• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yatakta uyumaya nasıl alıştırırım?

Çoook teşekkür ederim. Benim uyku konusunda bebeğimle kabga ettiğim de oldu. Yani sanırım bu konuda kötü bir anneyim.
Kızdığım yeter uyu artık dediğim de oldu. Beceremedim uyku işini. 😔
Dönem dönem böyle oluyor sıkmayın kendinizi çocugunuz sizin onu sevdiginizi hissediyordur kötü anne degilsiniz sadece bazı dönemlerde sabretmek kolay bişey degil olumlu olarak bakın çoğunuz bu dönemlerde ögreniyo öfkenin de bir duygu oldugunu herkesin yaşadıgını Bi yazı vardı çok hoşuma giden mükemmel anne olmaya çalışmayın diyordu çünkü çocuk yaptıgımız hatalardan da bişeyler ögrenir sonuçta bizde onları büyütürken ögreniyoruz içimizde yeni şeyler keşfediyoruz

Ben uyku konusunda bebeğimi çok yıprattım Lale. Bu konuda vicdan azabım hiç bitmeyecek. Komşular duyardı ninni söylememi. Hem bağırarak eee eeee derdim hem odada koşardım zıplardım. Anca öyle uyurdu gündüz uykusunu. Arada kızdığım da olurdu. Şimdi o kadar pişmanım ki. Uyku beni çok ama çok yıprattı. Bugün 2.5 saatlik sürecin bazı yerlerinde de sabrım tükendiği oldu mesela. Kendimi dizginlemeye çalışıyorum ama bu uyku meselesi beni cidden yıpratan tek konu oldu. Yine de çok üzgünüm. Keşke hiç gerilmeseydim. Bebeğimi de germeseydim
Sakin ol lütfen arkadaşım biliyorum çok zor ama sakin olmaya çalış.

Senin tüm enerjin ona yansıyor. Pozitif ya da negatif ne yaşarsan onu hissediyor. Ben hep böyle düşünüp davranıyorum.

Uyumasın bırak uyumasın.
Zorladığın zaman uyumuyor ki sızıyor sonra da akşam uykusu gecikiyor işte. Ki bence bu daha zor.

Sabah erken uyandır,saatler belirle.

Atıyorum 12de uyuyacak 2de kalkacak.
4te bir daha yatıp 5te kalkacak.

12de uyumadı mı? Kaldır.
4e kadar oyala.4-5 arası uyusun.
Uyumadı mı? Kaldır.
Akşam uykusuna yatır.

Ama her gün bu saatleri dene.
Olmuyorsa saatleri kaydır.
12 değil 13 yap.

Yanlış anlama, ben hiç tecrübeli değilim. En iyisini biliyorum demem.

Sabah çok erken uyanınca gündüz kolay uyur derdi anneciğim.

Zamanı gelmemiş olabilir mi ? Sizin kokunuzla veya memede uyumasının bir sakıncası yok gibi geliyor bana. Zaten zamanı gelince o istemeyecek. Bence kendinizi yıpratmayın, süreci ona bırakın. En fazla kaç ay daha memede uyuyabilir ki?

Ben uyku konusunda bebeğimi çok yıprattım Lale. Bu konuda vicdan azabım hiç bitmeyecek. Komşular duyardı ninni söylememi. Hem bağırarak eee eeee derdim hem odada koşardım zıplardım. Anca öyle uyurdu gündüz uykusunu. Arada kızdığım da olurdu. Şimdi o kadar pişmanım ki. Uyku beni çok ama çok yıprattı. Bugün 2.5 saatlik sürecin bazı yerlerinde de sabrım tükendiği oldu mesela. Kendimi dizginlemeye çalışıyorum ama bu uyku meselesi beni cidden yıpratan tek konu oldu. Yine de çok üzgünüm. Keşke hiç gerilmeseydim. Bebeğimi de germeseydim
Yapmayın bunlar normal duygular hepimiz aynı süreçten geçtik kolay değil.cocugunuzun iyiliğini düşünüyorsunuz.kendinizi üzmeyin daha meme bırakma töreni var😂tuvalet eğitimi😂zekiler ayakta uyutuyorlar😂bazen o sizi uyutur:)

