Uyumamış arkadaşlar varsa bakabilir mi şuan :)

Öncelikle bi su bardağı ılık suya bi paket instant maya ve 2 çay kaşığı şeker ekle. Bu karışımın 10 dk beklemesi gerek m ayanın reaksiyon a girmesi için.
daha sonra yoğuracağın kaba 4 bardak un koy, mayalı karışımı ekle, ve 1 yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ , isteğine görede tuz ekle başla yoğurmaya. Hamur ele yapışmasın, ne çok sert ne çok cıvık, un ekleyebilirsin. Sonra yumurta kadar parçalar koparıp bi tepsiye koy, tepsinin üzerini ört biraz mayası gelsin 15 - 20 dk . Bu sırada fırını aç ve peynirli içi hazırla . Mayalanan hamurları yuvarla içini koyup bildiğimiz yarım ay şekli ver, kapatırken elinin yanıyla biraz ortasından bastır, yani tam uçlarını kapatmaki biraz açılsın. Yağladığın tepsiye diz, yumurta sarısını sür, varsa susam çörek otu serp ver fırına

Fırın 180° olsa yeterli,çok pişirip kurutmamaya dikkat et istersen bezeleri biraz daha büyükte yapabilirsin
Piştikten sonra bi örtü, beze sar ki sabaha kadar güzelce yumuşasın harika bir tarif hem hafif hem lezzetli hem doyurucu

çok gitmek istiyorsan kek yap.. kunta kinte.

Var kuru mayayla çok güzel bi poğaça tarifimm
Hepsini oturup bitirmezsen veririm o ka iddialıyım yani

Ya çok teşekkür ederiim ama şey kısmını atladım maya için 10 dk beklemedim görmemişim acele ettim azıcık bi şey olur mu acaba yine de dinlenmesi için bıraktım 1 saat

Son düzenleme:
Rica ederim canım , tepsi mayasının süresini uzatırsan bişey olmaz , normalde üzerinde direkt una katın diyor ama bn istediğim verimi alamadım. Şekeri kattıysan, problem yok süreyi uzat birazcık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…