- 13 Temmuz 2019
- 3.063
- 2.921
- 38
-
- Konu Sahibi fridakahrolduu
Sakın uyku damlası işlerine girmeyin bakın bebeğinizin beyni göz kasları herşey şu an gelişimsel aşama da siz onu doyuracaksınız hazırdan faydalanmadan çünkü bütün çözümler sizde anne olarak. Bebeğe uyaran verdiğiniz sürece talep edecek. Tv yi göstermeyi kestiğinizde ağlama krizler i ile karşılaşabilirsiniz ama sonunda pes edecek ve yeni düzeni kabullenecek bu durumda sizin kararlılığınız süreci etkileyecek pes etmeden düzeni oluşturduğunuzda kararlılıkla bekleyin 1 aya yayın gerekirse süreci ama kendinize inanın ve açmayın gece uyanırsada karanlıkta tutun , gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra yanında gözleriniz kapalı uyuyormuş gibi görününDoğru diyorsunuz herkes bir çözüm sunuyor ama inanın benimde denemediğim şey kalmadı olmuyor gündüz hiç uyutmasam bile gece yine aynı saatte uyanıyor sabahın körüne kadar bekliyoruz sonra uyuyor peki uyku damlası falan varmış siz denediniz mi acaba
Kac gün yaptınız bunu peki?Yaptım onu da yaptım valla yine aynı gece saatini biliyor uyanıyor uykusuz da olsa sabaha kadar bekliyor
Kac gün yaptınız bunu peki?
Evet denedim hiçbir etki etmedi evet anında uykusunu getirdi ve Max 30 dk içinde uyudu ama gece uyanmalarina çözüm olmadı yine saat başı uyandı bende kullanmaya devam etmedim.Doğru diyorsunuz herkes bir çözüm sunuyor ama inanın benimde denemediğim şey kalmadı olmuyor gündüz hiç uyutmasam bile gece yine aynı saatte uyanıyor sabahın körüne kadar bekliyoruz sonra uyuyor peki uyku damlası falan varmış siz denediniz mi acaba
Hmm bi sen akıllısınn daha fazla cevap vermek istemiyorum ve sizden de görüş istemiyorum halimi anlayan yaşayan kişiler yazsınVardiyalı işçi gibi devam edin. Siz akillanmazsiniz.
Teşekkür ederim tekrar denerimSakın uyku damlası işlerine girmeyin bakın bebeğinizin beyni göz kasları herşey şu an gelişimsel aşama da siz onu doyuracaksınız hazırdan faydalanmadan çünkü bütün çözümler sizde anne olarak. Bebeğe uyaran verdiğiniz sürece talep edecek. Tv yi göstermeyi kestiğinizde ağlama krizler i ile karşılaşabilirsiniz ama sonunda pes edecek ve yeni düzeni kabullenecek bu durumda sizin kararlılığınız süreci etkileyecek pes etmeden düzeni oluşturduğunuzda kararlılıkla bekleyin 1 aya yayın gerekirse süreci ama kendinize inanın ve açmayın gece uyanırsada karanlıkta tutun , gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra yanında gözleriniz kapalı uyuyormuş gibi görünün
Haftalarca yaptım 2.5 ay falan olacak bu uyku sorunu ise yaramadigi için bıraktımKac gün yaptınız bunu peki?
Hahaha ne kadar komik bizimle mi yatıyorsun da böyle görüş paylaşıyorsun pişkin bir şekilde hiç komik değilsiniz inanın sizin gibiler ve türevleriniz yüzünden kendi hemcinslerimin çoğundan soğumuş durumdayım
Bakalım bende bi tane bitkisel içerikli bir şey buldum doktora sordum sorun yok dene bol suyla dedi denerim ise yaramazsa mecbur bende bırakırımEvet denedim hiçbir etki etmedi evet anında uykusunu getirdi ve Max 30 dk içinde uyudu ama gece uyanmalarina çözüm olmadı yine saat başı uyandı bende kullanmaya devam etmedim.