Ya inanın bugün bende tuvalet egitimine başladım yani akşama kadar kendimi yedim çocuguma tatlı tatlı çiş var mı annecim, Bi bakalım mı gelmiş mi lazımlıga oturmak istermisin diye soruyorum ara ara o an bile içimden şey diyorum acaba çocuga çok baskı mı yapıyorum şuan ne hissediyor kendini kötü hisseder mi bunlar geçiyor aklımdan yani annelik böyle bişey içinde biliyorsun dogru olanı bebegin için en iyisini yaptıgını ama bu düşüncelere de engel olamıyorsun siz rahat olun en fazla 3 gün sürüyor 3 gün sonunda genelde uyum saglar bebekler bide büyüdükçe karakter karmaşası yaşayacak 2 yaş sendromu falan yakın yani o dönemde de bunu yapmaya çalışsanız hem sizin hem onun için daha zor olur yani bence en doğru zaman hem çocugun yaşı müsait hem siz tamamen hazırsınız çünkü çok iyi biliyorum o bezmiş yorgun artık bunu yapamıyorum hallerini 2 bebegim de öyle kucakta gezerek uyurdu kollarım taşımıyor diye kanguru ile gezdirirdim sonra ayakta sallayıp uyutmaya geçtim bende yani bu süreçleri her anne yaşıyor
Bakalım tuvalet eğitiminde bizi neler bekliyor?

Kolay gelsin arkadaşım.

Çabucak halledersiniz inşallah.

Istikrarli sekilde devam edin.
Benim 7 aylik bebekte uyku düzeni kurmam 1 ay sürdü. 19 ayda daha uzun sürebilir. Konuşuyor, basip gidiyor vs.
Yalniz saat 16.00 sıkıntılı olmus.
13 30da uyumasi gerekiyorsa 12.00de yataga gecseniz?

Ben gunduz ayagimda sallayarak uyutuyorum aksam o babasi ve ben hep beraber yataga yatiyoruz uyumak istemiyor isigi falan acip kapatiyor isigi acmasin diye ampulu gevsetiyoruz🙈 yine uyumak istemiyor git o zaman odanda oynayabilirsin biz uyucaz diyoruz derken uyuyup kaliyor. Sonra babasi kendi yatagina yatiriyor ama gece uyanip geliyor bizi uyandirmadan kendisi uykuya devam ediyor. Bizim duzenimiz bu sekilde

Istikrarli sekilde devam edin.
Benim 7 aylik bebekte uyku düzeni kurmam 1 ay sürdü. 19 ayda daha uzun sürebilir. Konuşuyor, basip gidiyor vs.
Yalniz saat 16.00 sıkıntılı olmus.
13 30da uyumasi gerekiyorsa 12.00de yataga gecseniz?
Büyüyünce bizim sistem bozulur mu acep?

Kalkıp gelmeler başlıyormuş.
Konuşmaya başlayınca “uyumucam” diyormuş.
Işığı aç kapa yapıyormuş…

Ahhh telaş hiç bitmiyor…

Hanımlar merhaba,

19 aylık bir oğlum var. İki şekilde uyuyuor.
Ya meme açık yanında yatıyorum, emerek uyuyor.
Ya da kucakta dolaştırıyoruz babasıyla, başını omzumuza koyrak uyuyor.
Gece uyandığında da uykuya dönmek için iki yöntemden birini yapıyoruz.

Ama aylardır artık bana yetti bu sistem
Bir kere neredeyse 2 yaşında, öyle 1 saat gezdiremiyorum kucakta.
Fiziksel sağlığım da bozuldu sabrım da tükendi.

