Doğal Saç Bakım Kürleri Uzun, sağlıklı ve güzel saçlar için denediğim doğal tarifler (resimli)

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

maşallah canım saçların ne güzel olmuş....aylar geçtikçe hem uzamaış hemde daha bakımlı hala gelmiş...Allah nazrlardan saklasın

teşekkür ederim canım beğendiğine sevindim...ama dediğim gibi işte kırıklar onu da senin sayende halledeceğim....önceden bu kadar uzatmazdım saçlarımı ilk diyebilirim...ve biraz daha uzatıp,sonra kırıklarını aldırmak istiyorum...çünkü bir kırık aldırmaya gidiyorsun çok kısaltıyorlar...ama evde bazen çok az ucundan alırdım yine alabilirim...

Son düzenleme:
Arkadaşlar bu kırık meselesini nasıl hallediyorsunuz?:2: özellikle de rapunzel ve mine. Benim şöyle bir sorunum var, sanırım birçoğumuzun ortak sorunu: Saçlarım tam uzuyor, mesela geçen belime değiyordu. Fakat uçları inceliyor ve dökülmeye başlıyor bir müddet sonra. Kestirmek zorunda hissediyorum kendimi. Ve tekrar kısalıyor. Hiç uzun saçımı koruyamıyorum. Sizler ne kadar zamanda kestiriyorsunuz? Benimkiler 4 ay sonra filan uçları tüyümsü hale dönüşüyor, siz görseniz kesmek isterdiniz böyle saç değil de bambaşka bir görüntü oluyor

Sizler ne kadar zamanda kestiriyorsunuz? Benimkiler 4 ay sonra filan uçları tüyümsü hale dönüşüyor, siz görseniz kesmek isterdiniz böyle saç değil de bambaşka bir görüntü oluyor [/QUOTE]

tatlım ben yağlı bakımları tüm saçıma uyguluyodum hemde özellkle uçlara.onu geçtim benim saçlarımda boya yok.Düzleştirmiyorumda.Mecbur kalmadıkça ısıdan uzak tutuyorum yani.Mutlaka düzgün bir saç kremiyle de duşta yıkıyorum.ayrıca komilinin şampuanını kullanıyorum zeytinyağ içermesi sayesinde saça baya bi faydası var ve tbiki en önemlisi gliis kullanıyorum sıvı saç kremini . Benim saçlarımı gördüysen ucunda hiç inceltme yok kuaförüm inceltmedi daha çabuk kırılır diye.Öncelkle kesimini düzgün seçmelisin.Isıdan uzak tutmalısın.Beim saçımdada kırık var yok değil ama fazla belli olmuyo.Ayrıca ben en son 4 ay önce fln kırık aldırdım.Çok sık kırık aldırmıyorum yani.Tek problemim saçlarım çok çabukdolaşıyo

Mine753 tavsiyelerin için teşekkürler canım. Aslında birçoğu benim de uyguadığım şeyler, ben de düzleştirmem mesela ve krem kullanırım. Belki de saçımın kıvırcık oluşuyla alakalı bilemiyorum, ama kestirmediğim zaman uçları saçtan çok tüy gibi oluyor. Kesimim de incelen veya katlı kesim değil.

Bir tek badem yağını yeni kullanmaya başladım, ve şampuanın içine sarımsak koyma olayına da buradan görüp başladım. inş faydası olur canım. Sevgilim de upuzun saçtan çok hoşlanıyor ve bana kestirme artık kendi haline bırak uzasın dedi :))

Nasıl döndü ne tür işlemler yaptın?

sadece sinamekili kürü uyguladım ve ilk başlarda sarımsaklı şampuanı da uyguluyordum şuan bıraktım onu sadece sinamekiye devam ediyorum. onun dışında birşey yapmadım. siyahlığı soldu. o bildiğin zift gibi mavi-siyahlık aktı. çok uzaktan belki siyah saçlı zannedersin ama yanıma geldiğinde kahverengi olduğunu aralarda açık kahvelikler olduğunu görürsün. ama aklıma şimdi birşey geldi. 3-4 hafta öncesiydi sanırım, beyaz saçlarım için rapunzelin önerdiği bir bakımı uygulamıştım. saçımı yıkarken siyah boyanın aktığını gördüm. bakımın içinde soğan-sarımsak-zeytinyağı falan vardı. 1 saat bekletmiştim. aklında bulunsun ama şu sıcak havada yapmanı kesinliklee önermiyorum. kokusu burnumdan hiç gitmemişti ya da ben çok tiksindim ondan kokuyor gibi hissettim bilemedim ki :26:

Sagol canim cevabin icin.. Illa Tresan olmak zorununda degil baska markanin papatyali sampuani da olabilir. Ama ben Tresandan iyi sonuc aldim, onu bi kullan begenmezsen degistirirsin..
Simdilik vazgectim saridan.. Kumrala zor cevirdim siyahtan, sari yapmaya calisirsam mahvolur bu saclar. Dogal rengi uzayinca boyarim belki..

