• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan Ağlıyorum

22 aylik bebem aynı durumdayım. Emiyor emmek için sürekli uyanıyor. Gündüz en fazla bir saat uyur. Gece sürekli emiyor. Memeden kesmek çözüm diyeceğim ama tecrübeli bir anne olarak büyümüşü de var elimde ilk okulda bile kalkar turlardi gece. 😂 Ortaokul gibi derin uyumaya başladı sagolsun. Bu bebeden de çok ümidim yok o bakimdan siz de hedeflerinizi kısa tutmayın bu günler gececek ama ne zaman belli değil 😂 ayagimda sallıyorum sürekli sallarken kafami yasliyorum ki gözüm kapansin azcik diye hemen tekme atıyor yaslanmamdan hiç hoşlanmıyor. Dimdik duracagım onu sallarken gözünün içine bakacagım 😶
O da pek acımasızmış😀😀
Bizimki de oturtmazdı
Yani yine omzumda ama bende ayakta duracağım
Oturup yürüyormuş efekti yapardım ahahhs

Eşim 2 yaşına kadar geceleri hiç uyumazmış.
Gündüz de 1 saat anca.
10 dk uyuyup uyanırmış.
Annesi öyle anlatıyordu.
Hatta 2 yaşından sonra uyumaya başladığında artık ben uyuyamıyordum psikiyatriye gidip ilaç başlamıştık demişti.
Bir de arkadaşımdan duydum asla uyumuyor diyordu anlattığınız gibi hatta gece bakıcısı arıyordu.
26 aylıktan sonra düzeldi demişti.
Sizi emiyor mu hala?
Evet. Meme bağımlısı sanırım. 20 21 aylık ama günde 7 8 kez emer. Onu da azaltacağım. Belli saatlere oturtacağım. Yemekten sonra veya uyandıktan sonra emsin

Evet. Meme bağımlısı sanırım. 20 21 aylık ama günde 7 8 kez emer. Onu da azaltacağım. Belli saatlere oturtacağım. Yemekten sonra veya uyandıktan sonra emsin
Aynen oğlumda mesela gece sürekli uyanırdı ne zaman emzirmeyi bıraktım deliksiz uyudu.
Ama kv. 8 aylıkken emzirmeyi bırakmış yine de uyumamış 2 yaşına gelene kadar.
Umarım en kısa zamanda düzene girer.
Sadece eninde sonunda geçiyor.
Uykusuzluk çok zor sizi anlıyorum.
Benim kızımda çok geç uyuyordu bir ara gece 4 gibi oğlum erken uyanıyor 7 de.
İnanın bende aylardır 3-4 saatlik uykuyla yaşıyorum.
Böyle olunca bağışıklık düşüyor ve sürekli hasta oluyorum.
Bu da bir dönem hepsi geçicek.

Gece beslemesini dün kestim. Direneceğim
Peki şeyi sorayım
5e kadar meme istemedi
5ten 6ya kadar ağladı.

Ne yapacağımı bilmiyorum o sırada
Meme diye kopardı kendini
Uyandırıp kahvaltı mı yaptırtayım 6da napayım
şöyle ben hepsini birden kesmiştim aslında. yani benimki zaten 18 aylıkken memeyi kendi bıraktı. ama 2 yaşa kadar biberon ile süt verdim gece. ve emziği vardı. sırf oral dönemi desteklemek için kesmemiştim. 24. ayda dedim bu böyle olmaz canım oğluşum. hemen emziği kestim. emziği kesince biberonla sütü de kendisi istemedi. bahane ile onu da kestim. 1 hafta cok zorlandım. sonra 1 aya yakın da gece kalkıp ağlamaları oldu. emzik yoksunluğu sebebiyle. sarıldım falan sakinleştirdim. 1 aydan sonra benim uyumayan çocuk gitti mışıl mışıl uyuyan çocuk geldi. haa o günden sonra hiç mi kalkmadı. kalktı... gece terörleri oldu ama tabiki ayda 2-3 gece falan... onlarda geçti... benimki omuzda, kucakta, battaniyede her yerde sallandı... bende düşündüm çok nörolojik mi, gaz mı, çocuğun sorunu mu var, destekli uykumu falan diye.... yok anacım hiç biri değil... gece beslenen emzik alan çocuk bunları bırakmadan UYUMUYOR... benimki uyuyor diyen annenin çocuğu zaten her koşulda uyuyan rahat bebektir. onun dışında tek çözümün yaşayan biri olarak söylüyorum bu... istersen sabret 2 yaşı doldurunca kes hepsini. rahat edeceksin.

