• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyumayan cocuk zombilesmis anne

Sabah en gec gercekden en gec 7de uyaniyor. Krese gidiyor, havalar sicak, havuza, Parka, bahceye, yürüyuse cikiyoruz duruma Göre.
Aile büyükleri veya kuzen, teyze gibi birilerini davet edin yatılı olarak. Oğlum kız kardeşim ile yatış saatine alıştı çok kolay bir şekilde onunla yatar kalkardı. Belki faydası olur sizede

Bir Saat uyudu bugün
E tamam, uyumayacak belli ki, öğleni kesmeniz lazım.
Benim büyük oğlum her zaman sıkıntılıydı, daha 2 aylık bebekken 18 saat evet 18 saat bir dakika bile uyumadı doktorlarda gezdim.
Milletin bebeği gözünü açmaz, benimki kapamazdı.
Hala da öyledir, sabah 6 da kalkıyor 8 de okula gidiyor akşam 5 te geliyor ya da dışarıdayız diyelim, bıraksam oturur gece 2 3 e kadar.
Ama ben rutini belirledim 2 senedir, uyanıklık saati hesaplayıp ona göre uyutuyorum.
Mesela sizin bebeğiniz için en az 10 11 saat uyku şart.
Sabah 7 de mi kalktı, akşam 8 de yatağa yatmış olacak, rutini böyle başlayacak.
Uyku, uykuyu getirir yorgunluk ise götürür derler, sizinki tam olarak o.

Küçük oğlum ise doğduğundan beri vücudu akşam 9 a alışkın, oturmaya oturur ama çocuk 7 oldu mu sinir, asabiyet, ağlama krizleri başlıyor, bedeni istiyor çünkü uykuyu.

Helal olsun yanlız cocuga , ben şu yaşımda hayatta dayanamam o kadar saat ayakta kalmaya.
Benim büyük de böyle ya, 20 saat uyumaz diretmesem bana çekmiş.
Lakin bir düzen oturtunca öylesi böylesi uyuyorlar, aslında çocuklar düzen, disiplin istiyor ben onu anladım.
Senelerce o ipi eline verdim, pandemide ise aldım bir düzenleri olsun diye.
Elbet sonuna kadar şans zorluyorlar ama en azından haftanın 5 günü rutine sadık kalıp, diğer günler anamızı ağlatıyorlar.

Benim büyük de böyle ya, 20 saat uyumaz diretmesem bana çekmiş.
Lakin bir düzen oturtunca öylesi böylesi uyuyorlar, aslında çocuklar düzen, disiplin istiyor ben onu anladım.
Senelerce o ipi eline verdim, pandemide ise aldım bir düzenleri olsun diye.
Elbet sonuna kadar şans zorluyorlar ama en azından haftanın 5 günü rutine sadık kalıp, diğer günler anamızı ağlatıyorlar.
Aynen kesinlikle katılıyorum, çocuklar düzeni seviyorlar . Ben kesinlikle taviz vermem mesela 9 da yatağa girilir, 9:30 a kadar kitap okunur ve uyur. Rutini bozmamak cok önemli.

E tamam, uyumayacak belli ki, öğleni kesmeniz lazım.
Benim büyük oğlum her zaman sıkıntılıydı, daha 2 aylık bebekken 18 saat evet 18 saat bir dakika bile uyumadı doktorlarda gezdim.
Milletin bebeği gözünü açmaz, benimki kapamazdı.
Hala da öyledir, sabah 6 da kalkıyor 8 de okula gidiyor akşam 5 te geliyor ya da dışarıdayız diyelim, bıraksam oturur gece 2 3 e kadar.
Ama ben rutini belirledim 2 senedir, uyanıklık saati hesaplayıp ona göre uyutuyorum.
Mesela sizin bebeğiniz için en az 10 11 saat uyku şart.
Sabah 7 de mi kalktı, akşam 8 de yatağa yatmış olacak, rutini böyle başlayacak.
Uyku, uykuyu getirir yorgunluk ise götürür derler, sizinki tam olarak o.

Küçük oğlum ise doğduğundan beri vücudu akşam 9 a alışkın, oturmaya oturur ama çocuk 7 oldu mu sinir, asabiyet, ağlama krizleri başlıyor, bedeni istiyor çünkü uykuyu.
.
Öglen uykusu icin diretmiyorum asla. Yataginda asla usumaz, otturdugu yerde uyuyakalir. O Zaman yatiririm. Eger uymazsa asiri sinirli stressli oluyor uykusuzlukdan.

