- 18 Eylül 2013
- 1.526
- 3.142
- 333
- Konu Sahibi Bana Diyor Nau Nau
-
Hanımlar selam
Bu konuyu cidden hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
Uyumuyor. Artık sinir krizi geçirdim bu gece.
Kaç gün yaşayabiliriz uykusuz?
Uyku eğitimi denedik olmadı
Başka yöntemler denedim 3 gün oluyorsa sonra olmuyor. Hemen çözüyor olayı
Bu geceki şu ana kadar olan durumu yazayım.
20.00de uyudu.
23.38de uyandı. Sonrası kabus
00.09a kadar tam 4 kez uyudu ve uyandı
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Gerçekten kendi kaldırıp atasım var yerlere.
00.10dan sonrası daha da kabus
Uyumadı. En son sinirle yaktım evdeki tüm ışıkları
Oturdu biraz. Sonra yatağa götürdüm
Patpat ile ninni söyledim
01.45 - 01.56 arası 11 dk uyudu yetmiştir ona danırım
Şu an kabus devam ediyor
O uyuyor ama beni uyutmuyor
001.50-2.07 arası 3 kez mızıkladı.
Hepsinde pışpış yapmak zorunda kaldım.
Yani yatağa yatsam 3 4 dk uyku hakkım var resmen
Tükendim
Sahada çalışıyorum. Yol yspıyorum. Uyuklaya uyuklaya
Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.
Bu kesinlikle atak diş vs değil. Biz 20 aydır böyleyiz. Bu başka bişi.
Algılarım kapandı. Kafam basmıyor artık. Bu satırlaro yazarlen yine mızmızmız
Mıkırdadıkça sinir basıyor beni yemin ederim.
O kadar gerginim ki
umutt var mı? Düzelecek mi? Nolur bir şey söyleyin
Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Şurup denemedim hiçİyi geceler şurubunu denediniz mi.
Olduça bilinçli annesiniz.
LÜTFEN biraz daha sabır.
muhtemelen oda zorlanıyor.Elinde olsa uyur.
Var bir derdi inanın.
Tüm vitamin değerlerine baktırın gözden kaçmış birşeyler vardır mutlaka.Bu kadar uyumaması normal değil
Bi kişi daha söyledi ama aylık kontrolleri olutor. Baştan sonra muayene edşyor doktor. Olsa söylerdi sanırım ama tekrar soracağımBenimki o aylarda geniz eti yüzünden kabusu yaşatıyodu bana
Öyle bişeyi olabilir mi
21 ay için uyanıklık süresi 6.5 saat. Uyku eğitmeni ayarladı. Zaten kendisi de bu saate uyuyor. Yani 6.5 saat oldu mu uyku ağlamaları başlıyorKız sen 2 yaşına gelmiş çocuğu gündüz 2 saat uyuttuktan sonra akşam 20.00 de uyutursan tabi 23 te kalkar
İkinci uykusu gibi bişey yapmış oluyor hem de full enerji kalkar
Öğle uykusunu 12-2 arası uyuyosa akşam 22 gibi anca uykusu gelir.
Kızımı kreşte uyutuyolardı 20 aylıkken falan
Akşam evde 22.30 gibi ancak uyutmuş olup odadan çıkıyodum
Evet. Dün gece radikal bir karar aldım. Meme bağımlılığımız da var peki gece meme diye saatlerce ağladı. Vermedim. Napayım direneyimmi. Sabah 6da kalktı mesela. Uyanmasın diye meme verdim. Uyansa mıydıBen de birşey tavsiye edeceğim gece beslenmesini lütfen bırakın. Benim kızım da 40 dk da bir uyanıyordu sinirlerim harap olmuştu ne zaman gece beslenmesini kestim kendine geldi. Bilsem hiç çekmezdim çok önceden yapardım. Uyanmasının nedeni memeyi arıyor olması.
