Uyumayan bebek yapmışlar .. Uyku eğitimi alan var mi ??

Bu arada bende kendim verdim eğitimi. Uğraşacaksın, eve kimseyi kabul etmeyeceksin uyku saatlerinde akşam 8 den sonra dışarıda olmayacaksın.
uyku çok önemli bir ihtiyaç açıkçası anne yatana kadar oturan bebekler var ne kadar sağlıksız...
kesinlikle katiliyorum size bazen akrabalarimiz geliyor bize bizim kiz 8 9 arasi uyur cocuklarinin uykusuzluktan gozleri kizariyor sersemliyor uykusu geldi bunun diyorum aman eve gidince yatar nolacak diyo
buyume hormonu denen seyden bir haber yasiyorlar kendi keyifleri icin iki dedikodu yapacagiz diye cocugun durumu umurlarinda olmuyor

uyku egitimini kendim internetten okuyarak videolar izleyerek verdim 4 gunsurdu 14 aydir duzenli uykusunu uyuyor kizim hic pisman degilim uykumuzu aldigimiz icin ikimizde mutluyuz neden endiselisiniz cozemedim ben bu egitimi her insan vermeyi deniyor

İstikrar lazım
kesinlikle katiliyorum size bazen akrabalarimiz geliyor bize bizim kiz 8 9 arasi uyur cocuklarinin uykusuzluktan gozleri kizariyor sersemliyor uykusu geldi bunun diyorum aman eve gidince yatar nolacak diyo
buyume hormonu denen seyden bir haber yasiyorlar kendi keyifleri icin iki dedikodu yapacagiz diye cocugun durumu umurlarinda olmuyor

Hepsi bilir ve onlar varsa götürüp yatırırım küçüğünü 8 de büyüğü 21.30 zaten kendi otururken bayılır.
Ama sabahları çok erken kalkarlar 6 gibi her annenin harcı değil uyku eğitimi vermek. bizde çocuklar 8 ve 21.30 uyur sabah 6 da hayat başlar...

İstikrar lazım

Hepsi bilir ve onlar varsa götürüp yatırırım küçüğünü 8 de büyüğü 21.30 zaten kendi otururken bayılır.
Ama sabahları çok erken kalkarlar 6 gibi her annenin harcı değil uyku eğitimi vermek. bizde çocuklar 8 ve 21.30 uyur sabah 6 da hayat başlar...
benim kizimda en gec oda cok nadir 9 da uyur 6.40 da ayaktayiz hem kendisi uykusunu aldigi icin mutlu uyaniyor hemde ben o uyuduktan sonra ayaklarimi uzatip en azindan 1 2 saat tabanlarimi beynimi dinlendiriyorum dusumu aliyorum cayimi iciyorum uyku egitimi candir gercekten istikrarli olmak lazim 18 aydir bir aksam gezmesine hasretim 8 den sonra sosyal hayat benim icin tamamen bitiyor ama olsun kizim icin herseye deger 3 5 sene sıkarim dişimi
çok bunalinca anneme goturup orda uyutup (kendine ait yatagi var) bir sinema yapiyorum esimle yetiyor oda

Herkese merhaba.
Yaklaşık 2 haftadır bebeğim gündüz uykularını uyuyamıyor. 30 dk doldu mu uyanıyor ve sürekli uykusuz mutsuz. Daha sadece 4 aylık. Uyanıyor tekrar uyutuyorum çatlasa 10 dk daha.. Araştırmalarıma göre bu durum 4. ay uyku gerilemesi imiş. Düzeltmek için tekrar uyutmak ve böyle böyle uykuların uzayacağı söyleniyor. Kızıma kalsa hep memede uyur fakat burada havalar berbat sıcak oldu ve değil meme temas olduğunda bile o da pişiyor ben de ki zaten ne kadar çok memede kalırsa o kadar gazı oluyor çünkü bu sırada ara ara emiyor. Önceden gündüzleri kucakta bi şekilde uyutuyordum hoplaya zıplaya şimdi onda da çok zor uyuyor çünkü çok sıcak. Yapışıyoruz birbirimize. Gerçekten tükenmiş durumdayım. En çok da ona üzülüyorum. Uyku eğitimi düşünüyorum fakat içim çok da rahat değil. Bu eğitimi alan anneler var mı ?Düşüncelerinize ihtiyacım var.
malasef o donemde kendı kendine uygulamadıkları ıçin kısa uyku aralarında uyanıyorlar
Sallanarak ve memede uyumada bu şekilde oluyor.uzmanlar buna felaket uykusu dıyormuş.tamda o donemler benımde oyleydı.bı çocuk uyumayı bılmıyor dıyordum.o yüzden hep huysuz ve uykulu oluyordu.

