Uykusuzluktan Ağlıyorum

06.13de uyudu
06.26da uyandı

Gel de çıldırma
Ya Yangın var diye bağırıcam
Ya da çırılçıplak soyunup bağıra bağıra sokaklarda koşacağım

Allahım en azından saatte bir uyansın nolur
İyi geceler şurubunu denediniz mi.
Olduça bilinçli annesiniz.
LÜTFEN biraz daha sabır.
muhtemelen oda zorlanıyor.Elinde olsa uyur.
Var bir derdi inanın.
Tüm vitamin değerlerine baktırın gözden kaçmış birşeyler vardır mutlaka.Bu kadar uyumaması normal değil

Uyku eğitimi alması gereken kişi baba aslında. Böyle yüz verirse çocuk düzene giremez. En büyük gıdalardan biri uyku. Önce eşinizle mutabık olmalısınız. İlla uyku eğitimi demiyorum ama uykuya geçişi kolaylaştıran uygulamalar ve düzen önemli.

Kız sen 2 yaşına gelmiş çocuğu gündüz 2 saat uyuttuktan sonra akşam 20.00 de uyutursan tabi 23 te kalkar
İkinci uykusu gibi bişey yapmış oluyor hem de full enerji kalkar
Öğle uykusunu 12-2 arası uyuyosa akşam 22 gibi anca uykusu gelir.
Kızımı kreşte uyutuyolardı 20 aylıkken falan
Akşam evde 22.30 gibi ancak uyutmuş olup odadan çıkıyodum

Ben de birşey tavsiye edeceğim gece beslenmesini lütfen bırakın. Benim kızım da 40 dk da bir uyanıyordu sinirlerim harap olmuştu ne zaman gece beslenmesini kestim kendine geldi. Bilsem hiç çekmezdim çok önceden yapardım. Uyanmasının nedeni memeyi arıyor olması.

Evet buna da katılıyorum. Benim kızım iki yaşa girecek. Sabah 8 buçukta uyanıyor.öğlen 1,5-3 arası 1,5 saat uyuyor. Gecede 11 den önce yatmıyor.hatta artık gündüz uyutmakta da zorluk çekiyorum gündüz uyumadığında 9 buçukta yatmış oluyor.

Yediği şeyler nasıl mesela çikolataların bisküvilerin cipslerin kalorisi çok yüksek aynı şekilde. Mesela nesguiklerde çok hareketlilik yapıyor. çok şekerli besleniyormu inanın bunlar çok çok etkili çocuğa bir enerji basıyor durdur durdurabilirsen hem huysuzluk hemde aşırı hareketlilik oluyor. Bunları kesin. akşam yediden sonra yemesin bişey en fazla süt. Akşam parka vs götürün enerjisini atsın. Birde hep es geçilen ama uykusuzluğun asıl sebebi d vitamini olabiliyor. D vitamini kullanın yada gündüz onun saatleri oluyor netten bakarsınız o saatlerde güneşlendirin. Gerçekten güneşte oynamak çocukların uykusunu getiriyor. Aklıma gelenler bunlar.

Geçecek değil mi
Tutamıyorum ağlamamı
Nolur en azından 2 saatte bir uyansın diyecek kıvama geldim
Gecicek tabi onuda kendinizede yipratmayin. Birdaha kac kez bukadar kucuk cocugunuz olcak ki sevin uyandikca. Benin 2 oglum var 15 ve 11yasinda kucugu hic uyumazdi aglardi vs buyuyunce o gunleri bile ozledim. Simdi 14 aylik kizim var uyumuyo hic gerilmiyorum cunku gordum geciyor gidiyor. Ozleniyor bu yaslar. Kendime soyle diyorum bana 3 4 saat uykuda yetiyo boylede mutluyum onun bana ihtiyaci var. Uzmeyin kendinizi gecip gidiyor bugunler istesenizde koynunuzda uyumuyolar sonra

Öncelikle büyük sabırlar diliyorum size. Küçük oğlumda 3,5 yıl benzer bir süreç yaşadık. Kaçta uyursa uyusun iki saat sonra kalkıp saatlerce oturuyordu, uyanmasa da yatakta mızıklayıp duruyordu uyur uyanık halde. Üstelik iki yaş itibariyle gündüz uykusunu da bırakmıştı.

Ben de bin tane bahane buluyordum kendime, atak dönemidir, diş çıkartıyordur, meme emdiği için böyledir vs. Ama yolunda gitmeyen başka şeyler de vardı. Hiç düzelmeyen dışkılama ve davranış sorunları. Dr Dr gezdikten sonra bir çocuk metabolizma Dr unda şifa bulduk çok şükür doğuştan bağırsak florası bozukmuş. Bu hem uykusuna hem davranışlarına hem de bütün gelişimine yansımış olumsuz anlamda. Diyet ve takviyelerle bütün bu olumsuzluklar yavaş yavaş düzeldi. Özellikle akşam saatlerinde enerji verecek atıştırmalıklar meyve ve süt gece uykusunu bozar demişti Dr umuz.

