Uvey cocuk yetistirmek, derdim icimde

Uvey cocuk yetistirenler varmi?

• Uvey cocuk yetistirmek cok zor

OY: 119 95,2%
  • Uvey cocuk yetistirmek kolay

OY: 8 6,4%

• Ankete Katılan
    125
kesinlikle bu is nerden geldi basima demiyorum nasil olsa oldugu gibi soyledim bu gercek
diyedebilirsiniz bence.en doğal hakkınız.sizde robot değilsiniz duyguları olan, hisseden bir varlıksınız nihayetinde.dediğim gibi insanlar baştan bilmiyormuydun çocuklu olduğunu diyorlar ama baştan sadece çocuklu olduğunu adil bir şekilde çocukların anne baba tarafından bakılacağını bilebilirsiniz. üç çocuğun hop diye sizin üstünüze kalacağını bilmeniz imkansız.kaldı ki keyfi sebeplerden.gerçekten sabırlısınız. benim eşiminde iki çocuğu var.elimden geleni yaptım başlarda annesinde kalıyorlar onlar gerçi.kendime aldığım her şeyden kızınada alıp hediye ederdim.vakit geçirirdim.çok severdim.sonrasında bir baktım hiçbir kıymeti olmuyor.aldığım şeylere kalitesiz bunlar deyip sürekli burun kıvırıyorlar, bana düşmanlık güdüyorlar ki bunları yaptıran anneleri.en sonunda boşver olacağı yere dedim.şimdi anneleride var zaten çokta umursamıyorum.insani nasıl davranılırsa öyle davranıyorum mesafemi de koruyorum.sizde insani davranın yeter.kendinizi ölesiye yıpratmayın.sizde bir anne evladısınız.

Bir tartışmada benim çocuğuma biri senin çocuğun çok terbiyesiz derse ben ağzının payını veririm bizim Kültürümüzde terbiyesiz demek hakaret etmeye eşdeğerdir birine çok terbiyesizsin dersen kavga çıkar. Bunun üvey olup olmamakla ne alakası var simdi???? Acikca uslup sorunu bu bence üvey olsun olmasın farketmez
o çocuklara bu kadın bakıyor 7/24 .
terbiye noksanları varmış bunu belirtmiş.
sokaktan geçenin çocuğuna demiyor ki.
bütün yükleri exiyetleri bu zavallı kadında.
ne güzel işte terbiyeleri ile de ilgilenmiş.
herkez yapamaz

cocuklar ve kendi cocugum arasinda ayrimcilik yapmiyorum annesi aradiginden sonra bana tavirlari degisiyo aninda soz dinlemiyor esim cok sukur iyi insan ama esim isden yorgun geliyor sikayet edib moralini bozmak istemiyorum bazan oyle uzuluyorum agliyorum ne yapsam diye basim sisdi 8.11.12 yasinda cocuklar

Baba ile sorumluluğu paylaşmalısınız
Yorgun gelebilir ama şu an 4 çocukla sizin temponuz daha yorucu
Şikayet etmeyin tabi ki ama kendinize alan açın, bu şekilde çok uzun müddet devam edemezsiniz

Bir tartışmada benim çocuğuma biri senin çocuğun çok terbiyesiz derse ben ağzının payını veririm bizim Kültürümüzde terbiyesiz demek hakaret etmeye eşdeğerdir birine çok terbiyesizsin dersen kavga çıkar. Bunun üvey olup olmamakla ne alakası var simdi???? Acikca uslup sorunu bu bence üvey olsun olmasın farketmez

Cocugunuza terbiyesizlik yapma demiyorsunuz ya da demezsiniz yani?

Konu sahibi ne kadar yurekliymis ki bastan kabul etmedigi halde 3 cocugun sorumlulugunu almis. Bu forumda 10 konunun 8inde uslup ve yazim yanlis, ben elestirmek icin secsem bu kadini secmem.

Kaldi ki bu kadin azize olmak zorunda degil herhalde.

Hem cocuklara uvey demeyecek, herkes diger beyanlarindan anlayacak burada. Hem diyecek ki anneleri mukemmel, hem cocuklar harika.

Bir kere boyle dese bana gore iyi degil salak oluyor.

Cocuklar icin de kotu bir kelime kullanmamis.

Konu sahibi oncelikle zorunda olmadiginiz bir iyilik yapiyorsunuz. Bu konuda pedagoglardan yardim alin.

Gonlunuzu ferah tutun, siz cocuklarin size tavirlari hakkinda uzuldugunuze iyi bir iletisim kurmayi basarirsiniz.