Yardım edin uykusuzluk sorunu diye başlık açıyor hatalarını yapması gerekenleri söyleyenleri azarlıyor.Dogrusunu yaptığını söylüyor .
Bizden Ne bekliyor acaba alkış aynen devam dememizi mi yada sihirli deynekle uzakdan dokunmamizi mi?
Güzel bir dille tavsiyede bulunmanızı beklemiştim ama siz resmen milleti eleştirmek için pusuda bekliyorsunuzYardım edin uykusuzluk sorunu diye başlık açıyor hatalarını yapması gerekenleri söyleyenleri azarlıyor.Dogrusunu yaptığını söylüyor .
Bizden Ne bekliyor acaba alkış aynen devam dememizi mi yada sihirli deynekle uzakdan dokunmamizi mi?
Sen verdiğin karşılıklar bak öyle yaz . Başta ne güzel yazdım Bir tek çocuk sizde uyumayan 2tane büyüttüm. 3. Bebegim.Kusura bakma yaşından bu uyarılara kulaklarını kapaman. fakat yakında açarsın acaba bebeğim otizim mi diye bir konu. Ozaman anlarsın fakat geç olur. Buda son sana cevapbim. İster beyen ister beğenme o elindeki yavru için uyarıyoruz.şimdi ayaktasindir bak bende ayaktayım. Benimkide sık sık uyanıyor diş vs fakat ben ısrarla sabaha dek yatağında uyutuyorum tekrar tekrar.Hmm bi sen akıllısınn daha fazla cevap vermek istemiyorum ve sizden de görüş istemiyorum halimi anlayan yaşayan kişiler yazsın
Bakın ben ters bir şekilde karşılık verdigimi düşünmüyorum mesajda belki yanlış anlıyorsunuzdur ama sizin laflariniz canımı sıkıyor ben ilk de değilim sonda çevremdeki insanlara da diyorum çoğusu diyor ki çaresi yok biz iki yaşına kadar devam ettik mecbur düzelmesini bekleyeceksin elinden geleni yaptıysan diyorlar bende öyle düşünüyorum artık zaten yapacak bir şeyim kalmadı zaten çok uykusuz ve hastayım yorgunum bi de böyle eleştirisel yorumları alınca iyice sinirlerim bozuldu ben ilgisiz bir anne değilim emin olun gün boyu bebeğimle ilgilendiğim halde acaba daha fazla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum bakın yine yazmışsınız ileride açarsın bebeğim acaba otizmli mi diye diyorsun gelde kırılma sinirlenme inşallah açmam hanım efendi ben bebeğimi saatlerce TV ye maruz bırakmıyorum ama her yolu haftalarca denedim çocuk durmuyor ya bende bebek sarkilari açıyorum onu kucağıma alıp oynuyorum geziyorum ekrana devamlı bakmıyor bile uzaktan uzaktan bakıyor bende biliyorum korkuyorum ama ne yapmam gerek bilmiyorum işte ilk bebeğim eşim işi gereği her gece evde değil bir şeyler yapmaya çalışıyorum ben sadece güzel bir dille yazılmış yorumlar tavsiyeler bekliyordum ama olmadı hemde uygulamayi fazla kullanmıyorum inanın sizin önceki mesajınızı hatırlamıyorum bile neyse kimseyi kırmak değil amacım ama anneligime de söz ettirmek istemiyorum bu kadar ugrasiyorken hele ki şimdi hiç uyumadı bebeğim ve odada loş ışıkta oyun oynuyoruz kırk takla atıyorum resmen ağlamasın diye odadan çıkmak zorunda kalmayalım fazla bağırmasın diyeSen verdiğin karşılıklar bak öyle yaz . Başta ne güzel yazdım Bir tek çocuk sizde uyumayan 2tane büyüttüm. 3. Bebegim.Kusura bakma yaşından bu uyarılara kulaklarını kapaman. fakat yakında açarsın acaba bebeğim otizim mi diye bir konu. Ozaman anlarsın fakat geç olur. Buda son sana cevapbim. İster beyen ister beğenme o elindeki yavru için uyarıyoruz.şimdi ayaktasindir bak bende ayaktayım. Benimkide sık sık uyanıyor diş vs fakat ben ısrarla sabaha dek yatağında uyutuyorum tekrar tekrar.
