Uyumsuz/Aşırı Hayal Kurma(Maladaptive Daydreaming)

Aşabildiniz mi bu durumu?
Hâlâ devam ediyorum, bazen bulaşık yıkarken, iş yaparken de zihnimde sürdürüyorum, bazen de tamamen ona vakit ayırıyorum.. Şu dünyaya bir daha gelsem değiştirmek isteyeceğim ilk özelliğim bu olurdu.. Kafamda o kadar güzel arkadaşlıklarım, o kadar güzel bir dünyam var ki.. Gerçek beni tatmin etmiyor, mutsuzum.. Evli olduğum hâlde, hayallerimde bekâr olabiliyorum, başka birini (gerçek olan biri olmuyor, ya bi dizi/film kahramanı ya da benim kurguladığım) hayal edebiliyorum..

Hiç hayal kuramayan biri olarak şunu merak ettim.Anlık olarak mı aklınızdan geçiyor yoksa uzun uzun devam ediyor mu ?
Uzun uzun devam ediyor.. Bir senaryo gibi.. Birbirinden bağımsız birçok hayal de olabiliyor.. Birinde farklı karakter ve ona göre bi çevre.. Birinde bambaşka..

Benim hayallerim = sizin 10 katınız falan.

Bazı insanlar öyle hayal kurar tek siz değilsiniz.

Olur öyle.

Psikolojik bir sorun olduğunu düşünmüyorum

Hâlâ devam ediyorum, bazen bulaşık yıkarken, iş yaparken de zihnimde sürdürüyorum, bazen de tamamen ona vakit ayırıyorum.. Şu dünyaya bir daha gelsem değiştirmek isteyeceğim ilk özelliğim bu olurdu.. Kafamda o kadar güzel arkadaşlıklarım, o kadar güzel bir dünyam var ki.. Gerçek beni tatmin etmiyor, mutsuzum.. Evli olduğum hâlde, hayallerimde bekâr olabiliyorum, başka birini (gerçek olan biri olmuyor, ya bi dizi/film kahramanı ya da benim kurguladığım) hayal edebiliyorum..
Peki geçmişte yaşadığınız bir travmanız var mı? Ya da şuanki hayatınızdan memnun mu değilsiniz? Bunu yenmeye çalıştınız mı hiç? İlaç ya da kendi çabalarınızla?

Ben de surekli kafasinda dusunceler dolasan surekli alakali alakasiz anilar hatirlayan birisiyim. bazi anlar komik seyler dusunup guler bazen de sinirlenmis bulurum kendimi. Bende dikkat eksikligi var bu sebeple. Ama ben bile sizin durumunuzu anormal buldum kusura bakmayin. Ciddi gorunuyor durumunuz. Once iyi bir psikologa gidin psikiyatriste o yonlendirsin. Psikiyatristler bazen direkt ilac yazma modunda oluyor. Cok dert dinlemek istemedikleri icin cok anlamiyorlar dogru tespit yapamiyorlar bence. Bu arada esinizin sizden ev isi beklemesi hos degil. Siz de calisiyorsunuz. Kendinizi ezdirmeyin.

X