Gece beslemesini dün kestim. Direneceğim
Peki şeyi sorayım
5e kadar meme istemedi
5ten 6ya kadar ağladı.

Ne yapacağımı bilmiyorum o sırada
Meme diye kopardı kendini
Uyandırıp kahvaltı mı yaptırtayım 6da napayım
Bu sefer de gece beslenmesine alışır. Onun için uyanmaya başlar. Akşam tok yattıktan sonra acikmaz sabaha kadar aslında.

Kızımın ilk üç yılını hatırladım, aman allahım aklımı kaçırmak üzereydim.
Sallanan ana kucakları vardı, ona ip bağlayıp sabaha kadar sallardım, bir uyuyakalmaya görsün, allahım çığlık çığlığa ağlardı ben sallayamayınca.

Bazı bebekler uyku sevmiyor, bu bir gerçek. Ben ilk başlarda her zaman söyledikleri plana uyuyordum. Gündüz istediği zaman uyutuyordum gece de uyumuyordu doğal olarak.
Sonra zamanla gündüz uykularını kendiliğinden bıraktı ve gece uykusu uyumaya başladı. Tam anlamı ile deliksiz gece uykusu uyuyabildiğimizde kızım 3 yaşını doldurmuştu bile.
Şimdi de ilkokul 1. sınıfa başladı ama öyle çocuklar yok dokuzda yatakta olur filan, bize işlemiyor onlar.
22.00 den önce yatmaz, çok nadir gündüz uyur. Bir ara kreşe vermiştim, ana okulunda da öyle. Uykuya zor dalıp kolay uyandığını söylerlerdi.

Ben hamile iken çok stres yaşamıştım, hep ona bağlardım ama bazen bazı bebekler böyle oluyorlar işte. O ağlatmalı uyku eğitimini ben ve babası yapamadık, ben havlu attım bu yaşına kadar birlikte uyuduk, hala öyleyiz :D

Montessori yatak lalecim
Bir tek kapısı açık.
Zaten oradan inmiyor
Korkuluklara tırmanıyor oradan düşüyor

Sabredeceğim ama dün çok gergindin
Eşimi de oğlumu da çok üzdüm
Şimdi de bunun üzüntüsünü yaşıyorum
Kıyamam hepinize çok geçmiş olsun inşallah.

Onun canı yanmıştır da eminim ana baba olarak siz de çok korkmuşsunuzdur.

Nau cum, bebek büyütmek çok zor. Ben seni anlıyorum.

Allahım sabır ve güç kuvvet versin inşallah.

Bir an önce uykuyu sevsin,mışıl mışıl uyusun,tatlı rüyaları olsun inşallah.

Neyse bu günler geçince ileride rahat edeceksiniz😁 benim uykusuz oğlum şuan 7 yaşında. Sabah alarm çalmadan önce uyanıp hazırlanır 😂 okula giderken hiç zorlanmıyor, oğlum hadi kalk vs... dememe gerek yok çünkü hala uykuya az ihtiyaç duyuyor. Bir de okulda çok disiplinli, başarılı. Diğer uykusuz bebeği olan arkadaşlarımda aynı şeyi söylüyor. Önceden çektik ama şimdi çocuklarımız çok başarılı diye teselli buluyoruz😁 sabredin, ileride rahat edeceksiniz😅

Neyse bu günler geçince ileride rahat edeceksiniz😁 benim uykusuz oğlum şuan 7 yaşında. Sabah alarm çalmadan önce uyanıp hazırlanır 😂 okula giderken hiç zorlanmıyor, oğlum hadi kalk vs... dememe gerek yok çünkü hala uykuya az ihtiyaç duyuyor. Bir de okulda çok disiplinli, başarılı. Diğer uykusuz bebeği olan arkadaşlarımda aynı şeyi söylüyor. Önceden çektik ama şimdi çocuklarımız çok başarılı diye teselli buluyoruz😁 sabredin, ileride rahat edeceksiniz😅
Maşallah!