Bu düzeni en az 3 hafta denedim sanırım ama teşekkür ederim yine denerim sağolunBakın yaptığımız baştan aşağıya yanlış. Bütün mesajlarınızı okudum.
Geceden başlayacam uyandığı zaman odadan dışarı çıkmayın ışıkları yakmayın oyun oynamayın yanına yatın benimde kızım bazen uyanıyor 4-5saat uyumadığı oluyor yanında yatıyorum sadece o uyuyor bi süre sonra benimde canım sıkılıyor ama kalıp tv açıp yada telefonla falan oynamıyorum sadece yatıyorum yanında.
Kaçta uyursa uyusun en geç 8de uyandırın isterse 7:30da uyusun yinede 8de uyandırın.
Bu aylarda 2uykuya geçmişti benim kızım 8de uyandırınca 11de yatırın en geç 12:30da uyandırın.
2.uykuyuda 15:00 yaptırıp en en geç 17:00 de uyandırın 17den sonra uyumasın asla.
Gece uykusuda 21:00da yaptırın.
Bu düzeni 1hafta yaparsanız zaten düzene girer. Gün içinde ekranı kesin yok yengemin çocukları izliyor çok zekiler falan demeyin. 7aylık çocuk ne anlar çizgi filmden spotifydan karanlık modda şarkılar açın sadece bunuda gündüz yapın gece değil gece ninni falanda açmayın kendiniz söyleyin.
Tabi bunları yapmak yerine hala kendi bildiğinizi okumaya devam ederseniz daha çooook ağlar uykusuz kalırsınız.
Bi takmışsınız televizyona izletmeyin 1hafta aradaki farkı göreceksiniz.
7.5 aylık bebeğe TV işletmeyi bırakarak uyku düzeni olusturabilirsin bence bu çocuk neden hep bu saatte uyanıyor acaba diye sorup problemi bulup kaynağı cozmen lazım sonrasıni o zaman düşünmek gerekMerhaba hanımlar kızım 7,5 aylık yaklaşık 2 aydır uyku sorunu yaşıyoruz gece 3 te uyanıyor sabah 7 ye kadar uyumuyor her şeyi deniyorum ama yok yani çok kötüyüm artık duzenim kalmadi yoruldum psikolojik olarak da çok etkiliyor sinirlerim bozuldu lütfen yardım edin fikir verin ne yapmam lazım uyuması için şimdi en son odadan çıktık TV nin başına geldik hâlâ uyumaya niyeti yok
Ne yapabilirim derken beni yapicam hanımefendi uyumasini istediğin bebeğe müzik açmasın bir TV acmazsin ikiNe yapayım lütfen bilmiş bilmiş boş şeyler yazmayın bende istiyorum ve biliyorum ki gelişiminin en verimli olduğu saatte uyusun güzelce ama uyumuyor ben 6 saat boyunca gece yarısı ne yapabilirim oynuyorum masaj yapıyorum karnını doyuruyorum rutin işlerimi yaparken yanımda onunla ilgileniyorum ama bu az bir saat dilimi değil maalesef sevdiği bebek sarkilarini açıp bakıyoruz TV ye 30 dk veya 1 saat
sen bi önce otur kendine bak 7.5 aylık çocuğa gecenin köründe tv izletmek pişkinlik asıl . Birde her tavsiyeye bir cvp yapıştırıyorsun utan birazHahaha ne kadar komik bizimle mi yatıyorsun da böyle görüş paylaşıyorsun pişkin bir şekilde hiç komik değilsiniz inanın sizin gibiler ve türevleriniz yüzünden kendi hemcinslerimin çoğundan soğumuş durumdayım
Utanacak bir şey yapmıyorum en azından bilmediğim bir şey hakkında konuşup alay etmiyorumsen bi önce otur kendine bak 7.5 aylık çocuğa gecenin köründe tv izletmek pişkinlik asıl . Birde her tavsiyeye bir cvp yapıştırıyorsun utan biraz