Uykusuzluktan Ağlıyorum

Çok iyi anlıyorum sizi oğlum ana sınıfına başlayana kadar böyleydi.

Ve uykusuzluğa ek hep anırırdı resmen her şeye ama

Sonra o düzeldi ama ben her şeye patlayan sinir hastası biri oldum.

Şimdi 23 yaşında elim,ayağım,derttaşım,canım,iyiykim.

İnanın geçecek ama zaman lazım.

Allah bağışlasın.

Şurup denemedim hiç
Evet illaki derei vardır
Gece çok öfke bunalım ve isyanla konuyu açtım
Şimdi de gece için çok üzgün hissediyorum. Ona da yazık

21 ay için uyanıklık süresi 6.5 saat. Uyku eğitmeni ayarladı. Zaten kendisi de bu saate uyuyor. Yani 6.5 saat oldu mu uyku ağlamaları başlıyor

Evet. Dün gece radikal bir karar aldım. Meme bağımlılığımız da var peki gece meme diye saatlerce ağladı. Vermedim. Napayım direneyimmi. Sabah 6da kalktı mesela. Uyanmasın diye meme verdim. Uyansa mıydı

Şurup denemedim hiç
Evet illaki derei vardır
Gece çok öfke bunalım ve isyanla konuyu açtım
Şimdi de gece için çok üzgün hissediyorum. Ona da yazık
Canım benim ya.Seni çok iyi anlıyorum.Sinirleriniz yıprandı.
Görümcem kızı için uzun süre kullandi 10 dakika içinde kendiliğinden uyurdu
Şu ara bence bir deneyin derim.Eczanelerde satılıyor.En azından acil bir deneyin İkinizde güzelce uykunuzu alın.Saglikli kararlar verirsiniz sonra

Düzelir inşaAllah, benim oğlumda öyle idi. Öğle uykusu 3 dakika idi. Gece ondanda beter. Uykusuzluktan sanki etlerim kemiklerimden ayrılırdı. 16 yaşında hala uykuyu sevmez.
acaba çocuğun sizden ayrılık korkusumu var ? Sabah olacak anne baba gidecek gibi. Bir psikologla konuşsanız? Mutlaka yapılacak bir şey vardır

Not olarak ekledim bunu
12 14 arası 2 saat uyur genelde
Gündüz uykusu iyi
Gece bişi kaçıyor içine

Şu an uyuyor mesela
Ama yatsam mı bilmiyorum
3 4 dk sonra uyanacak çünkü
30 ay böyledi oğlumda sonra uykusu düzene girdi. Ayakta sallamayi bırakınca. Şimdi 8 yasinda oldu. Elbet geçiyor sizinkide düzene girecektir

alerjisi olabilir mi? ilk 12 ay kabus gibiydi. uyumuyordu oğlum. kuş uykusuna yatar gibi, 10-15 dk içi geçiyordu sonra gene ayakta. inek sürü alerjimiz varmış meğer. aslında çok daha önceden şüphelenmiştim ama adam akıllı diyet uygulamaya başlayınca rahatladı, alerji maması da kullanmaya başladık. atak veya diş çıkarma dönemi harici uykuları çok düzeldi sonrasında çok şükür.

Evet. Dün gece radikal bir karar aldım. Meme bağımlılığımız da var peki gece meme diye saatlerce ağladı. Vermedim. Napayım direneyimmi. Sabah 6da kalktı mesela. Uyanmasın diye meme verdim. Uyansa mıydı
Ben sizin sorununuzu buna bağladım açıkçası. Çünkü bir sıkıntısı olan çocuk öğlen de uyumaz. Aynı şeyleri yaşadım öyle ki tüm vücudum kemiklerim artık uykusuzluktan ağrıyordu depresyona girmiştim.gece öyle bir çığlıkla ağlayarak kalkardı ki hepsinin nedeni memeydi. Meme ister uyur sonra tekrar aynı döngüye girerdi. Süt reflü ve gazda yapardı çığlıkların nedeni de buydu. Ben şöyle yaptım bir anda kesmedim örneğin gece üç kere meme veriyorsam ikiye indirdim. Kademeli olarak birer hafta arayla kestim.ağlayarak uyandığında gece lambası açık halde oyaladım oyun oynattım ya da kucağımda gezdirdim böyle böyle o da rahatladı ben de. Tam 18. Ayında gecesi normale girdi tabiki kalkıyordu ara ara. Ya pışpış yaptım ya su verdim.şu an uykuya çok dirençli çok zor uyutuyorum ama uyuyunca en azından uyanmıyor.

Odasında gece lambası kullanıyor musunuz o rahatsız ediyor olabilir bide gece gündüz ayrımı için tamamen karanlık odada uyuması daha dogru olan uyansa bile odadan çıkarmayın hiçbir şekilde konuşmayın zamanla alışır umarım yani böyle sürekli pışpış vs istemesi destekli uyumaya alıştığı için en ufak şeyde pışpış yapmayın aglama sını bekleyin çünkü bazen uyku geçişi zamanı da böyle sesler çıkarıyor aglıyor gibi yapıyorlar

Sebebi bu ilk gece böyle olması çok normal aniden kesmişsiniz keşke biraz yavaş gitseydiniz kademeli bırakmak daha kolay oluyor bide meme yerine bazen gece su vermeyi teklif edin biraz rahatlatır

