- 3 Mayıs 2015
- 13.306
- 48.729
- 598
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
Yaptığım o aslında şu andaŞşt pat yontemini deneyin bence uyku icin. Internette var ayrintilari. Bana en merhametli uyku egitimi o gibi geliyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yaptığım o aslında şu andaŞşt pat yontemini deneyin bence uyku icin. Internette var ayrintilari. Bana en merhametli uyku egitimi o gibi geliyor
Dönem dönem böyle oluyor sıkmayın kendinizi çocugunuz sizin onu sevdiginizi hissediyordur kötü anne degilsiniz sadece bazı dönemlerde sabretmek kolay bişey degil olumlu olarak bakın çoğunuz bu dönemlerde ögreniyo öfkenin de bir duygu oldugunu herkesin yaşadıgını Bi yazı vardı çok hoşuma giden mükemmel anne olmaya çalışmayın diyordu çünkü çocuk yaptıgımız hatalardan da bişeyler ögrenir sonuçta bizde onları büyütürken ögreniyoruz içimizde yeni şeyler keşfediyoruzÇoook teşekkür ederim. Benim uyku konusunda bebeğimle kabga ettiğim de oldu. Yani sanırım bu konuda kötü bir anneyim.
Kızdığım yeter uyu artık dediğim de oldu. Beceremedim uyku işini.
Sakin ol lütfen arkadaşım biliyorum çok zor ama sakin olmaya çalış.Ben uyku konusunda bebeğimi çok yıprattım Lale. Bu konuda vicdan azabım hiç bitmeyecek. Komşular duyardı ninni söylememi. Hem bağırarak eee eeee derdim hem odada koşardım zıplardım. Anca öyle uyurdu gündüz uykusunu. Arada kızdığım da olurdu. Şimdi o kadar pişmanım ki. Uyku beni çok ama çok yıprattı. Bugün 2.5 saatlik sürecin bazı yerlerinde de sabrım tükendiği oldu mesela. Kendimi dizginlemeye çalışıyorum ama bu uyku meselesi beni cidden yıpratan tek konu oldu. Yine de çok üzgünüm. Keşke hiç gerilmeseydim. Bebeğimi de germeseydim
Yapmayın bunlar normal duygular hepimiz aynı süreçten geçtik kolay değil.cocugunuzun iyiliğini düşünüyorsunuz.kendinizi üzmeyin daha meme bırakma töreni vartuvalet eğitimizekiler ayakta uyutuyorlarbazen o sizi uyutur:)Ben uyku konusunda bebeğimi çok yıprattım Lale. Bu konuda vicdan azabım hiç bitmeyecek. Komşular duyardı ninni söylememi. Hem bağırarak eee eeee derdim hem odada koşardım zıplardım. Anca öyle uyurdu gündüz uykusunu. Arada kızdığım da olurdu. Şimdi o kadar pişmanım ki. Uyku beni çok ama çok yıprattı. Bugün 2.5 saatlik sürecin bazı yerlerinde de sabrım tükendiği oldu mesela. Kendimi dizginlemeye çalışıyorum ama bu uyku meselesi beni cidden yıpratan tek konu oldu. Yine de çok üzgünüm. Keşke hiç gerilmeseydim. Bebeğimi de germeseydim
Bakalım tuvalet eğitiminde bizi neler bekliyor?Ya inanın bugün bende tuvalet egitimine başladım yani akşama kadar kendimi yedim çocuguma tatlı tatlı çiş var mı annecim, Bi bakalım mı gelmiş mi lazımlıga oturmak istermisin diye soruyorum ara ara o an bile içimden şey diyorum acaba çocuga çok baskı mı yapıyorum şuan ne hissediyor kendini kötü hisseder mi bunlar geçiyor aklımdan yani annelik böyle bişey içinde biliyorsun dogru olanı bebegin için en iyisini yaptıgını ama bu düşüncelere de engel olamıyorsun siz rahat olun en fazla 3 gün sürüyor 3 gün sonunda genelde uyum saglar bebekler bide büyüdükçe karakter karmaşası yaşayacak 2 yaş sendromu falan yakın yani o dönemde de bunu yapmaya çalışsanız hem sizin hem onun için daha zor olur yani bence en doğru zaman hem çocugun yaşı müsait hem siz tamamen hazırsınız çünkü çok iyi biliyorum o bezmiş yorgun artık bunu yapamıyorum hallerini 2 bebegim de öyle kucakta gezerek uyurdu kollarım taşımıyor diye kanguru ile gezdirirdim sonra ayakta sallayıp uyutmaya geçtim bende yani bu süreçleri her anne yaşıyor
Aaa hiç de öyle değil.Çoook teşekkür ederim. Benim uyku konusunda bebeğimle kabga ettiğim de oldu. Yani sanırım bu konuda kötü bir anneyim.
