• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan Ağlıyorum

Ben işe başladığımda sıfır uyku ile giderdim. Uykusuzluk insanın sinir sistemini bozuyor. Eğer alerjisi veya sağlıksal bir durumu yoksa , sizi özlüyor ve vakit geçirmek istiyor. İnatlaşmayın şu saatte uyuyacak diye. Sizin uykusuzluk stresi ona yansıyor olabilir. Gece 12 de uyusun belirli bir süre . Size doyduktan sonra bu süreler öne doğru kayıyor. Gündüz 2 uyku çok geliyor olabilir.
Benim kızım 2.5 yaşında uyku saati gelince uyumamak adına yemek yiyor. Normalde yemek yemeyen bebe. :)
Sizi dinlendirecek biri varsa eşiniz hariç onlardan 3 saat uyumak için destek alın. Eşiniz de uykusuz kalıyor.
Aman dikkat edin ,uykusuzluktan kavga etmeyin:)) biz çok kavga ettik hey gidi.
24. Ayında uyku bizde bir nebze düzene girdi. Kesintisiz uykuyu 25. Ayda gördüm 🤣
Ay eşimle kedi köpek gibi olduk
Ben o kdr gerginim ki uykusuzluktan
Düzeleceğiz umarım

Sanırım emen bebekler gece kesintisiz uyuyamiyor.oglum 16 aylık tok bile yatsa 1-2 saatte bir uyanıyor onun dışında gündüzde sürekli memeye geliyor var mı çözümü bilen varsa yazsın lütfen.herkes memeden kes diyor onu nasıl yapacağım?o kadar seviyor ki emmeyi kiyamiyorum .bu halde beni baya yoruyor aşırı zayıfladım

Memeyi saatlere oturttu.
Öğünlerden sonra ve de uykudan sonra emzirmeye başladım
Bizimki de meme bağımlısı oldu
Bu da etkiledi bencd

İşe yarar mı bilmem ama babaannem hep uyku sorunu olan ağlayan bebeklere bir süre yağ ile masaj yapar bebbeklee de hemen uyurdu hatta cok kişi getirirdi köy yerinde .yıkayıp masaj ile çözülebilir mi bilmiyorum ama cok rahatlayıp uyuyordu bebişler belki etkili olur

Biliyorum normali bu da bizde normal diye birşey yok
Doktor destekli uykuyu bırakmadığınız sürece böyle gider dedi
Merhaba bazi cocuklar gece uykusunu sevmez bence artık uyutmaya calismayin akisina birakin guvenli bir ortamda birakin takilsin sizde yaninda uzanin yatin uyuyun. Baska cozumu yok bebeginize rezene ve anason cayi icirenilirsiniz

Bence artık Türkiye'de bebeklerde ilaç kullanımına çok abartılı tepki veriliyor. Benim yakınıma annesi bebekken uyusun diye afyon veriyormuş, diğer kardeşlerine de aynı şekilde ve normal yetişkinler. Diğer yetişkinlerden farklı hastalıkları yok. Afyon gibi içinde eroin içeren tehlikeli bir madde eskiden tüm Türkiye'de cocuklar uyusun diye kullanılıyormuş. Melotonin ise uyku hormonu, böyle depresyona girmektense çocuğa dışarıdan vermek daha mantıklı bence.
Zaten melatonin ilaç olarak değil takviye olarak geçiyor literatürde .

Bı de benim oğlum gece 12-1 gibi yatıyor uyku düzeni bu şekilde oturdu erken kaldirsamda bu düzene geri dönüyor bu durum beni rahatsız ediyor ama o böyle mutlu sabah geç saatte uyanmayı seviyor acaba sizin bebeğiniz farklı bir döngü arıyor olabilir mi

20 aylık, büyük ihtimalle büyüme atağında
Gündüz uykusunu azaltın, her bebek aynı değildir, gündüz uykusu sizinkini fazla geliyor olabilir , bir de onu deneyin
Ve evet geçecek bugünler, biraz daha sabır

Bı de benim oğlum gece 12-1 gibi yatıyor uyku düzeni bu şekilde oturdu erken kaldirsamda bu düzene geri dönüyor bu durum beni rahatsız ediyor ama o böyle mutlu sabah geç saatte uyanmayı seviyor acaba sizin bebeğiniz farklı bir döngü arıyor olabilir mi
Sanmıyorum zor dayanıyor çünkü. Uyumak istiyor akşam

