Uykusuzluktan Ağlıyorum

Aynen doktora götürse iyi olur.. şimdi geldi aklıma bir besine karşı bebeğin alerjisi dahi olabilir oda ağrı yapar bebekte oda ister mi habire uyanmayı illaki bir problemi vardır.

Ayyy büyük kızımı gördüm çok sakin ama çok uykusuz bir çocuktu canım çıkardı geceleri... 2 yaşında gündüz uykusunu tamamen kesmiştim . Ağlamazdı ama hep bi mızmız hep geceleri ilgi isteyen bir bebekti iki yaştan sonra geçti çok şükür... geçecek annesi çok zor biliyorum ama geçiyor Allah yardmcnz olsun...

Atak döneminde mi? Ya da diş falan çıkarıyor?
20 aydır böyle. O yüzden huu bence. Şu an mesela saat 05.52 eve sosyal hizmet gelebilir bu evde çocuk kesiyorlar diye

Çünkü eşime saatlerce omzunda dolaştırmayı yasakladım
Meme vermeyi kestim

Bi bana gelip kıyameti koparıyor meme diye
Bi babasına gidiyor kucak diye

Ağlaya ağlaya yorgun düşüp uyur sanırım
Beni bu raddeye getirdi artık

Yatağında uyusun artık ninni pışpış vs ile

her doktor kontrolünde söylüyorum. Her kontrolde baştan ayağa muayene ediliypr. Kanlarına da bakıldığında bir sorun yok. Tek sebep destekli uyku
Bizim de sporify de uyku klasörümüz var. Sabaha kadar çalardı. Artık onda da uyumuyor. Alıştığı iki şey var. Gece sabaha kadar babasının omzunda uyumak sabaha karşı da 8e kadar mememde uyumak. Ne bende memede uyutacak sabır kaldı çünlü artık uçları mor ve acıyor. Ne eşimde saatlerce 13 kilo bebeği dolaştıracak bel sağlığı kaldı.
Doktorumuz inanın çok iyi
Destekli uykuyu bırakmadığın sürece devam edecek diyor
8de kalkıyor. Ayına göre uyanıklık süresi 6.30 saat baz alıyoruz
11de uyuttuğum dönem de oldu. O zamanda geceleri sık kalkardı
Hepsini yaptım
Tv izlemiyoruz zaten
Odasında karartma perde var
Derecesi var hep 21 derece
Geç uyuyunca da aynı
Fark etmiyor yani
Eskiden sabaha kadar pış sesi açık kalırdı. Şimdi ona da uyumuyor. Yok yani uyumuyor
Gündüzleri daha yeni ayrı kalmaya başladık. O da birkaç saat. Ondan önce de öyleydi.
Geç yatırdığım da oldu. Çözümsüz ya benim bebeğim. Cidden anladım
Hepsini deneyeceğim. Çok teşekkür ederim

Ben de kucağımda yaklaşık 4,5 aylık bebeğimle oturuyorum.Resmen tükendim.Bizim de uykular sıkıntılı.Meme seçiyor.Hayattan ,insanlardan herşeyden soğudum.Herkes ya kınıyor ya akıl veriyor.Ama olmuyor olmuyor.Kimseyle de görüşmek istemiyorum artik.En olmadı sen streslisin bebek hissediyordur deniyor.Bir gün birine saldırıp haberlere dusecegim diye korkuyorum.

Sizin hesap ben de tüpleri baglatmadigima çok pişmanım.Kesinlikle bir bebek daha istemiyorum.Ara ara intiharı bile düşünüyorum.

O kadar iyi anlıyorum ki
Ben de tükendim cidden

3 yasina kadar sürüyor bu sanirim bi iki anne tanıyorum onun 3 yasinda hala uyumuyor diyordu

Cocugun yataktan dusmesi uyku egitiminin degil guvenli olmayan bir yatakta yatmasindan ayrica her cocuk yataktan dusmustur bunda abartilacak bisey yokki esiniz cok biliyorsa birakin ona tamamen o ilgilensin yatagi guvenli hale getirip baska bir uyku egitmeninden egitim alacaksiniz baska yolu yok bence bosuna stres oluyorsunuz bu cokta cozumsuz bir durum degil esinizin tavri yuzunden oluyor bunlar cocuk her agladiginda zaten yanina gitmeyin neyse en iyisi tekrar uyku egitimi kabul etmiyorsa siz uyuyun o baksin akillanir. Onun evhamlari yuzunden siz neden uykusuz kalasiniz