Son düzenleme:
Başkalarının hayatlarini yasamaktan kendi hayatimiza konsantre olamama durumundan cok sıkıldım! Guzel ablacim sen salla su cocuklari. Pedagogtan fln evet yardim al ama yarin bigun naparsan yap nankörlük gorebilecegini bil. Yapman gerekeni KENDI vicdanin icin yap fazlasini kendi cocuguna yap. Ay ne diye baskasinin hayatinu ustleniyorsunki. O.. Kadin bide arayip akil veriyormus. Bak bak bak. Sen de cocuklara akil ver buyuyun okuyun annenizle ev tutun diye :KK70: 3 cocuk bakiyosun bide kendi cocugun valla saka gibi. Insallah bide kocandan zulum gormuyosundur. O cocuklar seni anlarlar ama ölme esegim ölme. Buyucekler de anlicaklar da. Harap etme kendini. Kimse icin daha fazlasini yapma.

Şimdi ne desem bilemedim ama bu arkadaşa katılmadan da edemedim; )

Bir arkadaş yazmış annesi bakmış büyütmus 20 yıl evlendirmis bir kalemde silmisler kadini!

Konu sahibine gelince
normal davran ekstradan hiçbi şey yapma ki çocuklara kinlenmë şunu yaptım da yaranmadim diye

Babalarina söyle yikasin çocukları, camasirlarini makineye ativer babası yetisemiyorum vs deyin

Çok ugrasmayin onlarla çokta takmayın

Cocuklardan sikayet etmekicin acmadimbu konuyu cocuklarla araminasil iyilastiririm diye yardim ıstedim cocuklarin gonlunu almaya calisiyorum neyi dogru neyiyanlis oldugunu gostermeye calisiyorum dogum gunlerinde surpriz yapiyorum sevindiriyorum sadece bazen anneleriyle konusduklerinde aninda aramiz bozuluyor soz dinlemezler 1 ay devam ediyor sonra aramiz iyilesdiginde gine anne ariyor ve ayni seyler tekrar yasaniyor

Okur okumaz, azeri olabilir yabancı biri tarafından yazılmış demiştim, öyleymiş de . Şimdi bunu anlayamayan insanlar sizin uslubunuzu eleştiriyorlar. Bu onların algılama sorunu. Lütfen umursamayın.

Çocukları için de hayatınız kolay olmayacak evet ama o çocukların bi günahı yok, Siz iyi niyetinizi bozmayın, annesi için de, özlediğinizi biliyorum ama o bi süre ayrı kalmak istiyor, Biraz düşünsün sizi özlesin gelir zaten falan deyin, yaptığınızı sanmıyorum ama asla kötülemeyin, sizle ilgili kötü bişey söylediğini duyarsanız çocuklarla güzelce konuşun, Ama size kötü davranmalarını çok takmayın. o yaşlardaki çocuklar anneleriyle de sürekli kavga eder, ama sizin zayıf noktalarınızı bulmaları daha kolay, size söylediklerinize alınmanız çok normal.Babalarından da yardım alın tabi ama çocuklar, banyolarını yapacak, odalarını toplayacak, gerektiğinde mutfakta size yardım edebilirler. Onlarla arkadaş olup, yardımlaşın. Allah kolaylık versin. İçinizdeki iyi niyet hiç ölmesin

Hayir kesinlikle sokaga atmam cocuklari annelerine bir sey olub olmadigi beni ilgilendirmez ben sadece nasil yapsam cocuklarla nasil anlatacagimide bilemiyorum cocuklar hep benden yana olsunlar istiyorum aramiz hep iyi olsun istiyorum onlari uzecek davranisde bulunmuyorum

Kendimi senin yerine koyuyorum. Cinnet geçirirdim. Sen çok bile sakinsin. Çocuklara kesinlikle yaranmaya çalışma. Sen kendini paralarsan onlar daha çok sever seni diye bir şey yok. Kendinden ödün vermemeye çalış. Soğuk kanlı ol, duyarsız ol. Seni kızdırmaktan zevk bile alabilirler çünkü sana dost değiller. Onlara her çocuğun öğrenmesi gereken ev içi sorumlulukları öğret. Yapabilecekleri kadar işlerini kendileri yapsınlar. Yatak oda çamaşır toplama vs. Kurallı ve katı ol. Aman canım cicim diye yaranmaya çalışma. Sevgini, sana saygı duymayı öğrendiklerinde gösterirsin. Onlar sana saygı duymadan sevgini verirsen çok çekersin. Bu günlük hayatta da böyle sevgi gösterdiğinde saygısını yitirene sevgi göstermeyeceksin.
Bence sen çok sabırlısın ve merhametlisin. Kimse kolay kolay sürpriz şekilde üç çocuğun tam zamanlı bakımını kabul etmez.
Sabır diliyorum.