Dün gece yine uyandı. Memeler uyuyor dedim. Su içirdim.
ay dedeye baktık. Tüm oyuncaklara baktık, çarşafındaki hayvanlara bile baktık.
Hepsi uyuyor dedim. Yattı kendisi de 70 dk sürdü uyuması
70 dk boyunca sırtını okşadım, ninni söyledim sonunda uyudu.

Ben de bu sisteme geçmeye karar verdim.
Bugün uyku saati 13:30'du...
Tüm hayvanlara iyi geceler dedik. Bir kaç hayvanını yatağına yatırdık.
Perdesini çektik.
Beraber yatağa girdik.

1 saat yatağa kafasını koymadı bile.
Onla bunla oynadı. Arada meme dedi.
1 saatin sonunda acıktı. MEcbur çıktık yataktan
Yemek yedik. Kafasını yere falan koyuyor bu arada ama uyuyamıyor.

Arada meme diye kıyametler de koptu.
Odadan kaçıp beni babasına şikayet ettiği de oldu.

Neyse yatağa geri girdik.
Yok uyumuyor.
En son 15:55'te ufak bir yeter dedim.
Yastığa yatırdım.
Sırtına pat pat yaparak yüksek sesle ninni söyledim. Bir yandan da kendi bedenini hafifçe salladım
1.5 dk sonunda uyumuştu.

Ama ben çok vicdan azabı çekiyorum.
Herkes diyor ki alışır...
Hem uykusuz kaldı, hem meme istedi vermedim, onu da zorladım kendim de zorlandım.
Ama diğer sistemle kaç yaşına kadar kucakta saatlerce gezdireceğim ben bu çocuğu

Arkadaşım dedi ki uyumuyorsa ve 2 saati geçmişse meme ver istediği gibi uyut zorlama
bu o zaman ona yeterince direnirsen senin istediğin olur mesajı vermez mi?

Sizin fikirleriniz nelerdir?
Şimdi 16:00'da uyudu 13:30 yerine
Akşam uykusu da sarktı tabi.
Akşam ayrı bir facia olacak...

Ne diyorsunuz hanımlar ne yapayım?
Arkadasinizi dinlemeyin. Yonteminjz cok guzel. Hatta patpat yapmamaya, salmamaya da calisin zamanla ki onlara da alismasin.
Hep cocugun yanindasiniz. Size olan guvenine zarar vermiyorsunuz. Donmeyin yolunuzdan. Kendinize de cocugunuza davrandiginiz gibi dusunceli davranin, ezmeyin.

Bir de saat 3ten 4ten sonra uyumadiysa uyutmaya calismayin artik. Sonra gece gec yatacak. Sabah yorgun uyanaxak falan. Infinit bi dongu.
Ben mesela uyumadiysa bebek arabasina koyup cikiyorum ki evde bir kaza yasamasin sapitip da.

Ahhh telaş hiç bitmiyor…

Ben ayakta sallayarak uyutuyorum. ev tasiyinca yatakta uyumayi biraktik, su anda maksimum 10dk da uyudugu icin zorlanmıyorum. Kalkip gitmeye çalışıyor, yat diyorum bagirmadan ama sert tonla, yatıyor. Kendi kendine konusunca şşt diyorum. Kati oldugum tek konu uyku konusu. Kendim fiziksel yorgunlukla basedebiliyorum ama uykusuzlukla basedemiyorum maalesef.
Umarim bozulmaz :(

Ben ayakta sallayarak uyutuyorum. ev tasiyinca yatakta uyumayi biraktik, su anda maksimum 10dk da uyudugu icin zorlanmıyorum. Kalkip gitmeye çalışıyor, yat diyorum bagirmadan ama sert tonla, yatıyor. Kendi kendine konusunca şşt diyorum. Kati oldugum tek konu uyku konusu. Kendim fiziksel yorgunlukla basedebiliyorum ama uykusuzlukla basedemiyorum maalesef.
Umarim bozulmaz :KK43:
İnşallah bozulmaz…

Ben ayağıma da alamadım,gezdirerek de uyutamadım hiç…

Ben lohusalığımda çok çok hastaydım… Garip bebemiz kaderine razı oldu… Sadece sarılma,öpücük ve seni seviyorumlarla avunuyor…

Benim de çok içim acıyor aslında…

Diğer bebeler gibi nazlanma hakkı bile olamadı benim yüzümden…

İşte bu yüzden benim gözümün yaşı hiç dinmiyor…

Kalkıp bir daha bakayım,seveyim saçlarını bari….

