• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan Ağlıyorum

Sizlik bir durum değil kendinizi yıpratmayın. İlk evladım inanın gece 1 kere uyanırdı. Bir yaşında bu bebek niye ağlamıyor diye doktora götürdük😂o kadar uysal bir bebekti ki... 10 saat araba yolculuğu yapardık da gıkı çıkmazdı😅 bu cesaretle bir kardeşi olsun dedik ve günümüzü gördük🙈 ikinci bebeğimiz yani oğlum zor bir bebekti, uyumaz, sürekli ağlardı. Her bebeğin huyu farklı oluyor, büyüdükçe geçiyır. Şuan oğlum 7 yaşında ve o kadar akıllı uslu bir çocuk ki... Bebeklik dönemi bir daha geri gelmiyor, bol bol sevin, sarılın, kucağınıza alın, onunla ilgilenin. Bu şekilde ağlama sıklığı azalıyor.

Şu an onu yapıyoruz o uyuyor. 😔
Ben oturuyorum. Nasılsa uyanacak birazdan
benim çocuğumda çok zor bi çocuk 18 aylık çok zor günler geöirdim bende şu an nispeten daha iyi biberon ile süt veriyorum ben uyumadan önce bi de youtebe dan dua açınca daha erken uyuyor ninni gibi dinliyor alıştı artık açmasamda kıyamet kopuyor uyumuyor bi de kucağımdadaha erken uyuyor kucakta salladığımda onu farkettim gece de uyandığında bi beron daha veriyorum istiyor çünkü öyle kendiliğinden dalıyor biberon içerken

seni o kadar ama o kadar iyi anlıyorum ki inan. kızım 2 buçuk yaşında. 40 ı çıktıktan sonra asla düzenli uykusu olmadı. asla derken çok ciddiyim asla. dakik biriyim, gündüz uykusuna, yeme içme saatlerine de çok özen gösteririm. ama benim kızım uyku sevmiyor bunun başka açıklaması olamaz.

gece uyandığında da sadece babasını istiyor o geri uyutacak kucağına alacak falan. eğer eşim görevdeyse ya da nöbetteyse vay başıma gelenler evde kopan kıyameti anlatamam. beni zerre gözü görmüyor.

dişiydi gazıydı derken bu zamana kadar getirdim artık ne zamam düzelir bilmiyorum.
Kızımı okudum sanki. Doğum yaptığım dakikada başladı ağlamaya,soluksuz 2,5 yaşa kadar devam etti. Durmaksızın dedim bitmeyecek çilem.

Umarım sizin bebeğiniz o kadar olmaz.
Benim kızım 3 yaştan itibaren biraz düzeldi.
Hala zor bir çocuk. 5 yaşına girdi.
Annem 4 çocuk doğurdum ama böyle görmedim der hep.
Saçlarıma beyazlar düştü. O kadar çaresiz kaldığım anlar oldu ki,ne bebekliğinden bişey anladım ne büyümesinden.
Ağlama özellikle bağırarak ağlaması.
O beni delirtiyordu.
Şuan öyle o kadar değiş şükür.

Ne diyeyim bilemedim umarım çok çabuk geçer
Çok üzüldüm :KK43:
aynısını annem bana diyor. akşam yatırıp sabah zorla kaldırırdım sizi böyle bebek görmedim der kızım için.

Bizim okuldaki bir hocanin kızı böyleydi kadıncağız bazen ogle arası yemek yemez uyumaya giderdi
Gece 3te çizgi film izlemeye kalkiyormus cocuk ışıkları falan açıyordu sonra düzeldi sanirim ama onunki gece uyumadığı için gündüz uyurdu
Bir de bir video görmüştüm sanırım otizmliydi cocuk uyumuyor diyordu annesi böyle bir durum olsa fark ederdiniz gerçi şimdiye kadar
Uykusuzluk zor cidden

Biliyorum normali bu da bizde normal diye birşey yok
Doktor destekli uykuyu bırakmadığınız sürece böyle gider dedi
Merhaba benim bebeğimde 19 aylık. Eskiden benden 8 de uyuturdum ve gece sabaha karşı uyanırdı. Doktorumuz artık büyüdüğünü ve uyku saatini 9_10 arası yapabileceğimi söyledi. Gece benim bebeğim sık sık emmeye kalkar ama sabah 7.30 en erken uyanma saati. Ne zaman bir kaç saay geç yatırdım rahat ettim. Mesela sabah uyandıktan 4 saat sonra ilk uyku ilk uykudan 6 saat sonra da gece uykusu yaparım. Ama benim bebekte çok huysuzdur bende artık bağırıyorum yani napayım aşırı tetikleniyorum. Mesela çarşafla sallıyoruz şaka gibi asla yatakta uyumaz siz düşünün bende deliricem yakındır

