Uyumayan bebek yapmışlar .. Uyku eğitimi alan var mi ??

SaDoRa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2019
428
717
37
Herkese merhaba.
Yaklaşık 2 haftadır bebeğim gündüz uykularını uyuyamıyor. 30 dk doldu mu uyanıyor ve sürekli uykusuz mutsuz. Daha sadece 4 aylık. Uyanıyor tekrar uyutuyorum çatlasa 10 dk daha.. Araştırmalarıma göre bu durum 4. ay uyku gerilemesi imiş. Düzeltmek için tekrar uyutmak ve böyle böyle uykuların uzayacağı söyleniyor. Kızıma kalsa hep memede uyur fakat burada havalar berbat sıcak oldu ve değil meme temas olduğunda bile o da pişiyor ben de ki zaten ne kadar çok memede kalırsa o kadar gazı oluyor çünkü bu sırada ara ara emiyor. Önceden gündüzleri kucakta bi şekilde uyutuyordum hoplaya zıplaya şimdi onda da çok zor uyuyor çünkü çok sıcak. Yapışıyoruz birbirimize. Gerçekten tükenmiş durumdayım. En çok da ona üzülüyorum. Uyku eğitimi düşünüyorum fakat içim çok da rahat değil. Bu eğitimi alan anneler var mı ?Düşüncelerinize ihtiyacım var.

Benim de 3 aylık oldu gündüz uykuları azalmaya başladı ama geceleri iyi uyuyor çok şükür. Odayı havalandırıyorum içeride soğuk buhar makinesi açıyorum o şekilde uzun uzun uyuyor gündüzleri uyursa uzun uyuyor. Belki sizinki sıcaktan rahat uyuyamıyordur

Ben değil ama arkadaşım bebeği için uyku eğitimi aldı. Hep beraber sabaha kadar uyuyorlar :KK48: bebek beş aylık. Çocuğum olunca yapacağım ilk iş bu eğitimi almak olacak

uyku koçları uyku eğitimini çok ballandırarak anlatsalar da sihirli değnek değil..
bir defa çocuğu baya bir ağlatmanız ve buna dayanmanız gerekiyor..
çocuğun psikolojisi ve güven duygusu ne alemde bilen yok..
benim kızım da gündüz hiç uyumayan bir bebekti, çok bunaldığım ağladığım zamanlar oldu ama geçiyor bir şekilde...
4 aylık bebek için uyku eğitimi çok zor bana göre.. ki ben hiç bir yaşta uyku eğitimi verme taraftarı değilim..
ben kızım uyumayınca bebek arabasıyla dışarıda gezdirirdim ya da arabada giderken uyurdu sadece.. sıcaktan bunalıp uyumuyor da olabilir.. odayı karartma perdesi ile karartma bizde çok faydalı olmuştu.
o kadar küçük bebeğin annesinin sıcaklığına ve yakınlığına ihtiyacı var sadece uyku eğitimine değil..

Tam hatırlayamadım şimdi ama, 4 aylık bebek zaten herbiri 30-45 dakika olacak şekilde 3-4 gündüz uykusu yapmıyor muydu? 6aydan sonra 45dak-1 saatlik 2 uyku, 1 yaştan sonra 1.5-2 saatlik tek uyku şeklindeydi galiba.

Kaç kez uyuyor?

Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Uyku egitimi aldinız/verdiniz diyelim,dis dönemi gelecek yine başa saracaksınız.
Hastalandı ilac kullandı huyu suyu değişecek yine başa saracaksınız.
Memeden kestiniz yine başa saracaksinız.
Vs vs
Bence en az 2 yaşına kadar uyku eğitimi diye diretmek mantıksız.
Birde bebeğin huyuyla alakalı bu.
Kızım 6.5 yaşında onun kadar uykudan nefret eden bir çocuk daha varmıdır bilmem,son 1-1.5 senedir uyku saati geldiğinde paşa paşa yatağına gidip kendi kendine uyuyor.
Öncesinde 2 yıl memede uyudu.
Memeden kestim,pışpışladım,sevdim uyuttum yanımda vs hep farklı yöntemler yani.
Oğlum 9.5 aylık,doğduğundan beri uykusu gelince genelde uyur. Uyku saati geçince huysuzlanır,fazlaca geçerse de uyuyamaz. Ha son günlerde sabah 4de kalkıyor ama diş çıkarıyor bu ara,ondan birde etrafa ilgisi arttı,oyun oynamak istiyor.
Genel anlamda dikkat ettiğim,uyku işaretlerini kacırmamak,gözlerini ovuşturuyor mesela,kafasını kaşıyor anlıyorum uykusu geldiğini,altı temizse karnı toksa uyutuyorum.
Kazara dışarda olursam uyutamıyorum ve evde de cok zorlanıyor uykuya geçmekte.
Bu düzeni korumaya çalışıyorum sadece. Olabildiği kadar tabi,bazen olmayabiliyor.
Gerisini akışına bıraktım.

Herkese merhaba.
Yaklaşık 2 haftadır bebeğim gündüz uykularını uyuyamıyor. 30 dk doldu mu uyanıyor ve sürekli uykusuz mutsuz. Daha sadece 4 aylık. Uyanıyor tekrar uyutuyorum çatlasa 10 dk daha.. Araştırmalarıma göre bu durum 4. ay uyku gerilemesi imiş. Düzeltmek için tekrar uyutmak ve böyle böyle uykuların uzayacağı söyleniyor. Kızıma kalsa hep memede uyur fakat burada havalar berbat sıcak oldu ve değil meme temas olduğunda bile o da pişiyor ben de ki zaten ne kadar çok memede kalırsa o kadar gazı oluyor çünkü bu sırada ara ara emiyor. Önceden gündüzleri kucakta bi şekilde uyutuyordum hoplaya zıplaya şimdi onda da çok zor uyuyor çünkü çok sıcak. Yapışıyoruz birbirimize. Gerçekten tükenmiş durumdayım. En çok da ona üzülüyorum. Uyku eğitimi düşünüyorum fakat içim çok da rahat değil. Bu eğitimi alan anneler var mı ?Düşüncelerinize ihtiyacım var.

