• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan Ağlıyorum

Sizlik bir durum değil kendinizi yıpratmayın. İlk evladım inanın gece 1 kere uyanırdı. Bir yaşında bu bebek niye ağlamıyor diye doktora götürdük😂o kadar uysal bir bebekti ki... 10 saat araba yolculuğu yapardık da gıkı çıkmazdı😅 bu cesaretle bir kardeşi olsun dedik ve günümüzü gördük🙈 ikinci bebeğimiz yani oğlum zor bir bebekti, uyumaz, sürekli ağlardı. Her bebeğin huyu farklı oluyor, büyüdükçe geçiyır. Şuan oğlum 7 yaşında ve o kadar akıllı uslu bir çocuk ki... Bebeklik dönemi bir daha geri gelmiyor, bol bol sevin, sarılın, kucağınıza alın, onunla ilgilenin. Bu şekilde ağlama sıklığı azalıyor.
Benimde ilk kızım çok uysaldı bıraktığım yerde uyurdu sesi çıkmazdı ama yine de cesaret edip 2. Yi uzunca bir süre yapmadım aradan 11 sene geçince yaptım. Ve korktuğum başıma geldi🤪🤪uykuda yemede sıkıntı yoktu ama çok ağlıyordu şimdilerde yine biraz düzeldi ama tam değil 4.5 yaşında cadı🤭🤭

Günaydın Naucum,

Hani anlattıysan kaçırdım,kusura bakma.

Uyku eğitimi almış mıydınız?

İnstagramda görüyorum;ağlatmadan uyku eğitimi verenler varmış. Acaba deneseniz mi?

Günaydın Naucum,

Hani anlattıysan kaçırdım,kusura bakma.

Uyku eğitimi almış mıydınız?

İnstagramda görüyorum;ağlatmadan uyku eğitimi verenler varmış. Acaba deneseniz mi?
Lale merhaba
Ben erken çocukluk eğitim uzmanıyım
Uyku eğitimine karşıyım aslında
Hamile olmadan önce de bu forumda aldırmayın diye yazmıştım
Ama kendim o kadar çaresiz kaldım ki bir kez aldık
5 dk sürdü
Yataktan düştü
Güvenli yatak amma yine de bana ulaşmaya çalışırken kafa üstü düştü
O kadar yırtarcasına ağladı ki
Ağlar normal alışkanlığa direniyor dedi eğitmen ama böyle anne anne diye elini bana uzatarak ağlaması normal gelmedi
Nasıl cevapsız bırakacaksın
O eli nasıl havada bırakayım

Bana göre değildi zaten ama direnmeye çalıştım
Yataktan düşünce de bıraktık
Belki uykusu hiç düzelmezse ama bilincinin artık daha açık olduğu ve bizim dediklerimizi anlayabildiği, kendisinin de konuşarak duygularını ifade edebildiği yaşa gelince aldırırım

En azından anlatırım şimdi böyle olacak sen yatakta tek uyuyacaksın vs diye

Lale merhaba
Ben erken çocukluk eğitim uzmanıyım
Uyku eğitimine karşıyım aslında
Hamile olmadan önce de bu forumda aldırmayın diye yazmıştım
Ama kendim o kadar çaresiz kaldım ki bir kez aldık
5 dk sürdü
Yataktan düştü
Güvenli yatak amma yine de bana ulaşmaya çalışırken kafa üstü düştü
O kadar yırtarcasına ağladı ki
Ağlar normal alışkanlığa direniyor dedi eğitmen ama böyle anne anne diye elini bana uzatarak ağlaması normal gelmedi
Nasıl cevapsız bırakacaksın
O eli nasıl havada bırakayım

Bana göre değildi zaten ama direnmeye çalıştım
Yataktan düşünce de bıraktık
Belki uykusu hiç düzelmezse ama bilincinin artık daha açık olduğu ve bizim dediklerimizi anlayabildiği, kendisinin de konuşarak duygularını ifade edebildiği yaşa gelince aldırırım

En azından anlatırım şimdi böyle olacak sen yatakta tek uyuyacaksın vs diye
Kıyamam…

Elini uzatsa ben de dayanamam hatta oturup ağlarım.

Çok çok geçmiş olsun inşallah arkadaşım.

Mesleğini bilmiyordum tabii haddim olmayarak fikir vermek istedim çünkü sana da kıyamıyorum inan.

Benim oglum 13 aylik, gece zaman zaman sIk sIk kalkiyor ama genelde aglamiyor emerek tekrar uyuyor. Daha bir gece bile hic uyanmadan gecmedi :-) ama aksam 7-8 gibi fazla sorun cikaramadan uyur ve sabah 7 gibi uyanir, geceleri de normalde 3-4 kez uyanir. Benim tavsiyem son öglen uykusundan sonra onu yorucak aktiviteler yapmaniz park gibi yada evde merdiven cikmak gibi. Uyku saatine yakin bir rutin olusturun mesela gecelik giydikten sonra bir kitap bakin beraber cocuk sakinlesin ve uyuku saatinin geldigini anlasin. Bu rutine alismasi ve anlamasi en az iki hafta sürer. Yorulmus ve tok olursa aslinda ilk 3-4 saat en azindan kalkmadan uyur diye düsünüyorum. Yorumlari okumadim ama inanin bu yaslarda araliksiz uyuyan cocuk cok yok ama öyle idda eden anne cok, yani bir kac kez uyanmasi normal önemli olan kolayca geri uyumasi.

