• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uzaklarda universite okuyan evlat

Duyarliliginiz cok hosuma gitti onceliklikle .bir cocugu ailesinden baska umursayan ,onemseyen ablalarin olmasi guzel.
Uzakta okumak daha iyi .kendi ayaklari uzerinde durmayi ,insanlarla bas etmeyi ogrenecek obur turlu hep aile yaninda hicnirsey ogrenemiyor insan.Ben aileme yakin olayim diye yakin bir uni .yazdim ge pisman oldum .ama simdi yalniz yasiyorum cok sukur.uzakta okuyan insanlar her zaman bir adim ondedir bana gore

Arkadaslar selam
18 yasinda,evinden 14 saat uzakliktaki bir yere muhendislik okumaya giden kiziniza ,oraya alismasi icin ne yaparsiniz? Neler soylersiniz? Neler anlatmak gerekir? Surekli agliyor,ben burda kalmak istemiyorum diyor cok uzuluyorum. Geri gelse sonradan pisman olabilir,ki yuksek ihtimal pisman olur cunku ailesinden cok onde,cok bilgili ve cok kulturlu bir kizcagiz.

Ergen cocugum yok,nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Bir el atin bana kimi kimsesi olmayan bu cocuga nasil konusmaliyim?

Bende ağlıyordum üni için değil atandığım yere alışamamıştım kaç sene sonra atanmışım gittiğim yeri bırakacağım diyordum babam dedi ki ağlarsan orda ağla buraya gelince benim başımda ağlayacaksın. Ağlaya ağlaya alış dedi bana sonuç 3 Yıl sonra alıştım sonrada evlendim zaten iyiki dönmemişim geri :)

Kadınlar kulübündeki konuları oku ona :) çok ciddiyim. Hayatını kurtarma, ayaklarının üstünde durma şansını yok sayarsan bu ablaların gibi "kocam beş kadınla aldattı arada kafamı kırıyor ama seviyorum. Başımda erkek olsun" dersin diye belirt.

Arkadaslar selam
18 yasinda,evinden 14 saat uzakliktaki bir yere muhendislik okumaya giden kiziniza ,oraya alismasi icin ne yaparsiniz? Neler soylersiniz? Neler anlatmak gerekir? Surekli agliyor,ben burda kalmak istemiyorum diyor cok uzuluyorum. Geri gelse sonradan pisman olabilir,ki yuksek ihtimal pisman olur cunku ailesinden cok onde,cok bilgili ve cok kulturlu bir kizcagiz.

Ergen cocugum yok,nasil davranmam gerektigini bilmiyorum. Bir el atin bana kimi kimsesi olmayan bu cocuga nasil konusmaliyim?
bende öyleydim. ilk yıl çok zorlandım. arkadaş edinip ortama alıştıkça artık memleketime gitmek istememiştim. çok pişman olur bırakırsa. bu bir alışma süreci. tek çözümü zaman. zamanla çözülecektir

Ayy o zaman dursun hayatını garanti altına alsın.Ben ne derdim kızıma bir prova yapayım
"Bak kızım,kendine zaman ver,alışacaksın korkma.Başta herkeste öyle olur.Fakat kendine yetecek,ayaklarının üzerinde duracak bir eğitimin olmalı.
Anne baba bile bir yere kadar.
Hem Mehmet Akif ne demiş
'kim kazanamazsa dünyada bir ekmek parası,dostunun yüz karası,düşmanının maskarası'
Sen X teyzenin sümüklü kızından daha mı başarısızsın,bak nelere dayandı,mesleğini eline aldı:KK70:
Hadi bir kahve yap kendine,bir de müzik aç,ya da ekoseli battaniyene sarılıp uyu biraz,kendini daha iyi hissedeceksin.Hem hayatının aşkıyla belki de orada karşılaşırsın,belli mi olur:-)"
Ayy ne kafa ütüleyen anne olacakmışıım,gidip biraz törpüleyeyim kendimi:süslü::KK70:
Anne sen misin :D

