• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan Ağlıyorum

Geniz eti problemi olabilir mi çocukta nefes almakta güçlük çekiyordur bu yüzden uyaniyordur mesela. ..ben uyumadiginda you tube dan nazara karşı olan ayetel kürsüyü okuyan video açıyorum rahatlıyor ve uyuyordu ..aklıma gelenler bunlar

Not olarak ekledim bunu
12 14 arası 2 saat uyur genelde
Gündüz uykusu iyi
Gece bişi kaçıyor içine

Şu an uyuyor mesela
Ama yatsam mı bilmiyorum
3 4 dk sonra uyanacak çünkü
Birçok konuda yanlışlarım olabilir annelikte ama uyku konusunda 2 çocuğumda ayni yöntem ile uyku rutini oluşturduk sonuç gayet başarılı.
Uzun uzun yazacağim size.
Öncelikle şuan ki bebeğim 27 aylık.Yüzüstü uyumayı sevdiğini bebekken keşfettim.
Emerek uykuya dalıyor hala.Ama gündüz uykularında artık meme kullanmıyoruz..Yavaş yavaş bırakacağiz şuan eğitim sürecindeyiz.
Kızım bebekken uykuya dalmak ya zorlanırdı.
Her bebek ayrı bir dünya inanın.
Her yolu denedim en son pış pıs sesi veya fön sesi ile gayet güzel uykuya daldıgını farkettik.
Ve inanın 22 ay boyunca sabaha kadar ögle uykusu dahil o ses ile uyuduk.Kapatınca direk uyanırdı
Sonra yavaş yavaş bıraktık.
Şimdi öyle bir sorunumuz kalmadı.

Gelelim ilk kızıma.
Kolik bir bebekti.Zor çok zor bir çocuktu.
Çok uykusuz kaldık sizin gibi.Üstelik memeyi emmesi.İlk 4 ay çabalarımla emebildi sadece.
Emzik kullandı Allah'tan.
Ama yok uyusa bile uyanıyordu.
Her yolu denedim uykuya dalması için.Ayakta sallamak,kucakta uyutmak aklınıza ne gelirse.
Sonra hamak ile tanıştık.Tesadüf birgün ablamın evinde koyunca gayet güzel uyuduğunu farkettik.Yataga aldığım an ağlayıp uyanırdı.
Fön sesi açınca daha çok aglardı.
Dedim ya her bebeğin uykuya dalma şekli inanın çok farklı.
Tabi yeni anneyim henüz yavaş yavaş keşfediyorum bazı şeyleri.
İlk 9 ay inanın bana gece gündüz sabaha kadar hamakta uyudu.Asla yatağa almadım.Alamadim.Hamak sallamak tam kolum agriyordu artık.Ama o şekilde uyumaya alışmıştım bende.
Sonra biraz büyüdü.
Ve bebeklik battaniyesi ne baglandığını farkettim.Bingo.yeni uyku aracımız işte.
Emzik bebeklik battaniyesi tam 3 sene her yerde bizimleydi.
Yazın sıcağında dahil o polar battaniye olmasa asla ve asla uyumazdı.
Hamaktan 14 aylıkken çıkardım.
Park yatağa alostirdim bu vesile ile.
Sonra hergun aynı saatte uyuttum.Ne olursa olsun.
rutin bozulduğu an hepimizin hayatı etkileniyordu çünkü.Çocuklar bebekler rutini sever unutmayın.
büyük kızım şimdi 5.5 yaşında.Uyku ile ilgili hiç bir sorunumuz yok.Odasina gidip kendi uyuyor.

işin özeti.
bebeğinizi en iyi siz tanırsınız.
Neleri seviyor gözlemleyin.
Bakın geçen yaz arkadaşımda sizinle birebir aynı dertteydi.
Denemedigi şey kalmadı uyutmak için.Hamak dahil.
En son tesadüf birgün şelale kenarına gidiyor pikniğe.Bebegi saatlerce uyuyor.
Sonra netten şelale sesini açarak uyku rutini olusturdu.
Şuan bebeği 1.5 yaşında.
Hala aynı teknik ile uyuyor.
Sık uyanamsı güvensiz hissettiğini gösteriyor.
Başka bir sağlık sorunu yoksa tabi.
Sizde denemediginiz yöntemler varsa deneyin mutlaka çözüme ulaşacaksınız.

Hanımlar selam
Bu konuyu cidden hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
Uyumuyor. Artık sinir krizi geçirdim bu gece.
Kaç gün yaşayabiliriz uykusuz?

Uyku eğitimi denedik olmadı
Başka yöntemler denedim 3 gün oluyorsa sonra olmuyor. Hemen çözüyor olayı

Bu geceki şu ana kadar olan durumu yazayım.
20.00de uyudu.
23.38de uyandı. Sonrası kabus
00.09a kadar tam 4 kez uyudu ve uyandı
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Gerçekten kendi kaldırıp atasım var yerlere.

