hayir asla.
niye oyle hissedeyim ki? zaten ben gel bile demedim. kendi hesap kitabini yapip gelmeyi kendi tercih etti. ben de ona elimden geldigince destek oldum. mesela hem tatlis hem ucuz evi o gelmeden buldum, tuttum, uyuyabilecegi kadar temizledim. Vize suresinde her an yanindaydim (ki dun bile iki devlet dairesine gittim onunla, bensiz asla halledemeyecegi iki sorununu çözdüm) . bu sehirde mutlu olsun diye ona aktiviteler buluyorum, misal hayatinda ilk tiyatroya baleye operaya benim sehrimde gitti. ustelik aradim taradim onun anadilinde operalar, tiyatrolar,sinemalar buldum. sirf onun icin ulkesinin turnelerini takip ediyorum :)
zaten istanbul harika bir sehir. nice hukumdarlar burada yasamak icin birbirini katletmis durmus. Benim tanıdığım cogu yabancinin icinde istanbulda kisa donem de olsa yasama hayali var. büyüleyici bir yani var
ben de bunu gorsun diye guzel yerlere götürüyorum. kendi ulkesinde asla acik alanda kamp yapip ates yakamazmis mesela. beraber wild camp yaptığımız yerlerde odun toplayip ates yakiyor ve cok mutlu oluyor. caveman hislerini tatmin ediyor. ayristirmadan - bekletmeden tum coplerini alip evin disindaki konteynira atmaktan zevk aliyor:) havanin sicakligindan, gunesin gec batmasindan, gunesi her gun gorebilmekten dolayi mutlu. eski yasam standartlarini kaybetmemesi icin de gayret ediyorum. mesela yasadigi evin bahçesi varmis her sabah mutlaka bahceyle ilgilenir oyle ise gidermis ben de ona bahceli ev buldum:) hala sabahlari bahceyle ilgilenip oyle ise gidiyor. ikamet sorunu çözülsün ibbnin havuzuna yazdiracagim kendi memleketindeki gibi her gun yüzsün diye:) gelecege dair bir suru planimiz var turkiyede. onu bisiklet gruplarina, maratonlara, arama kurtarma kulubume yazdiracagim. sıkılmaya daha firsati olmadi:)
ayrica pasaportunu yakmadi ya. bazi seyler ters giderse kendi ulkesi onu bekliyor.
simdilik 3 senelik planimiz burada yasamak ve 3 sene sonra tekrar konusup yeni bir plan yapmak. eger her sey yolunda giderse yine buradan devam ederiz, belki yine turkiyede ama daha yazlik küçük bir sehir seceriz, belki imkan olur taylanda falan alakasiz bir yere tasiniriz, belki de bir gün onun memleketine gideriz... istanbula bir kere geldi diye boynuna zincir vurmadim ya:) yeniliklere ve degisikliklere acigiz. sadece ilk asamada hem dilimi ogrenmesi icin, hem ailemle tanisip evlilik islemleri icin, hem de beni daha iyi anlasin diye onun gelmesi daha mantıklı oldu. o burada kendi standartlarinda is buldu ama benim onun ulkesinde bu vasat ingilizcemle guzel bir is bulmam cok zor. yani o burada kendini gecindiriyor ama ben gitsem orada muhtemelen onun eline bakacaktim. o yuzden simdilik planlarımda yok. Ama 7/24 konustugumuz icin her gecen gun dilim biraz daha iyilesiyor. tatillerde gide gele onun ulkesinde de arkadaslarim olur, zamanla minik minik onun dilini de öğrenirim. o zaman o ozguvenle bir belirsizlige degil tanıdığım-sevdigim bir yere göçüp bir is bulabilirim ya da hem okuyup hem staj yaptigim - maas aldigim egitim sisteminden yararlanabilirim. her sey daha kolay olur.
bence gelsin:)))
ama kolay olur diye dusunme ikamette calisma izninde asiri derecede zorluyorlar. tum evraklari tam oldugu halde defalarca redler aldi durdu. diplomasi falan kabul olmadi. sabri varsa gelsin:)