Sözün özü sevgili Bana Diyor Nau Nau muhakkak yolunda gitmeyen bir şeyler vardır yada yanlış yapılan. Çocuğunuzu en iyi siz tanıyorsunuz sağlıkla ilgili, beslenmeyle ilgili gözden kaçmış durumlar olabilir mi? Bir süre takip edin isterseniz.

Bu sorunun en kısa zamanda çözülmesini diliyorum sevgiler

18.ayda biz de benzer sorunlar yaşıyoruz. Günlerdir uykusuz işe gidiyorum. Sizinkini nispeten parça parça 4 saat uyuyabiliyorum. Tek tesellim bir gün geçecek.

Ah bebeğim yaa,uyuma imkanları varken uyumazlar,büyüyünce de uyanmak bilmezler değişecek tabii hep böyle kalmayacak. Benim oğlum da öyleydi, kreşe başlayınca düğmesine basılmış gibi değişti anında. Hala da o düzeni devam ediyor,akşam 8de yatar sabah 8de uyanır. Allah razı olsun kreşinden derim hep. 3,5 yaşında başlattım,şimdiki aklım olsa 2 yaşındayken verirdim. Sadece birazcık daha sabredin az kalmış zaten 2 yaşına.

Ben çok zor bebekmişim gece boyu uyumazmışım. 4 yaşında geçmiş. Şimdi kızımdan önce mışıl mışıl uyuyordum :) uyuyacak annesi merak etme.

Benim kızımın da uykusu kötü. Doğduğundan beri "normal böyle" denilen uykuyu hiç uyumadık. 12,5 aylık şu anda ve gece 3 kez uyanıyoruz hala ki hiç uyanmadan 12 saat uyumalıymış ama siz biz gibi olsanız memnun olacaksınız sanırım. O yüzden yaptıklarımı yazayım çünkü bu günlere kolay gelmedik :)

Kızım sadece sallanarak uyuyordu. 7 aylıkken yeter dedim çok güzel beşik aldık. Uyku arkadaşı olarak emzikli tavşan aldık. 19:00 da muhallebi yer. 19:30 da herkese veda eder uyumaya çıkarız. Odada ilk önce bez değişimi. Sonra süt içimi, su içimi. Sonra da masal saatimiz var. Masalı güle güle kahkahayla o yataktayken okuyorum. Bitince de gülerek "şimdi uyku vakti" deyip onu yatakta sevip emzikli tavşanını verip ışıkları kapatıyorum. Ben de yatağımda nette geziyorum. İlk zamanlar ağladı, o zaman ağlatmadım ben. Aldım kucağıma sevip ninni söyledim. Bu sırada telefondan spotifydan pış pış çocuk ninnisi açık onun sözleriyle söylüyorum yani. Sakinleşince uyumadan yerine yatırıyorum. Ağlarsa yine alıyorum ama ağlama dediğim gerçekten ağlama. Mırıldanıyor, kendi kendine geveliyor, mız mızlanıyorsa dokunmuyorum. Yalandan ağlamaları da yok sayıyorum.

Oldukça alıştı. Her gün 20:00 de uyur. 22:30, 02:30, 05:00 süte kalkar içer uyur. 05:30-07:00 arası uyanış. Öğlen 1 ya da 2 saat uyur.

Not: yataktan düşme gibi bir durumu yok bizimkinin. Yatağının yanları boyu kadar uzun. Prego panama aldık park yatak.

Birisi alerji şurubu uku yapar demişti
Kim hatırlamıyorum
Bi dönem hasta oldu. Şurubu vardı. Üzerinde kocaman uyku yapar yazmışlardı.
Ay ne güzel gece uyur en azından dedim.

O zaman bile UYUMADI
Bakin bu normal degil ama. Cok basit bir sebebi olabilir ama bir sey onu rahatsiz ediyor belli ki.

Benim annem sesim açılsın diye bazen bilerek ağlattığını söylemişti. Yani ağlasın, ne olacak ki? Siz uyumaya devam edin tıkaçla. Bakın benim kuşum da ışıkları kapatmayıp her ciyakladığında yanına gelip ilgilensek o da bayılana kadar bizle oynar. Canı sıkıldığında hep gitme benimle oyna diye bağırıyor. Bebek de benzerdir sanırım.

Yok uyku arkadaşı

Bebeklerde sistem öyle değil
Gündüz uyutmazsam gece evi yakar
nau arkadaş yazmış yukarıda baba ile dönüşümlü bakacaksınız
öyle ikiniz birden kalmayın ayakta yoksa sağlığınız da gider Allah korusun
alışacak eşiniz de yapacak bişey yok
inşallah diyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…