evet çocuklu adamla evlendiğini biliyormuş ama çocukları toptan üzerine zimmetleyeceklerini bilmiyormuş.çocuklu adamla evlenmek demek anne hayattaysa eğer çocuğun tüm sorumluluğunu alıp tüm hayatını vermek ve ardından ilgisiz annenin dolduruşlarıyla tekrar kötü bir duruma gelmek değildir ki. Çocuklu adamla evlenenler keyfi bir şekilde başkasının doğurduğu tüm çocukların kökten sorumluluğunu almayı kabul etmek mi oluyor?O çocuklar sen evlendikten sonra meydana çıkmadı biliyordun çocuklu adamla evleneceğini bende bi üvey "ana" ile yasadimda niye ana yada anne kelimesini o tip kadınlar kirletiyor anlamış değilim
Tuylerim diken diken oldu bu nasil bir yorum ya? Resmen uvey annelik yap diyorsunuz kadina. Soguk ol, kati ol. Pardon da bile bile evlenmis 3 cocugu. Bakamayacaksa ev-len-me-ye-cek-ti. Dunyanin binbir turlu hali var o anne vefat da edebilirdi. 3 cocuklu adamla evlendiyse bakmak zorunda.Kendimi senin yerine koyuyorum. Cinnet geçirirdim. Sen çok bile sakinsin. Çocuklara kesinlikle yaranmaya çalışma. Sen kendini paralarsan onlar daha çok sever seni diye bir şey yok. Kendinden ödün vermemeye çalış. Soğuk kanlı ol, duyarsız ol. Seni kızdırmaktan zevk bile alabilirler çünkü sana dost değiller. Onlara her çocuğun öğrenmesi gereken ev içi sorumlulukları öğret. Yapabilecekleri kadar işlerini kendileri yapsınlar. Yatak oda çamaşır toplama vs. Kurallı ve katı ol. Aman canım cicim diye yaranmaya çalışma. Sevgini, sana saygı duymayı öğrendiklerinde gösterirsin. Onlar sana saygı duymadan sevgini verirsen çok çekersin. Bu günlük hayatta da böyle sevgi gösterdiğinde saygısını yitirene sevgi göstermeyeceksin.
Bence sen çok sabırlısın ve merhametlisin. Kimse kolay kolay sürpriz şekilde üç çocuğun tam zamanlı bakımını kabul etmez.
Sabır diliyorum.
Anlamadim ne demek istediginizi tabiyki evlenirken biliyordum annem soylemisdi cocuklari var bir gun onlara bakmak sana duserse ne yapacaksin iyi dusun demisdi annemdende yardim istiyorum annem hep iyi davran bir gun karsiligini alirsin diyorO çocuklar sen evlendikten sonra meydana çıkmadı biliyordun çocuklu adamla evleneceğini bende bi üvey "ana" ile yasadimda niye ana yada anne kelimesini o tip kadınlar kirletiyor anlamış değilim
evet çocuklu adamla evlendiğini biliyormuş ama çocukları toptan üzerine zimmetleyeceklerini bilmiyormuş.çocuklu adamla evlenmek demek anne hayattaysa eğer çocuğun tüm sorumluluğunu alıp tüm hayatını vermek ve ardından ilgisiz annenin dolduruşlarıyla tekrar kötü bir duruma gelmek değildir ki. Çocuklu adamla evlenenler keyfi bir şekilde başkasının doğurduğu tüm çocukların kökten sorumluluğunu almayı kabul etmek mi oluyor?
