• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uykusuzluktan Ağlıyorum

Merhabalar benim kızımda aynı bu şekildeydi. Herkes bana 40 ı çıkınca düzelir , 6 aylık olunca düzelir diyordu . Üstelik öğlen uykuları da çok kısaydı. Geceleri eşim müslin örtüyü gardroba bağlayıp sallardi bende o sırada uyurdum bı kaç saat . Çocuk uyumadikca sinirden ağladığım , kafamın içinde sürekli bebeğin ağlama sesi duyduğum geceler çoktur. Ama noldu şuan 4 yaşında tamamen bitti mi derseniz maalesef bu uyku da yemek yeme gibi bir huy bence . Bitmiyor ama alışıyorsun büyüdükçe azalıyor . Arada hala geceleri kalkar yarım saat ağlar sonra da çişim gelmişti ona ağladım der 😂

Hanımlar selam
Bu konuyu cidden hüngür hüngür ağlayarak yazıyorum
20 aylık bu çocuk
Uyumuyor
Uyumuyor
Günlerdir mahvolduk
Uyumuyor. Artık sinir krizi geçirdim bu gece.
Kaç gün yaşayabiliriz uykusuz?

Uyku eğitimi denedik olmadı
Başka yöntemler denedim 3 gün oluyorsa sonra olmuyor. Hemen çözüyor olayı

Bu geceki şu ana kadar olan durumu yazayım.
20.00de uyudu.
23.38de uyandı. Sonrası kabus
00.09a kadar tam 4 kez uyudu ve uyandı
Mala döndüm. Uyusam mı uyumasam mı bilmiyorum. Maksimum 12 13 dk da bir uyanıyor.
Gerçekten kendi kaldırıp atasım var yerlere.

00.10dan sonrası daha da kabus
Uyumadı. En son sinirle yaktım evdeki tüm ışıkları
Oturdu biraz. Sonra yatağa götürdüm
Patpat ile ninni söyledim

01.45 - 01.56 arası 11 dk uyudu yetmiştir ona danırım

Şu an kabus devam ediyor
O uyuyor ama beni uyutmuyor
001.50-2.07 arası 3 kez mızıkladı.
Hepsinde pışpış yapmak zorunda kaldım.
Yani yatağa yatsam 3 4 dk uyku hakkım var resmen

Tükendim
Sahada çalışıyorum. Yol yspıyorum. Uyuklaya uyuklaya

Dün gece de eşimle ben 2.5 saat uyuduk toplam. İkimizi de uyutmadı. Bi baba diye kıyameti koparıyor bir anne diye. Ne uyku uyuduk ne uzandık.

Bu kesinlikle atak diş vs değil. Biz 20 aydır böyleyiz. Bu başka bişi.

Algılarım kapandı. Kafam basmıyor artık. Bu satırlaro yazarlen yine mızmızmız
Mıkırdadıkça sinir basıyor beni yemin ederim.

O kadar gerginim ki

umutt var mı? Düzelecek mi? Nolur bir şey söyleyin

Not: gündüz uykusu ayına uygun. Uyku uyanıklık sürelerine birebir dikkat ediyorum
Benim kızımda böyleydi. Hatta bir misafirliğe gitmiştik ve ben ağlamıştım artık uyumak istiyorum diye ve 1 saat sonrada oturduğum yerde uyumuşum. Hiçbir şekilde düzelmiyor. 2.5 yaşından sonra düzeldi. Yani 42 aylıkken yaklaşık.