Oglen uykusuna yatiyor mu ? Bir sure oglen yatirma, gece daha uzun sure uyuyacaktir.
20 aylık çocuk nasıl öğlen uykusuna yatmasın kafayı yer yani ağlar sürekli ve zaten öğleden sonra 3 gibi filan kendi ağlaya ağlaya uyur eziyet bu . Benim oğlum 3.5 yaşına gelmek üzere hala gündüz 1 saat uyur . Sabah 07:00 de kalkmış çocuk nasıl akşam 20:00 e kadar dayansın ben koca kadınım öğlen uykum geliyor . Dün arkadaşımın oğlu ile benim oğlum oynuyorlar benim oğlumdan 3 ay büyük o çocuk öğlen uykusunu bıraktı hemde uzun zaman önce ve sürekli ağlayan agrasif bir çocuğa dönüştü . Dünde yine akşam 17:00 ağlıyor benim uykum geldi diye neden ? Çünkü çocuk bu bebek yani daha konu sahibinin çocuğunun öğlen uyuması lazım . Düzeni şuan çok normal ve çok güzel o çocuğun başka bir sorunu var bazen böyle şeyler dönemsel oluyor kendi kendine geçiyor bizde yaşadık aynı şeyleri gece sık uyanıyordu meme diye şuan gece 1 kere Oda sabaha karşı netice de maalesef ki sabır lazım

Sanmıyorum zor dayanıyor çünkü. Uyumak istiyor akşam
Canım çocuğun şuan düzeni çok normal akşam 20:00 de erken değil normal bi saat ona sakın dokunma zaten biraz büyüyünce 20:30 a doğru gider . Benim oğlum 3.5 yaşına gelmek üzere 2 ay kaldı 20 aylıkken aynı senin düzendeydi . Gece uyandığı zaman ışık açma uyaran yapma çünkü gece hayatına alışacak ve sürekli uyanmaya devam edecek böyle yaparsanız geçici bir dönem biraz sakin kal lütfen biliyorum zor 😞 Birkaç gün 12:00 ile 13:30 arası öğlen uykusu yaptırın bakalım birşey değişecek mi ? Bu arada çocuk büyüme atağında olabilir ayrıca rüya görmeye başlıyorlar ve bunun ne olduğunu anlayamadıkları ifade edemedikleri için böyle oluyor . Şuan benim oğlum sabah 07:00-07:30 arası kalkar 12:30-13:30 arası öğlen uykusu . 20:00 yatağa giriş kitap okuma dua sohbet 20:30-20:45 arası dalmış olur erken diyenlere bakma olması gereken şey bu . Ama şu var aktif olsun gün içinde benim oğlan 1 saniye durmaz beni de durdurmaz evde sürekli dışardayız veya evde oyın hareket temizlik yemek herşeyi birlikte yaparız enerjisi biter

Bu arada benim oğlumda meme reddi yaşadığımız ve hiç mama kabul etmediği için emerek uyumaya alışmiiıştı . İstemediği göğsümü o uykuya geçerken veriyordum öyle alışmıştı. Meme alışkanlığı olduğu için gece 20:00 de uyur 21:30 da meme diye uyanırdı ağzına alır uykuya geri dönerdi taa ki emzirmeyi bırakana kadar . 22 aylıkken kademeli olarak emzirmeyi bıraktım meme olayı da bitti 😂 birkaç gün baya zor oldu gece uyanıp saatlerce ağladı ama alıştı . Önce hafif bir ninni açtım sakinleştirdim yanına uzandım sonra alışınca kendi ninniye ihtiyaç duymadı . Doktor gece uykusuna 30-45 dk da geçiyor olması çok normal dedi ki öyle oluyor bazen 15 dk da bazen 30 belli olmaz . Sonra geceleri 3 kere uyandı sonra 2 ay ilerledikçe sayısı azaldı . Şuan sabaha karşı 05:30-06:00 o civarda beni bağırıp bana sarıl lütfen der uykuya döner

Uyku konusunda bizde üç yaşa kdar sıkıntılar çektik sonra düzeldik şimdi de çok uyuma sorunumuz başladı doktorada götürdük değerleri normal. Annem büyüyüncede kalkmaz bilmez derdi öyle oldu cidden de 😂yok yani geçecek ileride. Uykusuzluktan çok ağladığımı bilirim. Annemi çağırırdım gece vakti ah ah. Büyüyorlar ama annelern saçlar bembeyaz oluyor o arada 😃

Instagram da eda ölmez var uyku perisi diye geçiyor randevu alın:) gerçekten uyutuyor bebekleri benim oğlan da 18 aylık 2 3 saatte bir uyanır imkanım olsa direk randevu alırdım

Hanımlar selam
Bu konuyu cidden hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
Uyumuyor. Artık sinir krizi geçirdim bu gece.
Kaç gün yaşayabiliriz uykusuz?

