Ben çok zor bebekmişim gece boyu uyumazmışım. 4 yaşında geçmiş. Şimdi kızımdan önce mışıl mışıl uyuyordum :) uyuyacak annesi merak etme.
Benim kızımın da uykusu kötü. Doğduğundan beri "normal böyle" denilen uykuyu hiç uyumadık. 12,5 aylık şu anda ve gece 3 kez uyanıyoruz hala ki hiç uyanmadan 12 saat uyumalıymış
ama siz biz gibi olsanız memnun olacaksınız sanırım. O yüzden yaptıklarımı yazayım çünkü bu günlere kolay gelmedik :)
Kızım sadece sallanarak uyuyordu. 7 aylıkken yeter dedim
çok güzel beşik aldık. Uyku arkadaşı olarak emzikli tavşan aldık. 19:00 da muhallebi yer. 19:30 da herkese veda eder uyumaya çıkarız. Odada ilk önce bez değişimi. Sonra süt içimi, su içimi. Sonra da masal saatimiz var. Masalı güle güle kahkahayla o yataktayken okuyorum. Bitince de gülerek "şimdi uyku vakti" deyip onu yatakta sevip emzikli tavşanını verip ışıkları kapatıyorum. Ben de yatağımda nette geziyorum. İlk zamanlar ağladı, o zaman ağlatmadım ben. Aldım kucağıma sevip ninni söyledim. Bu sırada telefondan spotifydan pış pış çocuk ninnisi açık
onun sözleriyle söylüyorum yani. Sakinleşince uyumadan yerine yatırıyorum. Ağlarsa yine alıyorum ama ağlama dediğim gerçekten ağlama. Mırıldanıyor, kendi kendine geveliyor, mız mızlanıyorsa dokunmuyorum. Yalandan ağlamaları da yok sayıyorum.
Oldukça alıştı. Her gün 20:00 de uyur. 22:30, 02:30, 05:00 süte kalkar
içer uyur. 05:30-07:00 arası uyanış. Öğlen 1 ya da 2 saat uyur.
Not: yataktan düşme gibi bir durumu yok bizimkinin. Yatağının yanları boyu kadar uzun. Prego panama aldık park yatak.