Hayir kesinlikle sokaga atmam cocuklari annelerine bir sey olub olmadigi beni ilgilendirmez ben sadece nasil yapsam cocuklarla nasil anlatacagimide bilemiyorum cocuklar hep benden yana olsunlar istiyorum aramiz hep iyi olsun istiyorum onlari uzecek davranisde bulunmuyorum
bence aranız hep iyi olması gibi bir şey olmaz maalesef
önce bunu göze al
ne kadar az beklenti içinde olursan o kadar az hayal kırıklığı yaşarsın üstlerine gitme beni sevecekler falan diye
bebeğinle alakalı ol
eşin sana daha çok yardımda bulunsun kızlarla daha çok ilgilensin bir şey uyarmak zorunda olduğunuzda eşiniz yapsın siz değil
bir pedagogdan yardım alın okullarının rehber öğretmenleriyle görüşün her şey olacağına varıyor

Zaten uslubunuzdan anadilinizin farkli oldugu ve iyi niyetiniz anlasiliyor, merak etmeyin.

Kendimi senin yerine koyuyorum. Cinnet geçirirdim. Sen çok bile sakinsin. Çocuklara kesinlikle yaranmaya çalışma. Sen kendini paralarsan onlar daha çok sever seni diye bir şey yok. Kendinden ödün vermemeye çalış. Soğuk kanlı ol, duyarsız ol. Seni kızdırmaktan zevk bile alabilirler çünkü sana dost değiller. Onlara her çocuğun öğrenmesi gereken ev içi sorumlulukları öğret. Yapabilecekleri kadar işlerini kendileri yapsınlar. Yatak oda çamaşır toplama vs. Kurallı ve katı ol. Aman canım cicim diye yaranmaya çalışma. Sevgini sana saygı duymayı öğtendiklerinde gösterirsin. Onlar sana saygı duymadan sevgini verirsen çok çekersin. Bu günlük hayatta da böyle sevgi gösterdiğinde saygısını yitirene sevgi göstermeyeceksin.
Bence sen çok sabırlısın ve merhametlisin. Kimse kolay kolay sürpriz şekilde üç çocuğun tam zamanlı bakımını kabul etmez.
Sabır diliyorum.
Tesekkur ediyorum

Anneleri zaten başından atmış. Üstüne zarar veriyor. Babaları ise akşama kadar çalışıyor. Akşam gelince de bir işe yaramıyor. Anne baba şefkati falan yok şuan. Sizin şefkatiniz zaten samimi gelmiyor çocuklara. Ne yaparsanız yapın inanmayacaklar. Büyüdüklerinde bile size teşekkür edeceklerinin garantisi yok.
Bence çocukları yatılı okula verin. Yarıyıl ve yaz tatillerinde babası izin hakkını kullanarak çocuklarıyla vakit geçirir. Gezmeye falan gidersiniz beraber. Hiç değilse çocuklar az da olsa kaliteli zaman geçirirler. Siz de bütün yıl boyunca uğraşmak zorunda kalmazsınız.
Her şeye katlanmak zorunda olmak bir yerden sonra tamamen ipleri koparır. Herkesin huyuna suyuna gideyim le nereye kadar ki. Sizinde bir canınız var.

bence aranız hep iyi olması gibi bir şey olmaz maalesef
önce bunu göze al
ne kadar az beklenti içinde olursan o kadar az hayal kırıklığı yaşarsın üstlerine gitme beni sevecekler falan diye
bebeğinle alakalı ol
eşin sana daha çok yardımda bulunsun kızlarla daha çok ilgilensin bir şey uyarmak zorunda olduğunuzda eşiniz yapsın siz değil
bir pedagogdan yardım alın okullarının rehber öğretmenleriyle görüşün her şey olacağına varıyor
Tesekkur ederim

O çocuklar sen evlendikten sonra meydana çıkmadı biliyordun çocuklu adamla evleneceğini bende bi üvey "ana" ile yasadimda niye ana yada anne kelimesini o tip kadınlar kirletiyor anlamış değilim

Kendimi senin yerine koyuyorum. Cinnet geçirirdim. Sen çok bile sakinsin. Çocuklara kesinlikle yaranmaya çalışma. Sen kendini paralarsan onlar daha çok sever seni diye bir şey yok. Kendinden ödün vermemeye çalış. Soğuk kanlı ol, duyarsız ol. Seni kızdırmaktan zevk bile alabilirler çünkü sana dost değiller. Onlara her çocuğun öğrenmesi gereken ev içi sorumlulukları öğret. Yapabilecekleri kadar işlerini kendileri yapsınlar. Yatak oda çamaşır toplama vs. Kurallı ve katı ol. Aman canım cicim diye yaranmaya çalışma. Sevgini, sana saygı duymayı öğrendiklerinde gösterirsin. Onlar sana saygı duymadan sevgini verirsen çok çekersin. Bu günlük hayatta da böyle sevgi gösterdiğinde saygısını yitirene sevgi göstermeyeceksin.
Sabır diliyorum.
Cok tesekkur ederim

X