00.10dan sonrası daha da kabus
Uyumadı. En son sinirle yaktım evdeki tüm ışıkları
Oturdu biraz. Sonra yatağa götürdüm
Patpat ile ninni söyledim

01.45 - 01.56 arası 11 dk uyudu yetmiştir ona danırım

Şu an kabus devam ediyor
O uyuyor ama beni uyutmuyor
001.50-2.07 arası 3 kez mızıkladı.
Hepsinde pışpış yapmak zorunda kaldım.
Yani yatağa yatsam 3 4 dk uyku hakkım var resmen

Tükendim
Sahada çalışıyorum. Yol yspıyorum. Uyuklaya uyuklaya

Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.

Bu kesinlikle atak diş vs değil. Biz 20 aydır böyleyiz. Bu başka bişi.

Algılarım kapandı. Kafam basmıyor artık. Bu satırlaro yazarlen yine mızmızmız
Mıkırdadıkça sinir basıyor beni yemin ederim.

O kadar gerginim ki

umutt var mı? Düzelecek mi? Nolur bir şey söyleyin

Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Uzuldum ve aklima hicbir cozum gelmedi 😔 iyi bir cocuk dr’u mu bulsaniz bilemedim. Bizim dr bu ara geceleri uyaniyor diye alerji surubu icir; cunku deliksiz uyku onun gelisimi ve senin osikolojin icin onemli demisti. Bizde gerek kalmamisti ama en son care 🤷🏼‍♀️

Hanımlar selam
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk

20.00de uyudu.
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.

Şu an kabus devam ediyor

Tükendim

Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.

O kadar gerginim ki

Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Sabahları kaçta kalkıp güne başlıyor. Çok erken güne başlaması lazım. Erken gece uykusuna geçiyor cunku. Uykusnun kanmasi için yeterli bir saat 20.00 ile 23.30 saat arası. Aciktigi içinde kalkıyor olabilir herşey mümkün. Benim kızımda uyumazdi böyle cunku

Çocuğum yok fakat mevzuya biraz bilimsel yaklaşacağım.

Bizim uykuya dalmamızı sağlayan hormon melatonin, bebeklerde bu aylarda henüz salgılanmaya başlamaz bu yüzden bir takım önlemler almak gerekiyor.

Bebeğin yatacağı odanın yatırmadan havalandırılması ve sıcaklığın 20 - 21. derece civarı olması gerek. Bazı bebeklerin ısıya toleransı yok.

Kesinlikle gece lambası, isik saçan bir kaynağı odada kullanmayın.

Perdeler ışık sizmayacak bicimde kapalı olmalı

Yatmadan bir saat önce süt icirin. Sütün içinde melatonin bulunur. Aynı şekilde papatya da öyle. Belki bebekler için üretilmiş gece çayları ise yarayabilir. Çayı muhakkak deneyin.

Bebeği çok erken yatırmayın. Salonda TV ve ışıklar açık biçimde otururken kaldırıp yatağa götürmeyin mesela. Akılları o TV de kalıyor.

Yatırmadan önce muhakkak kendi oturduğunuz alanda bebek yaninizdayken ışığı iyice kışın. Ortamin loslasmasi uykuya hazirlik için iyidir.Mumkunse TV de kapalı olsun. Hafif bir müzik iyi olur.

Yastığına lavanta yağı sürün.

Eğer bütün bunlara rağmen hala huysuzlaniyorsa o halde doktordan takviye almak gerekecek. Bebeklerin de kullanabildiği melatonin damlaları var.

İyi haber ay itibari ile yaklaşık 4-6 ay sonra uykusu düzene girecek. Doğal Melatonin sentezini bu aylarda gerçekleştirmeye başlıyor insan vücudu. Sabır diliyorum

Bilmiyorum ne kadar doğru süpürge sesi pis pis video var onu açıp sesi kisiyorim uyuyo 18 aylık sık sık uyanır sizin kadar değil ama deliksiz uykusu yok eşim dayanamıyorum uykusuzluğa diye içerde yatıyo beşik salla emzir şuanda sallıyorum ben sekizde uyutsam gece uyanıp iki saat oyun oynar hep öyle oldu onda uyuyor 7 gibi kalkıyor

Destekli uyku ilk aklıma gelen.
Bizde de baba sizinki gibi. Aslında çok güzel uyku eğitimi vermiştim. Babasi bozdu😒
Bir de sürekli su vermeyin şu bile destek haline gelebiliyor.

Hanımlar selam
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk

20.00de uyudu.

Şu an kabus devam ediyor

Tükendim

O kadar gerginim ki

İlk 1.5 sene bizde ayniydik hatta geçen ramazan sahura kadar öyle ayağımda salliyorm pispisliyodm sahurdan sonra da sabaha kadar 15 dkkalik uykuyla duruyorduk en son dedim deliriyorum ben halisulasyon görmeye başladım . Ama şuan masaAllah 2.5 yaşında akşam yatıyor sabah kalkıyor az saha sabır

Hanımlar selam
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk

20.00de uyudu.

