• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku egitimi ve ailemin karşı çıkmasi

Bir de şu var bebekler her kazandığı yeni beceride uykuları gerilermis. Gözlemledim ve gerçekten her beceride uykuları geriliyor. Bebisinizi en iyi siz tanırsınız
3 aylık olması bir çok şey de avantaj.
Linç gelebilir ama uyku eğitimini ben sevmiyorum
Bebek uyku egitimi alsa bile hastaligi,atagı,diş çıkarmasi vs vs yine bozulacak
O kadar haklısınız ki. Aşı dönemi, diş dönemi, hastalık dönemi. Atak dönemi. Yeni beceri kazanma dönemi.

Ben bu sosyal medya annelerinin verdigi uyku egitimlerini ne guvenli buluyorum ne de dogru.
Borcum varsa girmezdim böyle bir işe, kitap okurdum, cozum arardim ama borc varken (ki var demissiniz) boyle bir egitime 12 bin vermezdim, ayrica 3 ay cok kucuk. 12 bin liraya 8-10 aylik bebek bezi alinir.

Emzirme danisma yazan arkadasa da yazayim, devlet hastanelerinde ucretsiz danismanlik veriliyor.
Gidemedim. Bebeğim çok küçüktü:) ve başımda kayınvalide vardı sürekli dırdır eden bebek ağlamasın aman. Ağlatma bebişimi yoksa çatlar. Bebek niye çatlayacaksa yani geç kaldım.

4 aydan önce önerilmiyor. Uyku eğitiminin içeriği önemli hani nasıl yöntemler kullanılıyor… bir de o uyku eğitimi çocuk diş çıkarırken veya hasta olduğunda sekteye uğrayabiliyor. Verdik eğitimi diplomayı bitti sanma 😂tracy hogg’un kitabından fayda gören çok onu araştırmanı tavsiye ederim. Sadece uyku değil birçok probleme öneriler mevcut
Bu ay degil zaten önümüzde ki ay başlayacağımı belirtmistim ama tam okumamissiniz

Ben bu sosyal medya annelerinin verdigi uyku egitimlerini ne guvenli buluyorum ne de dogru.
Borcum varsa girmezdim böyle bir işe, kitap okurdum, cozum arardim ama borc varken (ki var demissiniz) boyle bir egitime 12 bin vermezdim, ayrica 3 ay cok kucuk. 12 bin liraya 8-10 aylik bebek bezi alinir.

Emzirme danisma yazan arkadasa da yazayim, devlet hastanelerinde ucretsiz danismanlik veriliyor.
Sosyal medya annesi degil on seneyi aşkın bu isi yapiyor alaninda baya iyi

12 bin çokmuş. Uyku eğitimi verip vermemek annenin kararı olmalı. Siz istiyorsanız verin. Ama para vermeden de yapabileceğiniz kaynaklar var. 4 aydan önce zaten önerilmiyor arkadaşlar da yazmış. Şu kitabı bir okuyun derim nasılsa daha vaktiniz var. Aklınıza yatarsa kendiniz verirsiniz. Yok illa yardım almam lazım derseniz o zaman alırsınız.
Eki Görüntüle 3539472
Kitap okumayi birakin yemek yemeye bile vaktim yok hamileyken dusunseydim okuyabilirdim ama ilk çocuğun verdiği cahillik ile dusunemedim

4 aydan önce önerilmiyor. Uyku eğitiminin içeriği önemli hani nasıl yöntemler kullanılıyor… bir de o uyku eğitimi çocuk diş çıkarırken veya hasta olduğunda sekteye uğrayabiliyor. Verdik eğitimi diplomayı bitti sanma 😂tracy hogg’un kitabından fayda gören çok onu araştırmanı tavsiye ederim. Sadece uyku değil birçok probleme öneriler mevcut
3.5 yaşına kadar destek verecekler ilk 18 günde alisiyolarmis birde ağlatarak veya bilindik yöntemler ile değil bebegin isitsel yada duyusal mi ona bakip öyle hareket ediyor lar

Merhaba 6.5 aylık bebeğim var sizinle aynı süreci yaşadım. Evimi tabiri caizse pislik götürüyor. Eşim de ev işinde destek değil home Office çalışmasına rağmen. Bebeğim gündüzleri temaslı uyuyor. Kucakta uyuyor sonra ayağıma alıyorum. Ayağımdan indirirsen kıyamet kopuyor. Diş çıkarma döneminde. 3 aylıkken uyku gerilemesi yaşıyormuş bebişlerimiz 3 aylıkken kucağımda uyuduğunu keşfettim. Öncelikle tavsiyem akşam 8 de heryeri karartin tüm ışıklar kapanmış olsun. Sonra ayağınıza alın kucağa alıştırmayin ilerleyen süreçler de zor oluyor. Bezi değiştirin uyku tulumu giyiyorsa uyku tulumunu giydirin. Tavriniz net olsun. Hemen pes etmeyin. Gece uykusunda muhakkak beşiğinde yatırın. Gece bari rahat edelim. Ninni açıyorsaniz ninni kuran açıyorsaniz kuran açın. Benim bebeğim Uyku Rukyesiyle çok rahat uyudu. Tavsiye ederim. Rabbim bizlerin yardımcısı olsun. Uyku eğitimi vermek istiyorum. Ama eşim cimridir hayatta 12k verdirmez. Emzirme danışmanına bile ücret odetmedi. Onun yerine bol bol mamaya para veriyor şimdi.
Esim para konusunda cimri değil verir emme konusunda şükür problem yok ama uyku egitimi almamiz sart bebeğim ayakta sallama ile bile uyumuyor tavana besik kurduk onda da devamli sallanarak uyuyor ve aşırı ağlıyor uykuya dalana kadar her yöntemi denedim

