Uyumayan bebek yapmışlar .. Uyku eğitimi alan var mi ??

Herkese merhaba.
Yaklaşık 2 haftadır bebeğim gündüz uykularını uyuyamıyor. 30 dk doldu mu uyanıyor ve sürekli uykusuz mutsuz. Daha sadece 4 aylık. Uyanıyor tekrar uyutuyorum çatlasa 10 dk daha.. Araştırmalarıma göre bu durum 4. ay uyku gerilemesi imiş. Düzeltmek için tekrar uyutmak ve böyle böyle uykuların uzayacağı söyleniyor. Kızıma kalsa hep memede uyur fakat burada havalar berbat sıcak oldu ve değil meme temas olduğunda bile o da pişiyor ben de ki zaten ne kadar çok memede kalırsa o kadar gazı oluyor çünkü bu sırada ara ara emiyor. Önceden gündüzleri kucakta bi şekilde uyutuyordum hoplaya zıplaya şimdi onda da çok zor uyuyor çünkü çok sıcak. Yapışıyoruz birbirimize. Gerçekten tükenmiş durumdayım. En çok da ona üzülüyorum. Uyku eğitimi düşünüyorum fakat içim çok da rahat değil. Bu eğitimi alan anneler var mı ?Düşüncelerinize ihtiyacım var.
4 aylık uyku gerilemesi oluyormuş evet.Sıcaktan da uyanabilir.Müzik açıyormusunuz bebeğinize benim bebeğim 10.5 aylık uyucağı zaman sürekli müzik açıktır.Akşamları da yanında sabaha kadar çalar.Benimkide memede uyuyordu ben uyku eğitimi okuduğum kitaplar vesilesiyle verdim.Yatağına yatırıp şşt pat yöntemiyle uyumasını sağladım.Sonra ağladığında yatır kaldır yöntemi uygulaıdm.3.gunde alışıyor bu tempoya.Korkmuştum ne kadar çok ağlar eğitim verirken diyordum korktuğum gibi olmadı.Şimdide o uyuyana kadar müzik açık bir şekilde yanında oturuyorum o uyuyunca kalkıyorum.

Benim kafasizligim zamanında tek tük de olsa hamak beşikte uyuyordu. Ben yok bu iki büklüm oldu yok boğulacak diye diye alışmasına engel oldum.
Kafasizlik değil, bende ilk sizin gibi aşırı üzerine düştüm, yastıkla yatirirdi kayınvalidem altına çarşaf sererdi çok rahatti ama sallamadan buyutecegim alismasin diye istemedim ama gerçekten çok güzel yaptılar ve bebeğim çok rahat uyudu kıpırdadiginda salladım genw gene 3-4 saat uyurdu salladikca da serinlerdi ki üzerine yaz sıcağında bile ince örtü örttüm hep😂

Bizimki de panjur kapanmaya başladı mı strese giriyor uyuyacak diye. Anlıyor ama ben mı çözemedim dilini ona uygun yöntemi mı bulamadım bilemiyorum
cocugun uykusu yokken sizin belirlediginiz bir saatte basliyosunuzdur
ilk denemeyi cocugun esnedigi anda baslayarak yapin cocuk ilk esneme ve 2.esneme arasinda uyur bu arayi kacirirsaniz cocuklarda uyku kactikca enerji tavan yapar ve uyumaz uyku sinyallerini takip edin bir kac gun

Kızıma 10 gündür uyku eğitimini kendim veriyorum,,, ve çok da başarılı oldum,,, inşallah devamı gelir hemen anlatayım inşallah sana da yardımcı olmuş olurum,,,

Ben şşş pat yöntemini denedim
Akşam uyku öncesi rutinleri uyguladım önce mama banyo biraz masaj müzik derken yatağına bıraktım şşş pat ile uykusuna daldı
Tabi ilk gün uykuya dalması bir saati buldu sonra gün geçtikçe süreleri azaldı

Şu anda uykuya dalma süresi en fazla 15 dk....