:KK42:

İnşallah bozulmaz…

Ben lohusalığımda çok çok hastaydım… Garip bebemiz kaderine razı oldu… Sadece sarılma,öpücük ve seni seviyorumlarla avunuyor…

Cok gecmis olsun.
Uzulme lütfen. Kuzucugun hayatindan hic bisey eksilmemis hem guzel bir egitim almis :)
Zaten gun icerisinde bol bol nazlanmaya baslamistir :)

Cok gecmis olsun.
Uzulme lütfen. Kuzucugun hayatindan hic bisey eksilmemis hem guzel bir egitim almis :)
Zaten gun icerisinde bol bol nazlanmaya baslamistir :)
Çok teşekkür ederim. Allahım razı olsun inşallah arkadaşım.

Naz iyidir, yakışır yavrulara…

Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau konunu işgal ettik kusura bakma.

Daha bunun tuvalet eğitimi var,konuşması,yürümesi,koşması ohooo eğitim biter mi???

Allahım hepimize yardım etsin inşallah…

Bakalım tuvalet eğitiminde bizi neler bekliyor?

Kolay gelsin arkadaşım.

Çabucak halledersiniz inşallah.
Kendi açımdan söyleyecek olursam çocugumu büyütürken en zorlandığım kısım burası memeyi çok rahat bıraktı ama çiş peşinde koşmak sık sık sormak günde 5 - 6" defa çiş kaçan üstü degişmek beni gerdi yani annelikte her anın tadını çıkarmaya odaklı biriyim ama bu süreçte böyle bişey olmuyormuş sürekli çiş varmı diye tetikte olma duygusu beni rahatsız ediyor ana odaklanamıyorum

İnşallah bozulmaz…

Sevginizi veriyorsunuz en onemlisi bu. Ayakta sallamissiniz kucakta uyutmussunuz ne farkeder. Opup seni seviyorum demissiniz ya bundan daha guzeli var mi. Cocuk nasil uyutuldugunu hatirlamayacak ama o anne sevgisini hissetmesi hep onunla olacak kucuk detaylara takilip uzulmeyin. Cocugunuzla vakit gecirmenin keyfini cikarin

Uyku en zor en hassas konu bence de.. yani gelecekteki yürüme konusma tuvalet olaylarına gecmedik şimdilik bana da uyku gibi geliyor😅 yani etrafımdaki cocuklara bebeklere de bakınca bence bi cogu gercekten cocugun karakteri ya da biz mi diyorum uyutmayı bilmeden bu cocuk böyle diyip kabulleniyoruz ben çözemedim. Görümcemin kızı da bahsettiğiniz gibi 2yasına giricek hala memede uyur gece de sayısız memede uyanır. Bana zamanında kucagımda uyuturken memede uyutmaya alıstır en kolayı demişti ama ben dinlemedim kücükken memede uyursa falan biraz uyandırır pıspıslardım sonra da bıraktı memeyi ve kucak olayımız basladı sürekli kucakta uyudu 6 aya kadar gündüz uykularını. Şimdi 8bucuk aylıgız şimdi yan yana uyuyoruz ama ben hicbi şey ögretmedim eşimde der ne zor zamanlardı kucagından indirmezdin aksma uykusuna gecerkende dalana kadar yarım saat 1saat tutardım gündüz hepten kucaktaydı.. valla eşime de derim ben hicbi şey ögretmedim kendi ögrendi kendi uyguladı tamamen kendi karakterini olusturuyo😐 Rabbim yardımcınız olsun cok zor uyumayan bebek zor uyuyan bebek