Bu arada benden bir öneri; arada saclarinizi dogal zeytinyagli sabunla sabunlayin, güzelce temizlensin saclar, gözenekler acilsin.. Sadece sac diplerinizi sabunlasaniz yeterli, sertlestirir cünkü sabun saclari saclar alisik olmadigi icin.. Gercekten iyi geliyor, sac dipleri hava aliyor.

Zeytinyağlı sabun ben de kullanıyorum arada.Ama saçlarımda boya olmadığından snırım sertleştirmiyor öyle aman aman.Ayrıca vücuduma da kullanmaya başladım çok kuru cildim özellikle bacaklarım diye.Daha 4-5 sefer oldu bakalım etkileri neler olcak.

merhaba arkadaşlar
vallaha nerdesin bacım bu ara unuttun bizi.
rapunzelcim canım haftada 1e düşürdüm bakımları bende.c.tesi günü bakım günüm.Bıkmadan usanmadan devam.Ayda 2 cm hedefim.1 senede 24 cm.demek bu inşşşşşşşş

özellklede yağlı bakımları arındırmak için kullansak olurmu ?

mrbb benimde saçlarım dökülüyor aslında dışardan bakınca çok belli olmuyor ama kendim farkedebildiğim için üzülüyorum. bgn bi eczaneye saç analizi için bi doktor gelicekti oraya gittim saç köklerime baktı ve hafif dökülme olduğunu söyledi PROZİNC adında bi şampuan verdi. saçlarım kıvırcık ve çok güzel dökülsün istemiyorum kızlar yardım edin uzaması için değil ama sadece dökülme için hangi karışımı kullanmalıyım?? şu an sadece badem yağı kullanıodum

sarımsaklı şampuan bu dökülme ve saç çıkarma için çok etkili ama dene istersen :26:

zeytinyağı ve uygulayacağın lavanta kürü kesinlikle işe yarar.

ibrahim saraçoğlu saç dökülmesi lavanta kürü diye ara çıkar cnm .

benimde çok dökülüyor saçlarım özellikle tedavi süresinde iyice arttı..
şuan seyrekleştiğinin farkındayım..
yeni saç çıkması için bana ne önerirsin mothercim

benimde çok dökülüyor saçlarım özellikle tedavi süresinde iyice arttı..
şuan seyrekleştiğinin farkındayım..
yeni saç çıkması için bana ne önerirsin mothercim
canım benim
ben yaptığım kürlerin kesinlikle çok yararını gördüm uzatmada çok değilse bile dökülme ve yeni saç çıkarma hususunda.tedavi sürecimde başka şeylerle ilgilenmekte çok iyi geldi ayrıca.

zeytinyağı özellikle bu konuda çok iyi bence.4/5 diş sarımsağı rendeleyip 1 su bardağı kadar zeytinyağında 1 hafta bekletiyorum sonra süzüyorum 2 yemek kaşığı kadar alıp karışıma katıyorum canım.

onun dışında karışımlarıma.bal-hint yağı-susam yağı-çam terebentin-bevit ampül-bazende sinameki ve maya koyuyorum.

bunlar belki sana karışık gelebilir canım ama ilk anda zeytinyağı sarımsak karışımı yapış saç diplerine yedirmen ve 2 saat kadar bekletmenin çok yararını göreceksin cnm.

sun bu topiğe gel sık sık rapunzelde önerilerde bulunur saolsun.

saol canım...
zaten ben yemeklerimede saf zeytin yağı kullanırım..
mmeleketten annemin zeytinliğinden gelir
hemen denicem şimdi..
zeytin yağına rendeliyorum şimdi sarımsağı...
zaten 1 hafta yokum geldiğimde yaparım ancak olur o zamana..
birde lavanatadana bahsetmişsinz...
ben ablamın oğluna sünnet hatırası olsun diye nikah şekeri gibi lavanta keseleri yaptım..
epeyce lavanta arttı..
onuda kullanayım bari...
saçım oldukça uzun zaten..
ama dökülmesi çok moralimi bozuyor...
alnımda saçların seyrekleştiğini farkediyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…