Ben de cok isterdim bunu ama benim de burada yapmam gerekenler var,bir duzenim var,dernek uyesiyim pek cok cocukla ilgili calismalarim var. Dahasi esim var,annem,bir de 3 yasinda oglum. Keske gidebilseydim kisa bir sure ama benim de maddiyatim buna elvermiyor maalesef. Yoksa yerden goge haklisiniz

Haklisiniz ev tutmak hem de bir kac ayligina.. git gel yapmak.. maddiyat zaten bi kulfet , ama 3yasindaki oglunuzla beraber cok zor bunlar..
O halde o alisana kadar gidilip gelinecek. Ev tutamazsiniz belki ama ne bileyim 2gun kalmalik da ucuz bi pansiyon vs bulunur heralde? Ilk haftalar bi siz gidin bi o gelsin. Hem siz giderseniz yanina,oralari size gezdirmek tanitmak icin de daha bi motive olmus sekilde gezebilir. Heyecan duyar annem gelecek de burayi da gezdiricem ona diye mesela. Annem gelince surda mi yemek yeriz yoksa buraya mi gideriz diye heyecanlanicak. Motive etmis olursunuz..
Hic degilse 2ay gidis gelis yapin bari madem :/

Arkadaslar selam

Mühendislik okuyorsa bölümü ile ilgili kurslara gitsin, dil öğrensin, staj yeri bulsun boş vakti kalmazsa yalnız kalıp düşünmeye de vakti kalmaz.
Ben 18 yaşında yurt dışına mühendislik okumaya gitmiştim, havaalanına indiğimde hiç bilmediğim bir yerde tek başımaydım ama 5 yıl su gibi geçti :)

Ben pesinden giderdim sanirim

En azindan alisana kadar destek olurdum

12yıl önceye gittim bi an. bu konuya mesaj yazmak için girdim uzun zaman sonra. beni m tavsiyem herkes bi gelsin gitsin demiş ama ben tam tersi olması gerektiğini düşünüyorum. sizlerin yani yakınlarının gitme imkanı yok mu onun yanina. gezme amaçlı tabi. gidip bi görseniz sizi kendi yerinde agirlasa bi gezip tozsaniz beraber onun şehrini ovseniz mesela bu da varmış bak bu çok güzel gibi. bence onun için daha etkileyici olur. ben öyle olurdum her ailem geldiğinde kendime güvenim gelirdi kendi yuvamda ağırlıyor gibi. bir de unilerde öğrenci kulüpleri vardır, yani eskiden vardı. öyle bi yere girsin. geziler olur konserler sergiler bazısı çocuklar için olur kendinin faydası olduğunu görür daha çok ister tek başına durabilmeyi. naçizane tavsiyelerim bunlar

Oncelikle yaptığınız sey o kdr hoş ki....

Umarım oglunuzdan bu güzelliğin karşılığını fazlasiyla alirsiniz.

Konuya yorumumda süre tanıyın.
Tamam 1ay 2 ay sonra artik neyse geri dönebilirsin.
Sana sadece 2 ay veriyorum. 2 ay sonra eğer hala dönmek istersen hicbirsey söylemeyeceğim gibi birsey diyin.
Sadece 2 ay alışmaya çalış vaktini güzel değerlendir arkadas edin, kendi ayaklarinin üstünde durmayı öğren diyin.
O süre de aklında ohh tamam 2 ay sonra buradan kurtuluyorum fikri oldugu icin rahatlayip daha kolay adapte olacak.
Ve inşallah 2 ay sonra yok ben dönmek istemiyorum diyebilir.

Yoksa zaten hala istemiyorum diyorsa dönüp bursa icin tekrar hazırlanmasi daha mantikli sanki..

