Pek bilgim yok ama acaba gündüz uyutmasanız gece daha uzun süre uyumaz mı?
Aşırı uykusuz kalma ve yorgunluk, gece uykuya daha zor dalmasina ve daha sık uyanmasına yol açar. Uyku uykunun mayasıdır. Cok fazla uykusuz bırakmak bekledigimizin tersine sonuc verir. Ama uykusunu da cok aldirmamak lazim. O dengeyi tutturmak lazim onu anneler iyi bilir.
Konu sahibi mesela uyumasi icin uyandir yöntemi var.
Gece atiyorum her gün ayni saatte uyaniyorsa, mesela gece 11 de mutlaka uyaniyor olsun, 11 olmadan önce siz kendiniz uyandırın emiyorsa emzirin, süt iciyorsa süt verin veya gece beslenmesi yoksa uyandiginda napiyorsaniz onu yapip aninda geri uyutun. Bu vücudunun o alıştığı düzeni bozup belki işleri yoluna koyabilir. Bunu bi deneyin
Sonra bebeklerde b12 b6 eksikliği uyuyamamasina huzursuz olmasına yol açar. Mutlaka doktora götürün bütün kan degerlerine detaylı baktirin. B vitaminleri ev yogurdunda bulunur ama market yogurdu degil mutlaka köy sütü alip evde kendiniz yogurt yapin her aksam koca bi kase yedirin. Muzun içindeki magnezyum kalsiyum da rahat uyumasini sağlar aksamki öğünlerine mutlaka muz ve yoğurt ekleyin.
Youtubeda ettehiyyatu duası 7 tekrar var cok huzursuz olduğunda onu açıp dinliyoruz sakinlesiyor.
Bi de evet bebekler aksam 8 de gece uykusuna geçse cok iyi olur ama bazi bebekler o şekilde erken uyuyamiyolar, benimki 10 bucukta uyur mesela, 10 da yataga geçeriz kudurur kudurur kalkar oturur güler oynar ben yaninda uzanirim karanlikta oluruz bu sırada tabi, eninde sonunda yarim saat 40 dk sonra uykuya dalar. Siz de bu saatlere çekerseniz belki daha güzel uyur geceleri. Bu dediklerimin hepsini denerseniz bence mutlaka güzel bi sonuc alırsınız inşallah
bakin o kadar uzun uzun yazdım lütfen uygulayın