Meme ve omuzda uyutma iki destek. Sizin sorununuz aslinda bu sanırım. Bebekler genelde tek destek ile uyur ya emerek ya ayakta sallanarak. Ayni anda 2 destegi birden kestiginiz icin iyice hircinlasmis olabilir.
Once memeyi sonra omuzda uyumayi kesseniz daha iyi olmaz miydi?
Cocuklardaki bu tip degisiklikler uzun sure etki birakiyor. Mesela biz tasindik ve ben 2 ay cehennem hayati yasadim. Oradaki değişikliğe ciddi reaksiyon gösterdi.
Madem boyle bisey yaptınız bence biraz sabredin, bikac ay sure verin kendinize ve bebeginize. Alisir diye umuyorum

Öğlen uykusuna yatağında yattı
Sırtına patpat yaptım
Uykudan önce emzirmiştim
1 2 meme ister gibi oldu ama uyudu hemen

Her uyutam farklı uyutuyor
Annem sallayarak
Eşim kucakta
Ben memede

Bir süre sadece ben uyutayım diyorum. Bana alışsın. Bu yönteme alışsın

Öğlen uykusuna yatağında yattı
Sırtına patpat yaptım
Uykudan önce emzirmiştim
1 2 meme ister gibi oldu ama uyudu hemen

Her uyutam farklı uyutuyor
Annem sallayarak
Eşim kucakta
Ben memede

Bir süre sadece ben uyutayım diyorum. Bana alışsın. Bu yönteme alışsın

Zaten noluyorsa gece oluyor. Gunduz sorunsuz oluyor cocuklar.
Ucunuz birden ayni yöntemi de kullanabilirsiniz.
Patpat ya da sallamak gibi

Benim oğlum da aynı şekilde geceleri saat başı uyanırdı. Ten temasını çok severdi. Gece beraber uyurduk ve sürekli emmek isterdi. Bu şekilde rahat ettik. Bırakın yanınızda yatsın, kucağa alışsın, sabaha kadar emsin ama uyusun😅 tüm bu alışkanlıkları zaten biraz daha büyüdüğünde geçecek. Özellikle hasta olduğunda günlerce ayakta sabahlardım, 4 gün boyunca tüm gece kucağımda koridorda gezdiğim günleri biliyorum. Her bebek farklı, bunu kabullenin ve kendinizi yıpratmayın.
Artık memede de uyumuyor
Yani bi sap meme bi sol meme
Sonra sıkılıyor ağlıyor kalkıyor babasının omzuna gitmek istiyor
30 dkda bi oyunxu değişikliği yapıyoruz resmen

Bana Diyor Nau Nau Bana Diyor Nau Nau cum;

Öncelikle yavrunun yatak kenarlarına güvenlik yapın. Korkuluk muydu neydi adı?

Uyku konusunda doktor ile aynı fikirdeyim. Dayanıp sabredip desteği keseceksiniz. Evet biraz gözyaşı oluyor o sırada sarılıp sev,gene yatır.

Ama önce güvenli yatak.
Montessori yatak lalecim
Bir tek kapısı açık.
Zaten oradan inmiyor
Korkuluklara tırmanıyor oradan düşüyor

Sabredeceğim ama dün çok gergindin
Eşimi de oğlumu da çok üzdüm
Şimdi de bunun üzüntüsünü yaşıyorum

Bizim okuldaki bir hocanin kızı böyleydi kadıncağız bazen ogle arası yemek yemez uyumaya giderdi
Gece 3te çizgi film izlemeye kalkiyormus cocuk ışıkları falan açıyordu sonra düzeldi sanirim ama onunki gece uyumadığı için gündüz uyurdu
Bir de bir video görmüştüm sanırım otizmliydi cocuk uyumuyor diyordu annesi böyle bir durum olsa fark ederdiniz gerçi şimdiye kadar
Uykusuzluk zor cidden
Otizm değil. Çok sosyal bir çocuk
Bugün ilk kez jimnastiğe götürdüm
Herkesin elini tuttu
Göz temasını iletişimi çok seviyor

Benim iki oglum da böyle olduğu için sana verecek tavsiyem yok malesef. Sadece 2,5 yaşından sonra düzeliyor yavas yavas. Bu günleri de hemen unutuyorsun.
Ben ayağımda sallarken oturur vaziyette kafamın arkasında yastık koyar, öyle uyurdum. Hiç ayağımdan indirmezdim çünkü zaten hemen uyanırdı. Yıllarım oturarak uyumakla geçti. O da 5-10 dk falan.

Montessori yatak lalecim
Bir tek kapısı açık.
Zaten oradan inmiyor
Korkuluklara tırmanıyor oradan düşüyor

Sabredeceğim ama dün çok gergindin
Eşimi de oğlumu da çok üzdüm
Şimdi de bunun üzüntüsünü yaşıyorum
Bi arkadaşımın da oğlu böyleydi, çocuk psikiyatristi melatonin vermiş (yurtdışında da yaygın) . Çünkü aile sizin gibi değildi artık karı koca ilişkileri ve çocukla olan ilişkileri de bozulmaya başlamıştı. Bazı çocukların doğuştan melatonin hormonu az salgılanıyor.

