• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzun İlişki Sonrası Evlilik

anaiswatterson1

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2021
28
18
8
merhaba hanımlar, kafama taktığım bir sorunum var. sevgilimle iki senedir birlikteyiz, şuan nişanlıyız ancak şartlar gereği bir seneden önce evlilik düşünemiyoruz. uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz, sık sık görüşme imkanımız yok üç dört ayda bir kere görüşebiliyoruz onun dışında telefon, mesaj vs. uzak mesafeden kaynaklı ilgi azalmaları oluyor ama buluştuğumuzda böyle bir şikayetim olmadı hiç. ama yine de üç senenin sonunda evleneceğimiz için evlendiğimizde kısa sürede heyecanı kaybederiz diye korkuyorum. zaman zaman “keşke ilişkimizin ilk senesinde evlenseydik” dediğim oluyor. yıllar geçtikçe sevgimiz azalacakmış gibi korkuyorum. buna benzer bir ilişki yaşayıp da evlenen ya da uzun yıllar ilişki yaşayanlardan tavsiye almak istiyorum. uzun yıllar ilişki yaşadıktan sonra evlenmek heyecanın , ilginin ya da aşkın azalmasına sebep oluyor mu? ya da ilişkide yıllar geçtikçe nasıl değişmeler oluyor?

Benimde aynı 2 senelik ilişki pandemi öncesi ayda bir iki ayda anca görüşme oluyor. Pandemi zamanı 8 ay görüşmedik bir iki kere sonradan görüştük. Yine bir görüşmeyeli 3 ay olmuştur. Virüs korkusundan dışarı çıkıp görüşmüyorum. Ama hiç heyecan kaybetmedik. Aksine eğleniyoruz sohbet eğlence hemen zaman geçiyor. Belki korku sarmıştır sadece sizi monoton oluruz diye. Ama yanında keyif alıyorsan o da eğleniyorsa sıkılmıyorsanız sorun olmaz

merhaba hanımlar, kafama taktığım bir sorunum var. sevgilimle iki senedir birlikteyiz, şuan nişanlıyız ancak şartlar gereği bir seneden önce evlilik düşünemiyoruz. uzak mesafe ilişkisi yaşıyoruz, sık sık görüşme imkanımız yok üç dört ayda bir kere görüşebiliyoruz onun dışında telefon, mesaj vs. uzak mesafeden kaynaklı ilgi azalmaları oluyor ama buluştuğumuzda böyle bir şikayetim olmadı hiç. ama yine de üç senenin sonunda evleneceğimiz için evlendiğimizde kısa sürede heyecanı kaybederiz diye korkuyorum. zaman zaman “keşke ilişkimizin ilk senesinde evlenseydik” dediğim oluyor. yıllar geçtikçe sevgimiz azalacakmış gibi korkuyorum. buna benzer bir ilişki yaşayıp da evlenen ya da uzun yıllar ilişki yaşayanlardan tavsiye almak istiyorum. uzun yıllar ilişki yaşadıktan sonra evlenmek heyecanın , ilginin ya da aşkın azalmasına sebep oluyor mu? ya da ilişkide yıllar geçtikçe nasıl değişmeler oluyor?
Biz iki senelik uzak mesafe ilişki yaşadık eşimle sizin gibi ayda bir falan görüşebilirdik ikimiz de yoğun çalışıyorduk kısıtlı zamanlarımız olurdu daha sonra 6 aylık nişanşılık dönemi geçirdik o da aynı uzaktı iki bucuk senenin sonunda evlendik 😁 ilk günkü gibiydi sevgimiz ilgimiz ama bu süreçte benim Bi sıkıntım olmadı vıcık vıcık ilişki yaşamaktansa bu bizi daha birbirimize bağlıyordu planlar kısacık zamana sığdırmaya çalıştığımız aktiviteler falan. Ama bu süreçte hiç bi güvensizlik yaratmadı eşim bana. Pişmanlığım olmadı hiç 💐

Sevgiyi zaman değil, insanlar bitirir. Korkma...

Sevgililik ve nişanlılık döneminde ben ve eşim hep uzaktik birbirimize. Ben İstanbul da o ise doğunun bir ucundaydi. Ama ilişkimize zerre bir zararı olmadı. Aksine o kadar uzaklıktan sonra bir arada olmak mutluluk vericiydi.

Bende uzak mesafe ilişki yaşadım 7 sene olacak tam olarak hala devam ediyoruz. Kız kardeşimin de 9 yıllık ilişkisi var hepimiz bekliyoruz valla. Araya soğukluk girip girmemesi tamamen kişilerle alakalı bence. Ayrıca evlilikte de yıllar geçince aşkın bitebilir bunun da garantisi yok. O yüzden kafana takma az kalmış.