Gec uyutuyorsunuzdur, derın uykuya gecemıyor. 4 aylık bebek kac saat arayla uyuyor mesela?

benim kizimda en gec oda cok nadir 9 da uyur 6.40 da ayaktayiz hem kendisi uykusunu aldigi icin mutlu uyaniyor hemde ben o uyuduktan sonra ayaklarimi uzatip en azindan 1 2 saat tabanlarimi beynimi dinlendiriyorum dusumu aliyorum cayimi iciyorum uyku egitimi candir gercekten istikrarli olmak lazim 18 aydir bir aksam gezmesine hasretim 8 den sonra sosyal hayat benim icin tamamen bitiyor ama olsun kizim icin herseye deger 3 5 sene sıkarim dişimi
çok bunalinca anneme goturup orda uyutup (kendine ait yatagi var) bir sinema yapiyorum esimle yetiyor oda
İşte burada olay çıktı ortaya. Uyku eğitimi değil anneye bırakabilme lüksü candır. Eşim yoğun çalışıyor, aileler başka şehirde yaşıyor, kızımın beş yaşında ablası var. Zaten kendimize zor zaman ayırıyoruz, bir lüksümüz arada dışarıda yemek... o da uyku eğitimine kurban giderse biz ne yaparız... haftasonu memlekete gideceğiz bayrama. Orda da çok zor olacak. Stabil aileler uygulayabilir böyle rutinli işleri

Ben oğlum yedi aylıkken falan denemiştim uyku eğitimini.Kolik olduğu için ilk aylar eğitim falan hiç araştırmadım bile maalesef.Geç kaldığım için olsa gerek epey zorlayıcı ve başarısız oldum.

Sonrasında onun da benim de rahat edip benimsediğimiz ortak bir yöntem buldum.
Uyku vakti geldiğinde yatağa götürüp emziriyorum,ninni açıyorum,beraber uzanıyoruz,benimki parmak emmeyi tercih ediyor fakat emzik yada uyku arkadaşı daha iyi olur tabii :) beş dakika içinde dalıyor.
Uyku saatini oğlum kendi kendine oluşturmuş oldu,ben onu birkaç gün izleyip,o saatleri rutin haline getirdim.
Şu an gündüz bir kere öğlen uykusu var iki saate yakın uyur,akşam da dokuzda yatıyor,gece bir kez beslenmeye kalkıyor.Sabah yedi buçuk uyanış.

Ben bunu okuduğum kitap yada videolardan ziyade çocuğumu dinleyerek hallettim.Şu an bebeğiniz küçük belki siz başarılı olursunuz fakat bence uyku konusunda bebeği dinlemek lazım.
İnat ettikçe uyumayan oğlum üstüne düşmeyi bırakınca saat 8.45 gibi elimi tutup yatağa götürmeye başlamıştı.
Allah kolaylık versin :)