Anlamadim ne demek istediginizi tabiyki evlenirken biliyordum annem soylemisdi cocuklari var bir gun onlara bakmak sana duserse ne yapacaksin iyi dusun demisdi annemdende yardim istiyorum annem hep iyi davran bir gun karsiligini alirsin diyor
dünyanın binbir türlü hali olmamış ama bildiğiniz kadın bırakıp kaçmış uzaktanda dolduruyor çocukları.ya tekrar soruyorum çocuklu aTuylerim diken diken oldu bu nasil bir yorum ya? Resmen uvey annelik yap diyorsunuz kadina. Soguk ol, kati ol. Pardon da bile bile evlenmis 3 cocugu. Bakamayacaksa ev-len-me-ye-cek-ti. Dunyanin binbir turlu hali var o anne vefat da edebilirdi. 3 cocuklu adamla evlendiyse bakmak zorunda.
evet hanımefendi.13 yaşımda annemi kaybettim.oldu üvey annem.lakin ben başka bir insanın sorumluluğunu almanın ne kadar zor olduğunu bilirim.birde düşünün benim annem ölmüştü.bunlar boşanmışlar.elbette kötü davranmayacak çocuklara ama.işin tek başına bayanın üstüne kalması ve uzaktan ara bozuculuk yapılması ne kadar doğru bir yaklaşım? sürekli yaralarımızla düşünürsek mantığı kaçırır haksızlık ederiz.Sizin üvey anneniz oldumu hiç ? Ona göre cevap vercem
bende böyle düşünüyorum en azından tüm gün okula verebilirler bu kadıncağızın da bir nefes alması lazımAnneleri zaten başından atmış. Üstüne zarar veriyor. Babaları ise akşama kadar çalışıyor. Akşam gelince de bir işe yaramıyor. Anne baba şefkati falan yok şuan. Sizin şefkatiniz zaten samimi gelmiyor çocuklara. Ne yaparsanız yapın inanmayacaklar. Büyüdüklerinde bile size teşekkür edeceklerinin garantisi yok.
Bence çocukları yatılı okula verin. Yarıyıl ve yaz tatillerinde babası izin hakkını kullanarak çocuklarıyla vakit geçirir. Gezmeye falan gidersiniz beraber. Hiç değilse çocuklar az da olsa kaliteli zaman geçirirler. Siz de bütün yıl boyunca uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Her şeye katlanmak zorunda olmak bir yerden sonra tamamen ipleri koparır. Herkesin huyuna suyuna gideyim le nereye kadar ki. Sizinde bir canınız var.
Bakma demiyorum ki, yaranmaya çalışma diyorum. Kötü davran demiş miyim? Yalakalık yapma sana saygı duymazlar diyorum. Algılarını değiştir. Yanlış anlıyorsun. Bile bile evlenebilir. Benim de bile bile evlendin diye yorum yaptığım üyeler olmuştur. Ama kadın bakmak istemiyorum mu diyor? Çocuklarla Nasıl iyi olurum diyor. Böyle bir insana çocukları bile bile evlendin demek saygısızlıktır çünkü kadın zaten bakmaya razı ve merhametli, onların iyiliğini istiyor. Anne vefat etseydi durum tabii ki başkaydı. Şuan konu sahibini tahrik eden bir durum var, anası sağ, hayatını yaşıyor, ama çocuklarına tüm gün ben bakıyorum. Tabii ki anası varken ben niye tamamen bakımı üstleniyorum diye sitem etmek Hakkı. Anneleri olmasaydı tabii ki tamamen bakacağını bilerek evlenmiş olurdu. Bence annesi babası sağ olan çocuklara üvey anne BAK-MAK ZO-RUN-DA DE-ĞİL. Ben olsam bakmam. Kimsenin işini emrivakiyle yapmam. Eski eş resmen emrivaki yapıp konu sahibinin hayatını baltalıyor.Tuylerim diken diken oldu bu nasil bir yorum ya? Resmen uvey annelik yap diyorsunuz kadina. Soguk ol, kati ol. Pardon da bile bile evlenmis 3 cocugu. Bakamayacaksa ev-len-me-ye-cek-ti. Dunyanin binbir turlu hali var o anne vefat da edebilirdi. 3 cocuklu adamla evlendiyse bakmak zorunda.
dünyanın binbir türlü hali olmamış ama bildiğiniz kadın bırakıp kaçmış uzaktanda dolduruyor çocukları.ya tekrar soruyorum çocuklu a
evet hanımefendi.13 yaşımda annemi kaybettim.oldu üvey annem.lakin ben başka bir insanın sorumluluğunu almanın ne kadar zor olduğunu bilirim.birde düşünün benim annem ölmüştü.bunlar boşanmışlar.elbette kötü davranmayacak çocuklara ama.işin tek başına bayanın üstüne kalması ve uzaktan ara bozuculuk yapılması ne kadar doğru bir yaklaşım? sürekli yaralarımızla düşünürsek mantığı kaçırır haksızlık ederiz.