Ahhh telaş hiç bitmiyor…
Bu düzende devam edersen bozulmaz lalem bizimki bozulmadı 😍

Hanımlar merhaba,

19 aylık bir oğlum var. İki şekilde uyuyuor.
Ya meme açık yanında yatıyorum, emerek uyuyor.
Ya da kucakta dolaştırıyoruz babasıyla, başını omzumuza koyrak uyuyor.
Gece uyandığında da uykuya dönmek için iki yöntemden birini yapıyoruz.

Ama aylardır artık bana yetti bu sistem
Bir kere neredeyse 2 yaşında, öyle 1 saat gezdiremiyorum kucakta.
Fiziksel sağlığım da bozuldu sabrım da tükendi.

Dün gece yine uyandı. Memeler uyuyor dedim. Su içirdim.
ay dedeye baktık. Tüm oyuncaklara baktık, çarşafındaki hayvanlara bile baktık.
Hepsi uyuyor dedim. Yattı kendisi de 70 dk sürdü uyuması
70 dk boyunca sırtını okşadım, ninni söyledim sonunda uyudu.

Ben de bu sisteme geçmeye karar verdim.
Bugün uyku saati 13:30'du...
Tüm hayvanlara iyi geceler dedik. Bir kaç hayvanını yatağına yatırdık.
Perdesini çektik.
Beraber yatağa girdik.

1 saat yatağa kafasını koymadı bile.
Onla bunla oynadı. Arada meme dedi.
1 saatin sonunda acıktı. MEcbur çıktık yataktan
Yemek yedik. Kafasını yere falan koyuyor bu arada ama uyuyamıyor.

Arada meme diye kıyametler de koptu.
Odadan kaçıp beni babasına şikayet ettiği de oldu.

Neyse yatağa geri girdik.
Yok uyumuyor.
En son 15:55'te ufak bir yeter dedim.
Yastığa yatırdım.
Sırtına pat pat yaparak yüksek sesle ninni söyledim. Bir yandan da kendi bedenini hafifçe salladım
1.5 dk sonunda uyumuştu.

Ama ben çok vicdan azabı çekiyorum.
Herkes diyor ki alışır...
Hem uykusuz kaldı, hem meme istedi vermedim, onu da zorladım kendim de zorlandım.
Ama diğer sistemle kaç yaşına kadar kucakta saatlerce gezdireceğim ben bu çocuğu

Arkadaşım dedi ki uyumuyorsa ve 2 saati geçmişse meme ver istediği gibi uyut zorlama
bu o zaman ona yeterince direnirsen senin istediğin olur mesajı vermez mi?

Sizin fikirleriniz nelerdir?
Şimdi 16:00'da uyudu 13:30 yerine
Akşam uykusu da sarktı tabi.
Akşam ayrı bir facia olacak...

Ne diyorsunuz hanımlar ne yapayım?
canım benim oğlumda aynı şekildeydi ya emerek uyuyodu yada kucakta dolanarak 2 yaşında emzirmeyi bıraktım sonrada dolandırmak tabiki zor geliyo ağırlaşıyo artık beşiğinde sallamayı denedim olmafı bazen yanında yatarak uyuttum zor ama kararlı olmak gerekiyo yoksa ağlayınca istediğini yaptığımız zaman basıyo ağlamayı şimdi 3 yaşadı öğlen bazen kendi kendine yatıyo uyuyo bazende ayağımda sallıyotum uyumadığı zaman en azından dolaştırmaktan daha rahat akşamda kendi zaten saat 9 dan sonra uykusu geliyo yatağına yatırıyorum uyuyo venimkide aynı döbemlerden geçti zor ama bi süre sonra yeni düzene alışıyo o zamandan kalma alışmış bazen anne omuzunda uyim diyo oturduğum yerde kafasını omzuma koyunca uyuyo

Back