Kızdığım yeter uyu artık dediğim de oldu. Beceremedim uyku işini.
Büyüyünce bizim sistem bozulur mu acep?Istikrarli sekilde devam edin.
Benim 7 aylik bebekte uyku düzeni kurmam 1 ay sürdü. 19 ayda daha uzun sürebilir. Konuşuyor, basip gidiyor vs.
Yalniz saat 16.00 sıkıntılı olmus.
13 30da uyumasi gerekiyorsa 12.00de yataga gecseniz?
Arkadasinizi dinlemeyin. Yonteminjz cok guzel. Hatta patpat yapmamaya, salmamaya da calisin zamanla ki onlara da alismasin.Hanımlar merhaba,
19 aylık bir oğlum var. İki şekilde uyuyuor.
Ya meme açık yanında yatıyorum, emerek uyuyor.
Ya da kucakta dolaştırıyoruz babasıyla, başını omzumuza koyrak uyuyor.
Gece uyandığında da uykuya dönmek için iki yöntemden birini yapıyoruz.
Ama aylardır artık bana yetti bu sistem
Bir kere neredeyse 2 yaşında, öyle 1 saat gezdiremiyorum kucakta.
Fiziksel sağlığım da bozuldu sabrım da tükendi.
Dün gece yine uyandı. Memeler uyuyor dedim. Su içirdim.
ay dedeye baktık. Tüm oyuncaklara baktık, çarşafındaki hayvanlara bile baktık.
Hepsi uyuyor dedim. Yattı kendisi de 70 dk sürdü uyuması
70 dk boyunca sırtını okşadım, ninni söyledim sonunda uyudu.
Ben de bu sisteme geçmeye karar verdim.
Bugün uyku saati 13:30'du...
Tüm hayvanlara iyi geceler dedik. Bir kaç hayvanını yatağına yatırdık.
Perdesini çektik.
Beraber yatağa girdik.
1 saat yatağa kafasını koymadı bile.
Onla bunla oynadı. Arada meme dedi.
1 saatin sonunda acıktı. MEcbur çıktık yataktan
Yemek yedik. Kafasını yere falan koyuyor bu arada ama uyuyamıyor.
Arada meme diye kıyametler de koptu.
Odadan kaçıp beni babasına şikayet ettiği de oldu.
Neyse yatağa geri girdik.
Yok uyumuyor.
En son 15:55'te ufak bir yeter dedim.
Yastığa yatırdım.
Sırtına pat pat yaparak yüksek sesle ninni söyledim. Bir yandan da kendi bedenini hafifçe salladım
1.5 dk sonunda uyumuştu.
Ama ben çok vicdan azabı çekiyorum.
Herkes diyor ki alışır...
Hem uykusuz kaldı, hem meme istedi vermedim, onu da zorladım kendim de zorlandım.
