• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Uyku egitimi ve ailemin karşı çıkmasi

Delirmekuzereyim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
1.572
2.866
53
Kızlar 3 aylik bebegim var önümüzde ki ay profosyonel sosyal medyada da baya ünlü birinden uyku egitimi almak istiyorum eşim çokta gönüllü olmasa da al diyor fiyat 12 bin annem duyunca şok oldu ama benim bebeğim çingene beşiğinde bile uyumamaya başladı kesinlikle sallanma durunca da uyumuyor geriye kalkıyor hiçbir şekilde basindan ayrılamıyorum yemek yiyemiyorum is yapamiyorum annem çok tepki gösteriyor o paraya başka birsey yaparsınız uyur cocuk zamanla falan esimde borclarimiz var bitince kurutma makinesi alırım sana diyor ama ben çok istiyorum eğitim almayi çünkü çok yıprandım uyku egitimi alan varmi aranızda yoksa gereksiz birsey mi nolur yardim edin ☹️

Biz kızıma verdik ama bu kadar küçük değildi. İlk 4 ay önermiyorlar diye aklımda kalmış. 13 aylık civarında aldık eğitimi, hayatım değişti. Çocuğunda hayatı değişti keşke daha önce yapsaymışız. Memede uyuyordu ve meme ağzından milim kıpırdasa uyanıyordu.
13 ay boyunca 2 saatte bir uyanıyordu meme ağzından çıkmasa bile.
Eğitimi aldığı gün eşimle ilk defa 8 saat uyumuştuk, alışkın olmadığımız için uyanınca uyumaktan başımız ağrımıştı. Kızımda ilk kez uzun süre uyuyunca kendine gelmişti. Biz memnun kalmıştık yani

Biz kızıma verdik ama bu kadar küçük değildi. İlk 4 ay önermiyorlar diye aklımda kalmış. 13 aylık civarında aldık eğitimi, hayatım değişti. Çocuğunda hayatı değişti keşke daha önce yapsaymışız. Memede uyuyordu ve meme ağzından milim kıpırdasa uyanıyordu.
Eğitimi aldığı gün eşimle ilk defa 8 saat uyumuştuk, alışkın olmadığımız için uyanınca uyumaktan başımız ağrımıştı. Kızımda ilk kez uzun süre uyuyunca kendine gelmişti. Biz memnun kalmıştık yani
Gec kalma 6 ayi bile bekleme dördüncü ayda baslayalim diyor eğitmen ismi baldan anne belki bilirsiniz fiyati biraz yüksek dediler de kafam karıştı

Kızlar 3 aylik bebegim var önümüzde ki ay profosyonel sosyal medyada da baya ünlü birinden uyku egitimi almak istiyorum eşim çokta gönüllü olmasa da al diyor fiyat 12 bin annem duyunca şok oldu ama benim bebeğim çingene beşiğinde bile uyumamaya başladı kesinlikle sallanma durunca da uyumuyor geriye kalkıyor hiçbir şekilde basindan ayrılamıyorum yemek yiyemiyorum is yapamiyorum annem çok tepki gösteriyor o paraya başka birsey yaparsınız uyur cocuk zamanla falan esimde borclarimiz var bitince kurutma makinesi alırım sana diyor ama ben çok istiyorum eğitim almayi çünkü çok yıprandım uyku egitimi alan varmi aranızda yoksa gereksiz birsey mi nolur yardim edin ☹️
Ben bu konuyu doktorumuza danışmistim. 1 yaş öncesi onermedigini söylemişti. Tabi eğitim veren kişinin tecrübesi de önemli, belki gerçekten işe yarar. Ben uyku eğitimi almadım. 1 yaş öncesi alan birkaç arkadaşım var. Onlar çok memnun. Ancak şunu diyebilirim ki; çocuğunuz ile ilgili yapmak istediğiniz şeylere eşiniz hariç kimseyi de karıştırmayin.

Kızım 1 buçuk yaşında, geç mi kaldım acaba ya :( aslında öyle sık uyanma durumu vs yok ama desteksiz uyusa da güzel olur. Destek olduğu için birkaç kez kalkıyor yine

Fiyat olarak biraz pahalı malesf ama çocuk için gerçekten çok işe yarıyor bi yakınım almıştı ve gerçekten çok işe yaradı bu süreçte gerçekten anne çok zorlanıyor ve işe de yarıyor eğer maddi olanağınız varsa kesinlikle deneyin isterseniz biraz internetten araştırma yapın ve ilk ona göre başlayın

4 aydan önce önerilmiyor. Uyku eğitiminin içeriği önemli hani nasıl yöntemler kullanılıyor… bir de o uyku eğitimi çocuk diş çıkarırken veya hasta olduğunda sekteye uğrayabiliyor. Verdik eğitimi diplomayı bitti sanma 😂tracy hogg’un kitabından fayda gören çok onu araştırmanı tavsiye ederim. Sadece uyku değil birçok probleme öneriler mevcut