İşte burada olay çıktı ortaya. Uyku eğitimi değil anneye bırakabilme lüksü candır. Eşim yoğun çalışıyor, aileler başka şehirde yaşıyor, kızımın beş yaşında ablası var. Zaten kendimize zor zaman ayırıyoruz, bir lüksümüz arada dışarıda yemek... o da uyku eğitimine kurban giderse biz ne yaparız... haftasonu memlekete gideceğiz bayrama. Orda da çok zor olacak. Stabil aileler uygulayabilir böyle rutinli işleri
soyle soyleyeyim bayramlarda kaynanamlara gideriz baska sehire kaynanamlar arefe gunu sabahtan kendi annesine giderler aksam 10 a kadar falan orda dururuz kizimi saat 8 de orta uyutur cikarken kucagima alir kaynanamlarin evine gider tekrar yatagina yatiririm kaldigi yerden uykuya devam eder yani eger birakacak kimseniz yoksa boyle aksamlarda arabasinda uyutup tekrr yatagina alabilirsiniz sorun olmaz kaldigi yerden uykuya devam eder benim anneme birakma luksum oldugu icin bunu cok sık tekrarlamam ama bazen sehir disi bir yere gitmem gerekince cocuk arabada uyuyor gidecegimiz yere vardigimizda alip yataga koyuyorum uykuya devam
uyku egitimi sadece evde rahat etmenizi saglamaz cocuklar kendi baslarina nasil derin uykuya gececeklerini bilmedimleri ici uyumakta zorlanirlar siz uyku egitimi verirken cocugunuza aslinda bunu ogretiyorsunuz kendi basina derin uykuya gecebilmeyi yani
ayda bir gittiginiz yemektede cocugunuz uyku saati gelince uyuyacak yani
ben cocugun duzeni bozulmasin rahat yatsin diye alip aksam bi yere pek gitmem uyku saatinde annem disinda bu benim tercihim yoksa gotursem goturdugum yerdede saati gelince uyuyacak bilmem anlatabildimmi ne demek istedigimi umarim karisik olmamistir

Uyku eğitimi vermedim ama geceleri uyku müzikleri dinleterek uyutuyorum. Benimkiler hiç uyumazdı gece yarılarına kadar hemde. Müzik gevşetiyor sanırım 1 saate uykuya dalmaya başladılar.

Çok haklısınız bence.Elbet öncelik evladımız fakat insan haftada bir kez olsun akşam bir dışarı çıkmak,evde arkadaşıyla çay içmek istiyor.
Kaldı ki gurbette yalnız olunca insanın kendi ruh sağlığı içinde çocuğuyla ortak bir ihtiyaç giderme planı oluşturması gerekli,yoksa anne için çok bunaltıcı bir durum olur.
Oğlum akşam dokuzda uyuyor,fakat biz akşam gezmesine gidiyoruz,genelde ev buluşmalarında ayrı bir odada uyutuyorum, arabada da uyumaya devam ediyor,bir sıkıntı yaşamıyoruz.Hatta iki üç iftar davetine gittim,böyle yaptım memlekete gelince.
Dışarı çıkmışsakta dokuza doğru bebek arabasında yada oto koltukta uyumuş oluyor..
Valla bebeğin uykusu da önemli,annenin iç huzuru da..Haftada altı onun keyfi bir gün de benim keyfim oluversin artık :)

uyku koçları uyku eğitimini çok ballandırarak anlatsalar da sihirli değnek değil..
bir defa çocuğu baya bir ağlatmanız ve buna dayanmanız gerekiyor..
çocuğun psikolojisi ve güven duygusu ne alemde bilen yok..
benim kızım da gündüz hiç uyumayan bir bebekti, çok bunaldığım ağladığım zamanlar oldu ama geçiyor bir şekilde...
4 aylık bebek için uyku eğitimi çok zor bana göre.. ki ben hiç bir yaşta uyku eğitimi verme taraftarı değilim..
ben kızım uyumayınca bebek arabasıyla dışarıda gezdirirdim ya da arabada giderken uyurdu sadece.. sıcaktan bunalıp uyumuyor da olabilir.. odayı karartma perdesi ile karartma bizde çok faydalı olmuştu.
o kadar küçük bebeğin annesinin sıcaklığına ve yakınlığına ihtiyacı var sadece uyku eğitimine değil..
Kesinlikle katiliyorim benm bebegim de 5 aylik uyku egitimi degil de uyku rutini olusturmaya calisiyorum, yazik gunah daha sut kuzusu bunlar bazen gunduzleri kucagmda uyutuyorum cok mutlu oluyor

2 tane oğlum var biri 8 diğeri 1,5 yaşında ikisine de uyku eğitimi verdim sizin dediğiniz gibi asla ağlatmadım, 4. ayın bitişinde başlanır eğitime önce destekli sonra yavaş yavaş desteksiz.
uyku eğitimi at çocuğu odaya çatlayana kadar ağlasın değildir....
Nasıl verdiniz acaba ? Ben yatağa uyanık koysam uykusuz da olsa ağlıyor uyumuyor. Bi şeyler emmek istiyor. Emzik almıyor. Memede bazen uyuyabiliyor ama o da nereye kadar. Işe başlayacağım kim nasıl uyutacak bu çocuğu ?. Ben ağlatmadan vermek istiyorum eğitimi. Bunun için bi eğitimciyle görüştüm. Çok yavaş geçiş yapacağız dedi sanki ağlamayacak gibi ama kafam çok karışık.