Kızlar 3 aylik bebegim var önümüzde ki ay profosyonel sosyal medyada da baya ünlü birinden uyku egitimi almak istiyorum eşim çokta gönüllü olmasa da al diyor fiyat 12 bin annem duyunca şok oldu ama benim bebeğim çingene beşiğinde bile uyumamaya başladı kesinlikle sallanma durunca da uyumuyor geriye kalkıyor hiçbir şekilde basindan ayrılamıyorum yemek yiyemiyorum is yapamiyorum annem çok tepki gösteriyor o paraya başka birsey yaparsınız uyur cocuk zamanla falan esimde borclarimiz var bitince kurutma makinesi alırım sana diyor ama ben çok istiyorum eğitim almayi çünkü çok yıprandım uyku egitimi alan varmi aranızda yoksa gereksiz birsey mi nolur yardim edin ☹️
canım az kalmış şu an bebeğin kendi melatonini salgilayamiyor. o yuzden uyumuyor. ama başlayacak bu aralar

Kızlar 3 aylik bebegim var önümüzde ki ay profosyonel sosyal medyada da baya ünlü birinden uyku egitimi almak istiyorum eşim çokta gönüllü olmasa da al diyor fiyat 12 bin annem duyunca şok oldu ama benim bebeğim çingene beşiğinde bile uyumamaya başladı kesinlikle sallanma durunca da uyumuyor geriye kalkıyor hiçbir şekilde basindan ayrılamıyorum yemek yiyemiyorum is yapamiyorum annem çok tepki gösteriyor o paraya başka birsey yaparsınız uyur cocuk zamanla falan esimde borclarimiz var bitince kurutma makinesi alırım sana diyor ama ben çok istiyorum eğitim almayi çünkü çok yıprandım uyku egitimi alan varmi aranızda yoksa gereksiz birsey mi nolur yardim edin ☹️
Demeyi unuttum. Bebeğiniz ilk uyandığında uyku sersemi meme ya da mamayı verin. Hemen geri uykuya dalıyor. Emzik kullanıyorsanız daha sonra emzikle destekleyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum uykuya geçişi de baya kolaylaştı.sadece diş ve hastalık dönemi bir de aşı dönemi zorlayacak bunlar bebek buda normal.

Demeyi unuttum. Bebeğiniz ilk uyandığında uyku sersemi meme ya da mamayı verin. Hemen geri uykuya dalıyor. Emzik kullanıyorsanız daha sonra emzikle destekleyebilirsiniz. Ben öyle yapıyorum uykuya geçişi de baya kolaylaştı.sadece diş ve hastalık dönemi bir de aşı dönemi zorlayacak bunlar bebek buda normal.
Her yontem her bebekte ise malesef ki yaramıyor 🥲 denemediğim durum kalmadi

Uyku düzenine çok çok çok önem veriyorum. Özellikle uyku eğitimi almadım/vermedim.

Ama yaşına uygun olan uyku saatlerini araştırıp bir düzen kurmaya çalıştım.

Arada bir sekteye uğrar,hastalık,özlemek vs. Ama asla uyku saatlerinde odadan çıkılmaz,yatakta vakit geçirilir,hiç bir şey yapamazsam sakin oyun oynarız.

Misafir zaten söz konusu bile olamaz.

Evet evet sosyal hayatımız 0.

Tamamen bebeğe endeksli yaşıyoruz.

Benim annem de benim gibi çocuk büyütmüş, yanımda olsaydı,beni takdir ederdi.

Kayınvalide her zaman beni her konuda olduğu gibi uyku düzeninde de eleştiriyor hâla.

Hiç de umursamam.

4 aylık olacak bu ay bebeğim ben de kendimce bir düzen oluşturmaya çalışıyorum. Dün gece uykusuna kendi odasında geçirdim bi iki mızmızlandıkça gittim popoya iki pat pat uyudu. Normalde pes ederdim etmedim bence önemli olan kararlı olmak. Bu konularda biraz eski kafalıyım ama annelerimizin zamanında uyku eğitmenleri mi varmış? Biraz para kazanma fırsatçılığı gibi geliyor ki açıkcası miktar bana çok fazla geldi. Kitaplardan faydalanabilirsiniz. Uyku eğitimini vermek de ekstra yorucu bildiğim kadarıyla. Ama yine de sizin bebeğiniz sizin kararınız kimseyi ilgilendirmez.

Bu konularda karar annenin olmalı. Kimse karışamaz. Ben kişisel olarak uyku eğitimine karşıyım. Alan arkadaşlarım da memnun kalmadılar zaten

Ben böyle şeylere sıcak bakmıyorum. Zaten sorunu olmayan bebek uyur. gazı oluyor diş sancısı öpüyoruz ortam sıcak oluyor soğuk oluyor. Yani uyumamasının da nedenleri var. Kızım 16 aylık. Uyuduğu uyumadığı zamanlar da oldu.

Back