Merhabalar benim kızımda aynı bu şekildeydi. Herkes bana 40 ı çıkınca düzelir , 6 aylık olunca düzelir diyordu . Üstelik öğlen uykuları da çok kısaydı. Geceleri eşim müslin örtüyü gardroba bağlayıp sallardi bende o sırada uyurdum bı kaç saat . Çocuk uyumadikca sinirden ağladığım , kafamın içinde sürekli bebeğin ağlama sesi duyduğum geceler çoktur. Ama noldu şuan 4 yaşında tamamen bitti mi derseniz maalesef bu uyku da yemek yeme gibi bir huy bence . Bitmiyor ama alışıyorsun büyüdükçe azalıyor . Arada hala geceleri kalkar yarım saat ağlar sonra da çişim gelmişti ona ağladım der 😂
Konudan bağımsız olarak bu yazdıklarınıza karşın kullanıcı adınız beni benden aldı 😂

Genel sağlığı iyi çok şükür. derecesi var odasında tüm evi ona göre ayarlıyoruz
Gündüz yoruluyor. Sürekli hareket halinde. Haftada 2 gün jimnastiğe gidiyor. O yoksa parka. Hiç olmadı evde oynuyoruz.
Anladım. Yoruluyorsa neden uyumuyor bilemedim. İnşallah biran önce düzene girer uykusu. Şöyle düşünün hep böyle kalmayacak. Uyku terapistleri var onları deneyebilirsiniz. Acaba bebeğiniz gün içinde sizi özlüyor da o yüzden mi uyumuyor (çalışıp çalışmadığınızı bilmiyorum). Mesela emen bebekler sırf emmek için gece sürekli uyanırlar. Sizin bebeğiniz de sırf siz ilgileniyorsunuz diye sürekli uyanıyor olabilir. Anneanne ya da babaanne de 1-2 gün sizsiz kalsa bebeğiniz nasıl bir tepki verir acaba? Benim çevremde ailesi dışında böyle farklı yerde kalan bebekler genelde deliksiz sabaha kadar uyuyor annesinin yanında olmadığını biliyor çünkü.

Bir de alışkanlık olur diye bazı şeyleri yapmamak (ayakta sallamak, emerek uyutmak vs )doğru belki ama bazen bebeğin ihtiyacı oluyor. Ben oğlumu meme de ya da sallayarak uyutuyordum. 6. Ayda ayakta sallarken doğrulmayı öğrendi ayakta sallanmayı kendi bıraktı. Uzun süre memede uyudu ( çok bunaltıcı oluyor büyüdükçe iyi bir yöntem değil) daha sonra bir buçuk yaşında isyan bayrağını kaldırdım eşime devrettim uyuma işini o da yanında yatarak uyutuyordu. Ama benle hala memede uyuyordu 2 yaşına doğru memeyi kestim ben de yanında yatarak uyutmaya başladım daha sonra yatağından çıkıp odasında uyumasını beklemeye başladık sonra kapının önünde bekliyorduk en son aşamada artık yatağına bırakıp çıkıyoruz kendi uyuyor. Bu süreçler 2-3 aylık döngüler halinde ilerledi. Eşimle bir gün o bir gün ben uyutuyorduk. Yani destekli uyku iyi bir şey olmayabilir ama her çocuk farklı belki ayakta sallanmaya ihtiyacı vardır ya da yanınızda yatmanıza. Daha sonra ihtiyacı azalınca desteksiz uykuya geçebilirsiniz.

süreçle ilgili biraz detaylı yazma şansınız var mı acaba, kızım 11 aylık 40-50 dkda bir meme için uyanıyor ben de gece beslenmesini kesmeyi düşünüyorum bana bir umut oldu bu yazdığınız cümleler çünkü
20 aylık olduğu için anlıyor tabi
Gün boyu geceyi anlattım
Artık meme yok dedim
Uyumadan emzirdim
Donra peluş hayvanlarını uyuttuk
Evdekilere iyi geceler dedik
Aydedeye el salladık
Yatağa yattık. Sırtına ninni ile patpat vurdum. Uyudu.

Tabi her zaman kolay olmuyor
İlk gece çok zordu. Çok ağladı. Eşim aldı. Meme istediğinde de anlattım önce kahvaltı diye
2 gece de alıştı. 3e düştü uyanması. 3. De sabab 6da uyanıyor ama çok erken diye ayağımda sallıyorum

Bazen biİ deniyor meseka. Bu gece hiç uyumadı. Heo ayaktaydı. Hala ayağımda sallıyorum yine de meme vermedim

11 aylıkken doktor sayıyı azaltarak gidebileceğimizi söylemişti. Önc2 gecede 3 besleme sonra 2 sonra 1 gibi

Muhtemelen uykuya erken geçiyor, ben hep 22.30 da uyuttum çocuklarımı, bana göre 8 çok erken bi saat. Siz yatana kadar o uykusunu almış çakiye bağlamış oluyor. Gündüz sizi çok özlediği için gece o açığı kapatmak istiyor sanırım, 24 ay bitene kadar alın koynunuza yatın ne siz delirin ne o hırpalansın.

