Uyumuyor-uyumuyor-uyumuyor!yardım!

valla benım doktorumda bitkisel uyku şurubu verdi ama hiç bi işe yaramıyor bizde.

yanlız değilsiniz bende aynı konudan muzdaribim. 8 ci aydan sonra oğlumun uyku düzeni bozldu, 2 yaşından sonra öğle uykusuna uyutabilmek mümkün olmadı...gecede 5 6 defa kesin kalkıp ağlardı,artık ne yapacağımı şaşırdığım sırada o an alakası olmaya bişeyi gösterince durup susardı bu defa sabaha kadar oyun oynardım aman ağlamasın diye.şu an 3 buçuk yaşında bu defa da yanımda uyumaya alıştı geceleri kakıp yanıma gelmek istiyor,ağlıyor...bazen3 e kadar uyumuyor.çok zor çocuk büyütmekk

Yazdığın herşeyi 7 aydır yaşıyorum bende. Eşşekten düşenim yani:1:. İnsanlıktan çıktım artık, hayatım alt üst oldu. Sinirli, yaşamaktan bıkmış bir insan oldum.
Çok sağlıklı, gelişimi çok önde şükür.
Ama bittim kardeşim bittim.
Çözümü bulan allah rızası için yazsın.
Yoksa sonum tımarhane...
Uyku meğer ne önemliymiş çok iyi anladım :50:

evet ben de çok sinirleniyorum .. geceleri sabrım taşıyor.. öğretmenim ben arkadaşlar... gündüzleri çocuk sesi zaten okulda.. evde de valla uykuya hasret sinirlerim alt üst tahammülüm çok azaldı... her şeye kızıyor çabucak bağırıyorum.. eşimle zaman geçiremiyorum .. iki yabancı gibi.. vallaa ben de çıldırmak üzereyim uykusuzluktan ve bu sinir harplerinden..

Son düzenleme:
evet ben de çok sinirleniyorum .. geceleri sabrım taşıyor.. öğretmenim ben arkadaşlar... gündüzleri çocuk sesi zaten okulda.. evde de valla uykuya hasret sinirlerim alt üst tahammülüm çok azaldı... her şeye kızıyor çabucak bağırıyorum.. eşimle zaman geçiremiyorum .. iki yabancı gibi.. vallaa ben de çıldırmak üzereyim uykusuzluktan ve bu sinir harplerinden..

ben yarın psikoloğa gidiyorum yoksa adamı boğazlayacam az kaldı herşeyde ona patlıyorum :27:

Allah yardimciniz olsun ne deyim
benimkileri attim yataklarina uuyudular
kizimda hiç çekmedim sayilir, 4 aylikken ferber yontemini uyguladim, o 19 aylikken oglum dogdu,saatle uyur uyanirdi
oglen saati gelince yataga birakip çiakrdim uyurdu , bende karde$iyle ilgilenirdimn gece de uyanmazdi , kazayla uyansa babasi bakardi
tabi bu sefeer de kuçuk uyaniyordu ama halime $ûkrettim hep

2011 yaz izininde TR de tanimadigi oda vs diye yaninda uyuduk1.5 ay boyunca
eve bi geldim çocuk bensiz uyumuyor:53: ali$mi$ o surede yaninda yatmaya
dedim eyvah bitti benim sultanlik
oglan desen eltiler sayesinde ayakda sallamaya ali$mi$:37:
birini uyutyordum otekini bekletiyordum , siraya bindiriyordum mecbur uyuma i$ini
sonra dizimden rahatsizlandim sallamyi birakdim, kucakda sallamaya ali$ti, emziriyordum elini gogsume koyar uyurdu , sonra o el gittikçe yukari çikdi ve dudaklarimda karar kildi
maalesef dizimle ayni donemde bi rahatsizlik daha oldu ilça almam lazimdi emzirmeyi kes dedi dr
buyur burdan yakkk ..:31:

ama emzirmeyi kesince gece uyanmalari azalmi$ti
agzimla oynamayi bagimlilik haline getirince uyanmalar çogaldi, yanima geliyordu gece
bi uyaniyordum oglanin ayagi suratimda :)

iki hafta once geldiler bana artik , dudaklarim sizliyoordu oglanin SIKMASI yuzunden
kiz 4.5 oglan 3 ya$inda nerdeyse
yeter artik herkes yataginda uyyacak dedim, butun gun tekrar ettim durdum bunu
ak$am olunca dedigimi yaptim , yataklarina yatirdim
birazda tehdit ettim tabi:17:
bi kaç kere agladi ama ali$ti oglan
kiz da dunden hazirmi$, oglen uykusunu uyumuyor sabah erken kalkiyor okula bes dakkada bayiliyor
ve artik ali$ti iyice
gece uyanmiyor , uyansada yanima gelmiyor
guç bendeee:27:

kendini bu kadar yıpratma herşey olacağına varır.şöyle düşün, en azından yanlız değilsin senin gibi bir çok anne var.bende eşimle vakit geçıremıyorum hatta beraber bıle uyumuyoruz.büyüdüklerınde nasıl olsa duzelır hersey,
ama ben 2.yide istiyorum hemen :) inşaallah.