Ama tabiki uyku eğitimini tam anlamıyla bitirmiş değilim kendi kendine uykuya dalması gerekiyor onu da bi kaç güne başlayacağım,,,,

Hııuııııııı öyle sanıldığı gibi ağlamıyorda yani benim kızım ağlamadı,,, ilk gün birazcık mızırdandı o kadar,,,, kızım şuanda 9 aylık,,,,

Ve artık sallamaktan ayaklarım uyuşuyordu,,,

Şunu da söylemeden geçemicem herkes bana sallamaya alıştırdın diyordu İnan ben istermiyim saatlerce bebek sallamak hem ilk kızımı hiç sallamadım bıraktığım yerde uyurdu yavrum ama ikinciler cadı oluyor heralde,,,,
Sana da başarılar diliyorum ama istikrarlı ve kararlı olman lazım,,,,,

Ağlayacak diye korkuyorum sanırım. Bi sürü metod var. Bi kere pış pış pat pat deneyim dedim yıktı ortalığı. Ben nasıl dayanacağım bu duruma bilemedim gerçi şimdiki duruma da dayanamıyorum ya..
dogru zamani kollarsaniz aglamaz ugrasmaniza gerek kalmaz

Bebekler sadece acikinca değil korkunca rahatsız olunca tedirgin olunca da meme istiyor anne istiyor ve kendi kendini sakinleştirmeyi bilmiyor, uyku eğitimi temeli bebeği yanlız bırakmak, dusunsenize bebeğiniz korkuyor uyanıyor ama anne kaldıramayacak emzirmeyecek gece çaresizce uykuya dalıyor,
Bebeği memeden ayirinca uyuyor zaten, gündüz çalıştığım için gece sık emzirmek zorunda kaldığım çocuğum uykunun dibini siyiriyor, yani her türlü uyuyacak vakti gelince, şimdi keşke daha çok yanımda, koynumda öpe koklaya uyutsaydim diyorum. Zaman geçiyor, öpüp kokladigim kâr:KK9:
ne alaka kalkmayacak bakmayacak anlamadim ki uyku egitimimi veriyorsunuz iskencemi yapiyorsunuz nerde okuyosunuz bu egitimi
kizim aglayinca yanina gidip kucagima alip sakinlestirip yatagina birakiyorum dis cikariyor bazen geceleri ciglik atarak uyaniyor yanima alip yatiyorum gunduz bazen yan yana uyuyoruz bende uyuyacaksam uyuturken hep sarilip ope ope uyutuyorum aglayarak cocuk uyumaz mesela benim kizim uyumaz cunku cok aglarsa kusar boyle bi egitim vermis olsaydik allah korusun kizim coktan bogulmustu kusmugunda uyku egitimi dediginiz tek bir yontem degil toplum sarece bunu duymus aglatiyolar onun uzerinden gidiyorlar kimse uyutacagim diye cocugunu karanlikta aglamaya mahkum etmiyor merek etmeyin

Bu arada bende kendim verdim eğitimi. Uğraşacaksın, eve kimseyi kabul etmeyeceksin uyku saatlerinde akşam 8 den sonra dışarıda olmayacaksın.
uyku çok önemli bir ihtiyaç açıkçası anne yatana kadar oturan bebekler var ne kadar sağlıksız...
Ben mesela kızım 21.30 oldu mu uyuyor olmasına çok dikkat ederdım ne zaman ki memeyi bıraktı ben gece 02 de yatsam çocuk o zaman yatar oldu çok şükür atlattık o dönemi de şimdi baştan başlamamız gerekiyor oğlum 4 aylık oldu uykulari çok kısa gece uykusuna 11 den önce uyumuyor