Uyumadigi günlerde de daha erken uyumuyor ki

Aynen kesinlikle katılıyorum, çocuklar düzeni seviyorlar . Ben kesinlikle taviz vermem mesela 9 da yatağa girilir, 9:30 a kadar kitap okunur ve uyur. Rutini bozmamak cok önemli.
Benimki 6 olacak iki ay sonra.
Sırf düzen bozmak için şimdi de uyanıp yanımıza geliyor ‘oğlum ben şimdi uyuttum seni yarım saat oldu diyorum, e yeter otururum işte sabaha kadar’ diye cevap veriyor.
Bir gecede en az 3 4 kere geri uyutuyorum, yılmadan usanmadan😂
Bir kere tamam geç yat desem bittim, hayatı boyunca bunu isteyecek.

Bende israrla rutine bagli kaliyorum, yemek, banyo, sohbet yada sakin bi oyun, kitap, ninni yatak. Ablasi bes dakika sonra rüyaya gecis yapiyor, bu kabusa 😭

.
Öglen uykusu icin diretmiyorum asla. Yataginda asla usumaz, otturdugu yerde uyuyakalir. O Zaman yatiririm. Eger uymazsa asiri sinirli stressli oluyor uykusuzlukdan.

Uyumadigi günlerde de daha erken uyumuyor ki
Düzen olmadığından o.
Sizi çok iyi anlıyorum dediğim gibi büyük oğlum öyleydi, ben küçüğü görünce çocuk neymiş anladım derim hep😅
Siz saatlere, kurallara riayet ederseniz küçücük bedenleri onlara göre programlanıyor.
Mesela olmayacak bir saatte kendi kendine uyuduysa 5 dk sonra kaldırmanız lazım.
Sabah uykusuyla akşam uykusunun tam arasında olmalı öğlen uykusu.
Kalktından en az 6 7 saat sonra geri uyuyabilir çünkü, bunları hep hesaplamanız lazım.
Bir deneyin en azından, sürekli her gün aynı saat aynı aktiviteye bozmadan.
2 senedir akşam gezmemiz diye bir şey yok bizim, en geç 9 da evdeyiz çünkü 8,30 yatağa giriş, 9 buçukta uyumuş olmalar.
Eve 9 da koştur koştur gelip bir yatırışımız var görmeniz lazım, bir kere düzen şaşarsa sil baştan en az iki hafta tekrar oturtmam gerekir çünkü.

Benim oğlum da biz uyutmazsak hayatta uyumaz ve uyuyakaldığını da bilmem. Sadece arabada falan giderken uyur. En son 2 yaşındaydı, yılbaşı gecesi kendi kendine bir yerlerde uyur diye beklerken saat 3 te uyutmuştuk. Sabah da 7'de hortlamıştı sağolsun :D

Benim oğlum da biz uyutmazsak hayatta uyumaz ve uyuyakaldığını da bilmem. Sadece arabada falan giderken uyur. En son 2 yaşındaydı, yılbaşı gecesi kendi kendine bir yerlerde uyur diye beklerken saat 3 te uyutmuştuk. Sabah da 7'de hortlamıştı sağolsun :KK70:
Geç yatınca inatla daha erken kalkıyor bu küçük canlılar😅

Bay bay diye bir damla var tamamen bitkisel olduğunu söyledi eczacımız
1 aydır kullanıyorum uyku vakti krizleri bitti :dua:
Ben bu tür şeylere çok karşıyım.
Kusura bakmayın muhalefet olmak için söylemiyorum ama vücudu belirli maddelere alıştırırsak, onun yoksunluğunda düzen ortadan kalkacak en basiti bir bağımlılık oluşacak demektir.
Bu en sağlıklı şeyler için de geçerli, yılın 365 günü probiyotik içerseniz bağırsaklarınızı tembelleştirirsiniz gibi.
İleride daha büyük sıkıntıya yol açmasın bu dışarıdan destek durumu?
Sürekli kullanmayı düşünüyor musunuz?

Ben bu tür şeylere çok karşıyım.
Kusura bakmayın muhalefet olmak için söylemiyorum ama vücudu belirli maddelere alıştırırsak, onun yoksunluğunda düzen ortadan kalkacak en basiti bir bağımlılık oluşacak demektir.
Bu en sağlıklı şeyler için de geçerli, yılın 365 günü probiyotik içerseniz bağırsaklarınızı tembelleştirirsiniz gibi.
İleride daha büyük sıkıntıya yol açmasın bu dışarıdan destek durumu?
Sürekli kullanmayı düşünüyor musunuz?
Ne demek muhalefet rica ederim. Maalesef ki oğlumun uyku düzeni çok fena karışmıştı ve benim bir oğlum daha var okula giden ve eşim gecede hatta her an işe çağrılacağı bir işte çalışıyor. Ben bunu 21 gün kullandım ara verdim şimdi tekrar kullanıyorum uyku düzenini sağlayınca tabiki bırakacağım. Üstelik üzerinde 40 damla diyor ben 10 damla veriyorum yeterli geliyor.

Back