Gerçekçi olmak lazım. Empati yapalım. Biz olsak sabredebilecek miyiz? Ben kadının bu yaptıklarını bile yapamam.bende böyle düşünüyorum en azından tüm gün okula verebilirler bu kadıncağızın da bir nefes alması lazım
anne bırakmış bir de dolduruyor baba işte eve gelince yorgun oluyor
bu kadın nereye gitsin
beni acımasız olmakla suçlayacaklar suçlasın ama düşüncem bu
dünyanın binbir türlü hali olmamış ama bildiğiniz kadın bırakıp kaçmış uzaktanda dolduruyor çocukları.ya tekrar soruyorum çocuklu a
evet hanımefendi.13 yaşımda annemi kaybettim.oldu üvey annem.lakin ben başka bir insanın sorumluluğunu almanın ne kadar zor olduğunu bilirim.birde düşünün benim annem ölmüştü.bunlar boşanmışlar.elbette kötü davranmayacak çocuklara ama.işin tek başına bayanın üstüne kalması ve uzaktan ara bozuculuk yapılması ne kadar doğru bir yaklaşım? sürekli yaralarımızla düşünürsek mantığı kaçırır haksızlık ederiz.
çok çok zor.Gerçekçi olmak lazım. Empati yapalım. Biz olsak sabredebilecek miyiz? Ben kadının bu yaptıklarını bile yapamam.
Çocukların sorumluluğu öz annesi ve babasındadır. Bu kadın niye çile çekmek zorunda? Annesi kaçmış. Peki babası ne işe yarıyor. Tüm yükü ikinci eşine atmaktan başka.
yok her sey 3 ci cocuk dogdugundan sonra baslamisbenim aklıma bi de şu takıldı nasıl sıralamış 3 tane çocuğu hem aldatıyor vs. çocuklardan bir ikisinin baskasından olma ihtimali var mı?
kıyamam sana.elbette anlıyorum seni.duygularınla yaklaşmanı da anlıyorum.bende 13 yaşındaydım ama okuldan eve gelip öğlenleyin tencereyi açmam bile sorun olurdu.kapat tencereyi yemeği soğutuyorsun derdi.zahmet vermeyeyim diye bir yumurta kırardım kendime okul dönüşü, şikayet etmiş olurdu yumurtaların hepsini bitirmiş diye.evin hizmetçiliği görevini üstlenmiştim hergün bulaşıkları ben yıkar temizliğini ben yapar ayak işlerine koşardım ama o evde istenmediğimi hissederdim bilirdim.tabiki seni anlıyorum.ama konu sahibi iyi niyetli geldi bana.birde tek değil 3 çocuk ve yeni anne olmuş bir kadın var karşımızda.birde uzaktan dolduran bir insan.mantıklı olmaya çalışıyorum ki ben 14 yaşımda yetiştirme yurdunu kendim arayıp görevlilere derdimi anlatarak yurda gitmiş bir insanım.o zamanda böyle konuşmuştum görevliyle.bir insanın hayatına başka bir insanı almasının ne denli zor olduğunu her insanın bunu kaldıramayacağını babamın eşinin de kaldıramadığını anlatmıştım.En azından 13 yaşına kadar annenle yasamissin ben 3 yaşındaydım ve ondan sonra hep iftira dayak istismara maruz kaldım. Anlayabiliyormusun üvey anne fobimi ?
umarım öyledir.ben öyle olduğunu düşündüm.Himm siz konu sahibinin çok iyi niyetli biri olduğunu gordunuz yani o zaman amenna