Kıyamam ya😔
Atak, diş vs değil dedin ya Nau,dr gittiniz mi peki başka bir ağrısı sancısı ne bileyim huzursuzluğu olabilir mi?
Buna katılıyorum. Mutlaka bir sıkıntısı vardır. Bu bilinçli yapılacak bir şey değil.

Siz nasılsınız? Huzurunuz, enerjiniz, iç güdüleriniz her şey çocuğu etkileyebilir.

Ya bir alerjisi, ağrısı vardır ya ağzı burnu kuruyordur ya tam doymamıştır vs.. Mutlaka mutlaka bir sıkıntısı vardır kuzunun.

Daha detay anlatır mısınız?
Bak ben bu satırları yazarlen kımıl kımıl
Resmen beynimden alev çıkıyor
Sakin olmalısınız. Sabır çok önemli evet çalışan insan için çok zor bir durum.ama karşınızdaki sizin doğurduğunuz evladınız. Benim bebeğimde saat 02.30 dan evvel uyumaz ama sabırla onu bekliyorum her gece.. onun huzuru benim için her şeyden önemli.

Bence her mikirdadiginda almamakla baslayin. Benim cocugumda öyleydi. Sık uyaniyordu. Sonra Bi yerde okumuştum. Uyandığında hemen yanında olmayın aglamıyorsa uykuya döner zamanla diye. Denedim gerçekten öyle. Bazen uyaniyo. Ih mıh yapıp geri uyuyor. Belki çiş falan yaptığı için uyanıyor olabilir o anda

20 aylık olduğu için anlıyor tabi
Gün boyu geceyi anlattım
Artık meme yok dedim
Uyumadan emzirdim
Donra peluş hayvanlarını uyuttuk
Evdekilere iyi geceler dedik
Aydedeye el salladık
Yatağa yattık. Sırtına ninni ile patpat vurdum. Uyudu.

Tabi her zaman kolay olmuyor
İlk gece çok zordu. Çok ağladı. Eşim aldı. Meme istediğinde de anlattım önce kahvaltı diye
2 gece de alıştı. 3e düştü uyanması. 3. De sabab 6da uyanıyor ama çok erken diye ayağımda sallıyorum

Bazen biİ deniyor meseka. Bu gece hiç uyumadı. Heo ayaktaydı. Hala ayağımda sallıyorum yine de meme vermedim

11 aylıkken doktor sayıyı azaltarak gidebileceğimizi söylemişti. Önc2 gecede 3 besleme sonra 2 sonra 1 gibi
teşekkür ederim cevabınız için♥️ azaltarak gitmek çok zor görünüyo ben direkt geceleri kesmeyi düşünüyorum bayram sonrası inşallah.. şu iki gecede alıştı dediğiniz yer beni sevinçten havalara uçurdu, tekrar teşekkür ederim♥️

Bi anımı yazmak istiyorum benim kızımda böyleydi 1 haftaya yakın bulaşik makinesini çaliştirmadim çok yagmur yagıyor kurumaz diye 🙄

Bende rüyalarımı gerçek sanıyordum
Eşimle bu yorgunluğumun arasında benden neden sütlaç istedin diye bozuşmuştum
Rüyaymış
Bende 10 dk uyuyordum mesela ağlıyor uyandım ya odada yerde fareler görüyordum o kadar inanıyordum ki eşimi kaldırıyordum hatta dün gece yine oldu salonda uyumuşum yorgunluktan gözümü açtım kuşumuzun koltuğun altında yürüdüğünü iddia ederek uyandım gördüm yani ama yok

Back