Evet, cocuk psikiyatri bize melatonin hormonu onerdi. Biz cok rahatladik sonra. Kaygiyi da gideriyormus, bu yaslarda kayginin yerlesmemesi icin de ise yarar demisti. Cok sukur duzeldi benim oglum. Simdi 3.5 yasinda, krese gitmek icin uyandirdigimda anne beni rahat birak, daha uyumak istiyorum diyor

Ahh seni ancak bebesi uykusuz anneler anlar.Kızım 2 bucuk yasında yeminle su 2 aydır rahatım diyebilirim.Dogum yaptım daha dogum yaptığımın akşamında uykuya direnmeye başladı ufacik yeni dogmus bebeği yatay bir sekilde kucagımızda tutamadık dik durmak istedi aha dedim leylos sen yandın öyle de oldu.Şu an 30.ayında daha dün gece dısarıda giydigi ayakkabıları neden evde giyemiyor,babasiyla izin vermedik diye saatlerce halınin üzerinde tepinerek agladı en ufak bir problemde böyle yapiyor bazı cocuklar gercekten zor oluyor. Gündüz uykusunu hiç yapmayıp gece uykusuna gecince 15 dk uyuyup saatlerce ağladıgını bilirim sadece emzirirken susardı sütüm de vardı yetiyordu kilosu da iyiydi ama aglıyordu iste alerjik bir bebekti zaten.Esim o aralar baska iste calisiyordu sabah 6 da gidip aksam 10 da 11 de gelirdi o haliyle yardim etmeye calisirdı ama sızıp kalırdı.Kaynanamla kavgalıyim diye kendime cok kızdıgım zamanlar oldu az ceneni tutsaydın küsmeseydin yardimci olurdu her halti kendim yapacam diye kendini parcalamazdın ah salak kafam diye az aglamadım.Ek gıdaya gectik o kadar cok aglardi ki ben cogu zaman önünde makarna koyardım.En yakin arkadasimla 9 gun arayla dogum yaptık o derdi iste Barısı 2.ögle uykusuna yatırdım diye benimki ilki bile yapmazdı hemen uyanırdı sasirirdim cocuk nasil uyuyor acaba diye.Söyle ki bebekler ögle uykusu yapmazsa bu döngü gece uykusunu da etkiliyor bir sekilde ögle uykusuna alıstırdım zar zor.O ara doktoru alerjik rinit oldugunu farketti alerji ilaclarina basladik burun spreyi cogneme tablet.vs.Ekim ayinda yani kizim 2 yasindayken ise basladı.Esimin yengesine baktiriyorum kizimi yengeye bana yaptigi kadar naz yapip direnmiyormus yemegini yiyip yatiyormus ögle uykusuna.Ögle uykusu uyuyunca gece uykulari da düzene girdi ama sık uyanmalar hala var alerjik rinit ve gıda alerjisi var o huzursuzluk yaratıyormus sizin cocugunuzda da o tarz bir problem olabilir mi ?

Bebişim yok bildimde yok Rabbim kolaylık versin demeye geldim. Fikir olarakta uykuya tam geçemediği için uyanıyor olabilir. Uykunun dönemleri var nrem ve rem dönemi. Normal şartlarda derin uykuya geçtiğinde uyanmaz çocuk impasıbıl yani. Nefesi nasıl ? Rüyasında korkuyor olabilir mi ? Uykuya geçirmeden önce konuşmayı deneseniz haddime değil annesi sizsiniz ama uyuman lazım anneciğim bu senin için önemli gerekli sabah olunca uyanacağız iyisin huzurlusun güvendesin tarzında.

Meme ve omuzda uyutma iki destek. Sizin sorununuz aslinda bu sanırım. Bebekler genelde tek destek ile uyur ya emerek ya ayakta sallanarak. Ayni anda 2 destegi birden kestiginiz icin iyice hircinlasmis olabilir.
Once memeyi sonra omuzda uyumayi kesseniz daha iyi olmaz miydi?
Cocuklardaki bu tip degisiklikler uzun sure etki birakiyor. Mesela biz tasindik ve ben 2 ay cehennem hayati yasadim. Oradaki değişikliğe ciddi reaksiyon gösterdi.
Madem boyle bisey yaptınız bence biraz sabredin, bikac ay sure verin kendinize ve bebeginize. Alisir diye umuyorum

Bebek bakımı hakkında en ufak bir şey bilmediğimden merakıma soruyorum. Çocuk uyandıysa yatağı da düşülmeyecek türdense ve ağlamıyorsa niye uyusun diye başında bekleniyor? Kendi kendine sıkılıp uyumaz mı?

Benim oğlum da aynı şekilde geceleri saat başı uyanırdı. Ten temasını çok severdi. Gece beraber uyurduk ve sürekli emmek isterdi. Bu şekilde rahat ettik. Bırakın yanınızda yatsın, kucağa alışsın, sabaha kadar emsin ama uyusun tüm bu alışkanlıkları zaten biraz daha büyüdüğünde geçecek. Özellikle hasta olduğunda günlerce ayakta sabahlardım, 4 gün boyunca tüm gece kucağımda koridorda gezdiğim günleri biliyorum. Her bebek farklı, bunu kabullenin ve kendinizi yıpratmayın.

Bana Diyor Nau Nau cum;

Öncelikle yavrunun yatak kenarlarına güvenlik yapın. Korkuluk muydu neydi adı?

Uyku konusunda doktor ile aynı fikirdeyim. Dayanıp sabredip desteği keseceksiniz. Evet biraz gözyaşı oluyor o sırada sarılıp sev,gene yatır.

Ama önce güvenli yatak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…