• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan Ağlıyorum

Çarlamba gecesi geçmeyen ağlama krizleri oldu. Neren aprıyor dediğimde yüzünü kulağını boynunu ağzını gösterdi hep. Acile gittik en sonunda. Muayene temiz çıktı
Aynen bizimki de kulagini tutuyordu sorunca. Anlaşılamamiş olabilir mi bir kulak burun boğaz doktoruna da mı götürseniz?açık açık gösteriyormuş da bunu atlamayın bence kesin net emin olun.

Öğlen uykusunu uyumayınca huysuzlanmiyorsa öğlen uyutulmayabilir tabi.ama benimki asla akşama kadar dayanamaz mesela.konu sahibi de bundan söz etmiş düzenimiz hemen hemen aynı.fiziksel bir sorun yoksa normal ideal uyku duzeni bu.sık uyanması kulak ağrısını aklıma getirdi benim.gecen hafta aynısını yaşadık,neyse ki çözülebilecek bir sorun.

Yok hayır ilk denemeler 15 dk uyku ile sonuçlandı sonra ona da direndi ztn cin gibi keyfi yerinde cocugu alıp uyutmak ona eziyet oldu denizde piknikte vs çok yorulup yanlışlıkla akşam erken uyusa gece ayakta geçti. Bu karar 2 günde oluşmuş bir duzen değildi
Bende refluyu yazdım yatınca şikayetleri artabilir ağız kokusundan da bahsetmiş yada boğaz iltihabı mantıklı oda koku yapar

Yok hayır ilk denemeler 15 dk uyku ile sonuçlandı sonra ona da direndi ztn cin gibi keyfi yerinde cocugu alıp uyutmak ona eziyet oldu denizde piknikte vs çok yorulup yanlışlıkla akşam erken uyusa gece ayakta geçti. Bu karar 2 günde oluşmuş bir duzen değildi
Bende refluyu yazdım yatınca şikayetleri artabilir ağız kokusundan da bahsetmiş yada boğaz iltihabı mantıklı oda koku yapar
Tabi böyle çocuklar da var gunduz uykusunu erken terk eden.
Ağız kokusu enfeksiyona işaret eder demişti bizim doktorumuzda.dediginiz gibi reflü boğaz enfeksiyonu ya da kulak olabilir.
Uykusuzluk cidden tüm psikolojiyi aile düzenini herseyi etkiliyor.insallah bir an önce sebebi bulunur ve sonuca ulaşır.

Tabi böyle çocuklar da var gunduz uykusunu erken terk eden.
Ağız kokusu enfeksiyona işaret eder demişti bizim doktorumuzda.dediginiz gibi reflü boğaz enfeksiyonu ya da kulak olabilir.
Uykusuzluk cidden tüm psikolojiyi aile düzenini herseyi etkiliyor.insallah bir an önce sebebi bulunur ve sonuca ulaşır.

Benim teyzem zavallı yıllarca sahur yapmadan oruç tuttu ne yapsa olmadı anne yemek zamanı mı diye mutfak kapısında biterlerdi:D evde ışık bile açmadan kalkiyordu en son vazgeçti
Ama baba da babaanne de 3 saat ile yaşar tamamen genetik. Bizim tarafta herseyi dokun uykuya dokunma :D

Öğlen uykusunu uyumayınca huysuzlanmiyorsa öğlen uyutulmayabilir tabi.ama benimki asla akşama kadar dayanamaz mesela.konu sahibi de bundan söz etmiş düzenimiz hemen hemen aynı.fiziksel bir sorun yoksa normal ideal uyku duzeni bu.sık uyanması kulak ağrısını aklıma getirdi benim.gecen hafta aynısını yaşadık,neyse ki çözülebilecek bir sorun.
Kulak ağrısının çözümü ne

Hanımlar selam
Bu konuyu cidden hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
Uyumuyor. Artık sinir krizi geçirdim bu gece.
Kaç gün yaşayabiliriz uykusuz?

Uyku eğitimi denedik olmadı
Başka yöntemler denedim 3 gün oluyorsa sonra olmuyor. Hemen çözüyor olayı

Bu geceki şu ana kadar olan durumu yazayım.
20.00de uyudu.
23.38de uyandı. Sonrası kabus
00.09a kadar tam 4 kez uyudu ve uyandı
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Gerçekten kendi kaldırıp atasım var yerlere.

00.10dan sonrası daha da kabus
Uyumadı. En son sinirle yaktım evdeki tüm ışıkları
Oturdu biraz. Sonra yatağa götürdüm
Patpat ile ninni söyledim

01.45 - 01.56 arası 11 dk uyudu yetmiştir ona danırım

Şu an kabus devam ediyor
O uyuyor ama beni uyutmuyor
001.50-2.07 arası 3 kez mızıkladı.
Hepsinde pışpış yapmak zorunda kaldım.
Yani yatağa yatsam 3 4 dk uyku hakkım var resmen

Tükendim
Sahada çalışıyorum. Yol yspıyorum. Uyuklaya uyuklaya

Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.