Kızlar uyku yöntemleri için bir sürü kitap var neden alıp faydalanmıyorsunuz.
Uyku düzeni oturmak o kadar kolay ve basit ki sizleri okudukça üzülüyorum , doğduğu ilk günden itibaren sıkıntı yaşamaması gerek annenin .
Tracy hoog kitabı çok faydası olmuştu düşünün bu kitabı aldığım da yedi aylıktı .
İçeriğine çok uyduğum söylenemez dikkat etseydim çok daha rahat ederdim eminim .
Kesinlikle ilk çocuğuna hamile olanlara tavsiye ediyorum , yaptığı en iyi işlerden biri olacaktır .

Doğum yapacak anneler şu linke bir göz atarsa belki faydalanırlar zira benim deneme fırsatım olmadı hiç :)
Ağlayan bebek 3 sn nasıl susturulur ;
http://www.haber7.com/video-galeri/24764-aglayan-bebek-3-saniyede-nasil-susturulur?csface=1

Son düzenleme:
Aaaahh Oglumda bende o uykusuzlugun ne demek oldugunu anladim :(
Herseyi denedim kundak bile yapmistik 2-3 aylikken o biraz ise yaradi sonra da sadece cocuk arabasinda uyuyordu bizimki bende koridora cocuk arabasinin icinde bi kolumla getir götur yapardim uyurdu icinde onu bi deneyin arkadaslar benim oglum 40 ini gectikten sonra emmedi
ayakta hic sallamadik kaynanam tatilde biraz alistirmisti o zaman 12 aylikti ama ben oyle devam ettirmedim agzina biberonu verip yataga attim ve hep boyle devam etti ne emzik ne de sallama insallah bebisleriniz uyur kizlar biliyorum zorlugunu ama zaman oyle bir geciyor ki unutuyorsunuz o gunleri :)
oglum 4 bucuk yasinda hala yatagina girdigi an uyur masallah

sabırdan başka bir şey gelmiyor elden.. sanırım düzelicektir ... anneme göre 4 yaşına kdr her şey düzensiz sabretceksin diyor..pilim bittii barş enerji hapı filan kullanamayım ..kızımın enerjisine yetemiyorum...

size sorum olacak kızım 20 aylık demiştim... ve şuan söyledği kelimeler : gol,gitti,baba,anne,geldi,buuu(su) cikcik,cici,taksi,koş,dede,mama . ve birsürü anlamsız seslerden oluşan kelimeler... anlatıyormuş gibi derdini isteklerini konuşuyor da konuşuyor fakat çoğu net değil...sizce normal mi?

size sorum olacak kızım 20 aylık demiştim... ve şuan söyledği kelimeler : gol,gitti,baba,anne,geldi,buuu(su) cikcik,cici,taksi,koş,dede,mama . ve birsürü anlamsız seslerden oluşan kelimeler... anlatıyormuş gibi derdini isteklerini konuşuyor da konuşuyor fakat çoğu net değil...sizce normal mi?
bu kelimeleri soyluyorsa kulaklari duyyo demekdir
goz temasi eksikse otizm turunden $uphelenilebilirdi ama ondada hiç konu$muyolar galiba, olsada dr anlardi( bu hastalik konjenital yani dogumsal dir)
geriye beklemek kaliyor ( 4 ya$ina kadar , konu$mamasi, çi$ini soylemeemesi , gece altina islatmasi vs bu tarrz konular normal diye biliyorum. )
tabi bekelrken ona kitaplar okuyyabikirsin, surekli bi$eyler konu$up sohbete katabilirisniz
zamanla açilacakdir
hatta aniden bi açildimi dilleri bidaha kolay kolay susmuyolar :).

son olaarkda asla ama asla ba$ka çocukalrla kar$ila$tirmayin, bo$una moraliniz bozulur .. uzmanlar hep soyluyor her çocuk farkldir ..

bugün üç kelime daha ekledik ... yok, evet, çiş ... okdr konuşuyor ki anlatamam size işten döndükten sonra bir şeyler anlatyor ama çoğu anlaşılmıyor... doktorumuz her şey yolunda ve normal süreçte diyor... ben de bıcır bıcır konuşurmuşum 1,5 yaşımda ... hiç bana çekmemiş kızım =)

uykusu şimdilik nispeten daha iyi iki ya da üç kere uyanıyor mızmızlanıyor haydi yatıyoruz eee eeeee ninni söylüyorum bakıyorum uyuyor .. umarım geçici bir süreçti yaşadığım bir daha tekrarlanmaz...

.tecrübeme dayanarak şunu söyleyebilirim çocukla uğraşmayı bırak.yoksa sadece sen yorulursun ve belki sinirlenip bebeğinide üzersin,kendin şöyle kabul etmeye çalış bu bir süreç; doğduğunda göbeği düşsede rahatlasak,gaz sorunu bitsede,oturabilsede,konuşabilse,yüreyebilse diye bekliyoruz sonunda hepsi oluyo geçiyo ama o anki sıkıntı ettiğimizle kalıyoruz.benim oğlumda nerdeyse hiç uyumazdı .onada kızardım kendimede,babasınada! ama bu bir süreç uykusuzluğuda olucak hemde diğer çocuklara göre daha fazla(her çocun diğer çocuklara göre fazla bi huyu var illaki, ya yaramazlığı ya inatçılığı yada uykusuzluğu) .bikaç zaman sonra bununda geçeceğini düşünüp rahatla,inan bana geçiyo,sonra diyorsunki keşke küçükken daha çok sevseydim .daha anlayışlı olsaydım. emin ol bu zamanlarını özleyeceksin. sevgiyle kalın:emir_bebek:

Back