- 23 Temmuz 2016
- 45
- 37
- 38
Çocuklar kimseye minnet duymaz .Bu dünya bi ütopya değil. Kimse kimsenin kusurunu örtmek zorunda da değil bu devirde. Hele kusuru örtülecek kişinin davranışlarıyla.Kadın hem çocukları dolduracak hem konu sahibi bakıcak ve Nirvanaya ulaşmış edasıyla iyi düşünecek(!) Üzgünüm ama o çocukların minnet duymaları gerekir , ben böyle düşünüyorum.
yooo , ben de mesela anneannemde büyüdüm şu veya bu şekilde.bir çocuğun mantığı ne kadar kötü olursa olsun annelerinin anneleri olduğu mantığıdır..
evdeki diğer kadın anne rolü oynayan bir başka kadındır..
ve hiç bir çocuk çocuk aklıyla o diğer kadına ki kendisi üvey olduğunu üstüne basa basa belirtmiş , minnet duymaz.. minnet duyması gerektiğini bilemez.. belki yıllar sonra ama çocukken değil..
3 tane kız çocuğu kolay değil zorlanıyorsunuzdur ama o çocukların varlığını bilerek evlendiniz değil mi? Anneleri bırakıp gitmeseydi bile babalarının belli zamanlarda çocuklarını alma ve bakma hakkı var yasalara göre, bunu biliyordunuz sanırım ve büyük ihtimalle yaşları çok büyük değil, onlar çocuk, arada sabrınızı taşıracaklardır, anneleriyle görüştüklerinde tavırları değişecektir lakin bir yetişkin olarak sizin anlayışlı ve sabırlı olmanız gerekiyor.Ekimde 2 yil dolacak evliligimiz? Esimin evvelgi evliliginden 3 kizi var evlendigimde cocuklar anasinda kaliyorlardi 1,5 ay sonra kadin cocuklarini bize birakib kacib gitti rezil bir durumdaki cocuklari ben yikadim bakdim terbiyesizlerdi terbiye verdim, o kadinle namussuz ve evliyken baskasiyle kacdi cocuklari esimdan bosanirken almis, nekeder annelik yaparsam yapiym gine uvey mumamilasi aliyorum karsiliginde annesi 3 ayda bir ariyor ve aradiginde cocuklara sanirim akil veriyor oyle uzuluyorumki anlatamam 6 aylik bebegim var onada zaman ayirdigimden uvey kizlarima daha fazla zaman ayiriyorum yardim edin ne yapmaliyim? cocuklara nasil kendimi kabul ettiririm? Aranizda uvey cocuk buyutanlar varmi?
bunları yazmaya gelmiştim ağzına sağlıkYahu ne kadar acımasız şeyler yazılmış ayıptır. Kadının zaten nevri dönmüştür o kadar çocukla başetmekten. Kolay mı sonradan piyangodan çıkar gibi üç çocuk. Dediği doğru da olabilir ne çocuklar var ne durdan anlar ne sustan anlar. anneleri babaları sadece karnını doyurur onun dışında bir nezaket bir insanlık öğretmez. Siz nerde yaşıyorsunuz kraliyet sarayında falan mı? Kadın naparım da düşmanlıklarını bitiririm diyor. Şurada öz annesinin bile yaptığı acımasızlıkları anlatan bin tane başlık var. Bu kadın belliki bir uğraş içinde. Arkadaşım sen de durumun varsa pedagogdan yardım al. Yoksa da elinden geleni yap sabırlı olmaya çalış ama eşinin de desteğini alman lazım. Tek başına olmaz bu iş.
ben iki saat boyunca iki çocuk bana emanet edildiğinde nasıl geriliyorumKadının bu kadar üzerine gelenler acaba aynı durum başına gelse ne yapardı merak ediyorum. Yok şu cümlenden şu çıkıyor yok niye öyle bi kelime yazmışsın. Yahu kadın başkasının bi anda damdan düşer gibi gelen 3 çocuğunu kabul edip bakmış. 1 değil 2 değil 3. Öz evladım olsa ben 3 çocuğa bakamam ki kadının bi de bebeği varmış. Farklı terbiye almış oz anneleri tarafından doldurulan neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmeyen 3 çocuğa bakmak kolay mı? Kimse neden bağrına basmıyor niye bütün şımarıklık ve saygısızlıklarını görmezden gelmiyor diye suçlayamaz şimdi konu sahibini. İnsan sonuçta onun da bi sabrı ve duyguları var, müdahale edemediği şeyler.. Ki kadın çocuklara kötü muamele yapmamış. Gelmiş burda kızlarla aramı nasıl düzeltebilirim nasıl daha iyi olabiliriz diye soruyor. Gerçekten taktir edilecek bir şey.
Bu konuda eşinizin de tavrı çok önemli. Durumunuz varsa kesinlikle bir yardımcı almalısınız biri bebek dört çocuğa bakmak çok zor. Hatta kendi adıma soyliyim imkansız, ben bakamazdım. Helal olsun size. Yaptığınız şey büyük sevap. Karşılığında kimse size teşekkür etmese hatta nankörlük etse bile siz onların çocuk olduğunu ve psikolojilerinin alt üst olduğunu unutmayın. Öksüzler bir bakıma. Normal bir çocuğa bakar gibi ihtiyaçlarını giderin, ara sıra ufak hediyeler alarak gönlünü kazanabilirsin belki kızların. Ama kendinizi de çok yıpratmayın üzmeyin bu durum için. Siz elinizden geleni yapın da, olduğu kadar artık. Allah yardımcınız olsun