Benim iki oglum da böyle olduğu için sana verecek tavsiyem yok malesef. Sadece 2,5 yaşından sonra düzeliyor yavas yavas. Bu günleri de hemen unutuyorsun.
Ben ayağımda sallarken oturur vaziyette kafamın arkasında yastık koyar, öyle uyurdum. Hiç ayağımdan indirmezdim çünkü zaten hemen uyanırdı. Yıllarım oturarak uyumakla geçti. O da 5-10 dk falan.
Ya güldüm ama sinirden kusura bakmayın. Anaların hakkı ödenmez

Hanımlar selam
Bu konuyu cidden hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
Uyumuyor. Artık sinir krizi geçirdim bu gece.
Kaç gün yaşayabiliriz uykusuz?

Uyku eğitimi denedik olmadı
Başka yöntemler denedim 3 gün oluyorsa sonra olmuyor. Hemen çözüyor olayı

Bu geceki şu ana kadar olan durumu yazayım.
20.00de uyudu.
23.38de uyandı. Sonrası kabus
00.09a kadar tam 4 kez uyudu ve uyandı
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Gerçekten kendi kaldırıp atasım var yerlere.

00.10dan sonrası daha da kabus
Uyumadı. En son sinirle yaktım evdeki tüm ışıkları
Oturdu biraz. Sonra yatağa götürdüm
Patpat ile ninni söyledim

01.45 - 01.56 arası 11 dk uyudu yetmiştir ona danırım

Şu an kabus devam ediyor
O uyuyor ama beni uyutmuyor
001.50-2.07 arası 3 kez mızıkladı.
Hepsinde pışpış yapmak zorunda kaldım.
Yani yatağa yatsam 3 4 dk uyku hakkım var resmen

Tükendim
Sahada çalışıyorum. Yol yspıyorum. Uyuklaya uyuklaya

Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.

Bu kesinlikle atak diş vs değil. Biz 20 aydır böyleyiz. Bu başka bişi.

Algılarım kapandı. Kafam basmıyor artık. Bu satırlaro yazarlen yine mızmızmız
Mıkırdadıkça sinir basıyor beni yemin ederim.

O kadar gerginim ki

umutt var mı? Düzelecek mi? Nolur bir şey söyleyin

Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Tam 24 ayda düzeldi. Ama gece beslenmesi ve emziği kesmek zorunda kaldık. Her gece şaşmaz 2 gibi kalkar 5 e kadar otururdu. Uyutmaya kalksan kriz geçirir ağlar tepinirdi. Ben 7 de kalkıp işe giderdim. Seni çok ii anlıyorum çok zor. Ama geçiyor. Önerim gece beslenmesi ve emzik varsa acilen kesmen.

22 aylik bebem aynı durumdayım. Emiyor emmek için sürekli uyanıyor. Gündüz en fazla bir saat uyur. Gece sürekli emiyor. Memeden kesmek çözüm diyeceğim ama tecrübeli bir anne olarak büyümüşü de var elimde ilk okulda bile kalkar turlardi gece. 😂 Ortaokul gibi derin uyumaya başladı sagolsun. Bu bebeden de çok ümidim yok o bakimdan siz de hedeflerinizi kısa tutmayın bu günler gececek ama ne zaman belli değil 😂 ayagimda sallıyorum sürekli sallarken kafami yasliyorum ki gözüm kapansin azcik diye hemen tekme atıyor yaslanmamdan hiç hoşlanmıyor. Dimdik duracagım onu sallarken gözünün içine bakacagım 😶

Babasına ters o da
Aldık uyku eğitimi
Yataktan kafa üstü düştü
Boynu kırılacaktı neredeyse
Tövbe etti babası

Zatem babası da iradesiz
Ne zaman bir yöntem denesem azıcık ağlasa odadan öylr bir koşarak geliyor ki yani aklınız durur
Hemen kucağına alıyor saatlerve kucağında uyutuyor
Alıştı çocuk buna
Uykuyu bilmem ama eşinizi net olarak düzeltin yoksa çocuk yakında o huyunu kavrar babanın ve kullanır istediğini yapmak icin

Tam 24 ayda düzeldi. Ama gece beslenmesi ve emziği kesmek zorunda kaldık. Her gece şaşmaz 2 gibi kalkar 5 e kadar otururdu. Uyutmaya kalksan kriz geçirir ağlar tepinirdi. Ben 7 de kalkıp işe giderdim. Seni çok ii anlıyorum çok zor. Ama geçiyor. Önerim gece beslenmesi ve emzik varsa acilen kesmen.
Gece beslemesini dün kestim. Direneceğim
Peki şeyi sorayım
5e kadar meme istemedi
5ten 6ya kadar ağladı.

Ne yapacağımı bilmiyorum o sırada
Meme diye kopardı kendini
Uyandırıp kahvaltı mı yaptırtayım 6da napayım

Eşim 2 yaşına kadar geceleri hiç uyumazmış.
Gündüz de 1 saat anca.
10 dk uyuyup uyanırmış.
Annesi öyle anlatıyordu.
Hatta 2 yaşından sonra uyumaya başladığında artık ben uyuyamıyordum psikiyatriye gidip ilaç başlamıştık demişti.
Bir de arkadaşımdan duydum asla uyumuyor diyordu anlattığınız gibi hatta gece bakıcısı arıyordu.
26 aylıktan sonra düzeldi demişti.
Sizi emiyor mu hala?

Back