Uyku eğitimi denedik olmadı
Başka yöntemler denedim 3 gün oluyorsa sonra olmuyor. Hemen çözüyor olayı

Bu geceki şu ana kadar olan durumu yazayım.
20.00de uyudu.
23.38de uyandı. Sonrası kabus
00.09a kadar tam 4 kez uyudu ve uyandı
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Gerçekten kendi kaldırıp atasım var yerlere.

00.10dan sonrası daha da kabus
Uyumadı. En son sinirle yaktım evdeki tüm ışıkları
Oturdu biraz. Sonra yatağa götürdüm
Patpat ile ninni söyledim

01.45 - 01.56 arası 11 dk uyudu yetmiştir ona danırım

Şu an kabus devam ediyor
O uyuyor ama beni uyutmuyor
001.50-2.07 arası 3 kez mızıkladı.
Hepsinde pışpış yapmak zorunda kaldım.
Yani yatağa yatsam 3 4 dk uyku hakkım var resmen

Tükendim
Sahada çalışıyorum. Yol yspıyorum. Uyuklaya uyuklaya

Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.

Bu kesinlikle atak diş vs değil. Biz 20 aydır böyleyiz. Bu başka bişi.

Algılarım kapandı. Kafam basmıyor artık. Bu satırlaro yazarlen yine mızmızmız
Mıkırdadıkça sinir basıyor beni yemin ederim.

O kadar gerginim ki

umutt var mı? Düzelecek mi? Nolur bir şey söyleyin

Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Uyku eğitimini istikrarla 15 gün sürdürün derim
5. Ayda verdim ben hala gece deliksiz uyur benim kızımda 20 aylık her gün çekeceğinize 15 gün direnin inanın sonu çok güzel 🙏

Kıyamet koptı
Sandalye yöntemiydi
Bana ulaşmaya çalışırken yataktan düştü
Çok insancıl bir yönrem değildi zaten
Boynunun üstüne düştü
Çok korktuk bıraktık
Kesinlikle çıkamayacağı bir yatak olmalı önce güvenlik bu nedenle hala park yatak kullanıyorum montessori almıştım çok pişmanım uyumasını beklerken ben yatıyorum sadece bebişim hiç kullanmadı 🤣 🤷‍♀️

Bence artık Türkiye'de bebeklerde ilaç kullanımına çok abartılı tepki veriliyor. Benim yakınıma annesi bebekken uyusun diye afyon veriyormuş, diğer kardeşlerine de aynı şekilde ve normal yetişkinler. Diğer yetişkinlerden farklı hastalıkları yok. Afyon gibi içinde eroin içeren tehlikeli bir madde eskiden tüm Türkiye'de cocuklar uyusun diye kullanılıyormuş. Melotonin ise uyku hormonu, böyle depresyona girmektense çocuğa dışarıdan vermek daha mantıklı bence.
Ben verdim uyku için ilaç, zehir vermişim gibi tepkiler geldi tabii 😄
Kâr-zarar hesabı yapılır, mantıklı olan yol izlenir.

Hanımlar selam
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk

20.00de uyudu.
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.

Şu an kabus devam ediyor

Tükendim

Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.

O kadar gerginim ki

Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum

Hanımlar selam
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk

20.00de uyudu.

Şu an kabus devam ediyor

Tükendim

O kadar gerginim ki

Sizi çok iyi anlıyorum bende oğlumun uykusundan çok çektim üstümü başımı paralardim 2 yaş sendromu yaşıyo sabırlı olun zamanla duzelicek ama bu 2 yaşından sonra büyük ihtimal daha uzun uyumaya başlıcak ve o zaman siz uyanmadı inanmıyorum diye mutluluktan uyuyamicaksiniz her fırsatta uyuyun dinlenin rabbim kolaylık versin çok zor ama gecicek inanin

Hanımlar selam
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk

20.00de uyudu.

Şu an kabus devam ediyor

Tükendim

O kadar gerginim ki

Çocuk doktoruna götürdünüz mü? Gündüz uyuyor mu? Toplam ne kadar uyuyor? Belki ufak bi uyku ilacına ihtiyaç vardır ama durum psikolojik de olabilir çocuktaki. Bir de bol bol felak nas okuyun çocuğa yastığının altına minik bi Kur'an koyun huzursuzlanmaz bu kadar. Çocuk ayrılık kaygısı da yaşıyor olabilir çalışıyormuşsunuz belki hazır değildir sizden ayrılmaya, ya da farklı bir durumu vardır bir de uzman görsün 20 aydır böyleyse çocuk duymadan regresyona giriyor belli ki. Benim yeğen de böyleydi bi uyku şurubuyla her şey düzeldi desem😊

Back