ne alaka kalkmayacak bakmayacak anlamadim ki uyku egitimimi veriyorsunuz iskencemi yapiyorsunuz nerde okuyosunuz bu egitimi
kizim aglayinca yanina gidip kucagima alip sakinlestirip yatagina birakiyorum dis cikariyor bazen geceleri ciglik atarak uyaniyor yanima alip yatiyorum gunduz bazen yan yana uyuyoruz bende uyuyacaksam uyuturken hep sarilip ope ope uyutuyorum aglayarak cocuk uyumaz mesela benim kizim uyumaz cunku cok aglarsa kusar boyle bi egitim vermis olsaydik allah korusun kizim coktan bogulmustu kusmugunda uyku egitimi dediginiz tek bir yontem degil toplum sarece bunu duymus aglatiyolar onun uzerinden gidiyorlar kimse uyutacagim diye cocugunu karanlikta aglamaya mahkum etmiyor merek etmeyin
Bir yöntem değil birden çok yöntemi karşılaştırırken öğrendiğim birşey bu, uyumayı öğretmek ile uyku eğitimi ikisi birbirinden tamamen farklı. Piyasada inst ( 4-5 farklı uyku metodu) ve kitaplardan okuduğum kadarı ile uyku eğitimi çocuğun kendi yataginda kendi başına uyumasını sağlamak. 4 aydan sonra başlıyorlar genelde çünkü yenidoğan dan itibaren 4 aya kadar zor bir dönem, genelinde 6-7 aydan sonra gece beslenmesini de bırakıp deliksiz uyutmak.
Olaki uyandi ki bebekler zaten belirli aralıklarla uyanır, kendi kendine tekrar uyusun.

Inanın bizimki öyle pış pış la uyusa bi de 30 dk dan hattaen azından 45 dk dan fazla uyusa hiç eğitime gerek duymayacağım ama resmen kucağıma alıp hoplaya zıplaya uyutuyorum. Ikimiz de piştik. Bazen kendi de görüyor öyle uyuyamadığını ayağıma alıp salladım mı uyuyor . Tabi ki 30 35 dk .. Ama her seferinde bi halay çekmek lazım tabi ..
Ay canım bende pilates topunda hoplayark uyutuyorum yoksa susmuyor da iyice sakinse beyaz gürültü dinletip beşiği hafifçe sallayınca uyuyor ama bunlar arada bir oluyor gebelde pilates topunu istiyor

Herkese merhaba.
Yaklaşık 2 haftadır bebeğim gündüz uykularını uyuyamıyor. 30 dk doldu mu uyanıyor ve sürekli uykusuz mutsuz. Daha sadece 4 aylık. Uyanıyor tekrar uyutuyorum çatlasa 10 dk daha.. Araştırmalarıma göre bu durum 4. ay uyku gerilemesi imiş. Düzeltmek için tekrar uyutmak ve böyle böyle uykuların uzayacağı söyleniyor. Kızıma kalsa hep memede uyur fakat burada havalar berbat sıcak oldu ve değil meme temas olduğunda bile o da pişiyor ben de ki zaten ne kadar çok memede kalırsa o kadar gazı oluyor çünkü bu sırada ara ara emiyor. Önceden gündüzleri kucakta bi şekilde uyutuyordum hoplaya zıplaya şimdi onda da çok zor uyuyor çünkü çok sıcak. Yapışıyoruz birbirimize. Gerçekten tükenmiş durumdayım. En çok da ona üzülüyorum. Uyku eğitimi düşünüyorum fakat içim çok da rahat değil. Bu eğitimi alan anneler var mı ?Düşüncelerinize ihtiyacım var.
Uyku eğitimi almadım ama bebeğimi bu konuda eğittim. İlk 3 ayı geçtikten sonra emzirip gazını çıkarıp uyanık da olsa yatağına bıraktım. Memede uyuyunca haliyle gazı çıkmadan uyuya kalmış oluyor ve huzursuz oluyor. Uyanık da olsa o şekilde yatırdım. Ağlasa da kucağıma almadım, biraz vicdansızca gelecek ama çocuk doktorumuz da onayladı. Yatırıp hep böyle uyuttum, gece 3 saatte 1 uyanıp emzirdim o uyurken de emiyordu. Böyle alıştı ve hep böyle devam etti. Gün geçtikçe yatağa yatırdığımda ağlamadan kendi kendine uyumaya başladı. Şu an 15 aylık. İyi ki böyle alıştırmışım diyorum. Ben otururken yastığı önüne veririm, başını koyar uyur bana ihtiyaç duymaz, sallamam