Ben kendim verdim
4 ayda uyku gerilemesi beni de zorladı
Uyku arkadaşı vermeni öneririm
Yatağında uyutman lazım.
Uyuyacak gibi olduğunda koy yatağa müzik desteği emzik alıyosa emzik ver

Aklın varsa 4. Ay itibariyle uyku eğitimi al. Ben almadım çok pişmanım 17 aydır uykuya hasretim. Hep erteledim aşı olsun öyle, diş çıkarsın öyle, memlekete gideyim öyle.. Derkeeen çocuk beşikte ayağa kalkmaya başlayınca işler zorlaştı. Kendi kendine uyumayı öğrenen bebek tekrar unutmaz. Diş de çıkarsa hasta da olsa yine eski rutinine döner. Ama uyku eğitimi alacağın kişi de önemli şu an çok sayıda saçma sapan sertifikalarla bu işi yapan kişi var.

uyku koçları uyku eğitimini çok ballandırarak anlatsalar da sihirli değnek değil..
benim kızım da gündüz hiç uyumayan bir bebekti, çok bunaldığım ağladığım zamanlar oldu ama geçiyor bir şekilde...
4 aylık bebek için uyku eğitimi çok zor bana göre.. ki ben hiç bir yaşta uyku eğitimi verme taraftarı değilim..
ben kızım uyumayınca bebek arabasıyla dışarıda gezdirirdim ya da arabada giderken uyurdu sadece.. sıcaktan bunalıp uyumuyor da olabilir.. odayı karartma perdesi ile karartma bizde çok faydalı olmuştu.
o kadar küçük bebeğin annesinin sıcaklığına ve yakınlığına ihtiyacı var sadece uyku eğitimine değil..

Yooo bi sürü ekol var ağlamadan da uyuyabiliyorlar

Herkese merhaba.
"uykusuz anne kalmasın " kitabını öneririm. Birde şahsi fikrim, uyku fiziksel ihtiyaçtır bir eğitim konusu olup olmadığı tartışılabilir. Ama bence eğitim değildir.

Ben kendim verdim
4 ayda uyku gerilemesi beni de zorladı
Uyku arkadaşı vermeni öneririm
Yatağında uyutman lazım.
Uyuyacak gibi olduğunda koy yatağa müzik desteği emzik alıyosa emzik ver
Benimde aklıma sen geldin ama nickini hatırlayamadım, spizilli mi neydi diyorum kendime :KK70: özür dilerim seni zilli yaptığım için :KK70:

2 tane oğlum var biri 8 diğeri 1,5 yaşında ikisine de uyku eğitimi verdim sizin dediğiniz gibi asla ağlatmadım, 4. ayın bitişinde başlanır eğitime önce destekli sonra yavaş yavaş desteksiz.
uyku eğitimi at çocuğu odaya çatlayana kadar ağlasın değildir....

uyku egitimini kendim internetten okuyarak videolar izleyerek verdim 4 gunsurdu 14 aydir duzenli uykusunu uyuyor kizim hic pisman degilim uykumuzu aldigimiz icin ikimizde mutluyuz neden endiselisiniz cozemedim ben bu egitimi her insan vermeyi deniyor

cok aglatmak falan ne alaka ben kizimi 4 gunde verdim birkezde aglamadi
bahsettiginiz yontem disindada yontemler var kim west mesela kulaktan duyma yontemlerle yaniltiyorsunuz suan

Benim bebeğimde oyleydi. Beşiği hiç sevmedi bir kez bile yatmadı. Hep kucakta uyuttum 7. aya kadar. Kucağımda uyutur iki saat ayağımda sallardim öyle öyle uyurdu yoksa hemen uyanırdı. Şimdi 8. aydayız yeni yeni uyumaya başladı. Allah yar ve yardımcınız olsun daha çok küçük bende o aylarda uyku eğitimi vermeye çalıştım ama olmadı. Biraz daha büyüse daha rahat olur diye düşünüyorum. En azından ben başaramadım. Bir kez ateşi çıktı ondan sonra uyumaya başladı bende yeni kurabildim düzeni. Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim ben uykusuzluğu dibine kadar yaşadım gece günduz memede yada kucakta yatan bir bebeğim vardı.

Havalar sıcak belki ondanda uyumuyor olabilir. Olduğu odayı biraz serin tutmaya çalışın. Birde bende işe yaramadi ama beyaz gürültü var onu açın dinlerken uyutun belki işe yarar.

Ben kızıma çok da kati olmadan netten ve kitaplardan okuduğum yöntemleri harmanlayarak vermiştim ve çok rahat ettim ama 1yaşa yakin vermistim. Tecrubeme gore Kesinlikle çocuk ayaklanmadan verilmeli.
Bir de biraz ağlatmak gerektiğinden karşı çıkan bir topluluk var aman onlara uymayın. Zira çocuk biraz daha büyüyüpte uykusu olduğu halde uyuyamazken daha beter ağlıyor, kendi kendisini sallamaya çalışıyor, oradan oraya atıyor ve inanın bu insanı daha çok üzüyor. Çünkü ne zamana kadar böyle olur belirsiz, uyku eğitimi ise 4 5 günde oturuyor.
Tabii bir de verilmezse bebekler anneye bağımlı oluyorlar ve bunun özgüvenlerini etkilediğini düşünüyorum ben.

X