Uyumayan bebek yapmışlar .. Uyku eğitimi alan var mi ??

İstikrar lazım

Hepsi bilir ve onlar varsa götürüp yatırırım küçüğünü 8 de büyüğü 21.30 zaten kendi otururken bayılır.
Ama sabahları çok erken kalkarlar 6 gibi her annenin harcı değil uyku eğitimi vermek. bizde çocuklar 8 ve 21.30 uyur sabah 6 da hayat başlar...
Ben uyku egitimi degilde bir rutin olusturdum aksam 19.30 gibi yatar sabah 6 ya da 7 de kalkar, uyku egitimiyle alakali cok birsey okumadim simdi 5 aylik odasini ayirdim emzirip 2 pispislayip uyutuyorum 3 ya da 4 saatte bir emmek icin kalkiyor benm bebegm bieaz da kendi olusturdu duzenini, kendi keyfim icin bozmadim ona uymaya calisiyorum aslinda bebeklerin dogasinda bu var herhangi bir sikntisi yoksa o saatlerde yatiyorlar ama bu uyku egitimimidr nedr bilmiyorum

Atlatabildiniz mi? Ne kadar sürdü?
bi ara ağzında pamukçuk çıkmıştı o ara sallanmayı bıraktık yüz üstü dönüyor uyuyacagı zaman pışpışlıyorum poposuna vurup şuan 2 yaşında olcak zamanla degısıyor

Bdnim de kızım 6.5 aylık akşam 19.30 da yatar sabah 8 gibi kalkar (gece beslenmesi var tabiki)

Hep yazıyorum rutin oluşturmak lazım
tabiki akşamları bi yere gitmiyoruz bize de gelen olmuyor
Ama dinleniyoruz en azından
Eger bu bahsettiginz sey uyku egtimiyse bem fark etmeden yapmisim aksam 19.30 yatar sabah 7 gibi kalkar gece de 3 4 satte bir emmek icin kalkar, ben de gittigm yerde baska odada uyuturum eve donuste arabada falan uyanmaz, iyice uykuya daldiktan sonra yavasca bebek arabasina koyup disari cikiyorum uyanmiyor.. yanlis anlasilmasin bebegim tabi ki cok onemli ama annenin sosyalligi de onemli ve gurbetteysen simdi bayram tatiline aileme geldik burda da diger odada uytacagim ve devam eder uykusu tabi arada duzeninn bozuldugu oluyor ama hemen toparliyoruz

bi ara ağzında pamukçuk çıkmıştı o ara sallanmayı bıraktık yüz üstü dönüyor uyuyacagı zaman pışpışlıyorum poposuna vurup şuan 2 yaşında olcak zamanla degısıyor
Inanın bizimki öyle pış pış la uyusa bi de 30 dk dan hattaen azından 45 dk dan fazla uyusa hiç eğitime gerek duymayacağım ama resmen kucağıma alıp hoplaya zıplaya uyutuyorum. Ikimiz de piştik. Bazen kendi de görüyor öyle uyuyamadığını ayağıma alıp salladım mı uyuyor . Tabi ki 30 35 dk .. Ama her seferinde bi halay çekmek lazım tabi ..

Genelde öyle yapıyorum aslında ama bugün sabah çok zor uyudu. Erken mi davrandım dedim. Ben de gözlerini ovuşturup esneyince uyutmaya çalışıyorum.

Ben bunu çok zalimce buluyorum
Ama her eğitim de Ferber gibi değil ki.. Ferber bence de zalimce ki ben Tracy Hogg bile yapamadım. O da çok ağlamalı. Işte Kim West değilmiş güya. Denemek zorunda kalacak gibiyim. Kendimi geçtim çocuk perişan sürekli uykusuz yavrum. Ve sürekli memede uyutmak da hem onu bağımlı yapacak hem beni öldürecek. Inanın kendime ait 1 saatim yok. Bunları bile o yarım saatlik kedi uykusundayken yazıyorum.