Bir yöntem değil birden çok yöntemi karşılaştırırken öğrendiğim birşey bu, uyumayı öğretmek ile uyku eğitimi ikisi birbirinden tamamen farklı. Piyasada inst ( 4-5 farklı uyku metodu) ve kitaplardan okuduğum kadarı ile uyku eğitimi çocuğun kendi yataginda kendi başına uyumasını sağlamak. 4 aydan sonra başlıyorlar genelde çünkü yenidoğan dan itibaren 4 aya kadar zor bir dönem, genelinde 6-7 aydan sonra gece beslenmesini de bırakıp deliksiz uyutmak.
Olaki uyandi ki bebekler zaten belirli aralıklarla uyanır, kendi kendine tekrar uyusun.
benim kizim 18 aylik hala gece beslenmesi devam ediyor kimse bahsettiginiz kadar kati egitim vermiyordur eminim bizim ugrasimiz cocuk saatinde uyusun buyume hormonlarinin salgilandigi saatte uyuyor olsunki faydalanabilsin tabiki ebeveynler biraz dinlenebilsin psikopat olmayan hic kimse cocugunun aglamasinada ac kalmasinada kayitsiz kalmaz zaten

Inanın bizimki öyle pış pış la uyusa bi de 30 dk dan hattaen azından 45 dk dan fazla uyusa hiç eğitime gerek duymayacağım ama resmen kucağıma alıp hoplaya zıplaya uyutuyorum. Ikimiz de piştik. Bazen kendi de görüyor öyle uyuyamadığını ayağıma alıp salladım mı uyuyor . Tabi ki 30 35 dk .. Ama her seferinde bi halay çekmek lazım tabi ..
ben de kucakta sallıyordum,beyefendı ayağı kabul etmiyordu ...bıraz böyle sürer 1 yaşına doğru güzel uyumaya baslıyorlar..

Herkese merhaba.
Merhaba mesajların hepsini okuyamadım ama bu uyku eğitimi adı altında verilen şey bebeği ağlatıp ağlatıp tepkisiz kalmak ve böylece bir süre sonra tekbaşına uykuya dalmasını sağlamaksa AMAN AMAN SAKIN. Bu ilerde çocukta çok ciddi sorunlara yol açıyor. Bu konuyu araştırıp öğrendiklerime göre konuşuyorum. Nasıl çözülür bilmiyorum. Herkes bir şekilde bir süre sonra normale döndüğünü söylüyor. Ama başvurulan yol bebeği “ bağımsız yapmak, anneye ihtiyacını azaltmak” olmamalı.

chamallows chamallows
dediğim gibi malesef. Gerekçesi de 6 aydan büyük bebeklerde hatta en geç 11ayda gece beslenmesi gereksiz, bebekler açlıktan değil alışkanlık olarak emer, en geç 21.00 da yatırıp sabah 6.30-7.00 de uyandırıp ilk emzirme.
12 aylık bebek memeye iyice alıştığı için gece beslenmesini bırakması zor oluyormuş bu yüzden en geç 11 ayda gece biberon, meme, su vermeyin diyorlar.
10-12 saat ağlayan kolik bir b bebegim vardı bu yüzden aylarca araştırdım ve yeterki uyusun diye yapacaktım ki vicdanım elvermedi, gece 20 defa da kalksam geçecek dedim ve vazgeçtim.
Uyku eğitimi vermedim ama rahat bir şekilde uyumasina fırsat verdim dikkat ettim ve yaklaşık 14 -15 aydan sonra daha rahat uyuyor sakin uyuyor