İlişki evrilir,onu nasıl beslediğimizle ilgili .Aşk heyecan gidebilir .Ancak sevgi ,saygı ,sağlıklı iletişim olduktan sonra daha kuvvetlenir .Sağlamlaşır sağlıklı bir temeli olur .Önemli olan karşılıklı uyum ,kafa yapılarının uyması .Aynı dünya görüşüne sahip olmak .Böyle bir ilişkiyi yakalanabilirse .Uzun süren bir beraberlik yakalanabilir .Fakat tam aksi bir durum varsa .Heyecan gider ,saygı ortadan kalkar .Çatışmalar başlar .Bu tamamen iki kişinin uyumuyla alakalı bir durum .Fakat nişan dönemi ,insanlar daha çok zaman geçirmeli ,beraber bir şeyler paylaşmalıki birbirlerini daha iyi tanısınlar .Hatta bazı konularda İnsanlar birbirini denemeli ,zorlamalıki tepkisini ölçebilmeli .Şu an ilişkinin tükenmesi durumunu düşünmeden .Bence karşınızdaki insanı ,ailesiyle ilişkilerini anlamlandırmaya çalışın .

Sevgiyi zaman değil, insanlar bitirir. Korkma...

Sevgililik ve nişanlılık döneminde ben ve eşim hep uzaktik birbirimize. Ben İstanbul da o ise doğunun bir ucundaydi. Ama ilişkimize zerre bir zararı olmadı. Aksine o kadar uzaklıktan sonra bir arada olmak mutluluk vericiydi.
👍

Yıllardır uzak mesafe ilişkisi yürütüyoruz, bu zamana dek ne ne heyecanımızı ne de ilgimizi kaybettik. Birkaç sebepten dolayı tam 13 ay görüşemedik. Geçenlerde o kadar uzun aradan sonra çok güzel bir hafta geçirdik. Her ilişkinin dinamiği farklıdır, kıyas yapmamak lazım. Eğer sevgisinden eminseniz kafanıza takmayın

Evliliğin hemen ilk yıllarına çocukla başlangıç yapmaz ve birlikte (pandeminin bitişiyle inşallah) gezer, güzel anılar biriktirip birlikteliği her haliyle beğenir, mutlu olursanız. Çocuklu ortam evliliğinizi güçlendirir, taçlandırır. Çocuğun zorluğunu ve güzelliğini birlikte doya doya yaşarsınız. O saatten sonrada ömür boyu sürer Allahın izniyle evliliğiniz. İyisiyle kötüsüyle, acısıyla tatlısıyla 10 numara bir hayat arkadaşınız olur. Tadından yenmez.

7 senelik sevgililik, 2 senelik nişanlılıktan sesleniyorum. Şartlar her zaman değişir. Maddi yükler değişir, aile baskısı değişir, iş yerinde sıkıntılar çıkar. İlişki zorlanabilir, taraflar bu zorlukları birbirine yansıtıp ortada soğukluk olduğunu düşünebilir. Ama sevgi ve saygı devam ediyorsa, ilişki dış sorunlardan korunabilir. Ya da zorlukların geçici bir süreç olduğu bilinip, ilişkinin bütününe genellenmezse biraz sabırla sorunlar çözülebilir. Bu olumlu ihtimal. Ancak değişen şartlarda ilişki uyumlanamayabilir de. Ama herkes ilişkiye bu ihtimali bilerek başlamalı zaten.

Biz eşimle 7yılı dolu dolu devirip evlendik. Tam 4 ay oldu evleneli. Yaşımızda ben 27 eşim 30 öyle erkende evlenmedik. 7 24 ikimizde evdeyiz home officeler malum ama heyecan enerji yerinde. Korkmayın aşk varsa hele birde böyle çok beklediyseniz tadından yenmiyor genel olarak tanıdığınız için zaten birde zaten ilişki oturmuş oluyor. Bizde üniversiteleri ayrı şehirlerde okuduk 7 saatlik yoldu öyle kafana esince gidemiyorsun 3 4 ay görüşmediğimiz olurdu sabaha kadar telefonda konuşur sabah derse giderdik. O zamanlar oda arkadaşlarım diyordu şimdi her şeyi bitiriyorsunuz evlenince ne konuşcaksınız diye vallahi bulunuyor konuşacak yapılacak şey. Hatta geçen şirketlere geçince napcaz diye nerdeyse ağlayacaktık hiççç dert etmeyin 😂

bende uzak mesafe ilişkisi yaşadım, 3-4 ayda bir görüşebilirdik
şu an 2 yıllık evliyiz, hiçbir sıkıntım olmadı. ilgi eksikliği, heyecanı kaybetme gibi :-) hiç dert etmeyin, eğer birbirinize sevgi ve saygınız sonsuzsa evlendiğinizde de bir sıkıntı yaşamazsınız