Bu arada bende kendim verdim eğitimi. Uğraşacaksın, eve kimseyi kabul etmeyeceksin uyku saatlerinde akşam 8 den sonra dışarıda olmayacaksın.
uyku çok önemli bir ihtiyaç açıkçası anne yatana kadar oturan bebekler var ne kadar sağlıksız...
Nasıl verdiniz?

uyku egitimini kendim internetten okuyarak videolar izleyerek verdim 4 gunsurdu 14 aydir duzenli uykusunu uyuyor kizim hic pisman degilim uykumuzu aldigimiz icin ikimizde mutluyuz neden endiselisiniz cozemedim ben bu egitimi her insan vermeyi deniyor
Ağlayacak diye korkuyorum sanırım. Bi sürü metod var. Bi kere pış pış pat pat deneyim dedim yıktı ortalığı. Ben nasıl dayanacağım bu duruma bilemedim gerçi şimdiki duruma da dayanamıyorum ya..

malasef o donemde kendı kendine uygulamadıkları ıçin kısa uyku aralarında uyanıyorlar
Sallanarak ve memede uyumada bu şekilde oluyor.uzmanlar buna felaket uykusu dıyormuş.tamda o donemler benımde oyleydı.bı çocuk uyumayı bılmıyor dıyordum.o yüzden hep huysuz ve uykulu oluyordu.
Atlatabildiniz mi? Ne kadar sürdü?

Peki cocukla disari ciktiginzda baska yerde uyutabiliyor musunz ?

soyle soyleyeyim bayramlarda kaynanamlara gideriz baska sehire kaynanamlar arefe gunu sabahtan kendi annesine giderler aksam 10 a kadar falan orda dururuz kizimi saat 8 de orta uyutur cikarken kucagima alir kaynanamlarin evine gider tekrar yatagina yatiririm kaldigi yerden uykuya devam eder yani eger birakacak kimseniz yoksa boyle aksamlarda arabasinda uyutup tekrr yatagina alabilirsiniz sorun olmaz kaldigi yerden uykuya devam eder benim anneme birakma luksum oldugu icin bunu cok sık tekrarlamam ama bazen sehir disi bir yere gitmem gerekince cocuk arabada uyuyor gidecegimiz yere vardigimizda alip yataga koyuyorum uykuya devam
uyku egitimi sadece evde rahat etmenizi saglamaz cocuklar kendi baslarina nasil derin uykuya gececeklerini bilmedimleri ici uyumakta zorlanirlar siz uyku egitimi verirken cocugunuza aslinda bunu ogretiyorsunuz kendi basina derin uykuya gecebilmeyi yani
ayda bir gittiginiz yemektede cocugunuz uyku saati gelince uyuyacak yani
ben cocugun duzeni bozulmasin rahat yatsin diye alip aksam bi yere pek gitmem uyku saatinde annem disinda bu benim tercihim yoksa gotursem goturdugum yerdede saati gelince uyuyacak bilmem anlatabildimmi ne demek istedigimi umarim karisik olmamistir
Yaa bu akşam başlasam mı acaba? Peki gündüzleri nasıl yaptınız? Bir Saati geçti uyuyor benimki uyandırmalı mıyım? sabah da 9.30 gibi uyanmıştı. 10 aylık bu arada

Benim bebeğim emzik vs almıyor. Memede uyumak istiyor bazen ona da çok izin vermek istemiyorum iyice bağımlı olacak diye. Konuştuğum eğitimci Kim West metodunu uyguluyor fakat o metod aslında 6 ay üstü için. Aslında genel olarak yabancı kaynakların da 6 ay üstü diye belirttiğini biliyorum. Yani bizimki uyku düzeni ve bağımsız uykuya minimum 4 haftada geçiş olacak sanırım.

X