Uykusuzluk sorunu lütfen yardım edinn

Bakın bu gece sabahladik yine ve hiç TV yi açmadık çok huzursuz karnı tok altı temiz ama uyumuyor şimdi 2 saat sonra uyur tahminen 8 de uyur öğleden sonra 1 de kalkar akşam 6 gibi yine uyur 7 ye kadar sonra kalkar 12 de yatarız 2 de uyanır ve sabahlarız işte teşekkür ederim evet çok bunaldım düzelir diye sabırla bekliyorum ama daha kötü oldu

Teşekkür ederim ama inanın her şeyi yapıyorum bir türlü düzene giremedi inşallah düzelir kısa zamanda

Evet izliyor lütfen bunu yadirgamak yerine bu uyku düzeni hakkında fikriniz varsa verebilir misiniz
uyku sorunun bundan olabileceği hiç aklınıza gelmedi mi ya da ilerde başka sorunlara yol açacağı. Bunu yadırgarım çünkü yadırganacak bir şey 7.5 aylık bir BEBEĞİN TV izlemesi. Uzmanlar bas bas bağırıyorlar azcık okuyun araştırın bilgi sahibi olun.

Düzelebilmesi için sizim biraz çaba harcamanız lazım. Çocuk ne kadar normal uyuyor aslında tersten . Geceyi gündüz yapmış. Dilerseniz 1er saat 1 er saat oynayarak olmadı dayanırım dayanır diyorsanız direkt saatlerinde uyuymaya çalışarak düzene oturtabilirsiniz. Bebeğinizin uykusunda ve zamanında gece salgılanması gereken hormonları salgılanırsa, sıkışsanız dahi tv yi açayımda dursun yapmazsanız bunun yerine baş edemiyorum dışarı çıkalım hava alalım ı koyarsanız 2,5 hafta sonra geldiğiniz noktaya inanamazsınız. Umarım en kısa zamanda çabalarınız sonuç verir.

Tabiki sabahlarsiniz gündüz gece Uykusunu uyuyor size düzen verdim. Uyandirirsaniz bir gün çekeceksiniz gündüz 8 den 1 e kadar uyutmayin. Uyandırın. Yoksa bu düzen düzen değil. Gece ayakta gündüz yatakda olmaz . Fizyolojik açıdan da uygun değil. Bebeğinize bu kötülüğü yapmayin.
5 saat 14 aylık bebeğim zor duruyor oda dışarı çıkmış uyutumamis oluyorum. En fazla 3 saatte bir uyutuyorum evde. Lütfen şu telefonu alıp o aydaki bebeklerin ne kadar uyuması gerektiği uyanıklık süresini ve uyku rutini gibi şeyleri taratıp okuyup bilgi sahibi olun.
Benn bile uzun süre uyuyamazsam uykuya dalmak da zorlanıyorum. Bebekler düzen sever. Karmaşa bu duzeninizden kurtulmanin yolu biraz çaba sarf edip uykunuzdan feragat etmeniz.

Son düzenleme:
Siz gecenin o saatinde rutin işlerinizi yaparsanız, gündüzmüş gibi davranırsınız, oyunlar oynatır tv izletirseniz o bebe vaktin gece olduğunu gecenin uyumak gündüzün uyanıklık için olduğunu nasıl öğrenecek?
Gerekirse patlayacaksınız sıkıntıdan çıkmayacaksınız odadan konuşmayacaksınız oynatmayacaksınız ışık açmayacaksınız. İki gün iki gece hiç uyumamış insanı gece yarısı uyandırıp yemek yedirip oda değiştirip tv izletseniz eğlendirseniz uyku muyku kalmaz farkında olun biraz yaptığınızın ya. Bebe uyumasın diye bunlar yapılır uyusun diye değil, gece üç saat de uyumuş olsa sabah uyandırın tv izletmek hariç gece yarısı yaptıklarınızı gündüz yapın, kısa ve vakitli uyumasına izin verin, hava aldırın duş aldırın akşam yatırın, uykusundan uyanmadan besleyin pışpışlayın siz ondan bir adım önde olun, gece nedir gündüz nedir öğretin
Uyku eğitimini bebeği ağlatmaktan ibaret sanıyorsunuz da çok yanılıyorsunuz elinizin altında internet gibi bir nimet var doğru düzgün faydalanın. Kaldıki üç gece ağlaması gece yarısı tv izlemesinden çooooook daha zararsız
Bilmiş bilmiş filan çok çirkin tarzınız, sizden başka boş bilmişlik yapan yok, siz bir de bebeğe zarar veriyorsunuz. O kadarcık bebeğin tv karşısında ne işi var? Hiç mi zararlarını okumadınız duymadınız görmediniz? İlla tecrübe mi etmeniz gerekiyor akıllanmak için. Yazık değil mi hiç mi korkmuyorsunuz ya bebeğe zarar gelmesinden? Hiç ne yapsbiliriiiiim filan demeyin sizin kolayınıza geliyor tv karşısına oturtmak, kendi rahatınız için….tv si olmayan insanlar nasıl büyütüyor bebeklerini, bilinçli insanlar nasıl büyütüyor bebeklerini? 30dakika bir saat diyorsunuz ya dehşete düştüm siz ne yapıyorsunuz hanımefendi bebek daha 7 aylık, ne göz kasları ne beyni ne psikolojisi ekrana uygun değil