Gec kalma 6 ayi bile bekleme dördüncü ayda baslayalim diyor eğitmen ismi baldan anne belki bilirsiniz fiyati biraz yüksek dediler de kafam karıştı
Biz başka bir eğitmenle çalışmıştık, sizin söylediğiniz kişiyi bilmiyorum. Yani o konuda bir şey söyleyemem 4 aylıkken verende var eğitimi, ben artık dayanamadığım bir noktadaydım.
Kızımı tek başına büyüttüm ve gerçekten zor bir çocuk, hala öyle. Şaka değil, neredeyse hiç uyumazdı. Meme ağzından biraz kıpırdasın 3 saat ayaktaydık, zaten kolikti 18 aylık olana kadar da geçmeyen bir kolik yani gaz bağırsaklarında taşlaşırdı. Röntgenlerde bile kitle gibi çıkardı, sonra anlaşıldı gaz olduğu.
Ben artık pes ettiğim bir durumdaydım, zaten eğitimi de eşim verdi hiç takatim yoktu

annene ne ya
sen de keske paylasmasaydin annenin nasil bir tepki vereceğini biliyorsan. ya da 12 demeseydin 4 deseydin (hos ona bile cok derdi)
heyecanini paylasmak istiyor olabilirsin ama seni dibe cekecegini bildiğin kisilere niye aktariyorsun? kkya yaz, bebekli arkadaşlarına sor falan.
ben asla anneme bilgi vermem - rahatsiz olacagini düşündüğüm seylerde kafam rahat:)
ablam da ayni sekilde cocugunu büyüttü kocaman etti. hic demedi "su kursu düşünüyorum su kadar, bu elbiseyi düşünüyorum bu kadar"
anama ne babama ne? para onlarin butcesinden cikiyor sonucta. sen soylemezsen asla bilemezler
sen her seyi yoruma acarsan her agzi olan da böyle yorum yapar iste.
bence güzel bir olay olmus , az ketum olmak ve ailene fiyat bilgisi vermemek icin

Ben profesyonel destek almadım ama ilk çocuğuma uyku eğitimi verdim. Yani iyi falan da öyle ahım şahım faydasını görmedim.
İkinci çocuğumda ise doğduğundan beri uyku düzeni aynı, hiç girmedim o işlere.

Atak haftası ise, dolunay var ise, diş çıkartıyorsa, gazı varsa, aşı sonrası huysuzluğu ise, odanın havası fazla kuru ya da nemli ise, 4 5 aya kadar yarım kundak yapılmadıysa, sonrasında uyku tulumu kullanılmadıysa (dönenirken ayağına falan dolananı sevmiyorlar), oda sıcaksa zırt pırt uyanırlar.

İlkinde de bu sebeplerde uyandı, ikincide de. Bir de bebek dediğimiz varlık cidden güneş batınca uyumalı, güneş doğunca kalkmalı ama günlük hayatta bu sistem bize uymadığı için uykusuzluk yaşıyoruz.

Bugün 12 bin tl ona vermezdim.

Linç gelebilir ama uyku eğitimini ben sevmiyorum
Bebek uyku egitimi alsa bile hastaligi,atagı,diş çıkarmasi vs vs yine bozulacak

Çok küçük değil mi? Daha kolik durum başlayacak, diş çıkarma huzursuzluğu olacak. 3 aylık bebekte işe yarayacağını hiç sanmıyorum. Ayrıca her bebek aynı değil, benim büyük kızımda çok çektik ama küçük kızımı kolay alıştırdık.

12 bin çokmuş. Uyku eğitimi verip vermemek annenin kararı olmalı. Siz istiyorsanız verin. Ama para vermeden de yapabileceğiniz kaynaklar var. 4 aydan önce zaten önerilmiyor arkadaşlar da yazmış. Şu kitabı bir okuyun derim nasılsa daha vaktiniz var. Aklınıza yatarsa kendiniz verirsiniz. Yok illa yardım almam lazım derseniz o zaman alırsınız.
IMG_7951.jpeg

Merhaba 6.5 aylık bebeğim var sizinle aynı süreci yaşadım. Evimi tabiri caizse pislik götürüyor. Eşim de ev işinde destek değil home Office çalışmasına rağmen. Bebeğim gündüzleri temaslı uyuyor. Kucakta uyuyor sonra ayağıma alıyorum. Ayağımdan indirirsen kıyamet kopuyor. Diş çıkarma döneminde. 3 aylıkken uyku gerilemesi yaşıyormuş bebişlerimiz 3 aylıkken kucağımda uyuduğunu keşfettim. Öncelikle tavsiyem akşam 8 de heryeri karartin tüm ışıklar kapanmış olsun. Sonra ayağınıza alın kucağa alıştırmayin ilerleyen süreçler de zor oluyor. Bezi değiştirin uyku tulumu giyiyorsa uyku tulumunu giydirin. Tavriniz net olsun. Hemen pes etmeyin. Gece uykusunda muhakkak beşiğinde yatırın. Gece bari rahat edelim. Ninni açıyorsaniz ninni kuran açıyorsaniz kuran açın. Benim bebeğim Uyku Rukyesiyle çok rahat uyudu. Tavsiye ederim. Rabbim bizlerin yardımcısı olsun. Uyku eğitimi vermek istiyorum. Ama eşim cimridir hayatta 12k verdirmez. Emzirme danışmanına bile ücret odetmedi. Onun yerine bol bol mamaya para veriyor şimdi.

Ben bu sosyal medya annelerinin verdigi uyku egitimlerini ne guvenli buluyorum ne de dogru.
Borcum varsa girmezdim böyle bir işe, kitap okurdum, cozum arardim ama borc varken (ki var demissiniz) boyle bir egitime 12 bin vermezdim, ayrica 3 ay cok kucuk. 12 bin liraya 8-10 aylik bebek bezi alinir.

Emzirme danisma yazan arkadasa da yazayim, devlet hastanelerinde ucretsiz danismanlik veriliyor.

Back