Üzüldüm sizin için… uyku eğitmi aslında yüzde 99 etkili olur. Doğru yöntemlerle denediğinize emin misiniz? Mesela çocuk düştü demişsiniz ama uyku eğitimi ile bunun bağlantısını kuramadım. Çocuk gelişimci olarak, asla kucağınızda ve sallayarak uyutmamanızı tavsiye ederim. Çok ağlayacak uyumayacak ama zaten şu anda da durum böyle sanırım. Uykuda mırın kırın ettiğinde asla pış pış demeyin, hafif hafif uyanıp kendinin geri uyumayı öğrenmesine müsade edin. Bazı bebekler sürekli uyutuldukları için, kendileri uykuya dalma becerisini geliştiremiyor. Ayeıca 12-14 arası uyuyor demişsiniz. Bebeğin biyolojik saatine uymuyor olabilir, değiştirin mesela 11-13 yapın. Hangi öğle uykusu saati gece daha çok uyutuyorsa o saati aeçin ve istikrarlı devam edin. Veeee her şey saatli yapın. Yemek aynı saatte yesin, oyun aynı saatte oynasın, atıştırma aynı saatte. Dakika bile şaşmayacak şekilde, böylece biyolojik saati düzenlemeye başlar ve uyku saatini de içselleştirir. Ekstra, beyaz gürültü dinletebilirsiniz veya pembe gürültü artık hangisi bebeğin hoşuna giderse. Eşinizin de en ufak ağlamasında kucağa almasına müsade etmeyin, çok çok çıldırmadıkça kendi ağlayıp sakinleşmeyi öğrensin yatakta. Bu arada sizle yatmıyordur umarım, yatak yanı beşiklerden tercih edebilirsiniz yanları fileli olanlardan. Aklıma başka bir şey gelmiyor şu an, istikrarlı olursanız bence başta çok zorlanır ama uzun vadede rahat edebilirsiniz inşallah

Bu benim kizin bebekligi resmen. Hicbirseyide yoktu. Gayet saglikli fakat uykuyu sevmez gündüz uykusu bile 15dk kadardi.
Ne zaman duzeldi hic hatirlamiyorum. Kabullenip zombi gibi ise gidiyordum. Allah sabir versin

Ayına göre uyku süreleri ve saatleri normal. Benim oğlum 20 aylıkken gündüzleri 45 dk uyuyordu. 20.30’da da gece uykusuna başlıyordu.

Reflü veya alerjisi olabilir mi?

20 aydır kendimi böyle avutuyorum
Ağrıso vardır annesi
Sancısı vardır annesi
Dişi çıkıyor kıyamam
Atak dönemi kıyamam

Kabullendim artık huy bu.
Huyu öyle ciddiyim huyu bu çocuğun huysuz .
Kızım böyleydi dogdugu gün başlamıştı ta ki 3/4 yaşına kadar uyku.ile kavgası gerçi herşeye huysuzluk yapıyordu yemek yerken bile huysuzdu.
Sebebini biliyordum aslında anne karnında mutsuz kötü günlerin etkisinde kalmıştı o stresle dünyaya gelen bir bebek nekadar rahat olabilirdi ki.
Sizi anlıyorum mutlaka gece dönüşümlü ilgilenin en azından 2 saat uykunuz olur hiç uyumamaktan iyidir

Ortada kucaaaak memeee diye cinnet geciren bir bebe canlandi gozumde
O zaman 5 yas okullusundan bildireyim “5 dk daha uyucam anne noluur” İNTİKAM ZAMANİ

Çocuk gelişimciyseniz size bir şey danışmak istiyorum
Gece kabus gibiydi
Eşim kucağına almadı uyutmak için
Ben de meme vermedim sabah 6ya kadar
Resmen terör yaşadık
O kadar çok ağladı. Hala iç çekiyor
Ona eziyet mi ettik sizce?

Peluş hayvanları öptük
Yatağına yatırdık uyuttul
Ay dedeye baktık
Yatağında pışpışladık ama asla uyumadı. En sonunda yatağa yatmayı bile reddetti
Sabah da anneane dedi
Bu şekilde de bize tepki gösterdi
En son yorgunluktan 6da meme verdim. Anında uyudu ama 11 dk sürdü

Sizce bu gece nasıl devam edelim?

uyku arkadaşı var mı 25. ayına girmiş bir oğlum var hala odasında sabaha kadar kolik müziği çalıyor ve uyurken telefona sarılıp uyuyor telefonsuz uyumaz asla ağlar uyuyunca telefonu alıp peluş balık var ince uzun onu veriyorum eline 3 e kadar yatıyor 21.00 dan 3de mama istiyo içip geri yatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…