Evet evet.

Ben de uykuyu hiç sevmem.

İşe giderken alarm öncesi uyanırdım hem de çok çabuk açıldığım için hep çok başarılı olmuşumdur…

Maşallah!

Evet evet.

Ben de uykuyu hiç sevmem.

İşe giderken alarm öncesi uyanırdım hem de çok çabuk açıldığım için hep çok başarılı olmuşumdur…
Benim oğlum da aynı😅 arkadaşı akşam 9 da uyuyormuş, o kadar şaşırıyor ki😁 akşam eve gelip ödevini bitirir, kitabını olur, her işini yapar ama uykusu gelmez😅kitap okumada sınıf birincisi, uykusu gelmediği için çok kitap okuyabiliyor.

Çocuk gelişimciyseniz size bir şey danışmak istiyorum
Gece kabus gibiydi
Eşim kucağına almadı uyutmak için
Ben de meme vermedim sabah 6ya kadar
Resmen terör yaşadık
O kadar çok ağladı. Hala iç çekiyor
Ona eziyet mi ettik sizce?

Peluş hayvanları öptük
Yatağına yatırdık uyuttul
Ay dedeye baktık
Yatağında pışpışladık ama asla uyumadı. En sonunda yatağa yatmayı bile reddetti
Sabah da anneane dedi
Bu şekilde de bize tepki gösterdi
En son yorgunluktan 6da meme verdim. Anında uyudu ama 11 dk sürdü

Sizce bu gece nasıl devam edelim?
Açıkçası bu şekilde eğitimi savunan pedagoglar okudum. Ne kadar ağlarsa ağlasın kendinizi suçlamayın, kararlı olun diyorlar ve gerçekten işe yarıyor ama bebeğiniz henüz 20 aylık olduğu için, bağlanma ekolünüzü etkilemesini istemem. O yüzden biz genelde ağlama çok şiddetlendiğinde müdahale öneriyoruz, sırtını sıvazlamak, ninni söylemek, yataktan kaldırmadan sarılmak gibi. Eğer duygusal olarak bebeğinize yanında olduğunuzu hissettiriyorsanız, bu sürece devam edebilirsiniz. İnşallah bu gece daha kolay geçer🙏🏻

Off o günlerim aklıma geldi.. ilk kez 18 aylıkken kesintisiz 3 4 saat uyuyup şoka girmiştim nasıl yani diye.. 3 yaşa kadar da devam etti. Ben çalışmıyordum yine de saçımı başımı yoluyordum. Çok zor biliyorum. O uyurken gün içinde sen de uyu veya nasıl yani hiç uyumuyor vs gibi söylemlerin nasıl içi boş be sinir bozucu öneriler olduğunu da biliyorum. Dişlerimi çatlattım sıkmaktan. Bir de emiyordu ruhum çekiliyordu sanki… babada da durmuyordu hiç.. Ama geçiyor. Kızım 7 yaşında anne hafi uykum geldi diyor.. sabah zor kalkıyor falan. Bu bir rüya olmalı hala inanamıyorum… geçiyor sabır sadece. Bitmiyor olsa dayanılacak bir şey değil gerçekten.

Acaba alerjisi olabilir mi diye dusundum. Bebegimin alerjisi varken bu sekilde cok kalkardi. Benzer sekilde ortam sicaksa da bu sekilde uyanir. Bebegim de destekli uyuyor ama emip tekrar uyuyor. 10-15 dkda bir uyanmak bana destekli uykudan gibi gelmedi.
Bu arada suclamayin kendinizi, uykusuzluk cok baska bir sey. Ozellikle dogdugundan beri uyku sorunlari olmasi. Benim bebegim de oyle. Bazen cok bunaliyorum. Umarim gecer yakinda.