7 yıllık ilişki sonunda evlendim ve bunun 4 yılı uzak mesafe ilişkisiydi zamanla herşey değişiyor sende ayak uyduruyorsun şimdi de 3 yılı geçkin evliyiz çocuğumuz yok ama çok mutluyuz evlilikle birlikte birbirimizi daha iyi tanıdık bu kadar yıla rağmen meğer paylaşılmayan ne çok şey varmış şu an bile karı koca gibi değil iki eğlenceli arkadaş gibiyiz dengeyi iyi kurmak lazım sana tek tavsiyem hemen çocuk yapma en az iki kere tatile git gez eğlen sonra çocuk düşün

2 senede bitti mi bir şeyler? Azaldı mı sevginiz? İki üç yıl sevgililikle azalacaksa evlenince haydi haydi azalır. Benim 5 yıllık ilişkim var. Son 1.5 yıl kadarı uzak mesafe, öncesinde aynı sokakta yaşadık, hatta çoğunlukla aynı evde geçti önceki yıllar. Sevgi de tutku da çok daha fazlasıyla arttı aksine. Elbette ki bir alışma söz konusu ancak bu aşkı öldürmedi bizde. Atama beklediğim için 2022'den önce evlenemeyiz. Ben de yıldırım nikahıyla hemen şimdi evlenelim ile acele etmeyelim, içimize sinerek her şeyi yaparak evlenelim arasında volta atıyorum :D . Aslında 10. senemizde evlenmekten de mutluluk duyarım. Evlilik, birlikte yaşamak için bir araçtan fazlası değil bizim için, biz zaten yıllardır bir aileyiz kalbimizde.

Bir de ben şöyle düşünüyorum, uzun süre sevgililikle bir şeyler ölecekse, bitecekse, sevgi azalacaksa siz evlilik de yürütemezsiniz. İnsan 2-3 yılı birlikte geçiremezse evlenip nasıl bir ömrü birlikte geçirecek?

Aynı şehirde yaşasanız da 3 sene sonra evlenseniz belki derdim, çoğu şey yaşanıp tükeniyor çünkü zamanla, 6-7 sene sevgili kalıp evlenen insanlar zaten evli gibi olduklarından heyecan bitmiş olabiliyor. Ama siz uzaksınız, yılda 3-4 kere görüşebiliyorsunuz bence sorun yok, sevgi varsa tutku da varsa neden evlenince heyecan bitsin ? daha güzel işte yıllardır uzakta olup kavuşmuş oluyorsunuz bence. görüştüğünüzde ayrılık zamanı geldikçe üzülüyor musunuz ? keşke gitmese diyor musunuz ? beraberken sıkılıyor musunuz ? bu soruların cevapları önemli bence, monotonlaşmış bir ilişkiden çok uzaklığın neden olduğu bir soğukluk olabilir belki.

Biz lisede tanıştık. Üniversite leri doğu batı uzak şehirlerde okuduk sadece yazları görüştük haftada bir. Bundan dolayı İlişkide kopmalar oluyordu ama eşim sağ olsun çok özverili idi o zaman sabretti benim tavırlarıma alttan aldı ayrılmadık. Üni bitince de hemen evlenmedim bı kac sene bekledik. Şu an evliyiz ve ilk günkü gibi hala evde şakalar sarilmalar devam ediyor. Heyacan monotonluk ilişkiden ilişkiye değişiyor. Yani kiminde olur kiminde olmaz şimdiden bunu kafaya takmayın. Mutlu olmaya cabalayin gelecek güzel günlerin hayalini kurun. Aşkınızı taze tutacak o olur sizden olur sürprizler yapın 🧡 mutluluklar dilerim

Çocukluk arkadaşımla evliyim
Kaç senelik ilişkimiz var hatırlayamıyorum bile
Daha 5 aylık evliyiz
Ama ona her baktığımda tekrar tekrar iyiki diyorum
Herhalde başka kimseyle bu kadar iyi olamazdım
Bence gerçekten aşk varsa dediğiniz şey imkansız
Benim kayınvalidem hala kocasını görünce heyecanlanır

Bu arada aynı üniversitede okuduk filan
Neredeyse hiç ayrılmadık

Back