Ben KKTC’ye geldiğimde çok ağlamıştım anneme anne nolur iki gün de olsa geleyim Türkiye’ye bıktım buradan diye. Sonra kafama koydum yatay geçiş yapacağım diye.
Sonra noldu, yatay geçiş yapmadım oturuyorum :)
O da böyle olacak bence hele ki Hatay...
Kuzenim de Kibrisa gitmisti okumaya
Hem de neredeyse zil takip oynayarak ;) yatay gecis yap diyen olsa omur boyu konusmazdi eminim:deli:

İcime su serpildi valla tesekkur ederim:KK200:

yapacak birşey yok.yalnızlıktan oyle düşünuyor.zamanla rakadş cevresi oldukça alışır.herkes onun gibi yalnız ve belkıde oyle düşünuyor o yüzden teskin edin.okula gıdıp geldıkçe oho sızı bıle unutur.
Teselli konusmalarima devam ettim bugun. Ama sanki daha moral bulmus gibiydi. İlk 4 gunku gibi olumsuz konusmadik. Bakalim hayirlisi artik

Alışamaması normal bir de annesi babası yoksa o boşluğa çok daha fazla düşecektir. Biraz sabretmesini söyleyip teselli edip 1 ay sonra yanına gelip kalayım 1 hafta, hem oraları öğren beni de gezdirirsin diyebilirsiniz
Pazartesiden sonra bir gideyim dedim ben de. Cok tesekkur ederim

ay güldüm istemsiz kıyamam ne tatlı masum bir çocuk:) umarım çok mutlu olur:)
alışır yahu nazını niyazını çekin bir süre:) whatsapp tan görüntülü konuşma fikrine katıldım benim de yurtdışına giden zorlanan bir arkadaşımla öyle yapıyorduk her gün wp dan konuşuyorduk sonra sonra alıştı zaten rahatladı:)
Hic 18 yasinda gibi degil valla ;) gozumde orta okul ogrencisi gibi inanin. Kolayca inanir her seye,ben de surekli garip sakalar yaparim saatlerce guleriz telefonda :)
Cekerim ben onun nazini,yeter ki okusun calissin mutlu olsun

ben çok uzaklarda okumadim da atanmadim:) hep bulunduğum yerlerdeyim..:)
kuzenim uzakta okudu tam 1 yıl.. yatay geçiş yapabilmek için yüksek notlar aldi. ailesinin bulunduğu yerden 2 saat yolda okudu.. yinede uzak geliyordu.. bana özeniyordu.. yakınsın iyisin diyordu bana.:)
bende çok şükür dedim.. öle uzakta okuyan öğrenciler için zor...
işte görümcem de 4 yıllık ünv bulunduğu yere tercih etti.. kazandi:)
Uzaklarda okumayi ben de cok istedim ama kendi sehrim cikti tercihlerimde. Hayirlisi. Kismetimde yokmus dedim. Belki uzaklarda olsam cok daha iyi olabilirdim sosyal iliskilerimde. Kendimi biraz yetersiz buluyorum.

yaşadığı şehir nasıl bir yer ory ayak uydurmaktya mı zorlandı yoksa sadece sizi mi özlüyor. kesinlikle gel demeyin biraz zorlanır alışır sonrasında sadece herkesle çok samimiyet kurmaması gerektiğini söylemeniz yeterli
Tek sorun uzakta olmasi,okumaya gittigi sehir cok cok guzel ama iste yalnizlik.alisacak insallah beklemedeyim

Her öğrencinin aynı yoldan geçtiğini, sadece bazılarının bunu çok belli etmediğini(gizli gizli ağlardım), maksimum 3 ayda oraya otomatikman alışacağını, geri gelirse geleceğini yakacağını(biraz korkutmak iyidir), işini yarım bırakmaması bitirmesi gerektiğini, ileride pişman olacağını söylerdim..

Eşimin kuzeni kadar "annee" diye yakınan bir genç kız görmedim. Ailesi başka şehirde. Gün içinde defalarca konuşurlar telefonda. Kız 3.senesinde erasmusla ülke değiştirdi :))
Ayy harik bir ornek bu benim icin. İnsallah bizimki de oyle olur,nasil sevinirim anlatamam.

Back