Ben işe başladığımda sıfır uyku ile giderdim. Uykusuzluk insanın sinir sistemini bozuyor. Eğer alerjisi veya sağlıksal bir durumu yoksa , sizi özlüyor ve vakit geçirmek istiyor. İnatlaşmayın şu saatte uyuyacak diye. Sizin uykusuzluk stresi ona yansıyor olabilir. Gece 12 de uyusun belirli bir süre . Size doyduktan sonra bu süreler öne doğru kayıyor. Gündüz 2 uyku çok geliyor olabilir.
Benim kızım 2.5 yaşında uyku saati gelince uyumamak adına yemek yiyor. Normalde yemek yemeyen bebe. :)
Sizi dinlendirecek biri varsa eşiniz hariç onlardan 3 saat uyumak için destek alın. Eşiniz de uykusuz kalıyor.
Aman dikkat edin ,uykusuzluktan kavga etmeyin:)) biz çok kavga ettik hey gidi.
24. Ayında uyku bizde bir nebze düzene girdi. Kesintisiz uykuyu 25. Ayda gördüm 🤣

Sanırım emen bebekler gece kesintisiz uyuyamiyor.oglum 16 aylık tok bile yatsa 1-2 saatte bir uyanıyor onun dışında gündüzde sürekli memeye geliyor var mı çözümü bilen varsa yazsın lütfen.herkes memeden kes diyor onu nasıl yapacağım?o kadar seviyor ki emmeyi kiyamiyorum .bu halde beni baya yoruyor aşırı zayıfladım

Bi arkadaşımın da oğlu böyleydi, çocuk psikiyatristi melatonin vermiş (yurtdışında da yaygın) . Çünkü aile sizin gibi değildi artık karı koca ilişkileri ve çocukla olan ilişkileri de bozulmaya başlamıştı. Bazı çocukların doğuştan melatonin hormonu az salgılanıyor.
Bence artık Türkiye'de bebeklerde ilaç kullanımına çok abartılı tepki veriliyor. Benim yakınıma annesi bebekken uyusun diye afyon veriyormuş, diğer kardeşlerine de aynı şekilde ve normal yetişkinler. Diğer yetişkinlerden farklı hastalıkları yok. Afyon gibi içinde eroin içeren tehlikeli bir madde eskiden tüm Türkiye'de cocuklar uyusun diye kullanılıyormuş. Melotonin ise uyku hormonu, böyle depresyona girmektense çocuğa dışarıdan vermek daha mantıklı bence.

Bebeğimi uyutmaya çalışırken konuyu görmek.. 🙄
Gündüz uykularımız çok iyi ama gece 4 den önce uyumuyoruz.Artık uyku düzenimiz böyle oluştu.İyiki işime ara verdim yoksa ben de çıldırırdım herhalde.
Geceyi sevmiyor sanırım.Yatağın üstüne bırakıyorum yanına uzanıyorum ben de, sürekli hareket halinde zaten,kendi kendine mırıldanıyor arada ağlıyor falan müdahale etmiyorum.
Yorulunca uykusu geliyor,kendiliğinden uyuyor.
Çareyi böyle buldum.Ayağında kolunda salla pış pışla falan bütün gece uğraşmak gerçekten işkence çünkü.
Bütün annelere kolaylıklar diliyorum. o_O

Acaba alerjisi olabilir mi diye dusundum. Bebegimin alerjisi varken bu sekilde cok kalkardi. Benzer sekilde ortam sicaksa da bu sekilde uyanir. Bebegim de destekli uyuyor ama emip tekrar uyuyor. 10-15 dkda bir uyanmak bana destekli uykudan gibi gelmedi.
Bu arada suclamayin kendinizi, uykusuzluk cok baska bir sey. Ozellikle dogdugundan beri uyku sorunlari olmasi. Benim bebegim de oyle. Bazen cok bunaliyorum. Umarim gecer yakinda.
Alerjik bebek deüil ama doktora yine de soracağım

Back