Benim bebeğim emzik vs almıyor. Memede uyumak istiyor bazen ona da çok izin vermek istemiyorum iyice bağımlı olacak diye. Konuştuğum eğitimci Kim West metodunu uyguluyor fakat o metod aslında 6 ay üstü için. Aslında genel olarak yabancı kaynakların da 6 ay üstü diye belirttiğini biliyorum. Yani bizimki uyku düzeni ve bağımsız uykuya minimum 4 haftada geçiş olacak sanırım.
ben 4.ayin sonu 5.ayda verdim bi yerlerden okudum bende 6. ayi ama kizim bu yontemle cok rahat alisti ona en uygun yontemde buydu zaten kisiligine karakterine yani

Konu sahibi tavana 2 dübel çingene salıncağı derler bizde ondan kur. Eşim yapalım dedi bende kolik bir bebekle 4 ay direndim en sonunda 4 ayda kurduk ve oymuş üzerine bir tülbent salladikca serin serin uyuyor, sallanan anakucagi ve gepgenis park yatakta yatmadı bile :işsiz::işsiz:.
Yattığı yeri sevmiyor olabilir, sıcaktan uyuyamiyor olabilir, ben iyice sıcaklarda pamuklu uzun kollu zıbın ve penye tayt ile tuttum serinledi, askılı zıbın daha kötü oldu dediginiz gibi dediğimiz yer sıcaktan pişti ilk zaman. Kayınvalidem bu çocuk yanıyor dedi durdu ve fırsatını buldukça üzerini çıkarttı ama oda farketti giyindiginde daha rahat oldu birakti benimle inatlaşmayi:halay::halay::halay:.
Kıyafet ve hamak tarzı salıncağı deneyin

Yaa bu akşam başlasam mı acaba? Peki gündüzleri nasıl yaptınız? Bir Saati geçti uyuyor benimki uyandırmalı mıyım? sabah da 9.30 gibi uyanmıştı. 10 aylık bu arada
ben hic uyandirmadim 2 saatten sonra uyandirin derler ama ben dokunmadim zaten suanda bile en fazla 2.5 saat uyuyor gunduz uykularindada aksam uykularindada uykuya gecisini kolay saglayan sey sakaklariyla oynamak hafif hafif oksuyorum bazen bu yontemden sikiliyor ayak altlarina masaj yaparak uyutuyorum skildikca taktik degisiyorum yani uyku rutini olusturmak onemli mesela ben kizimin odasina onunla gidip perdeyi kapattigim an yatma vakti geldigini anlayip esnemeye basliyor
uyurken hep pijamalarini giydiririm gece gunduz farketmez
bunlar cocuga zamanla uyku vaktinin geldigini anlatir
kimisi masal okur kimisi ninni soyler bizimki uyku egitimdeki yontemden dolayi sessiz ortama alisti

ben 4.ayin sonu 5.ayda verdim bi yerlerden okudum bende 6. ayi ama kizim bu yontemle cok rahat alisti ona en uygun yontemde buydu zaten kisiligine karakterine yani
Ben benimkine uygun yöntem bulamadım ki.. Yatağına koyuyorum pış pış yapıyorum yıkıyor ortalığı. Memede bile bazen süt geliyor diye kızıyor sanırım uyumak istediği zamanlar. Şimdiki aklım olsa asla memede uyumasına izin vermezdim. Kucağıma aldığımda bile omuz emiyor insanın içi acıyor kendini suçluyor ama nereden bilebilirdim ki diyorum ilk çocuk ..

Konu sahibi tavana 2 dübel çingene salıncağı derler bizde ondan kur. Eşim yapalım dedi bende kolik bir bebekle 4 ay direndim en sonunda 4 ayda kurduk ve oymuş üzerine bir tülbent salladikca serin serin uyuyor, sallanan anakucagi ve gepgenis park yatakta yatmadı bile :işsiz::işsiz:.
Yattığı yeri sevmiyor olabilir, sıcaktan uyuyamiyor olabilir, ben iyice sıcaklarda pamuklu uzun kollu zıbın ve penye tayt ile tuttum serinledi, askılı zıbın daha kötü oldu dediginiz gibi dediğimiz yer sıcaktan pişti ilk zaman. Kayınvalidem bu çocuk yanıyor dedi durdu ve fırsatını buldukça üzerini çıkarttı ama oda farketti giyindiginde daha rahat oldu birakti benimle inatlaşmayi:halay::halay::halay:.
Kıyafet ve hamak tarzı salıncağı deneyin
Benim kafasizligim zamanında tek tük de olsa hamak beşikte uyuyordu. Ben yok bu iki büklüm oldu yok boğulacak diye diye alışmasına engel oldum.