Şu an kabus devam ediyor

Tükendim

O kadar gerginim ki

Gündüzleri sizden ayrı kaldığı için bağlanma sorunu yaşıyor olabilir mi ? Aklıma ilk bu geldi.
Diğer konu için ne yaparsa yapsın tepki vermeyin , siz tepki verdiğiniz için yapıyor ışıkları açmadan uykunuza devam edin çok zor biliyorum yastığı isirdigimi biliyorum. Saçınızı ceksede ,size vursada, ağlasa da asla tepki yok ölü taklidi yapacaksınız. Bir süre sonra sizden umudu kesecek kendi kendine oyalanacak sonrada dalacak. Tabi ki mucizevi bir şekilde 1 günde olmayacak bu düzen ama emin olun olacak.

Kendi taktiklerimi yazayım.
Sabah 8 civarı uyandırmak.
Öğlen uykusunu asla 2 saati buldurmamak. 1.5 saat yeterli oluyor.
14.00 ten sonra uyutmamak. Akşam 9-9.30 arası yatırmak.

20.00 dan uyumak erken geliyor olabilir. Benim oğlum da ne zaman o saatte uyusa gece sabaha kadar otururdu. Sonra bu saati 9 buçuk 10 a çektim. İlk iki gün yine kalktı ama.sonradan gece bire düşmüştü uyanması. Kimi çocuk erken yatınca uykusunu alıyor

ALLAH yardımcınız olsun. felak nas sürelerini oku canım. birde uyuma garantili ninni var youtup ta onu dene bakalım. 3 bebek te denemistim 👍

Pek bilgim yok ama acaba gündüz uyutmasanız gece daha uzun süre uyumaz mı?
Aşırı uykusuz kalma ve yorgunluk, gece uykuya daha zor dalmasina ve daha sık uyanmasına yol açar. Uyku uykunun mayasıdır. Cok fazla uykusuz bırakmak bekledigimizin tersine sonuc verir. Ama uykusunu da cok aldirmamak lazim. O dengeyi tutturmak lazim onu anneler iyi bilir.

Konu sahibi mesela uyumasi icin uyandir yöntemi var.
Gece atiyorum her gün ayni saatte uyaniyorsa, mesela gece 11 de mutlaka uyaniyor olsun, 11 olmadan önce siz kendiniz uyandırın emiyorsa emzirin, süt iciyorsa süt verin veya gece beslenmesi yoksa uyandiginda napiyorsaniz onu yapip aninda geri uyutun. Bu vücudunun o alıştığı düzeni bozup belki işleri yoluna koyabilir. Bunu bi deneyin

Sonra bebeklerde b12 b6 eksikliği uyuyamamasina huzursuz olmasına yol açar. Mutlaka doktora götürün bütün kan degerlerine detaylı baktirin. B vitaminleri ev yogurdunda bulunur ama market yogurdu degil mutlaka köy sütü alip evde kendiniz yogurt yapin her aksam koca bi kase yedirin. Muzun içindeki magnezyum kalsiyum da rahat uyumasini sağlar aksamki öğünlerine mutlaka muz ve yoğurt ekleyin.

Youtubeda ettehiyyatu duası 7 tekrar var cok huzursuz olduğunda onu açıp dinliyoruz sakinlesiyor.

Bi de evet bebekler aksam 8 de gece uykusuna geçse cok iyi olur ama bazi bebekler o şekilde erken uyuyamiyolar, benimki 10 bucukta uyur mesela, 10 da yataga geçeriz kudurur kudurur kalkar oturur güler oynar ben yaninda uzanirim karanlikta oluruz bu sırada tabi, eninde sonunda yarim saat 40 dk sonra uykuya dalar. Siz de bu saatlere çekerseniz belki daha güzel uyur geceleri. Bu dediklerimin hepsini denerseniz bence mutlaka güzel bi sonuc alırsınız inşallah 🌸 bakin o kadar uzun uzun yazdım lütfen uygulayın 😂

Geniz eti problemi olabilir mi çocukta nefes almakta güçlük çekiyordur bu yüzden uyaniyordur mesela. ..ben uyumadiginda you tube dan nazara karşı olan ayetel kürsüyü okuyan video açıyorum rahatlıyor ve uyuyordu ..aklıma gelenler bunlar
Bu da olabilir o yüzden bence en öncelikli yapilmasi gereken doktora götürüp detayli muayene ettirmek. Kan degerlerine vitaminlerine de baktırmak. Demir eksikliği b vitamini eksiklikleri magnezyum eksikliği bunlar da uykusuzluk yapıyor mesela bebekte. Üstelik demir eksikliği zeka gelisimini bile etkiliyor. Kesinlikle düzenli baktirmak gerekir. Bi de d vitaminine tabi.

Benim cocuklarimda oyleydi. Ben bir de salıncağa alıştırmistim. Durduğu an , uyaniyordu, mirildanaiyordu. 2 yaşına dogru ,beşikten büyük yatağına geçirdim. Yavru yatağı vardi.
Akşamları yatarak artık böyle uyuyacağız dedim. Salıncağı yok ettim. Yaninda yattığım için çok yorulmuyordum. Biraz uyumaya başlayınca, kademeli yanında ayrıldım.gece uyanması az oldu.
Anason çayı falan ise yarar belki.

Back