Uykusuzluktan Ağlıyorum

Sizlik bir durum değil kendinizi yıpratmayın. İlk evladım inanın gece 1 kere uyanırdı. Bir yaşında bu bebek niye ağlamıyor diye doktora götürdüko kadar uysal bir bebekti ki... 10 saat araba yolculuğu yapardık da gıkı çıkmazdı bu cesaretle bir kardeşi olsun dedik ve günümüzü gördük ikinci bebeğimiz yani oğlum zor bir bebekti, uyumaz, sürekli ağlardı. Her bebeğin huyu farklı oluyor, büyüdükçe geçiyır. Şuan oğlum 7 yaşında ve o kadar akıllı uslu bir çocuk ki... Bebeklik dönemi bir daha geri gelmiyor, bol bol sevin, sarılın, kucağınıza alın, onunla ilgilenin. Bu şekilde ağlama sıklığı azalıyor.

Şu an onu yapıyoruz o uyuyor.
Ben oturuyorum. Nasılsa uyanacak birazdan
benim çocuğumda çok zor bi çocuk 18 aylık çok zor günler geöirdim bende şu an nispeten daha iyi biberon ile süt veriyorum ben uyumadan önce bi de youtebe dan dua açınca daha erken uyuyor ninni gibi dinliyor alıştı artık açmasamda kıyamet kopuyor uyumuyor bi de kucağımdadaha erken uyuyor kucakta salladığımda onu farkettim gece de uyandığında bi beron daha veriyorum istiyor çünkü öyle kendiliğinden dalıyor biberon içerken

seni o kadar ama o kadar iyi anlıyorum ki inan. kızım 2 buçuk yaşında. 40 ı çıktıktan sonra asla düzenli uykusu olmadı. asla derken çok ciddiyim asla. dakik biriyim, gündüz uykusuna, yeme içme saatlerine de çok özen gösteririm. ama benim kızım uyku sevmiyor bunun başka açıklaması olamaz.

gece uyandığında da sadece babasını istiyor o geri uyutacak kucağına alacak falan. eğer eşim görevdeyse ya da nöbetteyse vay başıma gelenler evde kopan kıyameti anlatamam. beni zerre gözü görmüyor.

dişiydi gazıydı derken bu zamana kadar getirdim artık ne zamam düzelir bilmiyorum.
aynısını annem bana diyor. akşam yatırıp sabah zorla kaldırırdım sizi böyle bebek görmedim der kızım için.

Bizim okuldaki bir hocanin kızı böyleydi kadıncağız bazen ogle arası yemek yemez uyumaya giderdi
Gece 3te çizgi film izlemeye kalkiyormus cocuk ışıkları falan açıyordu sonra düzeldi sanirim ama onunki gece uyumadığı için gündüz uyurdu
Bir de bir video görmüştüm sanırım otizmliydi cocuk uyumuyor diyordu annesi böyle bir durum olsa fark ederdiniz gerçi şimdiye kadar
Uykusuzluk zor cidden

Biliyorum normali bu da bizde normal diye birşey yok
Doktor destekli uykuyu bırakmadığınız sürece böyle gider dedi
Merhaba benim bebeğimde 19 aylık. Eskiden benden 8 de uyuturdum ve gece sabaha karşı uyanırdı. Doktorumuz artık büyüdüğünü ve uyku saatini 9_10 arası yapabileceğimi söyledi. Gece benim bebeğim sık sık emmeye kalkar ama sabah 7.30 en erken uyanma saati. Ne zaman bir kaç saay geç yatırdım rahat ettim. Mesela sabah uyandıktan 4 saat sonra ilk uyku ilk uykudan 6 saat sonra da gece uykusu yaparım. Ama benim bebekte çok huysuzdur bende artık bağırıyorum yani napayım aşırı tetikleniyorum. Mesela çarşafla sallıyoruz şaka gibi asla yatakta uyumaz siz düşünün bende deliricem yakındır

Öğlen uykusuna yatağında yattı
Sırtına patpat yaptım
Uykudan önce emzirmiştim
1 2 meme ister gibi oldu ama uyudu hemen

