Uykularımı kaçıran söz...

Haklısınız bazen duyduklarını aradan zaman geçince de söyleyebiliyorlar. Evde seni unutmucam gibisinden şeyler konuşmuyoruz demek istemiştim.
Benim oğlumda aynı yaşta, dün asker yürüyüşü yaptı şaşırdım nerden öğrendi diye. Eşim güldü bir ay önce göstermiş oyun oynamışlar sokakta.

Yedi yaşındaki abisinden duymuştur, arkadaşlarından duymuştur, sizden duymuştur. Duymuştur illa bir yerden, fanusta büyümüyor ya bu çocuk, takılmayın böyle şeylere.

Benim başıma yapıyodu her başım ağrıdığında acaba ben çok mu belli ediyordum ağrıdığını.
Hamile kaldığımda da gelip gelip karnıma yatıyordu benim haberim yokken kedimin haberi vardı hadi buna ne demeli

Kedilerin bize masaj yapmak gibi bi dertleri de yok bence. Hayvan patisini çalıştırıyor, üstümüze yatmayı düşünüyorsa yatacağı yeri falan kabartmaya çalışıyor bence.

Haklısınız bazen duyduklarını aradan zaman geçince de söyleyebiliyorlar. Evde seni unutmucam gibisinden şeyler konuşmuyoruz demek istemiştim.
Çocuklar çevresinde konuşulanları yapılanları günlerce aylarca beyinlerine kaydederler, tabir yerindeyse sürekli açık kayıt cihazı gibidirler.
Yakın zamanda duymamıştır da aylar önce duymuştur, eline tablet telefon vermiyorsunuz ama yanında hiç mi telefonla konuşmuyorsunuz? Hiç mi bir arkadaşınıza gitmiyorsunuz veya aileniz yakınlarınız size gelmiyor?
İzole bir hayat yaşamıyorsunuzdur, çocuklar anlamlarını bilmediği ama bir şekilde duydukları kelimeleri kendilerince anlamlandırıp söyleyebiliyor endişe etmeyin, soru sorma evresi başlayınca olmadık yerlerde hiç akla hayale gelmeyecek soruları soracak, o dönem yüz kızartıcı olabiliyor :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…