Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125
Benim küçük bir kızım var bazen o kadar zor ki uğrasmasi nefesim kesiliyor resmen. Üç çocuk birden gerçekten inanılmaz zor olmalı. Bazıları konu sahibini de elestirmis tek suçu üç çocuklu adamla evlenmek. Hiç kimse başkasının üç çocuğunu bakmak zorunda değil hepimiz bir kez dünyaya geliyoruz. Allah yardimciniz olsun ben de olsam cinnet gecirirdim

Ben yabanciyim turk degilim annem kardeslerim baska ulkede yasiyor esimin akrabalarida baska sehirde su anda yardimci almaya durumumiz yok ama ileride esim yardimci aliriz dedi insallah! Annenin umrunda degil cocuklari normal anne cocuklariyla haftada 1 kere arar konusur bu kadin hic aramiyor cocuklar har pazar ariyor telefonu kapali mesaj atiyorlar cevab vermiyor cocuklarin dogum gununde bayramlarda aramiyor cocuklarni 2 kere birakib kacti

Esimi cok seviyorum oda beni seviyor cocuklar ben evlendigimde annesinde kaliyorlardi insan sevdigi birisiyle evlenmek ister burda sucluvarsa oda cocuklarin annesi cocuklara yaniniza sizi gormeye gelicam sizi ariycam gezdirecem diye kandiriyor dedigi sozleri tutmuyor cocuklarin acisi bana patliyor

cocuklari dovub sovmiycam onlari anliyorum annem uvey babamla evlenmeden once dayilarim tarafindan dovulub sovulduk kendim yasadigimi baskasina yapmam asla ben uvey baba kolunda buyudum uvey babama saygim sonsuz uvey kardesimide cok seviyorum

öncelikle eleştiriler çok fazla ağır ve haksız çok tarafı var bence. Şimdi konu sahibi evlenirken anne ölmüş olsaydı ve adam üç çocukla ortada kalmış olsaydı evet zaten baştan kabullenmişsin her şeyi diyebilirdik.ama insanlar evlendiklerinde nasıl babalık görevleri bitmiyor diyorsak eski eşinde annelik görevi bitmiyor. Çocuklar anne ve baba tarafından dönüşümlü bakılsa anlayacağım ama toptan konu sahibinin üzerine kalmış her şey.Kimse boşanmış bir adamla evlendi diye, ölüm kalım hastalık vs olmadan keyfi sebeplerden başka bir insanın sorumluluğunu sonuna kadar üstlenmek zorunda değil.Kadın doğurmuş, emri vaki bir şekilde annelik konu sahibinin üzerine kalmış.üstelik birde taaa uzaktan sorun yaratmakla meşgul.konu sahibi sizin yerinize ben olsam beceremezdim açıkçası.

Esim konusdu bir sey degismedi gine
Canım sen yıpratma kendini kimse doğurma ile anne olmuyor o kadına da annelik öğretemezsin, sen çocuklara bakacaksın bakabildiğim kadar kendini çok yıpratma bir süre sonra onlarda senin kıymetini anlar ama çocukken değil , Allah yardım etsin anneleri hem sen Mutlu olma istiyoru hem çocuklar yetişsin ama kendisi bakmasın istiyor ilerde sen adam edersin meslek sahibi olurlar o Zaman gelir ben sizin annenizim der kızlara

Cocuklara annesi hakinda hic konusmuyorum annesiyle ilgili yorum yapmiyorum rezil durume gelsek anne esimle evliyken aldatiyormus ve cocuklara sakin babanize soylemeyin beni keser diye yalana alistirmis esim komsulardan mahalleden durumu ogrenmis kadin aldattigi adamla kacmis bunden daha rezillik olurmu cocuklar dogruyle yalani ayirt edemiyordu bakimsizlerdi anne nasil anneyse hic dusunmiyor

allah yardimcin olsun boyle bir kadin kizlar buyuyunce onlari da o hayata cekebilir bence konusturmayin gorusturmeyin kocaniz tavrini koysun

İnsanlar kolay eleştiriyor değil mi =)))
Yaşadığın durumu tahmin edebiliyorum
Eşimin çocukları annelerinde kalıyor ama ona rağmen asla öz anne gibi olunamayacağını öğrendim çünkü öz anneler bu iyi diyaloglara dayanamıyor. Bir pedagog yardımı alabilirsiniz bu konuda ancak anne ya da üvey anne değil abla yada arkadaş olmaya gayret edin. Annelik rolüne soyunmayın hüsrana uğrarsınız. İnsanlar bu konuda çok eleştirir duymayın, dinlemeyin ve şunu kabullenin ki ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız. Eskiden bende evlat gibi yaklaşmak lazım, onlar çocuk , her şeyden önce merhamet gerekli diye düşünüyordum ama zamanla bu düşüncelerim kısmen değişti. Asla onlara zarar verecek bir davranışım olmaz ancak asla mesafeyi de aşmak istemiyorum, siz çok sabırlısınız maşallah.

8 yasina girdi en kucugu annesiyle esim defalarca konusdu velayetini vermiyor okula gidemiyor tamam ha ederimdiye 1 sana gecti ne velayetini veriyor ne cocuklerini dusunuyor surekli sorun cikartiyor

Terbiyesizlerdi terbiye verdim demenize takıldım açıkçası
Üvey çocuk yetiştirmek tabi ki de zordur fakat önce sizin onları benimsemeniz lazım ki onlar da sizi benimsesin yazdıklarınızı bakınca benimseme isteğinden çok bir isyan bir nerden geldi bu iş başıma havası var

bende böyle düşünüyorum
ve insanların konu sahibine ithamları ne kadar ağır
adı sırf üvey anne diye
kadın hem çocuklarını bırakıp gidecek hem arada gelip görmeye bile kalkmayacak sonra telefonla arayıp çocukları dolduruşa getirecek oh ne ala memleket

ee öylelermiş ama.
yazmasamıydı.
çocuklarda terbiye şarttır.
yaşları itibari ile de zor dönemlerden geçiyorlardır.
yapmayın artık ya üvey anne diye terbiyesiz bile demesin mi

Uww en zor yaşlar. Ne diyeceğimi bilemedim. Onlarada size de yazık.

Anneleri aradığı zaman , o gun onlara daha şefkatli yaklaşın. Toplayın hepsini dışarı çıkın. Ya da hepsini mutfağa sokun eğlenceli bir şeyler yapın.

gerçekci bir yorum olmuş.
dediğin gibi ne yapılırsa yapılsın öz anne öz annedir üvey anne de üvey anne.
elbette istisnalar var.
ancak genelinde bu böyle.
bu gerçeği bilerek hareket etmekte fayda var.

ee öylelermiş ama.
yazmasamıydı.
çocuklarda terbiye şarttır.
yaşları itibari ile de zor dönemlerden geçiyorlardır.
yapmayın artık ya üvey anne diye terbiyesiz bile demesin mi
Bir tartışmada benim çocuğuma biri senin çocuğun çok terbiyesiz derse ben ağzının payını veririm bizim Kültürümüzde terbiyesiz demek hakaret etmeye eşdeğerdir birine çok terbiyesizsin dersen kavga çıkar. Bunun üvey olup olmamakla ne alakası var simdi???? Acikca uslup sorunu bu bence üvey olsun olmasın farketmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…