Ben uyku egitimi degilde bir rutin olusturdum aksam 19.30 gibi yatar sabah 6 ya da 7 de kalkar, uyku egitimiyle alakali cok birsey okumadim simdi 5 aylik odasini ayirdim emzirip 2 pispislayip uyutuyorum 3 ya da 4 saatte bir emmek icin kalkiyor benm bebegm bieaz da kendi olusturdu duzenini, kendi keyfim icin bozmadim ona uymaya calisiyorum aslinda bebeklerin dogasinda bu var herhangi bir sikntisi yoksa o saatlerde yatiyorlar ama bu uyku egitimimidr nedr bilmiyorum
Eğitim vermeye başlamışsınız tebrik ederim sonraki adımı bağımsız uyuması pışpış yok emzik yok vs

Nasıl verdiniz acaba ? Ben yatağa uyanık koysam uykusuz da olsa ağlıyor uyumuyor. Bi şeyler emmek istiyor. Emzik almıyor. Memede bazen uyuyabiliyor ama o da nereye kadar. Işe başlayacağım kim nasıl uyutacak bu çocuğu ?. Ben ağlatmadan vermek istiyorum eğitimi. Bunun için bi eğitimciyle görüştüm. Çok yavaş geçiş yapacağız dedi sanki ağlamayacak gibi ama kafam çok karışık.
Kaç aylık bebeğiniz? ben 4. ayın sonuna doğru uyku zamanlarında odada emzirdim yatağına koydum ağladı kucağıma aldım odada gezdirdim, ayına göre yani 4 aylık ise 4 kere bu şekilde denedim baktım uyumuyor kapıdan çıkıp tekrar içeri girip günaydın deyip aldım, sonra akşamları rutin oluşturdum banyo emzirme yada biberon ışığı kapayıp çıktım akşamları hiç sorun çıkarmadan uyudu benim için gündüz çok ama çok zor oldu bi ara ayakta bile salladık neyse ki o dönem de bitti gitti. Diş hastalık vs lerde her ağladığında aldım kucağıma besledim su verdim gezdirdim uykusu açılmadan yatağa koydum zaten hasta ateşli çocuk nasıl uyusun ama eğitimi almışsa o rahatsız dönem bitince gene düzene giriyorlar.

Bebekler sadece acikinca değil korkunca rahatsız olunca tedirgin olunca da meme istiyor anne istiyor ve kendi kendini sakinleştirmeyi bilmiyor, uyku eğitimi temeli bebeği yanlız bırakmak, dusunsenize bebeğiniz korkuyor uyanıyor ama anne kaldıramayacak emzirmeyecek gece çaresizce uykuya dalıyor,
Bebeği memeden ayirinca uyuyor zaten, gündüz çalıştığım için gece sık emzirmek zorunda kaldığım çocuğum uykunun dibini siyiriyor, yani her türlü uyuyacak vakti gelince, şimdi keşke daha çok yanımda, koynumda öpe koklaya uyutsaydim diyorum. Zaman geçiyor, öpüp kokladigim kâr:KK9:
Neden yalnız kalsın ki uyuyan bebeğe neden uyandıralım, ben tek bırakmadım ağlatmadım sadece hep aynı saatler aynı şeyleri yaptım. Uyuyan çocuğa acınmaz uyumayan çocuğa asıl çok acınılır.

Neden yalnız kalsın ki uyuyan bebeğe neden uyandıralım, ben tek bırakmadım ağlatmadım sadece hep aynı saatler aynı şeyleri yaptım. Uyuyan çocuğa acınmaz uyumayan çocuğa asıl çok acınılır.
Yazık olan bebeğin uyuması değil ki, anneden bagimsiz, anne desteği olmadan uyuması, aglasada kucağa almamak, agladiginda kendi kendine sakinleşmesini beklemek.
Bazı anneler deneyimlerini falan paylaşıyor ki, ilk gün bir buçuk saat ağladı, ikinci gün daha az üçüncü gün daha az derken bir haftanin sonunda 5-10 dk ağlayıp uykuya dalıyor demşti bir anne ve başardım artık bebeğim odasında kendi kendine uyuyor yatağına yatiriyorum by yapıp cikiyorum diye kendini mutlu hissediyordu.

X