Takıntılı bi insan olduğumun farkındaydım ince detaylara takildigiminda farkindaydim evet bu hale gelme sebebim takıntılı olup herseyi icime atmamdi.ayrica cevre faktorunu de yok sayamayiz takintili olmayan bile etkileniyor.psikolga gidiyorum inşallah bende iyileşcem teşekkür ederim yazınız için.Ben atlayarak okudum çünkü ince detaylardan sıkılan bir yapim var roman falan da okuyamam betimlemeler fazla oldugu icin.
Diger yandan da farkında misiniz bilmiyorum ama kendi sorumlulugunuzu almaktan korkuyorsunuz mesela karisik yazmaniz ilaclar yuzunden, aceleciliginiz diger insanlar yüzünden. Aslinda hayir hepsi sizin davranislariniz, cevrenizdeki aceleci insanlar sizi zorladikca onlara uyum sağlamaya calismissiniz ama bu kisilik farklılığı sizi zorladigi icin zaten anksiyete yasiyorsunuz. Sizi baskalari boyle yapmadi, icinizde zaten cok ince düşünen, detaylara takılan biri vardi sadece farkinda degildiniz ama zamanla bu yönünüz ortaya cikti.
Duygular ve düşünceler bize aittir, onlari yasama hizimiza kendimiz karar vermeliyiz. Suclama egilimi daha cok cocuk benlikten kaynakli ama artik biz birer yetiskiniz ve yetiskin moduna gecip kendi sorumlulugumuzu almamız gerekir bu sebeple ilaclara devam etmekle beraber terapi destegi almalisiniz diye düşünüyorum