Her uyutam farklı uyutuyor
Annem sallayarak
Eşim kucakta
Ben memede

Bir süre sadece ben uyutayım diyorum. Bana alışsın. Bu yönteme alışsın

Zaten noluyorsa gece oluyor. Gunduz sorunsuz oluyor cocuklar.
Ucunuz birden ayni yöntemi de kullanabilirsiniz.
Patpat ya da sallamak gibi

Artık memede de uyumuyor
Yani bi sap meme bi sol meme
Sonra sıkılıyor ağlıyor kalkıyor babasının omzuna gitmek istiyor
30 dkda bi oyunxu değişikliği yapıyoruz resmen

Montessori yatak lalecim
Bir tek kapısı açık.
Zaten oradan inmiyor
Korkuluklara tırmanıyor oradan düşüyor

Sabredeceğim ama dün çok gergindin
Eşimi de oğlumu da çok üzdüm
Şimdi de bunun üzüntüsünü yaşıyorum

Otizm değil. Çok sosyal bir çocuk
Bugün ilk kez jimnastiğe götürdüm
Herkesin elini tuttu
Göz temasını iletişimi çok seviyor

Benim iki oglum da böyle olduğu için sana verecek tavsiyem yok malesef. Sadece 2,5 yaşından sonra düzeliyor yavas yavas. Bu günleri de hemen unutuyorsun.
Ben ayağımda sallarken oturur vaziyette kafamın arkasında yastık koyar, öyle uyurdum. Hiç ayağımdan indirmezdim çünkü zaten hemen uyanırdı. Yıllarım oturarak uyumakla geçti. O da 5-10 dk falan.

Bi arkadaşımın da oğlu böyleydi, çocuk psikiyatristi melatonin vermiş (yurtdışında da yaygın) . Çünkü aile sizin gibi değildi artık karı koca ilişkileri ve çocukla olan ilişkileri de bozulmaya başlamıştı. Bazı çocukların doğuştan melatonin hormonu az salgılanıyor.

Ya güldüm ama sinirden kusura bakmayın. Anaların hakkı ödenmez

Tam 24 ayda düzeldi. Ama gece beslenmesi ve emziği kesmek zorunda kaldık. Her gece şaşmaz 2 gibi kalkar 5 e kadar otururdu. Uyutmaya kalksan kriz geçirir ağlar tepinirdi. Ben 7 de kalkıp işe giderdim. Seni çok ii anlıyorum çok zor. Ama geçiyor. Önerim gece beslenmesi ve emzik varsa acilen kesmen.

22 aylik bebem aynı durumdayım. Emiyor emmek için sürekli uyanıyor. Gündüz en fazla bir saat uyur. Gece sürekli emiyor. Memeden kesmek çözüm diyeceğim ama tecrübeli bir anne olarak büyümüşü de var elimde ilk okulda bile kalkar turlardi gece. Ortaokul gibi derin uyumaya başladı sagolsun. Bu bebeden de çok ümidim yok o bakimdan siz de hedeflerinizi kısa tutmayın bu günler gececek ama ne zaman belli değil ayagimda sallıyorum sürekli sallarken kafami yasliyorum ki gözüm kapansin azcik diye hemen tekme atıyor yaslanmamdan hiç hoşlanmıyor. Dimdik duracagım onu sallarken gözünün içine bakacagım

Uykuyu bilmem ama eşinizi net olarak düzeltin yoksa çocuk yakında o huyunu kavrar babanın ve kullanır istediğini yapmak icin

Gece beslemesini dün kestim. Direneceğim
Peki şeyi sorayım
5e kadar meme istemedi
5ten 6ya kadar ağladı.

Ne yapacağımı bilmiyorum o sırada
Meme diye kopardı kendini
Uyandırıp kahvaltı mı yaptırtayım 6da napayım

Eşim 2 yaşına kadar geceleri hiç uyumazmış.
Gündüz de 1 saat anca.
10 dk uyuyup uyanırmış.
Annesi öyle anlatıyordu.
Hatta 2 yaşından sonra uyumaya başladığında artık ben uyuyamıyordum psikiyatriye gidip ilaç başlamıştık demişti.
Bir de arkadaşımdan duydum asla uyumuyor diyordu anlattığınız gibi hatta gece bakıcısı arıyordu.
26 aylıktan sonra düzeldi demişti.
Sizi emiyor mu hala?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…