Ama diğer sistemle kaç yaşına kadar kucakta saatlerce gezdireceğim ben bu çocuğu
Arkadaşım dedi ki uyumuyorsa ve 2 saati geçmişse meme ver istediği gibi uyut zorlama
bu o zaman ona yeterince direnirsen senin istediğin olur mesajı vermez mi?
Sizin fikirleriniz nelerdir?
Şimdi 16:00'da uyudu 13:30 yerine
Akşam uykusu da sarktı tabi.
Akşam ayrı bir facia olacak...
Ne diyorsunuz hanımlar ne yapayım?
Büyüyünce bizim sistem bozulur mu acep?
Kalkıp gelmeler başlıyormuş.
Konuşmaya başlayınca “uyumucam” diyormuş.
Işığı aç kapa yapıyormuş…
Ahhh telaş hiç bitmiyor…
İnşallah bozulmaz…Ben ayakta sallayarak uyutuyorum. ev tasiyinca yatakta uyumayi biraktik, su anda maksimum 10dk da uyudugu icin zorlanmıyorum. Kalkip gitmeye çalışıyor, yat diyorum bagirmadan ama sert tonla, yatıyor. Kendi kendine konusunca şşt diyorum. Kati oldugum tek konu uyku konusu. Kendim fiziksel yorgunlukla basedebiliyorum ama uykusuzlukla basedemiyorum maalesef.
Umarim bozulmaz
İnşallah bozulmaz…
Ben ayağıma da alamadım,gezdirerek de uyutamadım hiç…
Ben lohusalığımda çok çok hastaydım… Garip bebemiz kaderine razı oldu… Sadece sarılma,öpücük ve seni seviyorumlarla avunuyor…
Benim de çok içim acıyor aslında…
Diğer bebeler gibi nazlanma hakkı bile olamadı benim yüzümden…
İşte bu yüzden benim gözümün yaşı hiç dinmiyor…
Kalkıp bir daha bakayım,seveyim saçlarını bari….
Çok teşekkür ederim. Allahım razı olsun inşallah arkadaşım.Cok gecmis olsun.
Uzulme lütfen. Kuzucugun hayatindan hic bisey eksilmemis hem guzel bir egitim almis :)
Zaten gun icerisinde bol bol nazlanmaya baslamistir :)
Kendi açımdan söyleyecek olursam çocugumu büyütürken en zorlandığım kısım burası memeyi çok rahat bıraktı ama çiş peşinde koşmak sık sık sormak günde 5 - 6" defa çiş kaçan üstü degişmek beni gerdi yani annelikte her anın tadını çıkarmaya odaklı biriyim ama bu süreçte böyle bişey olmuyormuş sürekli çiş varmı diye tetikte olma duygusu beni rahatsız ediyor ana odaklanamıyorumBakalım tuvalet eğitiminde bizi neler bekliyor?
Kolay gelsin arkadaşım.
Çabucak halledersiniz inşallah.
Sevginizi veriyorsunuz en onemlisi bu. Ayakta sallamissiniz kucakta uyutmussunuz ne farkeder. Opup seni seviyorum demissiniz ya bundan daha guzeli var mi. Cocuk nasil uyutuldugunu hatirlamayacak ama o anne sevgisini hissetmesi hep onunla olacak kucuk detaylara takilip uzulmeyin. Cocugunuzla vakit gecirmenin keyfini cikarinİnşallah bozulmaz…
Ben ayağıma da alamadım,gezdirerek de uyutamadım hiç…
Ben lohusalığımda çok çok hastaydım… Garip bebemiz kaderine razı oldu… Sadece sarılma,öpücük ve seni seviyorumlarla avunuyor…
Benim de çok içim acıyor aslında…
Diğer bebeler gibi nazlanma hakkı bile olamadı benim yüzümden…
İşte bu yüzden benim gözümün yaşı hiç dinmiyor…
Kalkıp bir daha bakayım,seveyim saçlarını bari….
Bu düzende devam edersen bozulmaz lalem bizimki bozulmadıBüyüyünce bizim sistem bozulur mu acep?
