam yağı-çam terebentin-bevit ampül-bazende sinameki ve maya koyuyorum.
bunlar belki sana karışık gelebilir canım ama ilk anda zeytinyağı sarımsak karışımı yapış saç diplerine yedirmen ve 2 saat kadar bekletmenin çok yararını göreceksin cnm.
sun bu topiğe gel sık sık rapunzelde önerilerde bulunur saolsun.
Yokluğumda beni hiç aratmamış güzel arkadaşım
Bundan sonra evde olduğum sürece her gün dönücem yeniden :)
LAVANTA KÜRÜNÜN HAZIRLANIŞI:
Kaynayan 3 bardak suyun içine bir tatlı kaşığı lavantayı atarak 5 dakika yüksek sıcaklıkta demlendirin.5 dakika demlendirdikten sonra ılınmasını bekleyip ılıkken süzün.
alıntıdır**
canım bu suyu yıkanmış temiz saçlarına yani son durulamadan sonra bununlada ıslatıp yarım saat bekliyoruz.sonra sadece duruluyoruz saçı.haftada 2 kez yapabilirisn bunu.yapanlar çok memnun.bende yaptım ve kesinlikle yararını gördüm hemde kaynarken ev mis gibi kokuyor
Lavanta yağı mı lavanta mı ? Eğer lavantaysa aktarlardan bulabilir miyim ? Bu sefer de ben soru yağmuruna tutayım :) Haftasonu biten yağlarımı tamamlicam da o sırada onu da alırım :)
çok hastalandım canım ya...daha kendime yeni geldim..çok sancım ve ağrım vardı..sorma
herkese iyi akşamlar kızlar..
sizleri çok özledim...
şimdi biraz dinleneyim yine ben..
yarın görüşürüz
Çok geçmiş olsun valhalacım. Şimdi nasıl oldun ? Haberdar et bizi =/
kızlar sinemakili karışımı yaklaşık bir aydır yapyrm saçlarım dökülmeye başladı sinemakiyi biraz fazla koymustum ondan mı oldu acaba
kızlar hiç sesiniz çıkmıyor dün ben mecitefendinin sarımsaklı şampuanını aldım kullandım memnun kaldım saçlarım daha dolgun gözüküyor bir de evigen aldım yarın yağlarla karıştrıp onu yapıcagım fakat bu sinemaki saçlarımı dökmeye başladı niye böyle oldu bilmyrm
Saçında ne kadar bekletiyorsun canım ? Uzun süre tutuyorsan eğer sebebi odur. Yarım saatten çok tutmazsan saçında dökülmeye devam edeceği sanmıyorum.
Mecitefendiyi merak edenler vardı. Memnun kalman güzel :)