Ablacım, az bi dur derin derin nefes al ver. Öncelikle bosanma düşüncesi varsa aklında onu yavaşca bir kenara süpür. Böyle kuytu köşede olsun ki gözüne ilişmesin. Çünkü boşanmak size eşinize ve özellikle çocuğunuza ciddi zararlar verir.
Eşinizle karşı karşıya oturup ,meseleyi sakin, olayı çözebilecek bir ses tonuyla eşinize açın.
Sonra onu sevdiginizi ve kendisinin de sizi sevdiğini söyleyin. "Çünkü ben senin beni sevdiğini hissediyorum " "sen artık benim içimde bir parçasın" gibi onu etkileyecek sözler söyleyin.
Onu çok iyi anladığınızı söyleyin.
(Zira bu krizde her evde bir işsiz var ve onalrın yaşadıkları stres, kaygı,korku,eziklik duygusu onlara dengesiz şeyleri yaptırıyor)
Eğer çok masraflı biriyseniz, lüzumsuz şeylere pek para harcamayin.
Misal avm gitmek yerine , en basitinden" semaverinizi alın, yakabilirseniz mangal yakın yoksa evden yemek yapın götürün. Olmadı kek ,kurabiye tarzı biseyler yapip semaver yada termosa çay koyup bir parka ,ormana gidebilirsiniz. Böyle seyler pek erkeklerin gözüne gelemz.
Böyle seyler yapabilirsiniz.
Öyle lüks hayata da istekli olmayın. Ne kadar luks yaşarsanız yaşayın yine herkes gibi aynı kara toprağa gireceksiniz. Tek gayeniz ailenizi mutlu etmeye çalışmak. Erkekler bunu fark edince onlar da daha istekli olacaklar.
Şimdi uyku durumuna gelince ,gözlerinizi kapatın ve herseyi ALLAHİN izni ile yoluna koyucam
Yarin hersey benim icin ailem icin güzel olucak. Bizim ailemiz en mutlu aile olucak. Kimse bizi yıkamaz. PARA bile bizi yikamaz ,ayıramaz,birbirimizd düşütemez. Çünkü aşk,sevgi,saygı,sabır hep bizim tarafımızda olucak.
Inşallah eşinizle eski mutluluğunuza kavuşur hatta daha çok mutlu olursunuz.
Saygılarımla
Hayırlı geceler.
Allaha emanet olun.