Kalkıp gelmeler başlıyormuş.
Konuşmaya başlayınca “uyumucam” diyormuş.
Işığı aç kapa yapıyormuş…
Ahhh telaş hiç bitmiyor…
canım benim oğlumda aynı şekildeydi ya emerek uyuyodu yada kucakta dolanarak 2 yaşında emzirmeyi bıraktım sonrada dolandırmak tabiki zor geliyo ağırlaşıyo artık beşiğinde sallamayı denedim olmafı bazen yanında yatarak uyuttum zor ama kararlı olmak gerekiyo yoksa ağlayınca istediğini yaptığımız zaman basıyo ağlamayı şimdi 3 yaşadı öğlen bazen kendi kendine yatıyo uyuyo bazende ayağımda sallıyotum uyumadığı zaman en azından dolaştırmaktan daha rahat akşamda kendi zaten saat 9 dan sonra uykusu geliyo yatağına yatırıyorum uyuyo venimkide aynı döbemlerden geçti zor ama bi süre sonra yeni düzene alışıyo o zamandan kalma alışmış bazen anne omuzunda uyim diyo oturduğum yerde kafasını omzuma koyunca uyuyoHanımlar merhaba,
19 aylık bir oğlum var. İki şekilde uyuyuor.
Ya meme açık yanında yatıyorum, emerek uyuyor.
Ya da kucakta dolaştırıyoruz babasıyla, başını omzumuza koyrak uyuyor.
Gece uyandığında da uykuya dönmek için iki yöntemden birini yapıyoruz.
Ama aylardır artık bana yetti bu sistem
Bir kere neredeyse 2 yaşında, öyle 1 saat gezdiremiyorum kucakta.
Fiziksel sağlığım da bozuldu sabrım da tükendi.
Dün gece yine uyandı. Memeler uyuyor dedim. Su içirdim.
ay dedeye baktık. Tüm oyuncaklara baktık, çarşafındaki hayvanlara bile baktık.
Hepsi uyuyor dedim. Yattı kendisi de 70 dk sürdü uyuması
70 dk boyunca sırtını okşadım, ninni söyledim sonunda uyudu.
Ben de bu sisteme geçmeye karar verdim.
Bugün uyku saati 13:30'du...
Tüm hayvanlara iyi geceler dedik. Bir kaç hayvanını yatağına yatırdık.
Perdesini çektik.
Beraber yatağa girdik.
1 saat yatağa kafasını koymadı bile.
Onla bunla oynadı. Arada meme dedi.
1 saatin sonunda acıktı. MEcbur çıktık yataktan
Yemek yedik. Kafasını yere falan koyuyor bu arada ama uyuyamıyor.
Arada meme diye kıyametler de koptu.
Odadan kaçıp beni babasına şikayet ettiği de oldu.
Neyse yatağa geri girdik.
Yok uyumuyor.
En son 15:55'te ufak bir yeter dedim.
Yastığa yatırdım.
Sırtına pat pat yaparak yüksek sesle ninni söyledim. Bir yandan da kendi bedenini hafifçe salladım
1.5 dk sonunda uyumuştu.
Ama ben çok vicdan azabı çekiyorum.
Herkes diyor ki alışır...
Hem uykusuz kaldı, hem meme istedi vermedim, onu da zorladım kendim de zorlandım.
Ama diğer sistemle kaç yaşına kadar kucakta saatlerce gezdireceğim ben bu çocuğu
Arkadaşım dedi ki uyumuyorsa ve 2 saati geçmişse meme ver istediği gibi uyut zorlama
bu o zaman ona yeterince direnirsen senin istediğin olur mesajı vermez mi?
Sizin fikirleriniz nelerdir?
Şimdi 16:00'da uyudu 13:30 yerine
Akşam uykusu da sarktı tabi.
Akşam ayrı bir facia olacak...
Ne diyorsunuz hanımlar ne yapayım?