Bunun bir çözümü yok malesef 24 aylık oğlum 8 9 aylıkken başladı uyku sorunu hala devam ediyor ne yapsam olmadı, her uyku saati kabus gece sürekli uyanıyor, gece saat 2 de falan artık zorla uyuyor ve saat başı uyaniyor ben artık pes ettim ne denediysem olmadı çünkü çok zor Allah yardimciniz olsun

Canım sabah 8den 1 e kadar uyuduğu için böyle zaten. Bi kaç gün uyutma sabah. Gunduz de uyandır bak nasıl uyuyacak gece

Teşekkür ederim Instagram kullanmıyorum ama bi bakmamda fayda var aslında uyku eğitiminde de bebeği çok ağlatıyorlar ya kıyamıyorum ama son çare olarak denemek zorunda kalmam inşallah
Zaten o yüzden ismi aglatmayananne . Çünkü aglatmadan eğitim veriyor. Bence hemen bi insta açın bi zararı olmaz aksine faydası olur ben çok şey öğreniyorum ordan

Hiç TV izlemiyorken başladı uyku sorunu 6 7 saat boyunca oyun masaj ninni evde gezinti derken yapacak bir şey bulamayınca TV den ninni açmaya başladım çocuk şarkıları çıkmaya başladı ve bebeğimin gayet hoşuna gitti hattaa bence bana sorarsanız faydalı bile oldu bebeğim oradan şarkıları öğreniyor sevdiği şarkıyı söyleyince çok güzel tepkiler veriyor ben takılmıyorum uzmanlar her zaman doğruyu söylemiyor herkesin doğrusu kendine tabii ki bebeği TV başına atıp bırakıp gitmek veya saatlerce TV izletmek çok yanlış ama ben kendi yaptığım şeyde yanlış bir şey göremiyorum benim yegenlerim de aynı şekilde büyüdü gayet de sağlıklı zeki çocuklar konuşmaya akranlarindan daha erken başladılar bir zararı olsaydı veya olacağını düşünseydim kendi canımdan daha önemli olan bebeğime TV izletmezdim

Gündüz uyutmadim dışarı çıkardım gezdirdim ama inanın bana mısın demiyor hâlâ aynı uykusuz olsa dahi aynı saatte uyanıyor gece yarısı

Doğru diyorsunuz herkes bir çözüm sunuyor ama inanın benimde denemediğim şey kalmadı olmuyor gündüz hiç uyutmasam bile gece yine aynı saatte uyanıyor sabahın körüne kadar bekliyoruz sonra uyuyor peki uyku damlası falan varmış siz denediniz mi acaba

Bana tarzınız çok çirkin diyip kendinizin daha çirkin bir tarzda konuşmanız da ayrı bir durum bakın bu yeni bir olay değil 2 aydır benim denemediğim şey kalmadı zaten bebek ağlayınca koşup beşikten almıyorum biraz bekliyorum uyanınca odada vakit geçiriyoruz sessizce uyutmaya çalışıyorum ışığı yakmiyorum koşupta ama olmuyor bunu yasamadan hiç kimse anlamaz gündüz hiç uyutmamayi denedim sabah aynı saatte yorgun olsam bile kalktık ama yok hiç birisi işe yaramiyor TV izlemeye gelince benim çevremde ki hemen hemen herkes TV izletti bebeğine tabii ki bebeği TV başına atıp bırakıp gitmek yanlış saatlerce izletmek yanlış ama yanında olup kısa bir süre baktırmak gayet zararsız hatta bence bize iyi bile geldi bebeğim bazı bebek sarkilarini çok sevdi normalde ağlarken söyleyince gülüyor oynuyor yegenlerim de izlerdi zeki ve sağlıklı çocuklar çok şükür akranlarına göre de daha önce öğrendiler konuşmayı okumayı yazmayı kendi bebeğimi kimse benden daha iyi düşünemez teşekkür ederim lütfen fikriniz size kalsın siz bebeğinize izletmeyin hiç sizin görüşünüz saygı duyarım sizde saygı duyun

Sağol ya uykumdan hiç feragat etmiyorum gerçekten bu karmaşaya da bayıldım hiç düzene sokmaya çalışmıyorum o internet ve telefonda bi tek sizde var siz bakıyorsunuz bilgileniyorsunuz sadece evet gerçekten sağolun bekara karı boşamak kolaymış kimse başına gelmeden anlamaz bu durumu umarım gelmez yine de

Vardiyalı işçi gibi devam edin. Siz akillanmazsiniz.

Evet izliyor lütfen bunu yadirgamak yerine bu uyku düzeni hakkında fikriniz varsa verebilir misiniz
Zaten çocuk tv izlediği için uyumuyor maalesef ki . Tv nin bir çocuk üzerindeki zararlarını ilerde daha iyi anlayacaksınız merak etmeyin . Yıl 2024 ama hala çocuğa tv izletiliyor birde bunun sorun olduğu söylenince millet suçlanıyor daha ne diyeyim ki bu kafayla zor

Aynen devam o zaman.

Gündüz uyutmadim dışarı çıkardım gezdirdim ama inanın bana mısın demiyor hâlâ aynı uykusuz olsa dahi aynı saatte uyanıyor gece yarısı
Aynı gün ya da 1 haftada düzelmesini beklemeyin. Sizin biraz düzeni istikrarlı bir şekilde devam ettirmeniz lazım düzen oturana kadar.Pes etmeyin ve panik olmayın benekler sünger gibidir duygularınızı emer. Siz kararlı olun. Uyumasa da oluşturduğunuz düzeni saatleri yavaş yavaş çekin ve asla tv vermeyin gün içindede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…