Kendi odasında uyuyorsa,yanınızda yatırmayı deneyin, gece uyanırsa ışık falan yakmadan,gece şu an uyumamiz gerek diyip,yatırın tekrar.
Benim kızımda yapıyordu bunu, gece kalkar otururdu ,sanki gündüz gibi oynamak istiyordu vs. En son bu şekilde yanımda yatırarak çözdüm olayı,ilk geceler yine kalktı tabi ama benim kalkmadığımı,ilgilenmeyeceğimi anlayınca bıraktı ufak ufak bu gece uyanmasını. Konuşmadım,sohbet etmedim,kalkmadım yataktan,ışık yakmadım,daha gece uyumamız gerek diyip o kalktıkça ben yatırdım alıştı böyle böyle.
Cocuğunuz gece gündüz ayrımı yapamıyor gibi(benim kızimda böyleydi tam tanımı bu olmayabilir)bunu değiştirmeye bakın zira bir sorunu yoksa uyumalı. Işık yakmadan,sohbet etmeden geçirin zamanı,sesiniz kısık olsun,gece uyunduğunu anlaması lazım.

Akşam uyuma saatini 9 bucuga alsanız belki daha derin uyur. Ne zaman 8 de uyutsam sabahı sabah ediyorduk. Daha geç vakte çekince ilk bir kaç gün alışma evresinden sonra düzene girdik.
O iş olmuyor ya herkese . Benim oğlum ne zaman daha geç saatte uyusa 5 kere uyanıyorsa 10 kere uyanıyordu aşırı yorgunluk oluyor .

Kendi odasında uyuyorsa,yanınızda yatırmayı deneyin, gece uyanırsa ışık falan yakmadan,gece şu an uyumamiz gerek diyip,yatırın tekrar.
Benim kızımda yapıyordu bunu, gece kalkar otururdu ,sanki gündüz gibi oynamak istiyordu vs. En son bu şekilde yanımda yatırarak çözdüm olayı,ilk geceler yine kalktı tabi ama benim kalkmadığımı,ilgilenmeyeceğimi anlayınca bıraktı ufak ufak bu gece uyanmasını. Konuşmadım,sohbet etmedim,kalkmadım yataktan,ışık yakmadım,daha gece uyumamız gerek diyip o kalktıkça ben yatırdım alıştı böyle böyle.
Cocuğunuz gece gündüz ayrımı yapamıyor gibi(benim kızimda böyleydi tam tanımı bu olmayabilir)bunu değiştirmeye bakın zira bir sorunu yoksa uyumalı. Işık yakmadan,sohbet etmeden geçirin zamanı,sesiniz kısık olsun,gece uyunduğunu anlaması lazım.
Aydede gökyüzünde uyku vakti diyorum. Klasik cümlem. Yatıyor. Sırtına pış pış diyorum. Uyuyor. Ama fark etmiyor ki 30 dkda bir bunu söyledikten sonra

Her fikre açığım Lale
Kendi söküğümü dikemiyorum resmen😔
Estağfurullah arkadaşım olur mu öyle şey?
Senin yavrun ne kadar şanslı ki senin gibi bu işin ehli bir anneciği var.

Sadece zor bir dönem geçiriyorsunuz o kadar. Hepimiz farklı konularda zorlanmıyor muyuz zaten?

Allahım çok büyük.

Allahım en yakın zamanda tüm dertlerimize derman versin,yavrularımızı kötülüklerden korusun inşallah.

Aaa şimdi aklıma geldi.

Arada abdest alıp dua okusan üflesen yatağına,odasına,yavruna,eşine ve tabii ki kendine… Ben bunu çok yaparım.

Estağfurullah arkadaşım olur mu öyle şey?
Senin yavrun ne kadar şanslı ki senin gibi bu işin ehli bir anneciği var.

Sadece zor bir dönem geçiriyorsunuz o kadar. Hepimiz farklı konularda zorlanmıyor muyuz zaten?

Allahım çok büyük.

Allahım en yakın zamanda tüm dertlerimize derman versin,yavrularımızı kötülüklerden korusun inşallah.

Aaa şimdi aklıma geldi.

Arada abdest alıp dua okusan üflesen yatağına,odasına,yavruna,eşine ve tabii ki kendine… Ben bunu çok yaparım.
Başucunda Kuran, yastığının altında buna özel yazılmış dua var. Yatarken dua etmeden yatmam. Hep okur öyke yatarım

İyi dileklerin için teşekkür ederim. Sen çok zarif ve iyi bir kadınsın😇

Başucunda Kuran, yastığının altında buna özel yazılmış dua var. Yatarken dua etmeden yatmam. Hep okur öyke yatarım

İyi dileklerin için teşekkür ederim. Sen çok zarif ve iyi bir kadınsın😇
Rica ederim arkadaşım. Ben de teşekkür ederim.

Allahım güç kuvvet versin inşallah.

Her çocukta uykuyu sevmiyor . Büyük oğlum uyansa da sevsek derdik hep o derece uyurdu. Küçük de tam tersi öğle uykusunu bir buçuk yaşında bıraktı. Gece sürekli uyanirdi falan. Üç buçuk yaşında ama hala uykuyla arası yok. Resmen ağlaya ağlaya uyur,uyumamak için. Vakit kaybı olarak görüyor uyumayı. Büyük oğlum hala uykuyu sever.

Back