Canım benim ya.Seni çok iyi anlıyorum.Sinirleriniz yıprandı.Şurup denemedim hiç
Evet illaki derei vardır
Gece çok öfke bunalım ve isyanla konuyu açtım
Şimdi de gece için çok üzgün hissediyorum. Ona da yazık
30 ay böyledi oğlumda sonra uykusu düzene girdi. Ayakta sallamayi bırakınca. Şimdi 8 yasinda oldu. Elbet geçiyor sizinkide düzene girecektirNot olarak ekledim bunu
12 14 arası 2 saat uyur genelde
Gündüz uykusu iyi
Gece bişi kaçıyor içine
Şu an uyuyor mesela
Ama yatsam mı bilmiyorum
3 4 dk sonra uyanacak çünkü
Ben sizin sorununuzu buna bağladım açıkçası. Çünkü bir sıkıntısı olan çocuk öğlen de uyumaz. Aynı şeyleri yaşadım öyle ki tüm vücudum kemiklerim artık uykusuzluktan ağrıyordu depresyona girmiştim.gece öyle bir çığlıkla ağlayarak kalkardı ki hepsinin nedeni memeydi. Meme ister uyur sonra tekrar aynı döngüye girerdi. Süt reflü ve gazda yapardı çığlıkların nedeni de buydu. Ben şöyle yaptım bir anda kesmedim örneğin gece üç kere meme veriyorsam ikiye indirdim. Kademeli olarak birer hafta arayla kestim.ağlayarak uyandığında gece lambası açık halde oyaladım oyun oynattım ya da kucağımda gezdirdim böyle böyle o da rahatladı ben de. Tam 18. Ayında gecesi normale girdi tabiki kalkıyordu ara ara. Ya pışpış yaptım ya su verdim.şu an uykuya çok dirençli çok zor uyutuyorum ama uyuyunca en azından uyanmıyor.Evet. Dün gece radikal bir karar aldım. Meme bağımlılığımız da var peki gece meme diye saatlerce ağladı. Vermedim. Napayım direneyimmi. Sabah 6da kalktı mesela. Uyanmasın diye meme verdim. Uyansa mıydı
Odasında gece lambası kullanıyor musunuz o rahatsız ediyor olabilir bide gece gündüz ayrımı için tamamen karanlık odada uyuması daha dogru olan uyansa bile odadan çıkarmayın hiçbir şekilde konuşmayın zamanla alışır umarım yani böyle sürekli pışpış vs istemesi destekli uyumaya alıştığı için en ufak şeyde pışpış yapmayın aglama sını bekleyin çünkü bazen uyku geçişi zamanı da böyle sesler çıkarıyor aglıyor gibi yapıyorlarHanımlar selam
Bu konuyu cidden hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
Uyumuyor. Artık sinir krizi geçirdim bu gece.
Kaç gün yaşayabiliriz uykusuz?
Uyku eğitimi denedik olmadı
Başka yöntemler denedim 3 gün oluyorsa sonra olmuyor. Hemen çözüyor olayı
Bu geceki şu ana kadar olan durumu yazayım.
20.00de uyudu.
23.38de uyandı. Sonrası kabus
00.09a kadar tam 4 kez uyudu ve uyandı
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Gerçekten kendi kaldırıp atasım var yerlere.
00.10dan sonrası daha da kabus
Uyumadı. En son sinirle yaktım evdeki tüm ışıkları
Oturdu biraz. Sonra yatağa götürdüm
Patpat ile ninni söyledim
01.45 - 01.56 arası 11 dk uyudu yetmiştir ona danırım
Şu an kabus devam ediyor
O uyuyor ama beni uyutmuyor
001.50-2.07 arası 3 kez mızıkladı.
Hepsinde pışpış yapmak zorunda kaldım.
Yani yatağa yatsam 3 4 dk uyku hakkım var resmen
Tükendim
Sahada çalışıyorum. Yol yspıyorum. Uyuklaya uyuklaya
Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.
Bu kesinlikle atak diş vs değil. Biz 20 aydır böyleyiz. Bu başka bişi.
Algılarım kapandı. Kafam basmıyor artık. Bu satırlaro yazarlen yine mızmızmız
Mıkırdadıkça sinir basıyor beni yemin ederim.
O kadar gerginim ki
umutt var mı? Düzelecek mi? Nolur bir şey söyleyin
Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Sebebi bu ilk gece böyle olması çok normal aniden kesmişsiniz keşke biraz yavaş gitseydiniz kademeli bırakmak daha kolay oluyor bide meme yerine bazen gece su vermeyi teklif edin biraz rahatlatırEvet. Dün gece radikal bir karar aldım. Meme bağımlılığımız da var peki gece meme diye saatlerce ağladı. Vermedim. Napayım direneyimmi. Sabah 6da kalktı mesela. Uyanmasın diye meme verdim. Uyansa mıydı
Evet, cocuk psikiyatri bize melatonin hormonu onerdi. Biz cok rahatladik sonra. Kaygiyi da gideriyormus, bu yaslarda kayginin yerlesmemesi icin de ise yarar demisti. Cok sukur duzeldi benim oglum. Simdi 3.5 yasinda, krese gitmek icin uyandirdigimda anne beni rahat birak, daha uyumak istiyorum diyorBeynimdeki gerekli gereksiz bilgi istifinden hatırladığım kadariyla, uyku problemi olan bebelere, cocuklara,
Akşam öğününde melatonin hormonu salgısıni artiracak gıdalar tukettirin diyordu bir uzman.
Bazı vakalarda dr. tavsiyesiyle ek melatonin destegi de verilebiliyormuș.
Evet. Dün gece radikal bir karar aldım. Meme bağımlılığımız da var peki gece meme diye saatlerce ağladı. Vermedim. Napayım direneyimmi. Sabah 6da kalktı mesela. Uyanmasın diye meme verdim. Uyansa mıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?