Bu kesinlikle atak diş vs değil. Biz 20 aydır böyleyiz. Bu başka bişi.

Algılarım kapandı. Kafam basmıyor artık. Bu satırlaro yazarlen yine mızmızmız
Mıkırdadıkça sinir basıyor beni yemin ederim.

O kadar gerginim ki

umutt var mı? Düzelecek mi? Nolur bir şey söyleyin

Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Kendi kıyafetinizden bir tanesini bebeğinizin besigine koyun sizin kokunuzla uyursa rahat uyuyabilir ablam öyle yapıyor da

Daha önce uyuduğunda uyanıp sizi uyanık ve babayla otururken falan gördü mü hiç? Çünkü çocuklar hayat ben uyuduktan sonra devam ediyor düşüncesine katlanamıyorlar. Benimkiler de çok problem çıkardı bu uyku konusunda ama çocuktan çocuğa da değişiyor, son iki çocuğum ilk çocuğum kadar delirtmedi beni bu konuda. Kıyamam çok zor biliyorum ama geçecek inanın bana. siz istemeseniz bile yoluna girecek zamanla.

Benim teyzem zavallı yıllarca sahur yapmadan oruç tuttu ne yapsa olmadı anne yemek zamanı mı diye mutfak kapısında biterlerdi:KK70: evde ışık bile açmadan kalkiyordu en son vazgeçti
Ama baba da babaanne de 3 saat ile yaşar tamamen genetik. Bizim tarafta herseyi dokun uykuya dokunma :KK70:
Ay yazık uykusuzlukta master yapmış kadın 😆
Genetik kısmı çok fena zaten nerde kötü bir özellik var onu alıyor bu bebeler...Alsana uyku genini mis gibi 😊

Kullanıyoruz şu an ☺️ doktorumuz antibiyotikle beraber verdi.ishal ya da kabızlık sorunu yaşamadık böylece.
En önemlisi de antibiyotiğin cokerttigi sistemi duzeltebilmek probiyotikle

Kaç ay kullanacaginiza dair bilgilendirildiniz mi ?

10 gün kullanacağız. Büyük oğlumu neredeyse hiç ilaçsız büyüttüm.Dr Kadir Tuğcu nun tavsiyelerinden çok faydalandım. Fakat şu an istemeyerek de olsa bebeğime antibiyotik kullanıyorum.gunlerce çılgınlar gibi ağladı ve tedaviye başlar başlamaz faydasını gördük gerçekten ihtiyacı varmış demek ki.. umarım kolay atlatırız ve tekrarlamaz.

Ahh prebiyotik için mi sordunuz kac ay kullanacağımızı? Antibiyotik tedavisi 10 gün probiyotik konusunda birsey söylememişti doktorumuz ama ben antibiyotik kullanım süresi kadar kullansam yeterli olur diye düşünmüştüm? 🤔

Ahh prebiyotik için mi sordunuz kac ay kullanacağımızı? Antibiyotik tedavisi 10 gün probiyotik konusunda birsey söylememişti doktorumuz ama ben antibiyotik kullanım süresi kadar kullansam yeterli olur diye düşünmüştüm? 🤔
Maalesef antibiyotik kullanınca 6 ay probiyotik tedavisi uygulamalıyız
Siz yine içinize sinmesi ivin doktorunuza sorun ama doğrusu bu ❤️

Aynen bizimki de kulagini tutuyordu sorunca. Anlaşılamamiş olabilir mi bir kulak burun boğaz doktoruna da mı götürseniz?açık açık gösteriyormuş da bunu atlamayın bence kesin net emin olun.
Şimdi doktoruna yazdım. Bütün bulguları her şeyi söyledim. Gündüz neşeli. Enerjik ama ateşli. Gece uyanıyor ama ağlamıyor da. Yani kulak ağrısını da bilirim aslında

Daha önce uyuduğunda uyanıp sizi uyanık ve babayla otururken falan gördü mü hiç? Çünkü çocuklar hayat ben uyuduktan sonra devam ediyor düşüncesine katlanamıyorlar. Benimkiler de çok problem çıkardı bu uyku konusunda ama çocuktan çocuğa da değişiyor, son iki çocuğum ilk çocuğum kadar delirtmedi beni bu konuda. Kıyamam çok zor biliyorum ama geçecek inanın bana. siz istemeseniz bile yoluna girecek zamanla.
Hayır görmedi
O uyuyunxa nefes bile almıyoruz
Uykuya giderken baba da uyumaya gidiyor vs diyoruz

Back