Eger bu bahsettiginz sey uyku egtimiyse bem fark etmeden yapmisim aksam 19.30 yatar sabah 7 gibi kalkar gece de 3 4 satte bir emmek icin kalkar, ben de gittigm yerde baska odada uyuturum eve donuste arabada falan uyanmaz, iyice uykuya daldiktan sonra yavasca bebek arabasina koyup disari cikiyorum uyanmiyor.. yanlis anlasilmasin bebegim tabi ki cok onemli ama annenin sosyalligi de onemli ve gurbetteysen simdi bayram tatiline aileme geldik burda da diger odada uytacagim ve devam eder uykusu tabi arada duzeninn bozuldugu oluyor ama hemen toparliyoruz

Yani daha ne olacak ki
Dakikası dakikasına her gün aynı şeyleri yapmasını bekleyemeyiz
Bir düzeni varsa ve memede ya da saatlerce sallamak zorunda kalmadan kendi kendine uykuya dalabiliyorsa tamam işte

Zalimce demeyelim de akşam 7den sonra hiç temas etmemek bebeğe ne biliyim bana da garip geliyor. Babası zaten 18.30da eve geliyor
Si
Bebekler sadece acikinca değil korkunca rahatsız olunca tedirgin olunca da meme istiyor anne istiyor ve kendi kendini sakinleştirmeyi bilmiyor, uyku eğitimi temeli bebeği yanlız bırakmak, dusunsenize bebeğiniz korkuyor uyanıyor ama anne kaldıramayacak emzirmeyecek gece çaresizce uykuya dalıyor,
Bebeği memeden ayirinca uyuyor zaten, gündüz çalıştığım için gece sık emzirmek zorunda kaldığım çocuğum uykunun dibini siyiriyor, yani her türlü uyuyacak vakti gelince, şimdi keşke daha çok yanımda, koynumda öpe koklaya uyutsaydim diyorum. Zaman geçiyor, öpüp kokladigim kâr:KK9:

ben hic uyandirmadim 2 saatten sonra uyandirin derler ama ben dokunmadim zaten suanda bile en fazla 2.5 saat uyuyor gunduz uykularindada aksam uykularindada uykuya gecisini kolay saglayan sey sakaklariyla oynamak hafif hafif oksuyorum bazen bu yontemden sikiliyor ayak altlarina masaj yaparak uyutuyorum skildikca taktik degisiyorum yani uyku rutini olusturmak onemli mesela ben kizimin odasina onunla gidip perdeyi kapattigim an yatma vakti geldigini anlayip esnemeye basliyor
uyurken hep pijamalarini giydiririm gece gunduz farketmez
bunlar cocuga zamanla uyku vaktinin geldigini anlatir
kimisi masal okur kimisi ninni soyler bizimki uyku egitimdeki yontemden dolayi sessiz ortama alisti
Bizimki de panjur kapanmaya başladı mı strese giriyor uyuyacak diye. Anlıyor ama ben mı çözemedim dilini ona uygun yöntemi mı bulamadım bilemiyorum

Bebek arabasına da çok geç alıştırdık bi süre sonra içinde sıkılıyor. Uyku imkansız zaten.. Valla hep cahilliğimize geldi işte..

Ben benimkine uygun yöntem bulamadım ki.. Yatağına koyuyorum pış pış yapıyorum yıkıyor ortalığı. Memede bile bazen süt geliyor diye kızıyor sanırım uyumak istediği zamanlar. Şimdiki aklım olsa asla memede uyumasına izin vermezdim. Kucağıma aldığımda bile omuz emiyor insanın içi acıyor kendini suçluyor ama nereden bilebilirdim ki diyorum ilk çocuk ..
40 cocukta buyitseniz hepsi ilk cocukmus gibi olur cunku huylari baska baska ama anneyi emzik gibi kullanan cocuklar zor alisiyormus sanirim hep ayni seyden sikayetciler cunku

amasra amasra sen gerilidiğin için uyumuyor olabilir mi? Ben de öyle olmuştu , bend e uyumaya çocuk eşim yatağa yatırınca uyuyordu ağlamadan
Şimdi o uyumadıkça sen geriliyorsundır mümkünse önce sen rahatlamaya çalış birinden yardım al,eşinden ve eğer yardımcı olabilecek anne kardeş varsa.
Sonra önce rutin oluşturmaya çalış, uyku aralıklarında dikkat et.mesela uyku saati gelince gündüz odasına götür hergün aynı olacak şekilde bir müzik yada ninni belirle onu aç, kucağında biraz sev sakinleştir kısa bir masaj yapabilirsin. Sonra yatağa koyup uyutmaya çalış. Hafif ağlara eline göğsüne koyup yumuşak sesle uyku vakti deyip onu sakinleştirmeye çalış. Baktın susmuyor kucağına al sakinleştir, sakinleşince tekrar yatağa koy. Bir d euyanıkken yüzüstü falan koyup biraz yorulmasını sağla.ama bence ana nokta sen rahat olcaksın kafa da ay çocuk uyusada dinlensen, yemek yapsam olunca olmuyor. İnstagram da oya çanak var onun 100 madde de uyku diye bir başlığı var, bana yararlı gelmişti.

X